• Anonym (Ts)

    Min pojkvän går i klänning för att jävlas!

    Jag är feminist, stolt och hedersfull. Fick barn med min pojkvän i våras, barnet är fött med penis men jag vill vara öppen att barnet själv får bestämma sin tillhörighet och klär hen därför i blandad färgskala och även i klänningar ibland. Min pojkvän, som är en äkta mansgris som bara motarbetar mig, protesterade först verbalt men jag vek mig inte så nu har han lånat korta sommarklänningar av sin syster som han har på sig när vi handlar och går ut. Trodde först han bara skulle hålla på en stund men nu har det gått över en vecka! Och på lördag ska vi på bröllop så nu har han lånat en festblåsa, stora örhängen och klackskor! Hur ska jag få honom att sluta utan att behöva ge mig? Jag lämnar honom om han går dit i klänning!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-22 07:25
    Skriver här med eftersom folk verkar haka upp sig. Min pojkvän hade gärna fått gå i klänning om det vore ett seriöst val från hans sida, hade stöttat honom fullt ut, men inte när det bara är för att jävlas med mig och håna min åsikt.

  • Svar på tråden Min pojkvän går i klänning för att jävlas!
  • Anonym (Ts)
    Anonym skrev 2012-08-21 20:52:38 följande:
    Men..... hur tänker du nu? Det är ju inte som hAn har valt själv - det är ju du som gjort att hAn tycker det är helt ok. Hur kan du ge din son den möjligheten men inte din pojkvän? Det är ju fel.

    Ja men varför skulle det inte vara okej? Att min pojkvän gör fel är för att han enbart gör såhär för att jävlas, inte för han tagit ställning till sexualitet eller stolthet
  • maddelin

    Men vad gör det att din kille går i klänning. Han har ju valt det så som du vill att din son ska få kunna välja sen som stor. Vad är problemet??? Har man iinte rätt att få välja om man är pojkvän till dig? Luktar lite dubbelmoral här, tror jag minsann. Din pojkvän gör helt rätt o är ascool!

  • Petrol
    viseversa skrev 2012-08-21 20:59:48 följande:
    Hahaha erkänn att det ÄR lite kul ts han anstränger sig så. Jag hade velat se honom stappla runt i dessa skor och klänning!
    Håller helt med här, en mycket roligare och slagkraftigare protest är nog svår att finna. Applåder:)
  • Anonym (Ts)
    viseversa skrev 2012-08-21 20:59:48 följande:
    Hahaha erkänn att det ÄR lite kul ts han anstränger sig så. Jag hade velat se honom stappla runt i dessa skor och klänning!

    Ja första dagarna skrattade jag gott. Nu börjar det kännas lite olustigt bara. Han strassade förbi i mitt nattlinne som han köpte till mig på vår årsdag nyss, det såg iof kul ut men det känns inte så trevligt att lägga mig i samma rum ikväll även om jag tänker ta hans pyjamas.
  • NadiaMi

    Men låt honom gå på bröllopet i drag om han så gärna vill.
    Den enda som lär skämmas är väl han.

    Du kan ta tillfället i akt och prisa din härliga man för att han stöttar dig i att uppfostra ert barn till att våga klä sig som han vill när han växer upp, oavsett vad det kan tänkas bli. Det är väl fint att pappan är så villig att visa stöd för sitt barn att han klär sig i kvinnokläder för att bryta köns-stereotypen?

    I övrigt kan du ju ge honom lite stylingtips så stackars Babsan slipper gråta blod ifall hon skulle se någon bild på honom.

    Jag kan även meddela att de allra flesta barn jag vet om har klätt sig i allt från byxor till klänning under uppväxten och det har blivit folk av de allra flesta.
    De som har mest problem är de som har fastnat i en stereotyp och inte vågar bryta sig ut hur mycket de än skulle vilja.

  • jådåsåatt

    Men det här är ju på skämt.
    En feminist skulle väl inte ha ett förhållande med en mansgris? Och någon som är insatt i genusfrågor fattar väl att klädseln inte behöver ha med ett ställningstagande gällande sexuell läggning att göra.

  • Petrol
    Anonym (Ts) skrev 2012-08-21 20:59:49 följande:

    Ja men varför skulle det inte vara okej? Att min pojkvän gör fel är för att han enbart gör såhär för att jävlas, inte för han tagit ställning till sexualitet eller stolthet
    Kläder ska väl inte behöva ha något med sexualitet att göra, varför skulle inte en man kunna ha klänning oavsett orsak egentligen?

    Du framstår tveklöst som en smula skenhelig här.
Svar på tråden Min pojkvän går i klänning för att jävlas!