• Anonym

    Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!

    Jag bor i lägenhet i en mellanstor stad, känner inte så jättejättemycket folk här, men dom jag känner vet att jag inte öppnar ytterdörren om jag inte vet vem som kan tänkas ringa på.
       
    Under de senaste veckorna har det ringt på min dörr ett flertal gånger... Eftersom det är ganska lyhört och man hör vad som sker i trapphuset så hörs det om det är hos någon mer det rings på. Men det har det inte gjorts, bara på min dörr...
    Jag vet att det inte är någon jag känner eftersom dom antingen skulle ringt innan och sagt att dom kommer, eller hört av sig efteråt och sagt att dom ringt på.
    Jag kan inte låta bli att tycka det är otäckt! Va vill dom mig i mitt hem?!

    Häromdagen när det ringde på dörren så smög jag till ett fönster och väntade på att det skulle komma ut nån från porten, och det gjorde det. En kvinna jag aldrig sett stirrade upp mot mina fönster när hon gick förbi..

    Vill väl bara skriva av mig...Kanske är nån mer som är lika töntig som mig...? 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-04 22:39
    Har kommit en del förslag på vad alla dessa påringningar beror på...

    Att det är kronofogden är inte särskilt troligt då jag inte har några skulder, vad jag vet iaf. Och dom borde väl skickat nåt brev först innan dom börjar terrorisera?

    Jehovas, kan det ju va...Fast jag tycker det är konstigt om det bara är mig dom ringer på hos?! Likaså försäljare, tiggare, organisationer mm...Varför bara mig?
    Det är så lyhört så allt som sker i trapphuset hörs in i lägenheterna.. Om dom går i trappan så hörs det, ringer dom på hos nån¨på samma eller närliggande våningsplan så hörs det, även om dörrar öppnas så hörs det..

    Hyresvärd och hantverkare skulle höra av sig om dom behövde komma in.

    Hyresgästföreiningen...Knackar dom dörr hos folk som inte är medlemmar? Borde dom inte lämna meddelande i brevinkastet då?

    Majblomsförsäljare känns inaktuellt nu...i såfall är dom sent ute, eller i god tid...
    Jultidningsförsäljare skulle det kunna vara. MEN dom jag sett gå ut ur porten efter att det ringt på min dörr har varit för gamla för det...

    Radiotjänst har jag svårt att tro att det är...Betalar tv-licensen varje kvartal, så dom har inget att anmärka på..

    Jag har bott här i bra många år nu, så att det skulle vara folk som söker tidigare hyresgästen känns inte heller särskilt troligt...Varför börja söka den nu liksom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-04 22:43
    Ja just det... Socialen har jag aldrig haft någon kontakt med, så jag förstår inte varför dom skulle söka upp mig i mitt hem?

    Polisen kan jag inte heller förstå vad dom skulle vilja mig...

    Om det skulle vara nån granne så förstår jag inte varför dom skulle gå ut genom porten varje gång liksom.. Dessutom är det ingen av dom jag sett som varit nån av grannarna...

    Blir tokig! Bara funderar och funderar...

  • Svar på tråden Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!
  • kille95
    Superbia skrev 2012-09-04 21:51:58 följande:
    Vi har en lapp på dörren där det står att försäljare och religiösa samfund undanbedes, då slipper man många påringningar.
    Sätt ett gethuvud på dörren så plingar det nog inte lika ofta Cool

    Tycker bara det är kul när man får besök speciellt tiggare då man slår hål på deras argument
  • Anonym
    Petrol skrev 2012-09-04 19:29:53 följande:
    Är det så vanligt att folk inte öppnar dörren alltså. Det tycker jag är oartigt, trodde det hörde till vanligt sunt förnuft att man öppnar och kollar vem det är.

    Va, hur kan det vara oartigt att inte öppna sin egen ytterdörr för okända människor? Jag känner mig ofta "inte i skick" att öppna dörren för okända människor. Det kan handla om sådana triviala, fåfänga saker som att jag har sunkkläderna på mig, inget smink eller årets flottigaste hår.
  • icy

    Jag öppnar ALDRIG dörren när det ringer. Alla dessa djävla försäljare.

    Jag vet att det inte är någon speciell om jag inte bestämt tid med någon som jag alltid gör.  

    Har också tagit bort den där irriterande ringklockan som låter förjävligt. Skrattande 

  • Anonym

    Jisses vad många objudna "gäster" jag haft i mina dagar. Garanterat har det ringt 10-20 gånger på min dörr mitt i natten sedan jag flyttade hemifrån för många år sedan (typ 25 år sedan) och jag har sällan öppnat. En gång (kollade i tittögat) stod en helt blodig och tilltufsad man utanför. Andra gånger har jag sett genom fönstret att det varit helt okända människor, oftast berusade, som stått där och ringt/knackat. Jag har i de stunderna varit galet rädd! Men när det har ringt på under dagtid har jag inte varit så rädd. Oftast är det ju Jehovas, försäljare, fastighetsskötare, radiotjänst osv. Men det är alltid obehagligt när man inte väntar sig att någon ska ringa på. Men trots allt så öppnar jag oftast. 

  • lövet2

    Det verkar jobbigt att ha det så där, TS. Hos oss löser vi det genom att ha dörren olåst, så behöver ingen ringa på. Bara att kliva in i stället! Solig

  • Kodia

    När jag var relativt nyinflyttad  på ett ställe kom det några och ringde på som just gick efter en lista på nyinflyttade, så det var bara hos mig de ringde på. Jag kommer inte ihåg varifrån de var, men det var typ Jehovas vittnen el dyl. Jag öppnade, och de sa vilka de var, jag tackade nej, de lämnade ett par broschyrer, och gick. Sedan kom de inte tillbaka.

    Eftersom det är bara hos dig de ringer på gissar jag på Jehovas (el dyl) eller Hyresgästföreningen. Öppna nästa gång, så får du veta, och slipper fler påringningar. 

  • Anonym
    Kodia skrev 2012-09-04 22:35:33 följande:
    När jag var relativt nyinflyttad  på ett ställe kom det några och ringde på som just gick efter en lista på nyinflyttade, så det var bara hos mig de ringde på. Jag kommer inte ihåg varifrån de var, men det var typ Jehovas vittnen el dyl. Jag öppnade, och de sa vilka de var, jag tackade nej, de lämnade ett par broschyrer, och gick. Sedan kom de inte tillbaka.

    Eftersom det är bara hos dig de ringer på gissar jag på Jehovas (el dyl) eller Hyresgästföreningen. Öppna nästa gång, så får du veta, och slipper fler påringningar. 
    Men jag är inte nyinflyttad...

    Jag har öppnat ett par gånger...Men det ger ju sig faan inte! Vill verkligen inte öppna mer..
    Ena gången var det en ej svensktalande människa som jag inte kan förstå vad den ville och andra gången var det jehovas...

    Varför knackar Hyresgästföreningen dörr?   
  • icy
    Anonym skrev 2012-09-04 22:48:05 följande:
    Men jag är inte nyinflyttad...

    Jag har öppnat ett par gånger...Men det ger ju sig faan inte! Vill verkligen inte öppna mer..
    Ena gången var det en ej svensktalande människa som jag inte kan förstå vad den ville och andra gången var det jehovas...

    Varför knackar Hyresgästföreningen dörr?   
    Vill dom något viktigt så lämnar dom en lapp, eller ringer dig eller kontaktar dig på annat vis. Du behöver inte öppna, om det är viktigt kommer det till dig på annat vis :)
  • Anonym
    Prodin skrev 2012-09-04 21:15:48 följande:
    Men asså, ett tittål ändrar ju inte på det (obehagliga) faktum att okända ringer på dörren.
    Om nån jag känner ringer på min dörr och jag inte öppnar så låter vedkommande mig alltid veta det förr eller senare.

    Jag skulle inte öppna för en okänd (om det inte är någon uppenbart harmlös, som ett barn eller gammal kvinna) om det inte är mitt på ljusa dagen och jag VET att grannar är hemma/jag har folk runt mig. Och om jag inte vill öppna så vill jag ju definitivt inte ge mig till känna, hur svårt är det för en arg, galen person att krossa en ruta och klättra in om de verkligen vill det?
      
    Om det vid upprepade tillfällen ringer okända (vare sig man ser det genom ett titthål, eller fönster) på just bara min dörr hade jag nog snart börjat känna mig ganska otrygg. Man vet ju aldrig vem som har bott där tidigare, som kan ha sitt "bagage".

    Och de flesta offentliga ger sig väl ändå till känna genom en lapp i brevinkastet?   
    Det har du ju rätt i...Även om jag ser vem som ringer på så blir det ju inte mindre obehagligt eller mindre konstigt...
    Jag menar vissa har jag ju sett när dom gått ut ur porten...Men jag är ju lika rädd för det...

    Och alla jag känner vet att jag inte öppnar om dom inte hör av sig innan. Och skulle dom spontant ringa på (har aldrig hänt) så skulle dom höra av sig sen om att dom gjort det.   
    Och ja, om det vore något offentligt så borde dom väl ändå meddela sig på något vis att dom sökt mig? 
  • Anonym
    Anonym (Jag också) skrev 2012-09-04 22:02:48 följande:
    Jag är likadan, väntar jag inget besök eller vet vem det är öppnar jag inte. Kan ju faktiskt vara inbrottstjuv eller mördare m.m. Har dock haft försök till inbrott tidigare. En gång var jag inte hemma och andra gången satt jag i soffan när nyckel sattes i låset men inte kunde vridas om. Det var riktigt otäckt

    Va jäkla otäckt!!!

    När nyckeln sattes i låset. men inte passade, vad hände sen? 
Svar på tråden Åh va jag avskyr när det ringer på dörren!!!