Inlägg från: annadenise |Visa alla inlägg
  • annadenise

    Första barnet - BF januari 2014

    AnnaCarolina skrev 2013-08-03 11:09:45 följande:
    Hejsan alla!

    Äntligen kan jag gå med i en grupp och vara nästan säker på att jag kommer att bli mamma. Med fyra missfall i bagaget så andas jag ut! Jag är nu i vecka 15+5 (vecka 16) och har redan fått ett förlossningsdatum på den 19 januari. Vad känner ni för några symptom? :D

    Kram till er alla i sommarvärmen! 

    Stort grattis!!! villken lycka!!!!!! styrkekramar till dig..och välkommen in i gruppen:) själv är jag i v.18 (17+5) gravid med första barnet:)
  • annadenise
    Filippaa88 skrev 2013-08-05 11:38:31 följande:
    Hej, jag har bf 31/12 men hoppas inte det gör något att jag hänger på ändå? =)

    Har också fått en massa kommentarer om magen (även om det "bara" än så länge är just magen som blivit väldigt stor och inte resten), men kan hålla med om att det är lite frustrerande ibland, även om de  menar väl..

    Vet inte hur det är med er men mitt illamående vill inte ge med sig, är i vecka 19 (första barnet) och mår fortfarande skit rent ut sagt. Tycker det är lite jobbigt att läsa överallt att "i andra trimestern börjar de flesta må mycket bättre, illamåendet och tröttheten börjar försvinna......"

    Oj oj vad rolig jag lät nu :P ursäkta menade inte att dra ner stämningen men behövde bara prata av mig kanske =)

    Jag vet hur du känner..be inte om ursäkt att du "drar ner stämningen". i detta forum får man skriva det man känner för. Jag är i v.18 (17+5) och går alltså snart in i vecka 19. Jag är så illamående och kräks fortfarande. Idag har jag kräkts 2 ggr på förmiddagen. Som du säger, de är jobbigt när alla säger att de går över i andra trimestern. Däremot sa en kompis till mig att det finns en vetenskaplig studie som säger att när kroppen påverkas mycket av alla hormoner, och att man kräks mycket, så minskar risken för missfall..va vet jag.

    just nu känns det som om jag har vant mig vid tanken på att kräkas fram till förlossning..

    så..du är inte ensam!!!
  • annadenise
    kubic skrev 2013-08-05 11:04:13 följande:
    Jag är i v 16 och längtar tills magen börjar synas lite mer! Men många bekanta säger att jag är tjock redan fastän magen knappt syns... Har lust att svara "tack, detsamma". Varför är det helt plötsligt okej att kalla mig tjock nu? Är jag känslig eller är det fler som känner så?

    Jag har haft mammabyxor sedan v.9 eftersom att inga av mina byxor passade. i  v 11-12 hade jag stor mage och alla kommenterade det hela tiden..okända som kända. Jag fick hela tiden frågan om när jag skulle föda, och när jag sa januari, sa alla..ojoj..är du sååå stor redan, är du säker på att de inte är tvillingar. Att höra detta 20 ggr om dagen är jä***t iriterande. Ibland hade jag lust att säga att jag väntade trillingar. för nån vecka sedan "sjönk" magen lite, då kroppen vant sig vid hormonerna. nu är jag i v.18 (17+5) och magen har inte växt så mycke på 2-3 v. Ändå tycker folk att jag är stor. De finns så många klumpiga personer, som inte tänker på vad dom spottar ur sig. Alla graviditetet är olika, vissa får mage snabbt, andra inte.

    Ibland har jag lust att vara spydig tillbaka..men sen tänker jag att det är inte värt att sjunka till deras nivå
  • annadenise
    Maplin skrev 2013-08-05 17:49:06 följande:
    Jag har oxå börjat få klappningar på magen! Tycker inte heller om det, utan blir mest chockad eftersom folk bara klappar å ler..
    Ska prova att säga att det bara är tarmarna jag oxå! Hehe

    Illamående håller i sig här med, snart v 16.. Får stanna bilen hela tiden när vi ska nånstans! Och det är värst på kvällarna! :(

    va bra sagt!! de är bara tarmarna hehe. folk började klappa mig på magen redan i v.11-12, och då tyckte jag väl att de kändes lite konstigt, då bebisen inte var större än 5-6 cm hehe. fast jag hade iof en gravidkula. Nu är jag i v.18 (17+5) och magen är ju större. Jag tror att det är 1 eller 2 som har frågat innan om dom får klappa magen, de andra brukar bara ta direkt på magen eller komentera va stor du är.

    Illamåendet kan hålla i sig länge. Jag går in i v.19 imorn och jag kräks fortfarande....
  • annadenise
    Litchie skrev 2013-08-06 09:06:00 följande:
    Idag är dagen med stort D, rul! :) jag är så sjukt nervös, har knappt sovit senaste nätterna.. Nu hoppas vi allt är bra och att mini posar till bilder ;)

    Jag känner rörelser till och från och har gjort det ganska länge nu, till och med sambon har lyckas känna även om det är svagt svagt! Kan säga att iaf jag tycker det är jättemysigt! Men har fått höra att jag ska njuta medan det är mjukt och försiktigt, på slutet kan det tydligen göra riktigt ont!
    Stort lycka till idag:)
  • annadenise
    tinis skrev 2013-08-05 20:57:29 följande:

    Det känner jag med! Speciellt nu när vardagen snart drar igång igen, Hur ska jag hinna o orka köpa allt!? O har läst på vissa ställen att det kan vara sjukt lång leveranstid på barnvagnar ( har hört upp till 10 veckor) o sen sån vill man ju gärna ha senast vecka 30

    Jag har hört att det t.o.m kan ta upp till 15 v om de blir lev,problem längs vägen.

    Va ska ni köpa för vagn? vi har börjat titta på en brio smile, men inte bestämt oss riktigt ännu..
  • annadenise
    Titttut skrev 2013-08-06 09:56:20 följande:
    När det gäller gravidmage så har folk sagt tvärtom till mig. Min mage syns inte så mycket och därför undrar folk om jag verkligen är säker på att jag gått så långt som jag gjort. Det var inte så kul att höra innan jag gjorde RUL, va väldigt nervös inför det, men allt gick bra och jag hade gått så långt som jag trodde, är som sagt i v19, så nu kan jag känna mig lugn Glad Folk är verkligen duktiga att ha åsikter om allt när man är gravid

    jag tycker att folk är duktiga på att ha osikter oavsett om man är gravid eller inte. Om folk brydde sig mer om sig själva så vore världen ibland enklare och bättre. De låter klyschigt, men så är det. Jag fick hela tiden i början frågan om jag var säker på att de inte var 2 bebisar? jag kanske var längre gången än jag trodde? att höra detta 20 ggr om dagen..jag är lugn som person, men till slut så vill du bara be folk dra åt pipan eller säga, nä de är 3 bebisar..

    De där med att komentera magar. Jag förstår inte att folk inte är mer försiktiga, då man som gravid kan vara extra känslig.
  • annadenise
    Litchie skrev 2013-08-06 10:38:45 följande:
    Vi har också bestämt oss för att vänta med barnrummet till nästa år :) är inte direkt att det behövs ett lektrum innan dess. Mini kommer sova inne i vårat rum och sen blir det en lekhörna på nedervåningen under trappen då vi är nere på dagarna. Lillen tar ju inte så mycket plats i början :)

    låter som en bra plan:)
  • annadenise

    Du är inte ensam, jag är oxå förvirrad. Jag och min sambo var in i butiken babyproffsen här om dagen och där stod de ca 80 barnvagnar upradade..jösses.-.de va nästan inte kul. de var för många vagnnar. väldigt många som ser lika ut, men de skiljer sig åt på handtaget eller hjulen etc. De är omöjligt att veta vilken man kommer bli nöjd med. Vi har därför valt att höra oss för med vänner.

    2 vänner, varav 1 som fått bebis och 1 som ska ha om 3 veckor,har köpt brio smile och dom är väldigt nöjda, Jag tycker den vagnen är  väldigt fin. Brio är ju oxå ett bra märke. Vi ska hem till en kompis i helgen och provköra vagnen.  De finns paketerbjudande på internet, där allt ingår. Jag tror vi kommer att satsa på den vagnen.

  • annadenise
    komartinajulia skrev 2013-08-06 14:07:30 följande:
    Förresten, det som stressar mig allra mest är vi behöver en annan bil! Vi är ju klara med de stora inköpen så som vagn, babyskydd, säng och skötbord. Och har handlat en hel del kläder. Resten tror jag vi klarar av på en dag i Ullared i princip. Men det här med bil alltså. Den som vi har nu är dels för liten och dels känns den inte tillräckligt säker för att köra runt ett litet barn i. Vill ha en rymlig och säker bil med bra komfort...som inte kostar skjortan...tror ni man kan få ihop den ekvationen? :) 
    satsa på en volvo, äldre årsmodell, bra märke och säker bil. ni kan nog hitta nån till mycket bra pris också
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014