Inlägg från: Errol Flynn |Visa alla inlägg
  • Errol Flynn

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    LittleDarling skrev 2013-05-20 11:26:39 följande:
    Nej polisen var där i tjänst och de arbetar efter lagar som måste följas vilket inte gjordes. Det är fel att använda våld, släppa hundar och  säga rasistiska glåpord mot oskyldiga människor som barn och kvinnor. Det känns helt sjukt att detta har hänt i Sverige år 2013.

    Vad gör kvinnor och barn ute vid bilbränder och upplopp? Varför går man inte hem? Och pratar vi om att polisen bussat hundar på 5-åringar eller är det 17-åriga ligister som benämns som "barn"?
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 11:56:43 följande:
    Jag hörde en chef från polisen (eller vad kallar man det?) som sa att det är beklagligt och det tar jag som ett erkännande. Det kommer säkert att pratas mer om detta senare idag.

    Vad jag förstår så är detta upplopp en reaktion på att en man blev ihjälskjuten av polisen i måndags och många menar att den mannen aldrig hade behövts att skjutas. Att det var övervåld redan då.

    Gubben som blev ihjälskjuten var bara ett svepskäl att börja bråka. Ungdomar från Rinkeby och Tensta anslöt. Detta är enbart ett invandrarproblem.
    Hade gubben med macheten huggit ihjäl någon hade polisen fått skit för det. Polisen använde förmodligen för lite våld igår.
  • Errol Flynn
    Gott svart kaffe skrev 2013-05-20 12:37:03 följande:
    Herregud, vad är detta? För min del får gärna polisen slå ett extra slag med batongen på dessa upprorsmakare. De gnäller över att de blir illa behandlade men vad hjälper det att vandalisera och göra så att vanligt folk tror illa om dessa områden? Jag blir så förbannad. Tror ni inte att polisen är lovligt trötta på detta beteende? Vad polisen än gör så är det fel. Jag är ledsen att säga det men att folk är idioter och har ett primitivt beteende är inget som polisen kan påverka. Det hjälper inte att stå i förorten och ha kramkalas och dela ut nallebjörnar, dessa individer kommer alltid ställa till med problem och känna sig missförstådda.

    PS: Jag har en idé! Kanske fler fritidsgårdar kan vara en lösning på problemet?   

    Jag håller med. In med tårgas och batonger och tryck ner upprorsmakarna i asfalten. Dom har slagit sönder hela Husby!! Vilka kommer betala detta? Vi är väl en vild gissning.
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 13:29:10 följande:
    Vilka har skrikit "fitta" och "knulla din mamma"?

    Samma som fick svarsordet neger tillbaks? En gissning bara.
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:00:52 följande:
    Jag håller inte med dig där.

    Vad har jag fel i?
    Att gubben var ett svepskäl eller att det är invandrare? Hur ofta är det bilbränder och upplopp/stenkastning på poliser i Djursholm? Lidingö? Bromma?
    Bara för att man kommer från en kultur där man uttrycker sig med stenkastning är det inte okej här. Jag tycker polisen borde få tillstånd att peppra alla bråkstakar med gummikulor.
  • Errol Flynn
    MrsPenn skrev 2013-05-20 14:06:42 följande:
    Aftonbladet:
    "
    Startsidan / Nyheter 2013-05-20
    Efter upploppen i Husby: ”Här kommer nästa polismord att ske” Poliser utsätts för angrepp när de ska utföra sitt arbete

    Situationen i västra Stockholm beskrivs av flera poliser som kaotisk.


    I stort sett varje gång polisen ska ingripa samlas stora gäng som kastar sten på bilar och angriper enskilda poliser.


    – Jag är säker på att nästa polismord kommer att ske i vårt distrikt, så allvarligt är det, säger en polisman vid Västerortspolisen."


    www.aftonbladet.se/nyheter/article16806656.ab


     


    Tårgas, batonger, gummikulor och utvisning så lugnar det ner sig.
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:04:05 följande:
    Men även helt oskyldiga blev slagna med batong. Vilka är "dom"? Det låter precis som alla i Husby är de skyldiga..

    Alla som ränner runt och försvårar polisens arbete eller väljer att manifestera mot ordet "neger" mitt i ett upplopp får skylla sig själva om de får en smäll.
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:07:13 följande:
    Fast vittnen är ganska bra bevis. Särskilt när så många vittnar om exakt samma sak.

    Då borde alla poliser kunna vittna i kör vad som hänt.
  • Errol Flynn
    LittleDarling skrev 2013-05-20 14:09:41 följande:
    Jag tänker inte bemöta rasistiska inlägg som detta utan bara skicka vidare till Familjeliv som får hantera den här typen av inlägg. Så nu vet du det att det inte är värt att bemöda dig med fler.

    Pettrus kanske uttryckte sig lite grovt men jag känner igen känslan. Dessa människor har inget att tillföra Sverige och får gärna försvinna.
  • Errol Flynn
    MrsPenn skrev 2013-05-20 14:11:26 följande:
    Mer från Aftonbladet-artikeln.

    ”De maskerade sig”

    En annan polisman som jobbat många år inom Västerort berättar hur det kan gå till, "en vanlig dag på jobbet".


    – Några kollegor till mig hade ryckt ut för att gripa en person som var misstänkt för brott och det ledde till att de fick springa en bra bit innan de fick tag i honom.


    Det blev brottningsmatch och under tiden samlades massor av nyfikna runtomkring.


    – När de hade fått på honom handbojorna och tittade upp fick de se hur folk börjat maskera sig, dra upp luvor, och börjat gå mot dem. Det var 30-40 personer! De fick bereda sig på att slåss!


    När bara någon meter återstod tills folkmassan var framme kom nästa polisbil med blåljus och sirener påslagna, och då backade angriparna.


    – Folk i allmänhet har inte aning om hur allvarligt det är, men det har varit så många incidenter nu senaste året, att jag är övertygad om att det kommer sluta med att en polis dödas. Nästa polismord i Sverige kommer ske i Västerort.



    Hoppas poliserna drar vapen och skjuter nästa gång. Jävla pack.
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby