Inlägg från: Anonym (Lika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lika)

    Ensam längtan om syskon.

    Grattis till er som plussat mot alla odds!

    Känner mig deppad. Vi har inte pratat så mycket och jag har velat fram och tillbaka med vad jag själv vill. Men det känns som att så fort jag hintar att jag fortfarande vill ha ett barn till så uttrycker min man sig negativt. Och om jag säger något om att det finns fördelar med att inte få fler och att det kanske är bäst så hintar min man (utan att säga något rakt ut) att det finns fördelar också. Suck. Såhär håller det på. Han vil inte bestämma sig men jag tror aldrig att han kommer att ta något beslut om att aktivt försöka få ett barn till. Alltså kommer chanserna rinna ut i  sanden eftersom jag snart är för gammal. Usch, vad tungt det känns.

  • Anonym (Lika)

    Har inte skrivit i tråden på ett tag. Är på en semesterort där varannan kvinna i fruktas ålder går med magen i vädret. Har aldrig varit med om liknande. Det är underbart på semestern, vackert väder, barnen simmar och leker och jag försöker vara glad, men plötsligt är det som om sorgen över fler barn dykt ner och slagit mig i skallen. Har pratat lite med mannen om det, men det funkar inte på honom att ta upp det som ett problem. I stället har jag försökt att göra det på ett "positivt" sätt. Han tog det bra och jag började hoppas, men sen har vi fortsatt att köra avbrutet och nu orkar jag inte taupp det mer. Han vet var jag står. Han tycker att vi har massor av tid i så fall men det stämmer ju inte. Jag är 38 år och vill inte vänta en sekund längre. Önskar verkligen att jag inte ville ha fler barn, orkar inte ens tänka på det mer.

  • Anonym (Lika)

    Hej på er!

    Ingen som har någon uppdatering? Rör det sig åt något håll?

    Jag har återigen tagit upp barnfrågan i slutet av vår sommarsemester. Jag har liksom känt att om han skulle vara positiv så är det ju under semestern, annars är det kört. I vardagen med alla måsten och krav kommer det att bli ännu svårare.

    Nu är det helt klart en ljusning i barnfrågan för hans del, men den kan komma för sent. Han har inte blivit sur när jag tagit upp det. När vi diskuterar renovering av vår lägenhet har han vid några tillfällen sagt att "OM det skulle bli fler barn osv...". Men han vill fortfarande inte ge något slutgiltigt besked och han vill inte försöka aktivt just nu. Och tja, jag är ju 38 år som sagt, så vi har ju inte all tid i världen.

    Vårt förhållande känns bättre än på länge så jag vill inte förstöra det med tjat heller. Just nu låter jag det vara. Han vet mycket väl min inställning så har inget hänt i mitten av hösten får jag väl ta upp det igen. Vi har iofa slarvat lite denna månaden, jag blev först förvånad men sedan visade det sig att han inte riktigt hade koll på dagarna. Men risken eller chansen att det blev ngt är minimal för jag tror att det var för tidigt i cykeln.

     

  • Anonym (Lika)
    Anonym (Ellie) skrev 2014-08-19 15:36:22 följande:

    Jag har inget att tillföra direkt känner jag, det är same same....

    Vi har också haft semester och verkligen njutit av att vara lediga, haft jättekul, umgåtts med vänner och haft det bra på alla sätt. MEN jag ser gravida, jag ser barn, jag ser barn som leker med varandra och som är syskon, jag ser mitt barn leka med andra barn och det känns som en klo runt hjärtat. Vissa stunder är tanken på detta så hemsk att det känns som att någon kniper åt mitt hjärta så att jag får en ångestattack. Det gör ont. Det går inte att andas. Att aldrig mer få vara gravid, att inte få ge mitt barn ett syskon, att inte få utöka familjen....
    Och ändå har vi ju "allt"?! Vi har ett friskt barn, vi har en jättefin relation, vi bor bra, vi har bra jobb, vi har släkt och vänner.

    Extra mycket svider det när jag ser min man ihop med alla våra vänner och deras barn. Han är så fin med dem. Barn älskar honom. Vi var ute och grillade på en klippa en kväll och grannens pojke på tre år kryper upp hos honom och käkar korv med bröd för glatta livet. Och jag tänker att "andras barn går minsann bra".

    Så jag tror inte brevet jag skrev i våras hade någon effekt alls helt ärligt. Och jag har massor av fina dagar då jag inte alls tänker på detta. Men när tankarna väl kommer är det jävligt jobbigt


    Fy sjutton vad jobbigt. Jag förstår mig inte heller på din man måste jag säga. Är han rädd för det extra arbetet? Jag tycker ofta att det är enklare med två barn än ett.

    Han tog ändå brevet på ett ganska bra sätt va? Alltså han blev inte arg eller pressad eller så? Du kan inte ändra strategi och få till något mera skämtsamt mellan er. Har han inga egna drömmar som han skulle vilja förverkliga som du lite skämtsamt kan köpslå med? Om du får det så får jag det här typ? Det är ju inte så seriöst men det kan vara ett sätt att ta upp ämnet utan att det blir för jobbigt.

    Äsch, jag vet inte. Önskar jag kunde lobotomera både min och din man.
  • Anonym (Lika)
    Anonym (Maja) skrev 2014-08-19 22:21:17 följande:

    Hej alla! Jag har ju kommit in lite senare i den här tråden, men läst den från början. Jag vet knappt om jag vågar säga det, men från att ha sagt ett absolut nej, så är det nu ett ja från min man!

    För några veckor sedan hade vi ett rejält prat, som slutade med att jag grät och verkligen försökte acceptera att det inte skulle bli fler. Jag försökte verkligen. Jag sa till mig själv och till min man att jag inte visste hur lång tid det skulle ta för mig att komma över det, men att jag verkligen, verkligen skulle försöka. Jag blev faktiskt på lite bättre humör, vi hade en mysig sista semestervecka tillsammans.

    Så en dag sa han lite kryptiskt att vi nog inte behövde skydda oss längre. Han gick med på det för min skull! Jag är såklart jätteglad, men samtidigt känns det väldigt konstigt. Ska vi verkligen göra det på det här sättet? Jag vet att han aldrig skulle ångra ett barn, men tankarna är ändå många. Tänk om något händer under graviditeten, om barnet är sjukt på något sätt, om vår relation inte klarar ett barn till.... Vad ska alla säga? Vi har ju liksom barn så det räcker..... Ja, jag vet inte...... Jag hoppas att detta inte rör upp känslorna för er andra. Jag håller alla tummar och tår för er att ni kan komma till någon slags avslutning tillsammans med era respektive, som känns bra för er båda. Kram


    Du ska inte vara rädd att röra upp känslor, det är nog oundvikligt. Jag känner själv att det väcker känslor av avundsjuka men det är inte så farligt. Klart man är avundsjuk på dem som får det man själv vill ha, men det betyder ju inte att man automatiskt blir missunnsam.

    För mig är ju läget att jag inte fått helt nej från min man, men han är svävande och vill inte just nu osv. Så ja vet inte i slutänden om det blir ett ja eller nej. Och åldern tickar iväg.

    Just i dag är jag trött och stressad och tvivlar på om jag ens skulle orka med ett barn till. Men det skulle jag väl om det blev ett faktum. Men jag kan tvivla ibland också. Önskar bara att jag "visste hur det skulle bli". Ett orimligt krav kanske.

    Min syster är gravid just nu, vilket gör att känslorna snurrar på.
  • Anonym (Lika)
    Anonym (Ellie) skrev 2014-08-20 12:55:07 följande:
    Och min syster har tre barn själv. Vissa dagar orkar jag knappt prata med henne i telefon då jag bara känner mig hemsk och missunnsam. Även om hennes tre barn inte har något med mitt barn och min längtan att göra. Hennes små knattar som är mitt barns kusiner är helt underbara små människor som jag älskar av hela mitt hjärta!
    Ja, precis. Jag missunnar verkligen inte min syster hennes kommande barn. Det är bara det att det aktualiserar min egen längtan.

    Just nu, i går eller i dag, har jag äl. Tydliga symptom. Känner mig stressad av bara tanken, hade varit bättre av att inte veta om det.
  • Anonym (Lika)

    För min del handlar det nog om att jag så tydligt känner att tiden rinner ut. Jag hade kunnat vänta längre om jag inte började närma mig 40. Varje månad som hade kunnat bli ngt känns bortslösad på ngt vis.

    Samtidigt är jag verkligen trött på att lägga kraft och energi på den här grejen. Vilket slöseri med liv liksom. Ska försöka att inte tänka på det tills jag måste, dvs nästa fertil period.

  • Anonym (Lika)
    Anonym (kanske trea ?) skrev 2014-08-26 09:25:54 följande:

    jag fyller snart 38 så jag har lite tid kvar. Vill inte få efter 40 om jag fick bestämma men men.
    Jag tycker det är svårt att finna sig i sitt öde - ska jag sälja barn grejorna nu eller hoppas på en förändring... det är ju inte värt så mycket i och för sig men tar mycket plats och de andra barnen blir ju större och större.  Samtidigt som om jag gör mig av med grejorna och sedan vill diskutera det kommer jag också få emot mig att "då måste vi ju köpa allting igen".....

    Jag fortsätter hoppas på mirakel.  Men tanken på S.E.x känns nu mer och mer avlägsen - och det har säkert att göra med detta men även med sömnbrist och vardagslunken att göra..


    Samma här, jag fyllde 38 i våras så jag är ju inte 40 än, men min man är inte villig att börja än och sedan kan det ju ta tid att bli gravid (om det ens går) och på det nio månader och då hamnar jag nästan på 40 som det är nu.

    Hur gamla är dina barn? Mina är 5 och 8 år. Tycker att det är en bra ålder för syskon nu, men för deras skull skulle det säkert funka bra även om ett år. Då är min ålder en mer bekymmersam faktor för min del.
  • Anonym (Lika)
    Anonym (Känner igen mig) skrev 2014-08-25 21:57:26 följande:
    Samma här tiden rinner ut, jag blir äldre och åldersavståndet till syskonen blir större. Varje mens är en påminnelse om att tiden bara går och inget händer.

    Precis som du skriver vilket slöseri med liv med att uppta tankarna på ett till barn men det går bara inte att sluta längta för mig. Ibland tänker jag bara liksom får stå ut i längtan och att den säkerligen går över den dagen jag blir infertil.... Men tills dess...
    Hur gammal är du och hur gamla är dina barn?

    Jag är rädd att jag kommer att flytta min gräns framåt för när jag kan tänka mig ett barn till. Eller så är det bra, jag vet inte.
  • Anonym (Lika)
    Anonym (kanske trea ?) skrev 2014-09-09 13:59:04 följande:

    Mina barn är 3 och 6.

    Nu har allt blivit ommöjligt sämre mellan oss så vi ska söka samtalshjälp/parterapi. Jag tror inte att det bara är barnfrågan som  spöka men den hjälper nog sannolikt till. Vi kan knappt prata med varandra längre och det känns som om vi vill så olika saker med våra liv. skönt i alla fall att vi båda insett att vi trampar i dy och vill komma vidare, än att det bara var en som klagade.

    Så syskon känns ännu längre bort än förut. Samtidigt känns det som att det inte finns så mycket tid att spela på helller. Och om jag ska ha en trea så ska det vara med samma karl.  men Lika - du har säkert rätt. 40 känns som gränsen nu men ju närmare jag kommer så kommer den nog att flytta sig bort tror jag. Mina syskon har fått barn vid 41 resp 43 så de var i alla fall fertila då.  men jag har nästan ingen mens nu alls så det kan vara trassel på den fronten också.

    I natt drömde jag om att vi väntade tvillingar och maken var helt uppstressade och oklar på vad han ville. Det är om ommöjligt ett ännu sämre senario - att jag blir gravid och jätte glad och att han i samma andetag ger upp om oss.

    Men förhoppningsvis är detta bara ett väggupp..


    Åh, jag känner igen mig. Vi har haft det upp och ner en del och gått i familjeterapi från och till i flera år. Och jag är såklart också rädd för påfrestningen om det skulle bli fler barn. Samtidigt rinner tiden ut och jag är rädd att ångra mig. Bra att du har en man som vill prata och reda ut direkt, det ökar ju oddsen för att ni ska klara motgångar.
Svar på tråden Ensam längtan om syskon.