• Pysslan82

    Gravida efter IVF November 2013

    Hej!

    Jag hoppar in i denna tråden också då vi fick positivt besked 6/12 efter ET 23/12 på RMC i Malmö. Vi är så lyckliga att äntligen vara gravida efter 5 års försök inkl 3 IVF (ET, FET, ET). Vi var helt inställda på adoption dagarna innan det positiva beskedet eftersom jag hade fruktansvärd mensvärk och vi orkade inte göra fler IVF-försök. Och då plötsligt blev det plus!!

    Jag går in i vecka 6 nu om jag räknar rätt och mina symptom hittills har varit väldigt kraftig mensvärk, molvärk i livmoder och äggstockar, hugg i äggstockarna, dålig i magen, konstigt illamående innan jag ska äta lunch och middag, och en starkt sug efter citrusfrukter (brukar inte vara någon fruktperson annars). Har också ibland svårt för lukter och smaker - speciellt cholklad!?

    UL är planerat till 27/12 och jag har även bokad tid hos en barnmorska 2/1 för inskrivning.

    Min stora oro nu är att jag i januari-februari ska resa runt på kundbesök i jobbet i USA/Kanada för mitt företag för första gången. Det känns lite extra tufft nu när jag blivit gravid - det blir många flygresor, jag måste ha kostym (vilket jag ännu inte äger och finns det mammakostymer??), och jag vet inte hur jag kommer må.. Egentligen vill jag ju bara sitta hemma och mysa och ta hand om magen.. Jag måste lära mig att försöka slappna av och inte stressa upp mig i jobbiga situationer - vill inte påverka graviditeten.

    Grattis till alla er andra!!
    Hjärta

  • Pysslan82

    Hej tjejer, idag är jag lite orolig..
    Igår började det svida lite när jag kissar och idag har jag väldigt obehag av blåsan så antagligen har jag fått urinvägsinfektion. Måste vänta på tid hos doktorn till imorgon men känns oroligt då jag googlade urinvägsinfektion och graviditet och det verkar kunna leda till missfall enligt vissa!? Är inte pigg på att äta antibiotika heller så jag hoppas att det bara mirakulöst går över av sig själv till imorgon..

  • Pysslan82

    Härligt simmie!

    Limalie: jag känner mig också lite orolig att det inte är som det ska vara vid VUL.. Men längtar! Just nu är jag så glad att jag överhuvudtaget kan bli gravid så bara det är en seger!

    Jag hade ingen urinvägsinfektion som tur är - skönt! Läkaren trodde att iom att det redan nu börjar växa och möblera om sig lite runt livmodern så kan det trycka på och irritera blåsan.

    Ikväll berättade vi om graviditeten för mina svärföräldrar - härligt att äntligen få komma med ett sådant besked! Det är tidigt att berätta i v. 6 men vi hade ändå tänkt att berätta om vår IVF-resa som de inte kände till och vi berättade det är väldigt tidigt i graviditeten och risk för missfall finns. Men det var så härligt att se deras reaktion!
    De frågade vad vi hade i ugnen (om pajen) och då sa min sambo att vi har en paj och en bebis i ugnen

  • Pysslan82
    sofles skrev 2013-12-14 08:42:42 följande:
    Verkar som om jag får göra er sällskap. Det blev + !!!
    Härligt! Grattis!
  • Pysslan82

    Idag berättade jag för mina chefer att jag vill ställa in planerat jobb i USA/Kanada/Mexico under våren pga min graviditet. Jag var rädd för vad de skulle säga då detta självklart ställer till det lite för företaget men de var väldigt förstående och tyckte att jag gör rätt - skönt!! Nu kan jag äntligen njuta fullt av att vara gravid och inte oroa mig inför långresan!

    Kramar från en illamående Pysslan!

  • Pysslan82

    Shit vad sexiga ni är i denna härvan! Sedan vi började med IVF:en har det varit väldigt lite hankypanky för oss då jag mått dåligt av alla hormonbehandlingar och inte har haft någon sexlust att tala om. Dock är vi väldigt fysiska och kramas, pussas och tar på varandra hela tiden så det känns skönt. Hoppas vi kan komma igång lite snart när äggstockarna lugnat ner sig efter IVF:en!

  • Pysslan82

    Grattis Gina43!

    Jag har inte heller något tålamod och har nu längtat några veckor efter vårt VUL 27/12 (är i v.7 nu). Nojjar hela tiden att något ska ha hänt så det inte lever längre, känner efter om jag har mindre symptom osv.. Tror man kan bli mer nojjig efter IVF då man har längtat så länge och man vet hur mycket det står på spel - att det inte är så lätt att bli gravid igen. Därför pendlar jag mellan stor glädje och lycka och rädsla för missfall el.dyl..

    Idag bestämde jag mig för att se framåt och tro på min graviditet och köpte därmed mina första mammakläder - jeans! Magen är redan stor, inte pga bebisen/livmoders storlek såklart men antagligen mycket gaser och förstorade äggstockar och sånt - svullen är den iaf! Nu under julledigheten tänker jag använda de underbara byxorna som inte sitter så hårt om midjan som mina vanliga

  • Pysslan82

    Lycka till alla VULare!

    Jag känner mig också lite mindre gravid på något sätt... och nyheterna om min graviditet har redan spridits okontrollerat bland cheferna 4 nivåer upp och åt sidan på jobbet (pga mitt inställda Nordamerikajobb nästa år) så det känns superjobbigt om det inte blir något nu.. jag vill liksom inte att folk ska fråga och undra om graviditeten om den går fel.. vet inte varför det känns så jobbigt egentligen men det gör det.

  • Pysslan82

    Härligt Linnna!! Åh vad jag längtar!

    Cerisepink: Grattis på bröllopsdagen - hoppas det går fint att äta ikväll

  • Pysslan82

    Åhh jag längtar också till vecka 12 har gått. Idag har vi gått in i v.10 så är bara på v.9+0. Vi kommer göra UL (KUB) på v.11+6 så om det ser bra ut kan man liksom pusta ut och berätta för alla..

    Jag har varit grymt illamående i ca 2 veckor och sedan igår så försvann det bara huxflux! Blir jätteorolig att det blivit en MA men samtidigt är det många som skriver att det kan vara så.. så jag ska försöka att inte oroa mig alltför mycket och inte söka mig till sjukvården efter ytterliggare UL - får hålla mig i 3 veckor till! Man kan ju ändå inte göra något om det gått snett. Men det är lättare sagt än gjort att inte oroa sig..

  • Pysslan82
    Limalie skrev 2014-01-10 16:09:56 följande:
    Pysslan82: Det är ju vanligt att symptomen avtar runt v 10 och framåt.
    Jo, det är väl så.. men jag var inte beredd på att det skulle gå över från en dag till en annan bara sådär. Hemma från jobb i onsdags pga illamåendet och i torsdags var det bara borta! Aja, ska försöka njuta av att inte må illa iaf
  • Pysslan82
    Choppen skrev 2014-01-11 17:24:00 följande:

    Så blev det typ för mig! Från ena dagen till den andra försvann attackerna av illamående som jag fick med jämna mellanrum under dagarna. Jag kan fortfarande må lite illa då och då, men inte så där akut där det står uppe i halsen. Dock blir jag sällan hungrig och tycker att det är allmänt jobbigt med mat...vill liksom inte ha nånting. Inte ens godis (är världens godisråtta annars), kan stå en stor skål framför utan att jag känner minsta behov att ta en....

    har du några andra symptom?
    Haha jag är likadan med godis, kakor och andra sötsaker - bara sugen på frukt så känner mig som en riktig renlevnadsmänniska!

    Även jag har svårt för att äta och är känslig för lukter fortfarande. Drar och molar i magen ibland.
    I eftermiddags fick jag en släng av illamående igen så det verkar som det kan komma och gå lite.
  • Pysslan82
    Linnna skrev 2014-01-17 08:10:56 följande:
    Vilken fantastisk berättelse Tingeltangel!

    Nähä nu är det nog dags att börja titta efter ett par gravidjeans. Har ni köpt några och har ni tips om snygga och bra?
    Hej!

    Jag köpte ett par svarta och ett par grå jeans på H&M redan i vecka 7 eftersom jag var så svullen om magen iom förstorade äggstockar och vätskebildning. Sedan lade sig svullnaden och jag har haft vanliga byxor ett par veckor men nu i vecka 11 har jag börjat med mammabyxor på heltid för magen har växt. Trivs jättebra med mina! Det kan vara bra att köpa jeans som är lite tajta om benen/rumpan så de hålls uppe nu innan magen är jättestor, annars glider de lätt ner tycker jag.

    H&M har ju ganska bra prisklass också vilket är bra eftersom man inte ska ha byxorna jättelänge.. De har även fina överdelar.

    Det svåra är att jag inte vill berätta på jobb förrän vecka 12 har gått och har man mammabyxor måste man ha långa och lite fladdriga toppar för att inte magen eller elastiska delen av byxan ska synas. Längtar tills jag kan ha tajta toppar igen och stolt visa min mage!!

    Du får berätta var du shoppade sen
  • Pysslan82

    Har också ansökt nu -bra med stängd grupp!

    Trist Gina43 - hoppas du snart blir bra!! Jag har också fortfarande ont framförallt på höger sida och de såg att äggstockarna var förstorade på första UL men att det inte var farligt.. Fick du kraftigare ont än du haft innan eller har det legat på samma smärtnivå hela tiden?

Svar på tråden Gravida efter IVF November 2013