• Anonym (Maria)

    Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?

    Min dotter är 13 år och går i 7:an. Hon har hål i öronen och tidigt i höstas frågade hon om hon fick töja hålet. Jag sa ja och hon är uppe 3 mm nu och har en snygg spiral i örat. Töjningen är inte särskilt iögonfallade, så de är inte många som märkt det, särskilt inte de som är vuxna, ungdomar brukar däremot lägga märke till det.
    Min dotter är lycklig, hon tycker det är jättefint och jag tycker också det ser snyggt ut (även om jag själv inte vill ha något liknade, det är inte min stil)

    Men nu igår på ett födelsedagskalas bröt helvetet ut; någon kommenterade och sa att det där var väl ett sånt där fejkörhänge som ska se ut som en töjning? Min dotter sa nej och tog ut spiralen för att visa. När vi åkte hem var både jag och min dotter jätteledsna, jag hade fått höra både det ena och det andra om hur dålig mamma jag var som tillåtit detta och det var flera som sa rent ut att sånt där var jättefult och såg inte klokt ut

    Vad tycker ni? Är jag en kass förälder? Hade ni låtit ert barn göra det? 

  • Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?
  • Limhe

    Anonym Maria: jag har haft 10 och mina har vuxit ihop men inte så att jag kan ha vanliga örhängen. Får fortfarande i en spiral som är 3-4 millimeter.. Man brukar säga att upp till 5 går tillbaka till nästan samma som innan MEN det syns om man töjt förr.

  • Anonym (Lillan)

    Du borde inte bry dig om vad alla andra föräldrar tycker och tänker, din dotter har valt det själv och kan utvecklas på egen hand istället för att ha en tjatig mamma som alltid sägen nej för att barnet inte ska kunna bestämma själv.

    Det är dock bra om hon får veta de framtida konsekvenserna när hon blir äldre. 

  • Poufie

    Nej du är ingen dålig mamma.

    Det mesta upp till 10 mm läker ihop finfint! Har har 10 mm i nästan 5 år, för att sedan minska ner till 6, och nu 4 mm :) har sammanlagt haft röjning i 7 år ungefär.

    Finns alltid folk som tycker det är äckligt och ofräscht och fult och jag minns inte allt som sagts! :)

    Huvudsaken är att man själv är nöjd, tycker det är snyggt och tvättar töjningen med jämna mellanrum! :) sen finns det alltid människor som kommer tycka motsatta :)

  • DeLo

    Absolut är du inte en kass mamma för du låtit din dotter töja sina öron. Hon har uppenbarligen koll på vad hon gör med och går verkligen så pass långtsamt framåt som man ska.
    Du verkar vara en fantastisk mamma som inte är så pass pedant. Själv var mina snibbar uppe i 12mm innan jag tog ut p.g.a. fel material och hade då inte pengar för att köpa rätt material just då, de är mer eller mindre knappt några hål alls kvar, eller jo; lika stora som de var när jag hade vanliga örhängen.

    Ett tips inför vintern är att har hon titan/järn/något annat som drar till sig kyla i öronen så täck det vintertid utomhus under en halsduk :) 

  • LillGris

    3 mm är ju ingenting, det kommer ju gå tillbaka om hon ångrar sig. Tycker det krävs lite mer än så för att kallas dålig mamma :)

  • Josephinep

    ÅH! Ni som säger att det inte gå att få en 3 mm töjning ogjord kanske ska kolla upp de INNAN ni säger något!! Jag hade en töjning på 8 mm innan som jag tog ut när jag låg på förlossningen och skulle föda min dotter och den växte igen! -.- Nu töjer jag ut samma igen för jag saknar den. Så JO tjejen kan visst få tillbaka det gamla lilla hålet om hon ångrar sig när hon är äldre! Ts säger ju max 5 mm nu när hon är så ung så det är ju verkligen inga problem!

    Och till ts :) Jag tycker inte du är en dålig mamma! 5 mm är inte så mycket så lyssna inte på vad andra säger!

  • Limhe

    Josehinep: mitt växte aldrig ihop helt.. Dessutom syntes det att det har varit utöjt.. Hålet kommer aldrig se lika dant ut som det gjorde innan.

  • Topcom

    Naivt o tro av alla töjare att allas hål drar ihop sig, för så är det givetvis inte, vi har olika kroppar och olika förutsättningar. Jag hade inte tagit "risken" att låta mitt barn töja. Kanske spelar det in lite att jag tycker det ser skitläskigt ut och har hört att töjda örsnibbar ofta rinner och varar.. Uuh.. Kräks lite grann

  • Anonym (uggly)

    Nej du är ingen kass mamma, jag vet jättemånga som skaffade töjningar när de var 13. Personligen tycker jag att det är skitfult och jag förstår verkligen inte hur någon kan vilja ha ett stort hål i örat. Mår faktiskt lite illa när jag ser folk med hål stora som jäkla tefat!
    MEN, 5 mm o under är ju inte farligt, det växer säkert igen nån gång. Större än så hade jag aldrig tillåtit mina barn att ha.

Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?