• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Tänkte starta den här tråden för oss som kämpat på ett tag med ivf men inte lyckats få det där plusset än men nu ska vi lyckas! Själv har jag 8 embryoåterföranden bakom mig varav ett missfall men vägrar ge upp kampen än. Jag och min man klassas som oförklarligt barnlösa och dom hittar ingen anledning till att vi inte får barn. Nu i januari ska vi påbörja vårt tredje försök och jag hoppas vi blir några som kan följas åt nu under våren.

  • Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare
  • Salli

    Hej!! Hoppar på i denna tråden jag med! Har gjort 2 et och 4fet ingen som lyckats så en 3 ivf i januari. Har fått tel tid 13 jan. Hoppas vi lyckas få ett syskon nån gång. Lycka till alla 2014får bli vårt år

  • trex2013
    PlinaB77 skrev 2013-12-17 17:34:05 följande:
    trex2013- välkommen! Varför måste ni vänta till sommaren med ert 3:e försök? Det är ju en stund tills dess! Jobbigt att behöva vänta så länge!
    Hej! fick tyvärr blodproppar efter senaste behandlingen. Så äter blodförtunnande i 6mån nu. :(
    Surt att behöva vänta, sen så har jag bett en läkare utreda mig och kolla upp OM  jag alls kan göra någon mer behandling.


  • trex2013
    Lilinanan skrev 2013-12-17 21:39:06 följande:
    Hej! Jag är gärna med här. Vi ska göra vår sista ivf nu i januari och var på möte på Carlanderska i Göteborg i dag. Vi har försökt i 3,5 år, gjort tre ivf:er och en avbruten. Jag är svårstimulerad och har antagligen lätt endromentrios så vi har inte fått så många bra embryon. Vi har alltid fått sätta tillbaka två embryon, men bara en gång har vi fått två st. Under våra tidigare ivf:en har vi gjort långa metoden och nu äntligen får vi själva välja hur vår behandling ska se ut. (Eftersom vi har bytt till privat klinik). Så nu ser vår behandling ut så här: korta metoden med plock i mitten av januari, Assisted Hatching, både Menopur och Gonal F, och sätta in två. Hoppas att det gör susen! Jag vet att våra chanser att lyckas är minimala och är helt tillfreds med att starta adoptionsutredning till våren, så mitt mycket bättre humör och avslappnande inställning till denna ivf kanske också gör skillnad. Innan har jag även testat ALLT, alla kosttillskott som det skrivs om, akupunktur, zonterapi mm.
    Lycka till nu i Januari. skönt att kunna få välja och styra upp själv hur ens behandling ska se ut!
    Jag har också endometrios och får ut många ägg men väldigt få som ens blir befruktade.
    Du vet väl att det kan vara bra om du får utskrivet kortison inför din behandling? typ prednisolon?
    det kan "lugna"ned ditt aktiva immunförsvar som man brukar ha om man har endo.

  • trex2013
    snobben00 skrev 2013-12-18 09:01:24 följande:
    Lyckas man och föder ett barn så stryks resterande landstingsfinansierade försök och man får bekosta allt själv sen för eventuella syskonförsök.
    Vid missfall fortsätter man som vanligt eftersom man trots allt inte fick något barn så det räknas precis som om man fick negativt gravtest typ.
    Aha jag har inte förstått att fet inte räknas som ett använt försök! :)
    Nu gäller det bara att lyckas få ut ägg som överlever och kan nedfrysas.
  • trex2013
    PlinaB77 skrev 2013-12-18 09:46:08 följande:
    Tog gravtestet idag och det var minus! Så sällar mig till gänget som ska köra jan/feb. Det blir FET 6 dagars då i min vanliga cykel, utan hormoner!
    Blev nyfiken på hur våra försök ser ut om man får barn och om vi måste bestala för eventuella syskonförsök. Ska kolla det i dag.
    åh så tråkigt och vilken besvikelse.:(  Hoppas på mer tur för dig i Januari!
  • trex2013
    santa86 skrev 2013-12-18 12:17:25 följande:
    Jag hoppar gärna med här om jag får :) ligger just nu i sjuksängen efter äp i Umeå, vi fick ut 8 ägg (har bara en äggstock) jag lider av endo :(
    Jag och min sambo är inne på tredje försöket, fösta slutade i mf ( körde på långa programmet) andra gången med FET tog inte.. Så varför inte tredje gången gillt?! :) hoppas..
    Lycka till nu! jag går också i Umeå och har endometrios precis som dig.

  • kristin10

    Blev minus idag, så vårt första IVF-försök blev inte till nåt. Nu är det bara att hoppas mensen kommer snart och så blir det FET i februari istället. Har tre i frysen och får hoppas nåt av dem klarar upptining.

  • snobben00
    trex2013 skrev 2013-12-19 09:22:36 följande:
    Aha jag har inte förstått att fet inte räknas som ett använt försök! :) Nu gäller det bara att lyckas få ut ägg som överlever och kan nedfrysas.

    Jag vet dock att det skiljer sig en hel del mellan olika landsting. ..vilket är väldigt orättvist! En del får bara ett eller två finansierade försök och hos en del ingår inte eventuella FET. I vårt fall ingår alla FET som "bonus".
  • santa86

    Kliniken ringde just.. Av våra 8 ägg vart bara två befruktade, men bara 1 vart rätt befruktad :( jag vet att de bara behövs ett guldägg men hon lät så ledsen och kallade de ägg som är kvar för okej, och. Vi får se om den klarar natten :/

  • Lilinanan
    trex2013 skrev 2013-12-19 09:21:03 följande:
    Lycka till nu i Januari. skönt att kunna få välja och styra upp själv hur ens behandling ska se ut!
    Jag har också endometrios och får ut många ägg men väldigt få som ens blir befruktade.
    Du vet väl att det kan vara bra om du får utskrivet kortison inför din behandling? typ prednisolon?
    det kan "lugna"ned ditt aktiva immunförsvar som man brukar ha om man har endo.

    Hej trex2013!
    Vi pratade faktiskt lite om immunförsvaret och tog nya TSH:prover. Jag har länge funderat på om det är ett problem i mitt fall, har inte varit sjuk på några år heller. Men min läkare trodde inte att det är problemet. Jag ska ringa och fråga henne i alla fall. Vet du hur länge man ska ta Prednisolon innan man har ET? Vi har ET om ca 1 månad bara. Tack för tipset!
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare