• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Tänkte starta den här tråden för oss som kämpat på ett tag med ivf men inte lyckats få det där plusset än men nu ska vi lyckas! Själv har jag 8 embryoåterföranden bakom mig varav ett missfall men vägrar ge upp kampen än. Jag och min man klassas som oförklarligt barnlösa och dom hittar ingen anledning till att vi inte får barn. Nu i januari ska vi påbörja vårt tredje försök och jag hoppas vi blir några som kan följas åt nu under våren.

  • Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare
  • snobben00
    liamae skrev 2013-12-31 11:50:10 följande:
    Hej allihopa! Jag har TD efter mitt första ivf idag och som väntat visade det minus efter att jag börjar blöda på julafton. Vi fick bara ett befruktat ägg av 6 mogna och jag blev överstimulerad med ca 30 blåsor så jag har mått skit o man kan alltså säga att den här ivf:en var riktigt misslyckad. Är ganska bitter nu o vill bara att tiden ska gå så vi kan få komma på nytt möte o diskuterar hur vi ska gå vidare. Jag gissar på korta protokollet (hörde någon säga det sist), förut körde vi långa. Massor kramar till alla er andra som kämpar. Önskar oss alla ett mycket bättre 2014!

    Stor kram till dig, vet hur tuff denna resa är! Har totalt 8 misslyckade embryoåterföranden bakom mig de senaste 2 åren. Ska träffa läkare nu på fredag för att diskutera omstart, blir tredje gången nu och hoppas på att få starta omgående med suprecuren redan den 6:e som är cykeldag 21 för mig som de tidigare 2 gångerna. Jag hoppas innerligt att 2014 är året då vi alla ska få lyckas! Kramar till er alla kämpare och god fortsättning!
  • LoC

    Hej. Jag hakar på den här tråden jag med, efter ett misslyckat IVF-försök nu i december.

  • tes 75
    lillatrollet85 skrev 2013-12-29 20:10:24 följande:
    Precis så gjorde jag... nu denna 3dje har jag ingen aning om hur dom har planerat..
    Fick ut fler ägg på start dag 1.. (11) 4befruktades men bara ett klarade sig ända fram.
    På start dag 21 fick vi ut nio ägg 5 befruktades 3klarade sig men va tvugna att frysa ner då jag blev kraftigt överstimulerad.
    LindaL0 skrev 2013-12-30 12:07:44 följande:
    Jag sprayade i 4-5 veckor, fick göra blodprov på slutet för att se så jag var ordentligt nerreglerad = helt avstängd ur ett äggproduktionsperspektiv. Sen måste man ju fortsätta spraya även fram till ägglossningssprutan även om man går ner på halv dos. Mådde också pyton, illamående, svallningar, migrän. Usch och fy, bara att ladda och "hacka i sig". Men hoppas det inte behöver vara likadant för dig andra gången! Det kan ju variera från gång till gång har jag förstått!
    Får man en mensblödning efter en månad även fast man börjar spraya på dag 1?

  • Pats

    Hoppar oxå gärna in här, började i november men fick då avbryta eftersom det bara var väldigt små äggblåsor, gjorde ett nytt försök i början på december som gick hela vägen till en insättning men den 30:e när det var dax att göra gravtest så visade det negativt. Nyårsafton blev inte jättelyckligt som vi hoppats på men jag hoppas att få ett plus någon gång under året. Känner mig liten på jorden men det känns skönt att det finns fler som förstår vad man går igenom!

  • Jenkis

    Vet inte var jag skall hänga. Såg nu att det fanns fler trådar för oss som försöker under 2014... Har gjort ett ET och två FET sedan tidigare och började spraya nu igen.

  • Heidi82

    En fråga till er alla kunniga: på vilken cd börjar man spruta när man gör korta protokollet? Jag ska nämligen till min läkare den 8/1 och hoppas att mensen kommer senare än planerat så jag slipper att vänta en till cykel tills jag får sätta igång.

  • Kramizen
    Heidi82 skrev 2014-01-02 23:52:53 följande:
    En fråga till er alla kunniga: på vilken cd börjar man spruta när man gör korta protokollet? Jag ska nämligen till min läkare den 8/1 och hoppas att mensen kommer senare än planerat så jag slipper att vänta en till cykel tills jag får sätta igång.
    Jag har kört korta och då har jag börjat på cd 2. När har du bm?
  • snobben00
    Heidi82 skrev 2014-01-02 23:54:01 följande:
    Har bara kört långa protokollet ville jag bara tillägga

    Har kört långa protokollet 2 ggr och börjat med nässprayen på cd 21 bägge gånger. Har tid på kliniken idag för planering av omgång 3 och hoppas på att få köra igång omgående. Är idag på cd 18 och hoppas innerligt på att få börja redan på måndag (cd21) med sprayen.... får domen idag! VILL INTE VÄNTA EN MÅNAD TILL!
  • LindaL0

    Heidi82, korta protokollet utan nässpray, då börjar man med injektionerna på CD2-3 och kör ett par veckor innan det är dags för äggplock.

    När man kör långa protokollet med nässpray från CD21 så ska man få en blödning efter en vecka ungefär, sen kan man börja med injektionerna efter nån vecka. Man kan få göra blodprov för att kolla att man är tillräckligt nedreglerad innan man börjar med injektionerna.

    Tes75, tror jag skrev fel till dig förut, jag tror inte att jag började på CD1 med nässpray, utan på CD21 men fick spraya väldigt länge innan jag var helt nedreglerad, och det dröjde även nån vecka ytterligare innan blödningen kom. Fick ta blodprov 2 ggr. (Detta var i augusti så minnet sviker redan). Så det blev en lång sprayperiod och den tyckte jag var värsta delen. Vet inte om detta kan hänga ihop med att jag hade väldigt högt FSH-värde vilket enligt läkaren betydde att kroppen gick på högvarv med att försöka få ut dom sista äggen ur en låg äggreserv (lågt AMH). Men det är inte antalet ägg som betyder nåt! Bara man får tillräckligt för att få göra ett uttag, finns chansen att ett av dom är guldägget.

Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare