• Mymmlan

    Värmlandsmammor?

    Finns det fler mammor, eller pappor, från Värmland här? Kunde vara kul att utbyta erfarenheter på lite mer lokal nivå

  • Svar på tråden Värmlandsmammor?
  • hesu78

    Jag har handlat några få basplagg på H&M. De sitter inte så bra än, är inte tillräckligt stor. :)
    Snygga och snygga, men jag ser iaf inte ut som ett tält och priserna är ganska bra där i förhållande till tex Mamalicious.

  • FlitigaLis

    Hm är nog de enda här som har. Lindex ska börja med mammakläder men jag tror att det bara är på nätet.

    Jag har fyndat en hel del på tradera och köp-säljgrupper på fb. Man har ju det så kort tid så det slits ju inte. Tyvärr gör fogbältet fula märken så jag kommer inte kunna sälja mina mammajeans vidare

  • Mymmlan

    Kollade på hm men tyckte inte jag hittade något. Suck. Och håller med, allt är skitdyrt på nätet. Jag kanske får ta mig tiden att sy helt enkelt. Det gjorde jag med alla amningskläder för där fanns det ju inte heller så mycket som inte var dyrt eller inte särskilt roligt...

  • hesu78

    Nyss gått in i v. 18 (17+2) och nu har vi börjat att våga köpa lite få bebisgrejer. :)
    Eftersom det är första barnet, så är det en hel del som ska inhandlas/hittas och dessvärre så har så gott som alla våra släktingar och vänner redan hunnit göra sig av med alla bebissaker som de haft. Inget att ärva alltså. :/

    Vi hade turen att hitta ett Akta Graco babyskydd på rea i helgen, 59% rabatt! Och nu är sambon iväg och prutar till sig ett integrerat skötbord med badbalja. :)
    Planerar att åka till Ullared i maj/juni på storshopping, någon som varit där och kan tipsa om vad som är av intresse för blivande föräldrar där nere?

  • FlitigaLis

    Det är så mysigt att fixa och dona inför första barnet. Leta fina saker och inreda. Det är roligt att bara gå upp på vinden efter grejerna, när det är andra barnet

  • Mymmlan

    Å längtar också efter att få gå upp på vinden och hämta påsarna märka med 50-56

    Vad gäller inköp hesu78 vet jag inte vad som finns på Ullared men på Ikea kan jag tipsa om deras tvättlappar till typ allt, amning, torka bebiskräk, tvätta, torka matkladd, allt och deras 5kr handdukar en stor laddning att ha på skötbordet så slipper man byta överdraget så ofta. Fler tips är bodies som man knäpper upp helt och inte drar över huvudet ett hett tips i de små storlekarna. Och några fler pyjamaser än man tror. Matningsskedar med långa böjda skaft och smalt blad, nappflaskor med botten som går att skruva av, och en smaknapp var kanon efter några månader. Bästa framtidsinvesteringen var en tripp trapp stol.

  • FlitigaLis

    Nappflaskor som botten går att skruva av är värdelöst! De läcker för minsta lilla. Vi hade en sån till sonen men jag slängde den ganska snart. Håller mig till avent.

    Babybadstol är nog det bästa jag köpt. Kostar under hundringen på biltema.

    Skötbädd i plast är bättre än i textil. Den vi har är det fula fläckar efter inotyolsalva som inte går bort. Även fast vi alltid haft handduk på.

    Det går åt mer kläder än vad man tror.

    Jag har börjat fundera på vad jag ska packa i bb-väskan. Har börjat skriva på en lista

  • Alla hemma

    Med skötbädd, barnvagn och bilstol kommer man långt! Jag handlade på mig massor med första barnet och använde nästan inget.

    Det härliga med att få sommarbebis är att det inte behövs så mycket kläder och att det man har torkar snabbt efter tvätt. Bodies och tunna byxor/strumpbyxor räcker långt. Strumpor till bebisar är överkurs. De ramlar av lika fort som de åkt på. Strumpbyxor funkar bättre.

    Många fleecefiltar och tunnare filtar att ha i barnvagn och hemma är också bra.

    Så mitt tips är att inte handla för mycket. Det nödvändigaste (typ nappflaskor som kan bli lite akut om man måste ge ersättning) finns ju att få tag på på Ica.

  • FlitigaLis

    Ett annat inköpstips är att undvika sparkdräkter och pyjamasar med fötter. Fötterna stannar inte kvar i den eftersom den drar upp benen till fosterställning, så trasslar den in sig och blir arg.

    Byxor och pyjamasar med riktigt mudd ner till och så strumpor är bättre

  • Mymmlan

    Håller med flitigalis fötter på plagget ser fiffigt ut men var värdelöst. Dessutom blir de för små snabbare för fötterna tar ju emot liksom. Men nappflaskorna vi kört på är "kolik"flaskorna, kan det va mam kanske, och de har varit toppen. Köpte på Ica välsviken. Bara läckt en gång och det var för att jag inte skruvat på botten

Svar på tråden Värmlandsmammor?