• Anonym (mattpiskaren)

    fick ni smisk som barn? hur och med vilket redskap??

    Som rubriken lyder. Själv fick jag smisk med handen. Samt fått smaka mattpiskan av min bästa kompis pappa då han kom på oss med att tjuvröka vid 14 års ålder. Välförtjänt, och jag rökte inte på 4 år sen heller :/

  • Svar på tråden fick ni smisk som barn? hur och med vilket redskap??
  • Anonym (...)
    Anonym (yes) skrev 2014-02-08 18:33:30 följande:

    Vid ironi i skriven form brukar man inkludera smilysar för att understryka tonen, såg du några smilysar?


    Aldrig hört talas om.
  • Anonym (yes)
    Anonym (...) skrev 2014-02-08 18:37:45 följande:
    Aldrig hört talas om.

    Därifrån kommer en massa missförstånd.

  • Anonym (xx)

    Intressant är också att veta hur gamla ni är som blivit slagna. Agan blev olaglig någon gång på 70-talet tror jag. Därför är det intressant att veta åldern även om det är fruktansvärt att barn blivit slagna även innan aga blev olaglig.

    Själv blev jag av min mamma örfilad en eller två gånger. Smäll eller jagad med mattpiskan fler än 10 ggr, gått till sängs utan kvällsmat, utskälld. Detta är vad jag minns men det är säkert mer saker. Jag är född 1960 och jag är kvinna.

  • Anonym (mattpiskaren)

    Bra ide. Hur gamla var ni och vilket årtionde. Aga blev förbjudet 1979 i sverige. Själv är jag född 1980, men min pappa brydde sig inte så mycket om den lagen. Hemskt vad många av er varit med om. Mycket låter mer som tortyr :(


    Anonym (xx) skrev 2014-02-08 18:39:38 följande:
    Intressant är också att veta hur gamla ni är som blivit slagna. Agan blev olaglig någon gång på 70-talet tror jag. Därför är det intressant att veta åldern även om det är fruktansvärt att barn blivit slagna även innan aga blev olaglig. Själv blev jag av min mamma örfilad en eller två gånger. Smäll eller jagad med mattpiskan fler än 10 ggr, gått till sängs utan kvällsmat, utskälld. Detta är vad jag minns men det är säkert mer saker. Jag är född 1960 och jag är kvinna.

  • Anonym (Stina)

    Fick stryk på bara stjärten över mammas och pappas knän ända upp i 14 års åldern. Vid enstaka grövre förseelser kom mattpiskaren fram. Född 1965.

  • Modernmom

    Född 1983, så barnaga var förbjudet. Mina föräldrar ångrar sig inte ett skit och förnekar, nedvärderar och förlöjligar om vi vill prata om det.

    Har själv barn och kan inte för min värld förstå hur man kan vilja slå sitt barn.

  • Bella0612

    Blev slagen med bälte och handflata på bar ända när jag var liten. Minns inte hur långt upp i åldern det gick men någonstans runt 11 tror jag? Är född på 80-talet. Tycker att det är helt vansinnigt att föräldrar slår sina barn! Min man blev slagen även han som barn dock i större mån, fick stolar och diverse saker kastade på sig också. Även mina vänner (vi är alla 80-tals barn) blev slagna under sin uppväxt.

  • Anonym (Stina)
    Anonym (yes) skrev 2014-02-08 16:42:27 följande:
    Bränd under fötterna med en tändare? Seriöst?

    Det är för fan tortyr, brännmärke sitter även kvar en jävla tid, om du har spår, funderat på att anmäla?



    När i hela världen har man någonsin fått ris i skolan??
  • Anonym (Förut)
    Anonym (offer) skrev 2014-02-08 14:44:56 följande:
    Blev dragen i håret, nerslängd på golvet med slag på huvud och rygg, örfilad......ja allt möjligt! När jag var 12 år så såg mina klasskompisar det och berättade allt för vår lärare. Jag blev konfronterad och erkände allting varpå kuratorn och lärare hade möte med mina föräldrar. Det hela slutade med att min mamma manipulerdade läraren så jag fick henne emot mig och sa att barn har stor fantasi. Jag blev mer eller mindre inlåst på mitt rum i 6 månader, fick bara gå till skolan, fick inte mer umgås med någon i min klass och min msmma varken pratade med mig eller slog mig under dessa 6 månader. sedan återgick allt som vanligt och man fick utstå slag och misshandel, dock var hon jätte noggrann med att hon drog för gardinerna och jag hade inga vänner kvar. Inte förrän nu i 30-års ålder har jag kunnat öppna upp mig och skaffa nära vänner.

    Usch... Det hemska är att man aldrig kan bli helt fri igen. Jag har inte varit med om det du har, imponerande att du "överlevt", men jag såg min pappa vara våldsam emot mamma och min bror och hon tog gärna ut sin frustration på mig (jag var nog jobbig och envis också). Kommer ihåg att hon kunde lyfta/skaka mig i örat och håret, kalla mig för saker och släpa mig långt i armen och annan "lättare" misshandel när ingen såg på. Jag har känt hela mitt liv att hon tycker mer om min bror, att hon på något plan tyckt att det är besvärande men att hon inte kunnat låta bli att låta även det gå ut över mig.
Svar på tråden fick ni smisk som barn? hur och med vilket redskap??