• Anonym (mattpiskaren)

    fick ni smisk som barn? hur och med vilket redskap??

    Som rubriken lyder. Själv fick jag smisk med handen. Samt fått smaka mattpiskan av min bästa kompis pappa då han kom på oss med att tjuvröka vid 14 års ålder. Välförtjänt, och jag rökte inte på 4 år sen heller :/

  • Svar på tråden fick ni smisk som barn? hur och med vilket redskap??
  • Anonym (A)

    Fick ofta stryk av båda mina föräldrar fram till 11-12 års åldern. Min pappa brukade dra mig i håret, dra i mina öron, örfila mig, slå mig med nån sko, piska mig med bälte, både på kroppen och på handflatorna, slänga mig på sängen/soffan. Min mamma brukade piska mig med en dammvippa, den hårda sidan då, kasta skor på mig, dra mig i håret och ibland blev det någon örfil.

    Sen blev jag ju även psykiskt misshandlad av båda. Kan bli det än idag trots att jag har blivit äldre.

    Min bror, som är 1 år yngre än mig, fick också stryk, om inte mer än mig. Jag var ett väldigt lugnt barn, ställde väldigt sällan till med problem, nästan aldrig i princip! Men stryk fick jag ändå för småsaker. Min bror däremot var allt annat än lugn men det rättfärdigar absolut inte mina föräldrars kassa beteende. De fick själva stryk av sina föräldrar, mest min pappa då. Så de tänkte väl aldrig på att inte göra så mot sina egna barn. Inte när vi var små iaf. Min lillasyster däremot som är 7 år yngre än mig har aldrig fått stryk av mina föräldrar. De har aldrig kunnat slå henne bara för att hon är minst och född så många år efter min bror. Hon är deras lilla "bebis". Men både hon och jag har fått stryk av min bror och kan få det än idag fast det händer väldigt sällan. Vi är uppvuxna med våld i hemmet. Min mamma fick ganska så ofta stryk av min pappa, var själv vittne till det ett flertal gånger som liten.

    Kan verkligen inte förstå hur man kan slå sitt eget barn! Jag förstår inte hur man kan rättfärdiga ett sådant beteende, oavsett vad man själv har varit med om som ung. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att slå mitt barn (har inga men när jag får egna då). Att sjunka så lågt som förälder är för mig helt ofattbart. Mina barn ska absolut inte få lida bara för att mina föräldrar var/är idioter mot mig. Jag kommer aldrig att bli som dem, men jag är väldigt rädd att de kommer göra likadant med mina barn.

    Sorry för det riktigt långa inlägget men kände att jag behövde skriva av mig.

  • Anonym (Mia)

    Jag blir alldeles paff av att se hur många som fått smisk. Och även om jag kan förstå att det någon enstaka gång brister hos föräldern och man drar till med handflatan mot barnets rumpa så förstår jag inte hur man kan förnedra barnet genom att dra ner byxorna på det först. Kan tänka mig att det gör 10 ggr ondare då men undrar om jag själv inte tyckt att det värsta vore att få byxor och trosor neddragna. I synnerhet när man blev äldre och några här har ju t.om fått det i tonåren.

  • Anonym (arg)
    Anonym (xx) skrev 2014-02-08 18:39:38 följande:
    Intressant är också att veta hur gamla ni är som blivit slagna. Agan blev olaglig någon gång på 70-talet tror jag. Därför är det intressant att veta åldern även om det är fruktansvärt att barn blivit slagna även innan aga blev olaglig.

    Själv blev jag av min mamma örfilad en eller två gånger. Smäll eller jagad med mattpiskan fler än 10 ggr, gått till sängs utan kvällsmat, utskälld. Detta är vad jag minns men det är säkert mer saker. Jag är född 1960 och jag är kvinna.
    Ja jag är född 75.
  • Anonym (arg)
    Ernst Hugo skrev 2014-02-09 18:35:54 följande:
    Det är skrämmande läsning i denna tråden. Dock förklarar det mycket av hur vissa vuxna beter sig i vardagen. Inte minst mot sina egna barn.
    Ja det är tråkigt när man har råkat ut för det och gör samma. Man vet ju bättre.
    Jag har aldrig lagt en hand på mina barn. Tack lov gick i terapi innan familj annars hade jag aldrig skaffat en, det är inte rätt mot varken barnen eller mannen.
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Mia) skrev 2014-02-10 07:45:55 följande:
    Jag blir alldeles paff av att se hur många som fått smisk. Och även om jag kan förstå att det någon enstaka gång brister hos föräldern och man drar till med handflatan mot barnets rumpa så förstår jag inte hur man kan förnedra barnet genom att dra ner byxorna på det först. Kan tänka mig att det gör 10 ggr ondare då men undrar om jag själv inte tyckt att det värsta vore att få byxor och trosor neddragna. I synnerhet när man blev äldre och några här har ju t.om fått det i tonåren.



    Det är nog snarare 50 ggr ondare det gör att bli slagen på bar stjärt än med byxorna på. De gångerna som det blev stryk på bara ändan trodde jag att jag skulle skrika ihjäl mig. Och ja, att få trosorna neddragna till knävecken när man var lagd över knät var väldigt förnedrande.
  • Serendipitet

    Född -85 och fick smisk med öppen hand och då många slag efter varandra och någon gång knuten näve. Mamma bröt sedan ihop och jag fick trösta henne. Jag blev slagen upp i 12 års åldern, sedan gav jag tillbaka och den fysiska bestraffningen blev psykisk istället. 


    *** Ellinor 2005/09/22 *** Evelina 2012/01/15 ***
  • Anonym (Daniella)

    Kan av någon anledning inte citera inlägg. STINA, du fick smisk när det fortfarande var lagligt? Hur gick det till och vilken relation har du till dina föräldrar idag?

Svar på tråden fick ni smisk som barn? hur och med vilket redskap??