• Lillajag87

    Letrozol

    Hej!

    Någon annan som testat Letrozol?
    Jag måste få berätta min historia....

    Jag fick 2009 reda på att jag hade PCO, jag hade ingen aning om vad det var, min värld rasade samman då jag uppfattade det på min gynläkare att jag aldrig skulle kunna få barn (väldigt taskig info fick jag, läkaren visste knappt själv vad hoin pratade om).
    Efter mycket tårar och olika faser innan det sjönk in ordentligt så sökte jag till en gyn i närliggande stad som var specialist på fertilitet. Jag fick testa Provera följt av Pergotime, enkel kur -inget hände, dubbel kur-inget hände och trippel kur-inget hände. Kändes hopplöst.

    Då fick jag komma till vår stads specialistklinik inom fertilitet och som är världskända. Fick börja med Gonal-F 50 enheter som sedan trappades upp efter mycket om och men till slut till 100 enheter och jag fick en blåsa på 18 mm, jippie! Fick då ta Ovitrelle så jag fick ägglossning.
    Denna gång vart jag gravid men fick ett väldigt tidigt missfall. Sånt som händer.
    Så då började den nedstämda och ledsna perioden igen en stund innan vi hoppade på karusellen igen. Vi tog en paus på 6 mån innan vi startade igen då det var väldigt jobbigt.

    Nu ska ni få höra varför jag frågade om ni andra provat Letrozol. När jag kom sist nu så sa läkaren till mig att det har kommit nya forskningar där Letrozol kan hjälpa att "trycka ner" de höga östrogen-nivåerna vi PCO:are har så (kommer inte ihåg vad hormonet heter) hormonet som gör att vi får ägglossning höjs och detta kan göra att ägg växer.
    Sen informerade han mig också om att detta är en tablett de ger kvinnor med bröstcancer (har inget med själva cancern att göra, det är ingen cellgift eller dylikt) för att ge dom hormonell balans. Han talade om det så jag inte skulle bli rädd och jag fick inte läsa bipackssedeln då den inte var riktad till mig.
    I värsta fall får vi putsa till med lite Gonal-F om det inte växer fullt sa han.

    Tjena tänkte jag, jag kommer väl på återbesök och så har det inte hänt någonting!
    Efter den obligatoriska Proverakuren och mensdag 3-7 2 st Letrozol så gick vi på återbesök.
    Voila! En äggblåsa på 20 mm presenterade sig.
    Både jag och min man var helt chockade och förstod ingenting. Vi fick sedan ta ägglossningsstickor i 3 dagar för att se om jag kunde ägglossa av mig själv, vilket inte hände, så vi tog sedan en Ovitrellespruta.
    Nu har jag tagit stickor och har haft ägglossning och ska till kliniken snart för att kolla progesteron i blodet som ett slags "kvitto" på att jag haft ägglossning.
    Plus att min man lämnade prov, man skulle sikta på 18 miljoner friska spermier, min man hade 124 miljoner vilket också kändes positivt och bra!

    Så nu går vi i den obligatoriska 2 veckor efter ägglossnings-tiden och väntar på att få ta gravtest och hoppas på att mensen inte kommer.

    Måste säga att jag blev väldigt imponerad av Letrozol. Så många gånger jag kört Gonal-F i omgångar och vi har skojat med läkarna och sagt vi har skyttetrafik till dom för alla kontroller vi gått på. Nu har vi varit där på ett första besök och ett återbesök.
    Antaligen fungerade behandlingen på mig och jag var mottaglig.

    Hoppas nu på ett plus den 27 april, önska mig lycka till!

  • Svar på tråden Letrozol
  • kanien

    ska börja med en letrozol kur efter jag har fått min nästa menstration, var till gyn idag och fick det bekräftat. Slutade med p-spruta för 1år sedan och har inte kommit igång med ägglossningen ÄN, känns hopplöst.. men hoppas det blir någonting nu med letrozol kuren =) bara att hålla tummarna.

  • Lillajag87

    kanien skrev 2014-05-09 17:22:43 följande:
    ska börja med en letrozol kur efter jag har fått min nästa menstration, var till gyn idag och fick det bekräftat. Slutade med p-spruta för 1år sedan och har inte kommit igång med ägglossningen ÄN, känns hopplöst.. men hoppas det blir någonting nu med letrozol kuren =) bara att hålla tummarna.

    Hoppas det går vägen för dig, det där med p-piller och sprutor kan ta ett tag innan kroppen kommer ifatt.

    Jag var till gyn igår och fick veta att jag hade en, på höger äggstock (som vanligt) en äggblåsa på 19 mm. Så imorgon ska jag ta en Ovitrelle och köra på och hoppas på att det tar denna gång.
    För mig funkar Letrozol så himlka smidigt!

    Skillnaden med Letrozol för mig mot Gonal-F är att jag har mycket smärtsam ägglossning om man jämför med Gonal-F.
    Förra gången fick jag så smärtsam ägglossning att jag trodde att jag skulle få (ursäkta ordvalet) både fram- och bakfall. Det var fruktansvärt!
    Sen har jag även fått erfara en biverkan och det är spända och svullna bröstkörtlar. Nästan som knölar eller som vid mjölkstockning. Aj säger jag bara, men det går över!
  • Lillajag87
    Emmaaa1984 skrev 2014-05-06 09:55:18 följande:
    Min kur med Letrozol funkade inte iaf. Så nu blir det Provera igen för att få mens..


    Vad tråkigt att det inte fungerade. Tog du enkel kur eller dubbel? Jag hade kört Pergotime innan och det fungerade inte ens trippelkur. Så när jag skulle börja med Letrozol nu så fick jag börja med dubbel dos direkt.


    Lycka till och skriv gärna hur det går! :)

  • Lillajag87
    Soscan skrev 2014-05-05 21:51:32 följande:

    Va tråkigt. Ja så klart man blir ledsen, hur mycket man än tänker att man inte ska hoppas för mycket. Jag var på vul idag, hade ett litet ägg på nästan 12 mm ska tillbaka på onsdag och se om de växt något... Just nu är jag bara glad att få se framsteg... Men man kan ju inte låta bli att hoppas på ägglossning!

    Hej Soscan!

    Hur har det gått för dig? Jag varpå VUL igår och hade en 19 mm stor äggblåsa på hö sida. Så imorgon blir det Ovitrelle igen :)

    Kram
  • Emmaaa1984

    Enkel kur fick jag, hände ingenting. Så nu äter jag Provera och borde få mens här i veckan. Men blir inte till att försöka med Letrozol igen, ska ta Progynon istället för att bygga upp slemhinnan.

  • lindavik

    Hej!

    Jag har PCOS och äter för andra gången dubbel dos av Letrozol. Vad roligt att höra att fler äter Letrozol, annars är det som sagt mer vanligt med Pergotime. Första gången åt jag enkel dos men ingen äggblåsa ville utveckla sig tillräckligt. Funkade sedan med dubbel dos Letrozol men då körde vi inte i "skarpt läge". Nu har jag ätit dubbel dos igen och är idag på cd 20. Vi ligger för fullt här hemma och testar hela tiden med äl-stickor. Sist fick jag äl på cd 24, men idag på cd 20 fick jag en blödning som jag tror är en mellanblödning? Fick det runt kl. 13 idag och det har inte slutat än när klockan är 16. Någon annan som varit med om en mellanblödning runt äl med Letrozol?

    Jag tycker Letrozol verkar funka super! Tydligen ska Letrozol vara bättre än Pergotime. :) Vi får hoppas att Letrozol hjälper oss alla här att plussa i år! :)

  • Soscan
    Lillajag87 skrev 2014-05-12 14:08:22 följande:
    Hej Soscan! Hur har det gått för dig? Jag varpå VUL igår och hade en 19 mm stor äggblåsa på hö sida. Så imorgon blir det Ovitrelle igen :) Kram

    Va kul! Då håller vi tummarna nu! Själv så fortsatte min lilla äggblåsa att växa så i fredags kväll tog jag ovitrellesprutan, min beräknade ägglossning var igår, på fredag ska jag ta blodprov för att se om de blev någon ägglossning! Märklig känsla när det går åt rätt håll, jag är så rädd för att bli besviken, jag känner mig lite lätt tokig, kan inte släppa tankarna på att äntligen kanske få bli gravid, googlar nya saker hela tiden, läser bloggar, försöker hitta så mycket tips jag kan, jag kan bara inte slappna av å vänta, haha jag driver nästan mig själv till vansinne... Kram
  • lindavik

    Måste fråga en sak till er som också äter Letrozol. Jag har för andra gången nu ätit Letrozol och är idag på cd 24. Jag fick positivt äl-test på cd 18, borde alltså ha haft äl på dag 20. På dag 20 fick jag en liten blödning som sedan har ökat i mängd och kommit i vågor under dagen. Inte mycket totalt per dag, cirka 1 trosskydd har räckt per dag. Har inte haft ont i samband med blödningarna, bara känt av höger äggstock/äggledare (där jag hade en mogen äggblåsa på vul). Förra gången jag hade ägglossning (på cd 24) hade jag enorma smärtor i området runt äggstocken/äggledaren.

    Har någon av er haft sådana här blödningar? Det är inte mens. Första dagen med blödningen var den ljusröd, sen blev den mellanröd och nu är den nästan brun?! Ringde min läkare på kliniken, men det enda han kunde säga var att det inte går att säga på rak arm vad det är. Aha… thanks. 

  • kanien

    Idag började jag blöda, 27 dagar sedan förra blödningen (ALDRIG haft regelbunden mens förut så det verkar väldigt lovande och ett stort steg åt rätt håll, slutade med p-sprutan för 1år sedan) på onsdag ska jag börja med Leztrosol och äta till på söndag och sen i slutet av maj ska jag på ul och se så allting går som det ska! Jag vågar verkligen inte hoppas för mycket men så här långt har jag aldrig kommit förut och det känns som att jag har vunnit på lotto!! :D hoppas hoppas hoppas detta går vägen och att det blir ägglossning denna gång och att det resulterar i en liten bebis!! :)

Svar på tråden Letrozol