• Lillajag87

    Letrozol

    Hej!

    Någon annan som testat Letrozol?
    Jag måste få berätta min historia....

    Jag fick 2009 reda på att jag hade PCO, jag hade ingen aning om vad det var, min värld rasade samman då jag uppfattade det på min gynläkare att jag aldrig skulle kunna få barn (väldigt taskig info fick jag, läkaren visste knappt själv vad hoin pratade om).
    Efter mycket tårar och olika faser innan det sjönk in ordentligt så sökte jag till en gyn i närliggande stad som var specialist på fertilitet. Jag fick testa Provera följt av Pergotime, enkel kur -inget hände, dubbel kur-inget hände och trippel kur-inget hände. Kändes hopplöst.

    Då fick jag komma till vår stads specialistklinik inom fertilitet och som är världskända. Fick börja med Gonal-F 50 enheter som sedan trappades upp efter mycket om och men till slut till 100 enheter och jag fick en blåsa på 18 mm, jippie! Fick då ta Ovitrelle så jag fick ägglossning.
    Denna gång vart jag gravid men fick ett väldigt tidigt missfall. Sånt som händer.
    Så då började den nedstämda och ledsna perioden igen en stund innan vi hoppade på karusellen igen. Vi tog en paus på 6 mån innan vi startade igen då det var väldigt jobbigt.

    Nu ska ni få höra varför jag frågade om ni andra provat Letrozol. När jag kom sist nu så sa läkaren till mig att det har kommit nya forskningar där Letrozol kan hjälpa att "trycka ner" de höga östrogen-nivåerna vi PCO:are har så (kommer inte ihåg vad hormonet heter) hormonet som gör att vi får ägglossning höjs och detta kan göra att ägg växer.
    Sen informerade han mig också om att detta är en tablett de ger kvinnor med bröstcancer (har inget med själva cancern att göra, det är ingen cellgift eller dylikt) för att ge dom hormonell balans. Han talade om det så jag inte skulle bli rädd och jag fick inte läsa bipackssedeln då den inte var riktad till mig.
    I värsta fall får vi putsa till med lite Gonal-F om det inte växer fullt sa han.

    Tjena tänkte jag, jag kommer väl på återbesök och så har det inte hänt någonting!
    Efter den obligatoriska Proverakuren och mensdag 3-7 2 st Letrozol så gick vi på återbesök.
    Voila! En äggblåsa på 20 mm presenterade sig.
    Både jag och min man var helt chockade och förstod ingenting. Vi fick sedan ta ägglossningsstickor i 3 dagar för att se om jag kunde ägglossa av mig själv, vilket inte hände, så vi tog sedan en Ovitrellespruta.
    Nu har jag tagit stickor och har haft ägglossning och ska till kliniken snart för att kolla progesteron i blodet som ett slags "kvitto" på att jag haft ägglossning.
    Plus att min man lämnade prov, man skulle sikta på 18 miljoner friska spermier, min man hade 124 miljoner vilket också kändes positivt och bra!

    Så nu går vi i den obligatoriska 2 veckor efter ägglossnings-tiden och väntar på att få ta gravtest och hoppas på att mensen inte kommer.

    Måste säga att jag blev väldigt imponerad av Letrozol. Så många gånger jag kört Gonal-F i omgångar och vi har skojat med läkarna och sagt vi har skyttetrafik till dom för alla kontroller vi gått på. Nu har vi varit där på ett första besök och ett återbesök.
    Antaligen fungerade behandlingen på mig och jag var mottaglig.

    Hoppas nu på ett plus den 27 april, önska mig lycka till!

  • Svar på tråden Letrozol
  • Lillajag87
    miss85 skrev 2014-05-27 15:58:25 följande:
    Tack för lyckoönskningar. Ja vi har gått igenom två äggplock. Ingen lättmatch men jag tycker att jag varit duktig :)
    Ser att du förhoppningsvis ska plussa i dagarna? Tagit ngt test än?

    Jag har tagit ett test idag, enligt uträkning skulle jag göra det idag. Tyvärr var det negativt men ingen mens kommit ännu så jag ser det inte som helt kört ännu! :)
    kanien skrev 2014-05-27 16:30:36 följande:
    Jag avslutade en letrozolkur i söndags för förväntas ha ägglossning i helgen (min första på ca 6år om det går som det ska). Tyvärr är det ju röda dagar nu i slutet av veckan så jag ska inte på ultraljud förens på måndag (alltså dag 15), men jag har massa ägglossningstest hemma så det gäller att ha koll själv smile1.gif hoppas hoppas hoppas på en ägglossning till helgen!
    Ett tips där, köp clearblues ägglossningstest. De är SÅ mycket bättre. De är lite dyrare men det är värt det. Jag vet inte hur många sidor folk lägger ut bilder och folk sitter och tror och kommenterar om huruvida folk har ägglossning eller inte (de där testen man ska ha två streck osv). Clearblues ägglossningtest har två lägen, antingen en ring som betyder att man inte har ägglossning och en glad gubbe som betyder ägglossning.
    Man blir tokig av att sitta och tolka annars! Ett litet tips bara :)
    Caaarroo skrev 2014-05-27 23:20:30 följande:
    Åh vad kul med en sån här tråd, precis vad jag sökte! Börjar med min enkelkur i morgon ska på VUL den 6:e juni för att se om det blir något ägg!
    Går på Carl von linne i Uppsala! Min son som är 2,5 "blev till där" med hjälp av insemination och pergotime! Lyckades på första försöket! Så jag är hoppfull igen! ð
    Försökte i tre år innan vi fick sonen och har inte skyddat oss sedan han föddes! Håller tummarna för er allihopa!
    Hej! Välkommen hit! Det är ju inte så vanligt än med Letrozol, mest Pergotime som är i fokus. Jag går också på Linné! Kul att kunna dela erfarenheter av de som går där också :)
    Jag upplevde mycket bättre effekt av Letrozol jämfört med Gonal-F och Pergotime. Man behöver inte "hålla på" så mycket och flänga in för VUL hela tiden utan det räckte med en dubbelkur så hade jag fått en blåsa på 20 mm :)

  • miss85

    Hallå tjejer..

    Kul att vi är flera i ungefär samma process. Jag är på dag 12 idag. Var på ultraljud, hade en blåsa på 17mm och slemhinna på 9mm. Väntar samtal från Carl Von Linné där vi gör våra frysåterföringar. Får efter det samtalet veta när jag ska ta ovitrelle. Hoppas verkligen att detta blir vår chans till bebis. 
    Håller tummarna för alla oss

  • Caaarroo

    Kul att vi är flera som går på linne! Spännande! Hoppas jag också får bra effekt av dom här tabletterna! Börjar ju idag! Tänk vad dagarna går långsamt när man vill att dom ska gå fort!
    Fast jag känner mig inte lika stressad den här gången! Kanske är för att vi redan har en guldklimp här hemma! Nu är det bara bonus om vi lyckas få ett syskon!

  • miss85

    Carro- ja det är kul att fler är på linne :) Försyår precis hur du menar..vi har också sagt det att nummer två måste ju blir mindre stress eftersom man då redan har en.. Idag har vi inga barn därför är vi helt desperata just nu :(

  • miss85

    Carro- ja jag ska ta ovitrelle imorgon, på fredag 6/6 ska vi dit för en återföring. Vi har i princip haft alla läkare.

  • Caaarroo

    Spännande! Då är vi där samma dag! Vilken tid ska ni vara där? Vi ska vara där 08:45! Det är ju röd dag så vi måste åka alla tre eftersom vi inte har barnvakt! Eller om jag åker själv! Hur skulle ni reagera om någon satt där med barn? Känns det konstigt eller fel? Tänkte ringa och höra med som i veckan vad dom tycker!

  • miss85

    Jaha ser man på, samma dag :)
    Vi ska vara där på eftermiddagen. Vi var där en gång, samtidigt som ett barn som kröp runt på golvet. Vi brydde oss inte så mkt.. Vet dock inte hur andra skulle reagera. Jag personligen tycker att man ska få göra som man vill. Man möter ju barn hela tiden..

  • lindavik

    Hej på er!

    Jag och min sambo går också på Carl von Linné, tycker de är superduktiga och kompetenta! Älskar bemötandet man får och känner mig alltid lugn och säker när jag går därifrån. Jag är på min 2:a omgång av Letrozole, dubbel kur. Är på cd 8 idag och ska på vul cd 13 (tor 5/6). Jag har märkt att jag får äl runt cd 18, så det är lite tidigt med vul på cd 13, men eftersom det är röd dag och helg så vågar jag inte riskera. På cd 13 ser de ju det viktigaste: om det är EN blåsa som utvecklat sig och inte flera. :)

    Ni som äter Letrozole, får ni oftast äggblåseutveckling på ena äggstocken eller kan ni få på båda? Vid både enkel som dubbel dos har jag bara fått på höger äggstock, tycker det är lite märkligt. Hade nästan förväntat mig att det skulle vara lite varannan gång, som i en normal menstruationscykel.

    Ni som jobbar aktivt på att bli gravida, vad har ni för plan kring att ha sex? Har ni sex varje dag under tiden för äl, eller kör ni varannan eller hur tänker ni? Vi kör varje dag fr.o.m. cirka 3 dagar innan själva äl fram tills 1 dag efter äl.

  • Caaarroo

    Vi försöker inget "speciellt" på sexdagar längre! Försöker i stället att få det kontinuerligt varannan dag! Annars hamnar vi i samma träsk som sist! Bara sex vid ägglossning för att vi måste och inte för att vi vill! Det förstörde jättemycket! När jag var gravid hade vi sex kanske 6 gånger på nio månader och kanske fyra gånger fram tills sonen var 7 månader! Så mitt råd till ALLA är att inte försöka pricka in! Snarare att man har sex regelbundet och kanske lite extra vid ägglossning!

Svar på tråden Letrozol