• Anonym (trött)

    Hatar att vara gravid

    Någon annan som fullkomligt hatar sin graviditet. Jag hatar det så mycket så jag inte vet var jag ska ta vägen. Och det går så fruuuuktansvärt sakta. Jag ser enormt mycket fram emot resultatet, men vägen dit är ju hemsk. Hur ska en stå ut!?

    Jag har sedan ungefär vecka 5 upplevt ett skittråkigt illamående som gör så att mitt sociala liv är lika med noll, är i vecka 15 nu. Jag har inte kunnat arbeta alls, blev sjukskriven, och den enda som jag umgås med är min sambo. Han är ju kul egentligen, men fan vad jag tröttnar på honom när vi nu nästan sitter ihop. Står heller inte ut med att vara ensam så det blir lite ond cirkel det där.

    I vanliga fall är en stor del av mitt liv vänner, vin, mat, utställningar, resor, jobb och dans. Not so much nu. Jag vill inte heller bjuda in någon kompis eftersom jag stup i kvarten måste sova/kräkas/fisa/äta och annat primärt vilket inte får mig att känna mig så social.

    Kroppsligt känner jag mig som en formlös klump deg, midjan har försvunnit och i ansiktet har tonårskvisslor blommat ut. Jag kan inte träna alls för då kräks jag. Förra veckan provade jag att gå tillbaka till jobbet på halvtid, och det funkar tack o lov, men det tar upp hela min tid och jag är helt slut när jag kommer hem. Jag strålar inte.

    När jag vill beklaga mig så möts jag av "Åh men det är en väääääälsignelse att överhuvudtaget kunna få barn bla bla bla".. Jag kommer ALDRIG mer gå igenom detta och jag ska definitivt adoptera nästa gång det beger sig ty jag hatar detta. HATAHATA

  • Svar på tråden Hatar att vara gravid
  • Anonym (en till 2)

    Här är det en till som lider. Har två barn sen innan och borde vetat bättre än att skaffa en till. Just nu kan jag inte se något positivt alls. Har inte kunnat sova pga huvudvärk och Alvedon hjälper ju inget. Idag har jag legat på toa golvet och spytt säker femtiotalet gånger. Har ätit ett halvt äpple på hela dagen. De andra gångerna har illamåendet suttit i flera månader, men så länge överlever jag inte denna gång. Jag ångrar mig bittert även om jag självklart kommer älska barnet.

  • Volt
    Anonym (trött) skrev 2014-05-12 15:34:12 följande:
    Nej men usch din stackare! Livet utan glass med kolasås är knappt värdigt måste säga. Jag beklagar mer än någonsin! 

    För övrigt så har jag reflekterat över hur normalt allt är nu när en är gravid. Huvudvärk - alldeles normalt när det känns som om någon satt en betongklump på hjässan! Illamående - Ytterst vanligt, mer än hälften av alla alla kvinnor drabbas och helt normalt är det på dygnets alla timmar! Toalettproblem - Helt vanligt, lite bajs hit och dit får en räkna med! Och så vidare...

    Varför det blir såhär? Jo, det är beroende på att du upplever icke-sjukdomstillståndet graviditet. Någon annan anledningen är inte känd eftersom det inte bedrivs tillräckligt med forskning i ämnet. Men grattis, likt alla gravida så strålar du väl nu! 
    Tack, det är en stor sorg. Mitt liv känns halvt på något sätt. 

    Nu har jag fått ännu en sak att klaga över, jag har flera liter saliv i munnen hela tiden. Sitter med en spottkopp på skrivbordet. Pissjöbbigt!  
  • Volt
    Cndystrpd skrev 2014-05-13 15:16:21 följande:

    Oh the joy! själv har jag förlorat förmågan att andas genom näsan kvällstid!


    Visst är det fantastiskt! 
  • Batmamba

    Kanske kan detta inge visst hopp hos er andra!? Jag har just gått in i vecka 30 och ta mig tusan - jag tror att det har vänt! Visst, foglossningen är kvar, jag mår illa av mjölk, jag orkar bara nätt o jämt upp för trapporna till min lägenhet och benen har börjat svullna och lite andra grejer. Men det är på en ok nivå. Det värsta verkar över. Snälla ni, håll tummarna för att det håller den sista tiden! Jag ska hålla alla tummar jag har för att det ska vända för er också! Kram på er!

  • Anonym (en till 2)

    Gårdagens matintag som fått behållas, ett äpple. Dagens intag ett äpple och ett glas blåbärssoppa. Jag får väl vara nöjd med att mina graviditeter är effektiva som bantningsmetoder. Jag är aldrig så urmärglad som när jag är på smällen.

  • Cndystrpd
    Volt skrev 2014-05-13 15:53:06 följande:
    Visst är det fantastiskt! 
    Oerhört! Är mäkta imponerad ara av att kroppen kan samla ihop en sån MÄNGD obekväma symptom och att den sen lyckas aktivera MAJORIETEN av dessa samtidigt är ju helt enkelt fantastiskt!

  • Ann Cistrus
    Cndystrpd skrev 2014-05-13 15:16:21 följande:

    Oh the joy! själv har jag förlorat förmågan att andas genom näsan kvällstid!


    Kan rekommendera näsvidgaren NäsVid! Köpte min på något av apoteken. 
    If nothing else works, then a total pig-headed unwillingness to look facts in the face will see us through.
  • som en sol

    Hoho, ja jag hör samma krassa humor här som jag själv kör med för att orka genom graviditeten. Själv har jag hyperemesis för andra gången, något bättre denna gång pga en mängd mediciner, men det är fruktansvärt odrägligt ändå. Första gången spydde jag dygnet runt hela graviditeten. TS, vad du inte har prövat som jag upplever gett bäst resultat när det var som sämst är ondensatron zofran kombinerat med lergigan comp och omeprazol ratiopharm. Jag är nu i vecka 30 och spyr fortfarande minst en gång per morgon och är illamående mest hela tiden. Jag är oerhört sliten efter lång tid med låg aktivitet (sängliggande tom vecka 16 denna gång) och helt fantastiskt trött. Jobba kan jag inte göra. Förutom detta har jag enligt EKG en vilopuls på 110 och när jag tex kommer ur duschen ligger den på 140-150. Senast idag fick jag rådet av en BM att åka till akuten men jag är rätt övertygad om att de inte kommer kunna hjälpa mig ändå, det är helt enkelt så att kroppen inte orkar med hyperemesisen. Jag har nog mest bara tur om jag inte kollapsar innan BF. Umgås med andra kan jag ju liksom bara glömma. Jag måste prioritera allt jag gör för att alls orka med nånting. Maken gör allt hemma och jag ingenting. Och vår 5-åriga dotter...ja, hon pratar om "när mamma slutar vara illamående...", för just nu har hon ingen fungerande mamma. Så, det är verkligen lätt att vara tacksam just nu. Jag tycker förbanne mig att jag har rätt att tycka synd om mig själv.

  • som en sol

    Kan lägga till att detta är sista graviditeten, varken jag eller min man orkar en gång till och våra två barn behöver mig, inte en disktrasa.

Svar på tråden Hatar att vara gravid