• Kela1981

    Junibebisar 2014

    Asjak skrev 2014-10-13 11:21:46 följande:
    Oj herregud det va en stark liten tjej du har!

    Jag tror på din teori där att det kanske går för fort så huvudet inte riktigt hänger med, men man kan ju inte bromsa dom heller.

    Har ni tips på övningar man kan göra med dom nu?

    Min lilltjej blir 16 veckor imorgon och vi brukar ligga på en filt på golvet ca fem gånger om dagen, då gör vi "situps" och ner igen, sedan rullar jag henne från sida till sida och så får hon ligga på mage och kämpa en stund.

    Dessa övningar gör vi om några gånger tills jag märker att hon börjar bli trött.

    Hon får även sitta mit mig och leka med sin skallra som hon älskar, hon hatar att ligga ner nu så babysittern är en gudagåva nu för den är ställbar i ryggen.

    Ikväll ska vi åka och hämta en jättefin gåvagn vi köpt på blocket, hon kan nog inte börja med den ännu, men snart så.

    Vad ska ni börja låta dom äta?

    Jag läste att man inte bör ge dom ngn fast föda fören dom kan sitta utan stöd, så vi väntar lite till
    Varför skulle man inte ge fast föda förrän dom kan sitta utan stöd? Var fick du den informationen?
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-15 19:26:25 följande:

    Blir galen! Nu kan jag inte ens åka bil ensam med barnet. Han sitter i baksätet och bara skriker! Han skriker så han sätter i halsen, måste stanna och lyfta ur honom ur stolen. Slutade med att vi fick lämna min bil och sambon hämta oss. Suck....


    Oj! Är det ett utvecklingssprång på g? Alice är mitt inne i ett språng och har ändrat sig väldigt mycket den senaste tiden. Gråter/skriker mycket oftare och mer intensivt, mycket mer "mammig" än tidigare, svårare att mata osv. Precis när man trodde att man hade läget under kontroll så ändras allt igen.

    Antar att han har gillat att åka bil tidigare? Kom ihåg att allt ändras hela tiden. Även det som är jobbigt och man tror ska vara för evigt :)

    Det är tydligen ett rätt stort utvecklingssprång runt 4 månader som kan hålla i sig i lite över en månad så det är inte konstigt om våra bebisar löper amok ;)
  • Kela1981
    nica skrev 2014-10-14 19:45:38 följande:
    Minsta stl jag hittat är 68 och de är alldeles för stort för min lilla tjej:-/
    Jag köpte i stl 56 på hm tidigare i höstas/somras :)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-16 06:45:29 följande:
    Ja! Jag läste lite om utvecklingssprången nu och precis så är det! Han blir 17 veckor imorgon. Sist han hade ett utvecklingssprång så började han likadant. Kan inte somna i vagnen utan ska det bli en promenad så får den börja och sluta med bärsele. Skriker så fort man sätter honom i babyskyddet. Det fungerade såå himla bra på dagen igår så jag trodde ju att de 5 km hem från mina föräldrar skulle bli en baggis! Jaja då får man bita ihop nu ett tag framöver och hålla humöret i styr :) jag tror han har ärvt min korta stubin....
    Har du appen "the wonder weeks"? Om inte så ladda ner den, den är gratis :) Fantastisk hjälp till att förstå varför våra små beter sig som dom gör ;) Där finns dessutom en liten "kalender" över när dom olika sprången infaller så man kan stålsätta sig lite ha ha ha... Den har gjort livet lättare för mig i alla fall :)
  • Kela1981

    Vår bebis sover också oroligt. Verkar ju onekligen vara åldersrelaterat när man läser att många andra har det likadant. Känns som man håller på att gå under pga sömnbrist :( Men det går väl över detta också :)

  • Kela1981

    Har ni börjat med smakisar än? Vi har provat att ge lite gröt och provar lite varje dag. Hon verkar inte direkt tycka att det är äckligt men hon har nog lite problem med hur hon ska få i sig den ha ha ha.... Det ser ganska underhållande ut får jag säga. Men efter ett litet tag blir hon arg och frustrerad så då slutar vi. Hon får i sig kanske en tesked totalt så det är ju inga mängder direkt men jag tänker att det är bra att träna på att äta från sked istället för flaska :)

    Hur gör ni?

  • Kela1981
    ellami skrev 2014-10-20 07:43:28 följande:
    Fast det är väl nästan tvärtom. Rekommendationerna är ju just att introducera gluten från tidigast 4 mån ålder men SENAST 6 mån för att förebygga glutenintolerans. Sen är det inte alls lika bråttom med andra smakisar, egentligen kan de ju gott och väl leva på bröstmjölk/ersättning hela 6 mån.

    Vad ger ni för gröt? Jag måste hitta mjölkfri :/ kanske göra själv men då blir det ju inte järnberikat..
    Vi ger Sempers banangröt som är från 4 månader :)
  • Kela1981
    smalljey skrev 2014-10-20 13:49:51 följande:

    Ååh jag blir tokig! Varför sover inte vår bebis?! Jag är så fullständigt utmattad, bara gråter. Fick hjälp med övernattning i helgen av mormor men nu räcker en jobbig natt för att jag ska trilla så långt ner för att jag aldrig hinner bli utvilad. Jag och mannen tar varannan natt på soffan för att åtminstone få sova nåt, men detta är så långtgående nu så det hjälper bara för dan. Vi har fan testat allt, bytt ut maten till komjölksfritt, hon får sova i sin säng, hon får sova i vår säng, halva natten hos sig, halva natten hos oss. Men hon sover likförbannat så jäkla oroligt och vaknar varje timma, minst. Ibland vill hon ha mat, ibland nappen, mest vill hon bara snutta lite ur flaskan. Men jag går under snart. Vet inte hur länge till jag orkar det här? Älskar henne men det här är det jobbigaste jag gjort i mitt liv, thank god att vi är överens om att det inte blir några fler barn.


    Usch stackare! Hur länge har det pågått? Kan hon inte alls somna om utan måste tas upp? Prova ha henne sovandes i vagn så du bara kan vagga henne utan att behöva gå upp? Vad är det för ersättning hon får? Alice fick Althera när dom trodde att hon var allergisk men jag tyckte bara det blev värre då. Kan det vara något förkylningsvirus på väg att bryta ut? Vad säger dom på BVC? Var bor du nånstans? I Lund vet jag att dom har en speciell grupp på sjukhuset som man kan vända sig till när man behöver råd och stöd eller hjälp med att driva på så det utreds ordentligt, finns det något liknande där du bor?

    Styrkekram till dig <3 Det kommer inte att vara för evigt även om det känns så och är tufft nu <3
  • Kela1981
    smalljey skrev 2014-10-20 15:39:12 följande:
    Det har varit så här sen hon föddes, hon har som absolut max sovit 3 timmar i sträck en riktigt bra natt! Nä hon behöver inte komma upp utan liksom vaknar och gnäller och kan inte somna om utan att få antingen flaskan eller nappen. Så jag brukar lyfta över henne i sängen vid 4-tiden för då orkar jag inte springa upp till hennes säng mer för jag har redan vart uppe en miljard gånger känns det som.

    Bor i Stockholm och såg just idag att det ska finnas specialbvc om man har problem, så det kanske man ska kolla upp? Sen googlade jag runt idag oxå och det står att de inte ska behöva äta alls under natten från 4 månader, och man kan försöka bryta mönstret med att förknippa mat med sömn nu. Så det kanske är det vi ska försöka jobba på, ge henne vatten på natten när hon vaknar så hon får bort matbehovet. Vi ger henne Hipp sen några veckor tillbaka så magen har blivit bättre sen dess, så det är nåt positivt iaf smile1.gif

    Nä jag vet att det inte kommer vara för evigt men normalt sett så klarar man ju kanske några nätter utan sömn, men nu är det över 4 månader utan sömn, plus dålig sömn när man var preggo oxå. Så det är tungt! Tack för stödet! <3
    Åh fy! Jag tycker att det är vidrigt när jag inte får sova på ett par nätter så jag kan bara föreställa mig hur du mår :(

    Prova den där specialbvcn och se om du får någon hjälp den vägen. Det kan väl knappast bli värre i alla fall :)

    Jag har också hört att dom inte behöver äta på nätterna men vår flicka vill gärna äta en gång i alla fall så det låter jag henne göra. Men å andra sidan så är inte hennes sovstunder så kopplade till mat längre utan hon brukar vara uppe en bra stund efter maten, inte på natten då såklart :)

    Har hon en riktigt bra natt så äter hon vid 21, somnar vid 22, sover till 2:30, äter, sover till 8. Då är det riktigt najs :) inte så ofta det händer men ibland har jag tur ;)

    Lycka till, hoppas du får ordentlig hjälp snart.
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-21 14:39:46 följande:

    Alltså, jag vet att min L är mitt i ett utvecklingssprång, men jag kan verkligen inte läsa av honom som vanligt. Han skriker när han äter, när han har ätit och när han har sovit. Magen funkar som den ska också. Sover oroligt på nätterna, dock utan matpaus (vilket är såå bra). Får ni också helt förändrade bebisar ibland? Jag blir ju snart galen, inget man gör är liksom bra... :(


    Du är inte ensam. Vi har också såna perioder här hemma och nu har det varit lugnt i flera dagar så jag bara väntar på att skiten ska slå i fläkten igen och skrikandet börja :/
    Hur gjorde ni för att han inte ska vilja äta på natten? Alice får mat en gång på natten som det är nu och ibland har jag provat att bara ge henne nappen istället för flaska men då är det ett fasligt rännande fram och tillbaka för den där nappen åker ut hela tiden. Får hon mat så äter hon en full portion (200 ml) och sen brukar hon somna ganska bra igen. Ibland så är hon körig att natta så då kan det mycket väl ta en timme tills hon har slocknat igen :( Eftersom dom enligt bvc inte behöver äta på nätterna mer så kanske man ska börja vänja henne av med det, men hur? Eller dom kanske slutar själva?
    Men håll ut, vi är fler som får förändrade bebisar med jämna mellanrum. Inte är det kul inte :(
Svar på tråden Junibebisar 2014