• Kela1981

    Junibebisar 2014

    ellami skrev 2014-10-21 15:20:46 följande:

    Vem säger att de inte behöver äta om nätterns från 4 mån? Är det inte från 6 mån och dessutom under förutsättning att de äter mat på dagarna. Eller är jag ute och cyklar? Min son blir snart 5 mån och äter varannan timme även på natten men han helammas ju fortfarande så varför skulle han helt plötsligt vara mätt under natten på bara min bröstmjölk om han inte varit det tidigare heller? Eller??


    Jag har hört det från BVC. Nu ger ju jag ersättning så då är det lättare att veta exakt vad hon har fått i sig. Ammar man så har man ju ingen aning :) Enligt vår BVC-sköterska så ska dom äta 125ml/kg/dygn och får dom i sig den mängden under dagen så finns det inget fysiskt behov av att äta på natten. Dock är det vanligt att bebisarna gärna vill äta även om dom fått i sig den nödvändiga mängden redan :)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-21 16:02:46 följande:
    Skönt att jag inte lider själv! ;)

    Han slutade äta på natten för en månad sen ungefär, jag helammar och har matat honom max 3 gånger på natten sen han föddes. Jag stoppade i nappen bara och min Bvc sköterska sa att jag absolut inte ska börja mata honom på natten igen eftersom när dom är 5-6 månader helst inte ska äta på natten. Det är svårt det här, nu oroar jag mig för att det ska bli vintertid :P
    Ha ha ha...gick omkring här hemma precis och började fundera på hur/om vintertid kommer att påverka henne :)

    Ska prova i natt att bara ge henne nappen och se om det funkar :)
  • Kela1981

    Då provar vi något nytt ikväll :) Har precis matat Alice under tiden hon sov och hoppas på att det ska göra att hon inte vill ha mat i natt :) Spännande!

    Hon var ganska knölig att lägga ikväll så ett tag trodde jag att natten skulle bli vidrig (kan ju fortfarande hända) men hon verkar inte ha vaknat jättemycket när jag matade henne. Peppar peppar :/ Ska försöka se om jag kan få henne att inte äta i natt utan först på morgonen :)

  • Kela1981

    Oj oj oj! Ingen bra ide att inte ge henne mat :/ Skrik och gråt och sen åt hon full portion och nu håller hon på att domna igen. Hon är nog fortfarande hungrig på natten känns det som så det får nog vänta ett tag till med att inte äta :)

    Å andra sidan så är det ingen direkt panik om hon fortsätter på samma sätt som nu. Hon har sovit sen 21 och vaknade nu vid 3 för att äta och sen sover hon (om jag har tur) till klockan 8 så jag får sova ok ändå :)

    Ska prata mat med BVC på torsdag så vi får väl se om dom råder oss att vänja av med nattmål redan eller ej :)

    God natt på er :D

  • Kela1981
    ellami skrev 2014-10-21 17:00:37 följande:

    Nån annan som bytt till sittdel? Vi invigde den idag om 1,5 vecka blir han 5 mån så det kändes helt ok men han får fortsätta vara i helt liggläge :) dock lite ångest vart försvann min lilla lilla bebis?!


    En dum fråga kanske men; varför har ni bytt till sittdel om ni ändå har den i fullt liggläge? Jag har provat sittdelen till henne men hon är fortfarande lite liten känns det som så en månad till får det nog gå innan vi kan byta. Längtar till dess för jag tror att hon kommer att gilla den mer när hon kan se mer när vi är ute. Liggdelen accepterar hon på sin höjd nu så man vet aldrig om det är skrikfest eller ej när man går ut :/ När vi byter så kommer jag att ha henne halvsittandes till en början så det blir skillnad från liggdelen :)
  • Kela1981
    ellami skrev 2014-10-22 05:15:02 följande:

    efter många om & men vaccinerades vår pojk igår. Han fick inte rotavirus vaccinet så detta (3 månaders men uppskjutet han är snart 5) var det första. Dock tog vi enbart kombivaccinet, inte pneumokocker.

    Fick veta att han skulle sova kanske som aldrig förr av utmattning.

    Istället vaknar han varje kvart sen han somnade kl 20. Nu stökar & bökar han precis varje sekund. Sover lätt och oroligt. Ingen feber och verkar inte ha ont. Jag har inte fått en enda blund..

    Blir gråtfärdig snart. Inte en enda bra natt på 5 mån och nu detta. Kan det ha med vaccinet att göra? En biverkning? Vet inte varför han annars sover såhär! Hoppas det inte hållwr i sig fler nätter, nu verkar det helt plötsligt som en lyx att få typ 1,5 h sammanhängande sömn som jag annars brukar ha :(


    Alice sov också jätteroligt när vi vaccinerade henne. Ingen feber här heller men fick veta av Bvc att dom kan få ont i kroppen som vid influensa ungefär och därför ha svårare att komma till ro och sova ordentligt. Förhoppningsvis var det pga vaccinet så du slipper fler tråkiga nätter :)
  • Kela1981
    smalljey skrev 2014-10-22 08:05:30 följande:

    Ja det är asjobbigt att inte få sova, men var glada ni som bara har en sån period just nu. Att det varit bättre innan och antagligen blir bättre när de kommer ur utvecklingsfasen. Vi har haft det så här sen hon föddes så det lär nog fortsätta ett bra tag till också för oss


    Har du fått tag i den där specialist bvc'n ?

    Har en bekant som hade jättemycket problem med sin dotter första året. Hon vägrade sova om hon inte sov på sin mamma i en stol. Det visade sig vara problem med magen utöver ägg och mjölkallergi och dom håller fortfarande på och utreder, flickan är 1,5 nu.

    Ta ett djupt andetag och se till att dom lyssnar på dig och reder ut det ordentligt. Dottern skulle väl säkert också må bättre av att kunna sova ordentligt?

    Kram på dig <3
  • Kela1981
    ellami skrev 2014-10-22 10:49:27 följande:

    Jag tyckte det var dags typ! Han är ju snart 5 månader, saknas en halv cm till 67 cm och 100 gram till 8 kilo :D så han är ju ingen minibebis som behöver liggdelen längre känns det som. Att vänta till 6 mån är ju bara en rekommendation för att man måste sätta en gräns som passar alla bebisar även de mindre och mindre stabila. Han är en kille som gärna vill sitta upp numera. Lärde sig att sitta själv redan runt 4 mån så han är väldigt stabil. Allt längre och längre stunder innan han faller åt sidan hehe. Han vill i princip aldrig ligga.. Bara sitta.. Så även därför liggdelen fick ryka.

    När han var liten hatade han liggdelen. Nu har han accepterat den. MEN den funkar ju bara när man är ute på promenader eller när han sover. Ska vi iväg tex i en galleria så blir han missnöjd snabbt så vi måste bära eller ha med babyskyddet och klicka på istället. Då är ju sittdelen bättre. Även fast det är fullt liggläge ser han ut på ett helt annat sätt och har bättre kontakt med den som kör, sen har vi ergonomisk sits så han ligger ju inte helt plant utan med benen lite uppåt vilket ger en annan ställning än att bara ligga platt på rygg, så igår var han helnöjd hela tiden i den! Sen kan man alltid höja upp till mittenläget ifall han nu skulle bli gnällig och vilja komma upp lite den möjligheten fanns inte med liggdel :)

    Hur gammal är hon? De flesta bebisar gillar sittdelen mycket bättre så hoppas det blir bra för er när ni byter och att hon blir mycket mer nöjd i vagnen :)


    Aha, då fattar jag :) Alice är fyra månader lite drygt och sitter väl hyfsat med stöd men bältet i vagnen är väldigt för stort och otympligt på henne. Hon är inte så lång, bara 57,5 com så jag tror att sittdelen kommer att vara stor för henne ett bra tag till om hon inte skulle skjuta i väg på längden snart :/ Funderar på om man kan bulla upp med täcken osv så hon sitter bra och stabilt utan selen så man kan använda den tidigare.
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-22 13:32:39 följande:

    Hur stora är era bebisar nu? Min L är 65 cm och väger 7850 gram 4 månader och två dagar gammal :)


    Alice är 57,5 cm och väger 5748 g. Hon är 4 månader och en vecka :)
  • Kela1981
    soffipropp1987 skrev 2014-10-22 13:53:55 följande:
    Oj lilla pluttan :) Va hon liten när hon föddes?
    Ha ha ha... Nja, vägde 3065 men längden kunde dom inte mäta eftersom hon var så låst i benen pga sätesläget. I efterhand har vi räknat ut att hon nog var runt 46 cm lilla plutt. Hon har följt sin kurva bra och både jag och pappan är ganska korta så det blir nog ingen basketspelare av henne direkt ;) Hon har precis börjat använda stl 62 och då är det ganska pösigt på henne. Min lilla minibebis <3
Svar på tråden Junibebisar 2014