• Anonym (MissHopeful)

    Fler som funderar på ett tredje barn och längtar?

    Har två barn på 7 och 5 och är jättesugen på ett tredje barn, samtidigt som jag oroar mig för att inte räcka till, ha ork och aldrig få ett eget liv igen. Men det positiva överväger.

    Är dock 38 år och tiden flyger iväg. Vi har inte försökt aktivt men kommer kanske att göra det snart. Är ju inte purung heller så ve, vet om man lyckas bli gravid igen?

    Någon som också funderar/tänker eller aktivt försöker få ett tredje barn och som vill hänga på?

    Hur ser eran längtan/oro ut? 

  • Svar på tråden Fler som funderar på ett tredje barn och längtar?
  • Anonym (MissHopeful)

    Dinosaurien: Nej, det kan tyckas så. Vi har helt nyligen börjat strunta i skydd, men det är nog mest för att jag inte har tid att fundera mera känner jag. Men det känns egentligen inte alls genomtänkt tillräckligt. Jag vill ju ha ett barn till, men det är ju inte så att jag/vi löst de komplikationer som skulle uppstå om jag blir gravid. När jag skrev trådstarten hade vi ff skydd, så det har verkligen hänt snabbt. Det var min man som tyckte att okej, vi testar väl att skippa skydd så får vi se. Jag är lite i chock över det men tänker att det mesta löser väl sig. Vi har båda jobb, även om min man jobbar i en osäker bransch. Men vi behöver mer plats hemma. Och det jag oroar mig mest för är att räcka till för tre barn.

  • Anonym (MissHopeful)
    Dinosaurien skrev 2014-10-20 00:12:14 följande:

    Men ni verkar ju inte vela alls, ni försöker ju för fullt! :-0
    Själv har jag inte ens tagit upp frågan hemma på några månader. Skulle vilka veta vad jag själv vill först...hmmm.


    Hoppas att du vill vara med ändå. Jag behöver verkligen ventilera för- och nackdelar. Jag har ju tydligen bestämt mig eftersom vi nu slängt skydden, men jag behöver ändå älta. :)
  • Dinosaurien

    Hänger här ändå!
    Jag o min man har god ekonomi, fasta jobb o stort hus. Ett barn till vore inga problem. Jag tror de stora skulle gilla det, de älskar småbarn.
    Men vi har kommit till ett sånt enkelt stadium, de grejar på med sitt o man kan sova på morgonen. Vi har börjat resa en hel del och alla gillar det. Börja om? Känns främmande med vakna nätter.
    Men en kompis med lika gamla barn har just blivit gravid och jag är avundsjuk. Så härligt. Fast jag är ju alltså helt emot själva graviditeten...fy fan. Vill inte förstöra livet för mina stora med att bli galen o deppig under en graviditet.
    Och så gnager det i mig att jag nog egentligen vill ha en dotter mer än ett till barn. Skäms för det men så är det. Vi har två pojkar o jag har alltid drömt om en dotter. Känns jobbigt att släppa den o säga att nej, det blev ingen. Men det behöver det ju inte bli om vi försöker oss på en trea heller. Kan ju bli en pojk till lika gärna.
    Och så är jag skräckslagen för risken att förstöra vårt härliga liv med att få ett sjukt eller handikappat barn. Har tyvärr många sådana barn i vår närhet och jag vill verkligen inte behöva ha det så.

  • lördagsgodis

    Jag har en av varje sen innan och det är verkligen ingen större skillnad att ha en dotter eller son, bara lite mer rosa prylar till dottern... Mig spelar det ingen roll vilket kön det blir men jag är oxå rädd för att det skulle kunna vara något fel. Tidigare har jag sagt nej till kub men om jag blir gravid nu så vill jag ha ett även om det såklart inte är några 100%iga garantier.

  • Anonym (samma läge)

    Vid vilka åldrar rekommenderas man göra vilka prover för att kolla läget där inne??

  • lördagsgodis
    Anonym (samma läge) skrev 2014-10-20 22:09:14 följande:

    Vid vilka åldrar rekommenderas man göra vilka prover för att kolla läget där inne??


    Om man är över 35 så får man göra kub och fostervattenprov tror jag men många landsting erbjuder kub till de som vill. Vårt gör det inte då vi är under 35 så vi får nog betala för det, men de är det värt isf.
  • Anonym (Vera)

    Heej...
    kikar in här lite försiktigt, jag vet inte vad jag vill
    Eller jo... men det är mycket tankar, känner igen mig i mycket av det ni skriver...

    Jag fyllde 39 nyss, vi har två barn - födda 2009 och 2012 - och vi har inte använt skydd sen 2005...

    haft extremt svårt att bli med barn så det första barnet är ivf.
    Vi trodde inte att vi skulle få ett barn till.
    Och nu sitter vi här och fantiserar i smyg om en trea!

    Fick ett tidigt missfall för inte så länge sen,  jag kände både lättnad och sorg över det...

    om det inte vore för ÅLDERN så hade jag gärna "skaffat" ett barn till om ett par år. Nu känns det som NU ELLER ALDRIG. Typ.
    Och jag vill så gärna få uppleva en graviditet till, och få ett litet barn till i familjen... men jag är så rädd för så många saker...:!!

    Vi har sex runt ägglossning varje månad, inga ägglossningstest eller så, fixar inte den pressen.

    Hänger här hos er lite och hoppas reda ut lite trassel i hjärnan.

    Kram på er och lycka till, både med funderingar och bebisverkstad!

  • Anonym (MissHopeful)

    Det är lite konstigt, men jag drömde för några månader sedan att vi hade fått en dotter och att vi hade döpt henne också. Ett jättefint namn som jag inte har tänkt på innan. Det behöver naturligtvis inte betyda något men skulle vi få ett barn till och det skulle bli en dotter så skulle jag rösta för det namnet. (Vågar inte riktigt säga vilket det är).

  • lördagsgodis

    Om vi får en pojke är namnet redan bestämt men om det blir en tjej så vet jag inte vi har olika smak på flicknamn så det blir svårare

  • Anonym (MissHopeful)

    Har PMS-humör och svag molvärk i magen så jag tror att mensen kommer om ca en vecka - så brukar det vara. Men jag har som tur var fullt upp både på jobbet och privat så jag hinner inte analysera alltför noga. Men det är klart - jag är ju här inne nu så det är klart att jag tänker på det. ;)

Svar på tråden Fler som funderar på ett tredje barn och längtar?