• Linda8110

    IVF oktober

    Hej!

    Vårt första IVF försök pågår just nu. Tog sista sprutorna igår och ikväll väntar Ovitrellen. Äggplock på måndag!

  • Linda8110
    Simsalabim skrev 2014-10-05 06:57:12 följande:

    Etta: tack och lycka till själv :) Jag fick avsluta pga att läkaren inte var tydlig med sina instruktioner. Trots alla papper med information om processen så lyssnade jag mer på vad läkaren sade. Jag tog sprutor med Puregon och missade att jag senare skulle ta både Puregon och den andra sprutan parallelt.

    Men du gick vi igenom hela processen felfritt. Nu tar jag Lugesteron morgon och kväll fram till testdagen.

    Jag mådde fint under hela processen. Efter äggplock är jag dock fortfarande något öm runt de förstorade äggstockarna.

    Hur har det gått för dig Linda8110?


    Vad tråkigt att de ej var tydliga. På Huddinge fick vi bra info men framför allt ett jättebra schema där allt stod från dag till dag. Man glömmer ju ganska snart vad de säger muntligt med alla siffror, dagar och sprutor så schemat har varit toppen. Sen har jag dessutom varit på koll nästan varannan dag. Så nöjd med dem hittills!

    Jag har mått/mår väldigt dåligt under denna process. Extremt svullen, ont, illamående och trött. Jag har en väldigt känslig kropp så det var ganska väntat, men ändå en utmaning när man aldrig gått igenom något sådant förut. Skräckblandad förtjusning inför plocket imorgon. Längtar efter att "bli av med" svullnaden men är samtidigt livrädd för proceduren.
  • Linda8110
    Simsalabim skrev 2014-10-05 10:39:18 följande:

    Linda8110: Bra att du är nöjd med kliniken :) Tråkigt att du inte mår bra. Det vänder nog hoppas vi på!

    Jag läste många bloggar om upplevelser från äggplockning. Likt dig var jag också orolig och vaknade med stressad mage på morgonen för äggpl. På kliniken möttes vi av en jättetrevlig lugn sköterska som tog hand om oss. Hon satte dit en "venkateter" i armen. Jag tittar alltid bort när de sticker i min arm och tänker att det snart är över. Jag fick något lugnande i tabl.f. också direkt när vi anlände. Vid äggplockningen fick jag genom katetern något som gjorde mig lite sömnig och sedan tror jag att jag fick morfin. Det blev svårt att fokusera blicken. Det kändes bara som några små stick när de tömde äggblåsorna. Inte heller svåra stick. Det gick otroligt smidigt och professionellt till. Sedan fick vi stanna för observation i två timmar. Åt en smörgås och var tvungen att gå på wc för att se att det går att tömma urinblåsan utan problem. Hoppas att det låter lugnande och oroa dig inte allt för mycket nu. Det kommer att gå bra :)


    Tack! Uppskattar verkligen positiva berättelser :) Grejen är den att jag även har vestibulit så jag har ont "där nere" redan innan någon är där och petar. Gör mig extra nervös. Men jag känner mig som en sjukt stark kvinna efter hela denna resa så jag är taggad!
  • Linda8110
    Camille skrev 2014-10-05 12:40:41 följande:

    Hej på er !
    Simsalabim lycka till med ruvningen! Skönt att sista omgången gått bra. Fick ni några ägg till frysen? Lite jobbig tid psykiskt under ruvningen när man växlar mellan hopp och förtvivlan har jag tyckt. Hur hanterar du ruvningen?

    Etta: spännande med första försöket! Vilka hormonsprutor ska du ta? Jag ska ta menopur. De har ökat min dos för varje försök så nu ska jag börja på 225ie.

    Linda8110: lycka till med äggplocket imorgon! Det går ju alltid att be om lite extra lugnande och smärtstillande om det känns oroligt. Mina tidigare äggplock har gått bra. Upplevde inte att det gjorde särskillt ont. Blev dock väldigt öm i magen efteråt men det går ju över. Bra att du är nöjd med kliniken!


    Tack för lycka till! Jag är jättenervös samtidigt som jag är cool lugn. Känns som om att det är oundvikligt att vara nervös men å andra sidan så är jag så fokuserad på målet så jag gör vad som helst för att nå dit.
  • Linda8110

    Herregud vilken dag. Jag är inte gjord för äggplock, men gud vilken gullig sköterska som tog hand om mig. Min sambo var fantastisk han också! Äntligen hemma i sängen. Fick stanna efter vägen och kräkas... Kan knappt gå men vad gör det? Jag klarade det!!!

  • Linda8110
    Etta skrev 2014-10-06 16:34:36 följande:
    Bra gjort o så skönt att det är över! Jag oroar mig jättemycket för äggplocket som är om en dryg månad. Men antar att det går ganska fort även om man får ont? Skönt att höra att några av er andra hade bättre upplevelser! Lycka till nu o hoppas det blev många fina ägg! :)
    22 ägg fick de ut så full pott där i alla fall! Hoppas nu bara att det blir några embryon. Ja det går ganska snabbt, ca 15 minuter. Jag har ju vestibulit så för mig är det extra jobbigt. Du kommer klara det galant! Det gäller att man håller fokus.
  • Linda8110
    Camille skrev 2014-10-06 21:10:17 följande:

    Linda8110: wow 22 ägg det var ju ett jättebra resultat! Håller tummarna för fina embryon! Hoppas du mår lite bättre nu när det gått några timmar sedan utplocket?!
    Skönt att du har gjort det nu!

    Etta: ja du kommer få instruktioner kring vilken dos du ska få. Har du börjat med nässprejen ännu?


    Tack! Ja det känns bra med bra skörd i alla fall. Alltid något :) Kan fortfarande knappt gå... Elände... Hoppas kunna sova inatt i alla fall.
  • Linda8110
    Etta skrev 2014-10-07 21:58:19 följande:

    Linda 8110: Inte illa med 22 ägg! :) hoppas ni får ett positivt besked om många fina embryon!

    Camille: jag är på tredje dagen med nässprejen, inga symtom än men det är väl lite tidigt gissar jag! Var är du i processen?


    Tack! Det hoppas jag också! Vi får se imorgon :)
  • Linda8110
    Camille skrev 2014-10-08 08:26:20 följande:

    Lycka till idag Linda8110!


    Åh TACK! Är jättenervös! Dessutom fått magkatarr på köpet... Hurra liksom.
  • Linda8110

    En 6 cellig parvel är nu i mammas mage ;) Nu ska han bara hålla i sig och inte ramla ut! Hihi. 19/22 hade blivit befruktade. 4st tvådagars är i frysen och så skulle de odla vidare några andra. Dock så var läkaren rädd för överstimulering så jag måste börja äta något piller två gånger om dagen. Piller som man blir illamående och yrslig av. Känns mindre kul men bara att knapra!

Svar på tråden IVF oktober