• Frida Ø

    Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.

    Enligt en överenskommelse genom familjerätten ät det sagt att vårat barn ska vara hos sin pappa varannan vecka och att överlämning ska i första hand ske på förskolan.

    Idag ska jag hämta vårat barn då han ska bo hos mig denna veckan, men barnet är inte på förskolan utan hemma med pappans nya (pappan jobbar), som vägrar mig hämta honom innan pappan kommer hem. Kan hon verkligen göra såhär?

    Jag är ledig idag och hade planerat att umgås med barnet men så får jag inte hämta honom försen ikväll, fast det är min vecka. Vad kan jag göra?

  • Svar på tråden Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.
  • Anonym (njaaaa)
    880215 skrev 2014-12-15 15:48:23 följande:
    Nej, farmor är en helt annan sak. Likaså faster, farbror, osv.
    Blod är tjockare än vatten.
    Här måste jag protestera. Mitt bonusbarn älskar mig. Han älskar att vara med mig. Han kommer gladeligen hit även om hans pappa råkar ha jour under umgänget. 
    Ja, hans mamma är alltid hans mamma men oavsett vad vi tycker om varandra (och jag har önskat henne dit peppern växer mååååååååååååånga gånger, faktiskt tom tänkt att det vore enklare om hon inte fanns över huvudtaget) så ställer vi  A L D R I G  bonus inför att välja mellan oss för vi inser båda två att det skulle göra honom oerhört illa.

    TS, vad du kan göra beror på hur umgängesavtalet ser ut. Ska du hämta vid 14 på förskolan skulle jag tro att det är pappans sak att se till att barnet är på förskolan vid 14 eller på annan plats som du kan hämta vid den tiden. Finns ingen tid angiven är det eg bara att åka och hämta, det är inte din sak att barnet inte finns på angiven plats.

    Men, generellt sett har du ingen rätt att komma in i deras hem och för barnets skulle är det bra om ett uppträdande kan undvikas. Jag skulle troligen ringa pappan och meddela att kl xx hämtar jag barnet, antingen på förskolan eller hemma hos er, bara att välja och också säga att du kan vänta utanför dörren så kan hans nya skicka ut barnet.

    Men jag håller med de som säger att det beror helt på hur karlns ex är och hur denna betett sig tidigare om de är välkomna eller inte. Jag skulle kunna välkomna min mans ex in här på fika, men han vägrar, han vill inte ha med henne att göra helst men måste ju för att han vill träffa sonen.

  • Anonym (njaaaa)

    Rent krasst så ska ju barnet normalt vara på förskolan på hämtningsdagen. NÄR sen TS  hämtar på förskolan har ju inte pappan med att göra. Om pappan normalt sett lämnar barnet kl 7 så kan TS hämta 7.05.

    Så det är nog lite luddigt här kan jag tycka, finns en tidpunkt avtalad eller bara att TS hämtar på förskolan på sin dag? Finns ingen tid så är det väl eg pappan som gör fel här som inte ser till att barnet är där han/hon ska hämtas?

  • Anonym (njaaaa)

    Ah ok, ja i ditt fall hade jag garanterat anmält för umgängessabotage.
    Att pappan står på hennes sida är inte förvånande, men jävligt dumt.

  • Brumma
    Frida Ø skrev 2014-12-16 01:54:39 följande:

    Jag och pappan har aldrig tidigare haft problem med detta då han alltid har lämnat på förskolan innan han åkt till jobbet, och har han av någon anledning varit hemma har vi alltid kommit överens om en tid och så har det inte varit några konstigheter runt det. I överenskommelsen genom familjerätten står alltså ingen tid.

    Jag brukar hämta på förskolan måndag morgon kl. 10 då jag är ledig (varannan av mina måndagar) och 16,30 då jag jobbar (den andra av mina måndagar). Skulle alltså hämtat barnet kl. 10 på förskolan idag men kom överens med pappan att hämta barnet hos dom den tiden istället. Denna veckan är MIN umgängesvecka, inte pappans. Att jag inte får hämta hur som helst på hans vecka förstår jag ju naturligtvis, men på min vecka ska jag kunna få min tid med barnet.

    Detta är inte första gången utan bara för ett par veckor sedan när jag skulle hämta honom från dagis efter jobbet 16,30 var han inte där. Ringde då henne och sa att jag var på väg från jobbet och skulle hämta honom, men det fick jag inte för att hon inte tänkte sitta hemma och vänta på mig utan ville åka iväg med honom. Sa då att barnet hade tid på förskolan tills 16,30 och att hon isåfall fick lämna honom där den korta stunden om hon det var så viktigt att åka. (I detta fallet handlade det om EN KVART hon behövde vänta, så det är alltså ENBART för att jävlas).


    Känns ju som om pappan missat informera henne om vad ni kommit överens om...

    Hur kommer det sig att han ställde sig på hennes sida om ni var överens?

    PS. Har ni gjort så tidigare och har det som överenskommelse så skulle du naturligtvis kunna hämta som vanligt. Dock är det pappans ansvar att se till att det blur så. Hade bonusmamman planerat in annat så skulle pappan informerat henne om att NI har en ööverenskommelse och att den går först.
  • Brumma
    Frida Ø skrev 2014-12-16 02:39:46 följande:

    Ja, jag pratade med honom om detta senast på söndagen och sa vilken tid jag tänkt komma och då var allt okej, erbjöd mig även att hämta honom söndag kväll om det underlättade för dom, men det ville han inte och vi kom överens om måndagen. 

    Diskussionen om hennes maktbehov gentemot mig har varit uppe flera gånger i familjerätten den senaste tiden. Denna gången sa hon nej för att hon ville visa att hon minsann hade "makt" att göra det helt enkelt. Tjejen är tydligen sjukskriven på heltid så om hon så gärna hade velat tillbringa tid med barnet hade hon haft all tid i världen att göra det under pappans vecka, och behöver inte göra det under min.


    Hur kan ngt vara uppe i familjerätten?

    Menar du att ni diskuterat det på samarbetssamtal?

    Hålls inte er överenskommelse som ni skrivit på samarbetssamtal så ta det ett steg längre och stäm i rätten istället.

    Det är fortfarande pappans ansvar att ta det med bonusmamman. HAN måste se till att er överenskommelse hålls.
  • The past is now

    Eh nä hon har inget med er överenskommelse att göra. Det är ditt barn och hon kan inte neka dig att hämta DITT barn. Vilken idiot!

  • Nixe

    Och vad säger pappan om sin nya tjejs beteende nu nör du ringt och pratat med honom då? Jag förmodar att han med självklarhet ger dig en dag från hans vecka som kompensation samt ber om ursäkt för att hans partner lägger sig i umgänge hon inte har någonting med att göra? Jag hade åkt dit och knackat på tills sonen sett mig och sedan väntat där knackandes tills kärringfan öppnat. Polisen kommer inte ut på sådana ärenden...

  • Anonym (nope)
    880215 skrev 2014-12-15 15:48:23 följande:
    Nej, farmor är en helt annan sak. Likaså faster, farbror, osv.
    Blod är tjockare än vatten.
    nej verkligen inte!

    Och till ts så får du väl hämta barnet när det är din tid på dygnet att hämta hem han.
  • Litet My
    Anonym (nope) skrev 2014-12-16 13:27:47 följande:
    nej verkligen inte! smile1.gif

    Och till ts så får du väl hämta barnet när det är din tid på dygnet att hämta hem han. smile1.gif
    Det var ju TS tid att hämta barnet om du läser. Det skulle hämtas hos pappan den tiden.
Svar på tråden Pappans nya låter mig inte hämta mitt barn.