• Anonym (Arg)

    Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu

    Är såååå arg!!! Vi skulle ha loppis för att få iväg mängder med barnkläder, leksaker, barnvagn mm. Min svärfar ställde då upp och skulle hjälpa oss och frakta dit alla saker för att jag jobbade. Hade gått igenom allt som skulle säljas och ungefärligt pris. Vi hade en barnvagn som jag skulle sälja och sa att 2000kr blir bra för den.

    Iallafall, när jag kommer hem så står fortfarande den där barnvagnen kvar MEN våran andra vagn (bugaboo Buffalo) är borta. Då har tydligen min svärfar tagit den vagnen istället och sålt den för 2000kr medan min sambo varit borta på andra ärenden.

    Jag bara kokar inuti då jag fick reda på det. Min sambo är också arg och ledsen men har inte vågat bli arg på hans pappa. JAG ÄR SÅ SUGEN ATT LYFTA TELEFONEN OCH RINGA OCH SKRIKA ÅT HONOM.

    hur fan hanterar man denna situation bäst????

  • Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu
  • Anonym (snicksnack)
    Anonym (...) skrev 2015-04-29 11:34:50 följande:

    Har man råd att köpa så dyr vagn från början kan man inte vara så fattig.


    Vi sparade hela graviditeten för att kunna köpa den vagnen som vi ville ha. Det var den enda jag inte får ont i lederna av att köra och vi har inte några höga löner, så det betyder knappast något att man köper en dyr vagn.
  • Anonym (mh)

    Amen jag fattar för jag blir fan själv arg när jag läser din starttråd TS, känner den där frustrerande ilskan. För man gör det hellre själv, då vet man det blir rätt och så låter man ändå någon annan hjälpa, vilket man självklart blir tacksam för och så blir det Fel.
    Man blir så arg men det är nog än själv man är arg på egentligen, för hade man gjort det själv så hade det ju aldrig kunnat bli fel.

    Här är det läge att se till sin inre styrka och bara försöka mantra fram all j´kunskap och förståelse man har för detta liv. Lyckas du så kanske du tom kommer vinna 9000kr på lotto som belöning från ditt högre Jag.

  • Anonym (mh)
    Miss Skywalker skrev 2015-04-29 11:39:05 följande:

    Vilket klantarsle! För jag antar att han inte är gaggig? Vad säger han själv?


    Ja, vad säger svärfar egentligen, vet han om att han har gjort misstag?
  • Anonym (Arg)

    Vi pratar om två helt olika vagnar en Buffalo och en crescent comfort. Googla så kommer ni se stor skillnad.

    Min sambo ville verkligen inte jag skulle ringa så han har pratat med han idag men han lät mer som vagn som vagn och trodde dom ändå hade samma värde. Alltså var han väldigt oförstående men han bad ändå om ursäkt...

  • tankfull
    Anonym (Är folk helt pantade?) skrev 2015-04-29 11:19:49 följande:

    På vilket sätt är det vuxet att konstant gå och tänka på barn i Afrika? Missunnar du dina egna barn god mat och bra levnadsstandard också bara för att det finns andra som har det sämre? Ditt tankesätt är inte vuxet på något sätt, man kan inte rädda alla, och att tro att man gör någon stackare någon annanstans i världen en tjänst genom att själv leva "fattigare" är ett sätt att få sig själv att må bättre. Ett sätt att intala sig själv "Jag är en bättre människa!". Om du verkligen vill hjälpa till, anmäl dig som volontär och dra till Afrika och hjälp de utsatta, du hjälper ingen fattig genom att köpa en begagnad vagn istället för en sprillans ny, snarare tvärtom! En fattig person hade nog haft mer användning av en begagnad vagn än du. Så enligt din logik så bör alla som har råd bara köpa nya saker så vi kan sälja dem billigt och begagnad, right?


    Väx upp, värna om din egen familj och dina egna barn först och se till att dem får en dräglig uppväxt fri från skuldbeläggan över att de bor i Sverige och inte i Afrika. 
    Jag säger inte att man inte ska bry sig om andra, men du, som så många andra, fastnar så djupt i tänket "de andra" att ni glömmer bort "de egna" och försummar de ni har i er omgivningen. Det är inte moget!


    Javisst, låt oss klumpa ihop alla i "de andra" och "de egna" och sen prata om att agera moget. "Konstant gå och tänka på barn i Afrika"? Missunna barnen god mat? Ärligt talat vet jag inte varför jag ens försöker svara på ditt inlägg, för det är så fruktansvärt löjligt och fullt av påhittade saker att man inte vet om man ska skratta eller gråta, men jag tar det en gång till, sen ger jag upp: det handlar om att se saker för vad de är!  Att förlora en dyr barnvagn är inte världens undergång! Det finns människor i världen som har det svårt på riktigt - och då menar jag inte att de lider av att inte kunna köpa en barnvagn för 11.000 kronor! Och jag behöver inte välja mellan att köpa en barnvagn för 11.000 eller att köpa god och näringsrik mat till mitt barn, det finns ett mellanting (vilket du verkar ha jättesvårt att greppa).

    Jag ser till att mitt barn får allt vad hon behöver och att köpa saker för funktionens skull är en sak medan att köpa ett visst märke för att man vill impa på andra är ett annat sätt att tänka. Om jag blivit rik och hade velat köpa en Maserati för att jag drömt om det hela mitt liv så hade jag gjort det - men jag behöver inte tio Maserati och om jag rik nog att köpa en lyxbil så är jag rik nog att skänka något till välgörenhet också! Jag tror inte att du förstår det jag skriver hur jag än försöker eftersom du hellre vill fabulera fritt än att ens försöka läsa innantill och hålla dig till det. Väx upp, värna om din familj och lär dina barn att det finns värre öden än att inte kunna lägga 11.000 kronor på en barnvagn!
  • Satisfaction

    Jag frågar igen: Hade vagnarna samma färg? För i så fall såg de nog exakt likadana ut för din svärfar. Hur olika du än säger att de är. Tyvärr.

  • Anonym (Bortcurlade svamphjärnor)
    Anonym (Arg) skrev 2015-04-28 21:24:34 följande:

    Jag hade visat honom vilken barnvagn det var och ställt ut den bland de andra sakerna ( den är helt olik min andra vagn). Men sedan tog jag in den på kvällen och ställde den i hallen för att de började regna. Men hade inte ens en tanke på att han kunde tagit fel, sambon skulle ju också hjälpa till men han hade tydligen farit tidigare.

    Den vagnen som han sålde hade jag kunnat sälja för 9000kr. ÅHHHH!!!


    Så det är ert fel. Ditt och din sambos. Du skulle inte ställt vagnen så att de kan blandas ihop och din sambo kunde ha hjälpt till som han skulle istället för att åka tidigare. Ta ansvar för era egna misstag helt enkelt. Enda du ska säga till din svärfar är TACK. Han är inte tvungen till att hjälpa er, red ut er egen skit.
  • Anonym (Bortcurlade svamphjärnor)
    Anonym (Ni LJUGER!!!) skrev 2015-04-29 07:58:25 följande:

    Men jösses vad alla är accepterande här i tråden. Klart som FAN ts är förbannad. Det hade jag också varit. Det hade NI också varit. Så sluta ljug.


    Ja, självklart hade man varit förbannad, Men inte på svärfar. Enbart barn och idioter som inte kan ta ansvar skyller på alla andra. 
  • Anonym (Bortcurlade svamphjärnor)
    Zerc skrev 2015-04-29 11:09:25 följande:

    Du har inte en aning om hur mycket pengar TS tjänar, hon och hennes sambo kanske hade sparat pengar jättelänge för att ha råd med barnsaker. De kanske sved lite i deras plånbok när de köpte vagnen, men att de endå tyckte att det var värt det för något speciellt. Det är självklart att man blir arg och ledsen om man förlorar pengar på ett eller annat sätt. Vetskapen om att hon fick 6-7k mindre för att både hon och hennes svärfar gjort ett misstag svider ju självklart! Annat vore ju konstigt.


    Sedan håller jag med om att det inte bara är svärfaderns fel, utan bådas. Men att hon skriver att hon vill slå honom i ansiktet, tror du att hon menar allvar?! Det är ju bara ett sätt att förklara hur arg hon är. Herregud...


    Ännu större anledning att ta ansvar och märka upp grejer.
  • micromat

    Du borde faktiskt ha varit tydligare, särskilt iom att du ställde in vagnen i hallen. Då skulle du ställt undan den andra vagnen så att det bara fanns 1. Eller sett till att ha märkt upp vagnen, hade inte ens varit säkert att personen kommit ihåg vad du sagt för pris annars heller.

Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu