• Anonym (Arg)

    Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu

    Är såååå arg!!! Vi skulle ha loppis för att få iväg mängder med barnkläder, leksaker, barnvagn mm. Min svärfar ställde då upp och skulle hjälpa oss och frakta dit alla saker för att jag jobbade. Hade gått igenom allt som skulle säljas och ungefärligt pris. Vi hade en barnvagn som jag skulle sälja och sa att 2000kr blir bra för den.

    Iallafall, när jag kommer hem så står fortfarande den där barnvagnen kvar MEN våran andra vagn (bugaboo Buffalo) är borta. Då har tydligen min svärfar tagit den vagnen istället och sålt den för 2000kr medan min sambo varit borta på andra ärenden.

    Jag bara kokar inuti då jag fick reda på det. Min sambo är också arg och ledsen men har inte vågat bli arg på hans pappa. JAG ÄR SÅ SUGEN ATT LYFTA TELEFONEN OCH RINGA OCH SKRIKA ÅT HONOM.

    hur fan hanterar man denna situation bäst????

  • Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu
  • Anonym (e)
    Anonym (Arg) skrev 2015-04-29 16:26:56 följande:
    Jag anser att jag gav han tydliga instruktioner. Jag visade till och med hur man fällde ihop vagnen men ändå vart det fel... Hmmm
    Men varför märkte du inte tydligt den barnvagnen som skulle säljas och ställde undan den barnvagnen som inte skulle säljas på ett helt annat ställe?
  • micromat
    Anonym (e) skrev 2015-04-29 16:28:36 följande:

    Men varför märkte du inte tydligt den barnvagnen som skulle säljas och ställde undan den barnvagnen som inte skulle säljas på ett helt annat ställe?


    Det undrar jag med och du har fortfarande inte svarat på om dom hade samma färg eller var typ röd och blå TS
  • Anonym (hon där)
    Anonym (fy) skrev 2015-04-29 10:54:32 följande:
    Så det blev fel, han misstog sig/lyssnade inte. Och du är arg.
    Att göra fel, missförstå eller inte lyssna ordentligt är mänskligt. Som många andra skrivit, vill han vara riktigt säker på att inget blir fel får man göra det själv.

    Men att vilja "slå svärfar i ansiktet" är inte en normal reaktion. Att bemöta fel, missförstånd eller okunskap med våld är bara......överdrivet. Och sjukt.
    Ingen dog. Ingen blev skadad. Ni förlorade (kanske) några tusenlappar. Men du är villig att ta till våld!

    Stackars era barn när de blir stora nog att inte lyssna ordentligt, göra fel eller missförstå.
    Det är faktiskt ännu mänskligare att bli arg ibland, i synnerhet när något som man bryr sig om har gått helt fel.

    Jag tror knappast att TS kommer att slå till sin svärfar på riktigt, och om hon känner så starkt inför detta misstag ens i affekt så beror det nog på andra underliggande känslor hon redan hade för honom. För en person man annars älskar och har starka band till blir man sällan lika arg på, eller hur?

    Jag hade blivit arg på mig själv för att jag inte märkt vagnen med en stor fet prislapp, lite arg på sambon som uppenbarligen skulle varit där men inte var det, och lite arg på svärfars misstag. Detta var en kombination av flera olyckliga omständigheter och även om det svider så tror jag TS kommer att lugna ner sig och acceptera detta om några dagar.
  • micromat
    micromat skrev 2015-04-29 16:34:28 följande:

    Det undrar jag med och du har fortfarande inte svarat på om dom hade samma färg eller var typ röd och blå TS


    Vilken konstig meningsuppbyggnad.. Jag håller med dig, resten var till ts
  • hejnina

    Jag hade lätt kunnat blanda ihop vagnarna, förutsatt att de vr i samma färg. Jag hade nog ringt och frågat er för att vara säker, men jag tycker nog ändå inte att du kan skylla detta på svärfar. Förstår dock att du är upprörd. Det är mycket pengar. Men på svärfar? Nja..

  • Jennie med ie

    Tyckte du om din svärfar innan detta? Jag förstår att det är riktigt rejält surt det som hänt och det är naturligt att vilja ha en syndabock, och ju mindre man tycker om en människa desto lättare är det att projicera all ilskan på denne fast man egentligen har minst lika stor anledning att granska och banna sig själv.

  • Anonym (HH)
    Anonym (Är folk helt pantade?) skrev 2015-04-29 10:27:02 följande:

    Det är väl självklart att TS ska vara förbannad över detta? Nu har det inte framgått hur stor skillnad det är på vagnarna och exakt hur tydlig TS har varit. Men säg att den ena vagnen är blå och den andra är röd, TS har specifikt sagt att den röda ska säljas, sedan tar svärfar den blå vagnen och säljer den istället dagen efter. Det är ju snudd på mental retardation och jag hade blivit rejält förbannad också. Och är man osäker på vilken vagn som är vilken så kan man väl slå ett snabbt samtal eller skicka ett SMS? Svärfar i detta fall verkar vara så idiotisk och ansvarslös att jag nästan tror att han måste gjort det med flit. Ett sådant här misstag ska inte en vuxen person göra, t om ett barn kan se skillnad på 1 och 2.

    Så stå på dig TS! Kräv att din man tar ett snack med sin far och reder ut detta. Ge svärfar de 2000kr vagnen sålde för och säg åt honom att köpa er en ny likadan. Jag är nybliven förälder och har tillsammans med min fru prövat på och läst om dussintals barnvagnar innan vi hittade rätt vagn för oss, så jag vet hur viktigt det är med en vagn som passar en själv. Beroende på vilken sits i livet han har kanske ni ska bjuda på förmildrande omständigheter dock, är han fattigpensionär kanske ni ska vara lite mjukare i er bestraffning, men är han arbetsför fortfarande ska ni ha tillbaka hela summan tycker jag! Din man är ju dessutom hans son så det bör ju ligga i hans intresse att ångra sig och återbetala, eller?

    Och till alla er idioter som säger att "det bara är pengar", ni bör bara hålla käften. Vi talar flera tusentals kronor här samt förlusten av något man tycke rom och använder, och ni säger åt TS att bara glömma bort det och inte bry sig? Ni samma människor som gnäller på att bensinpriserna går upp med 50öre? Gå och gräv ner er i era uppenbarligen bottenlösa fickor och försvinn.


    Visst kan de göra så. Men hur villig tror du (och TS plus alla andra som anser att svärfar ska kompensera det hela) kommer vara i framtiden på att hjälpa till på något vis? Hade jag varit han och blivit krävd på pengar för min svärdotters otillräckliga information, ja, då hade jag då aldrig mer vågat erbjuda min hjälp.

    TS: Du tycker att det är stor skillnad på vagnarna. Så tycker inte många andra som inte är lika insatta i vagnar som du. Det är precis som med allt annat. Nu vet jag inte hur kunnig du är i tex trollsländor men är du inte genuint intresserad av trollsländor så ser nog de flesta trollsländor likadana ut. Medan för någon som är intresserad av trollsländor ser skillnad på olika arter. Samma sak gäller med det mesta, gräsklippare, traktorer, träd, sten, blommor, hammare, hushållsassistenter... Ställ dig frågan hur du hade sett på saken om det hade varit tvärtom. Att du hade hjälpt svärfar när han inte kunde och så hade du sålt hans dyra vinkelslip för en billig penning istället för den billiga vinkelslipen från Jula. Det är bara att inse faktum. Din svärfar är totalt ointresserad av barnvagnar.
  • JTo

    Wow superklantig svärfar, var du så tydlig med vilken vagn det var så finns det liksom ingen ursäkt för att ta fel, jag hade också varit skitarg men hade nog varit lite för konflikträdd för att skälla på honom för det :)

  • Anonym (fnsk)

    Du borde vara väldigt arg... hade jag också varit om jag köpt en skitvagn för 10k.

  • Miss Skywalker
    Anonym (Arg) skrev 2015-04-29 13:00:47 följande:

    Vi pratar om två helt olika vagnar en Buffalo och en crescent comfort. Googla så kommer ni se stor skillnad.

    Min sambo ville verkligen inte jag skulle ringa så han har pratat med han idag men han lät mer som vagn som vagn och trodde dom ändå hade samma värde. Alltså var han väldigt oförstående men han bad ändå om ursäkt...


    Men förstod han att han i princip skänkte bort 10 loppor som var era?!
Svar på tråden Jag skulle kunna slå min svärfar i ansiktet nu