• Angels

    Kallt vatten för att få tyst på ungen??

    Är det OK att slänga ett glas kallt vatten över ungen för att få tyst på den (6 år gammal)? Alltså, om ungen skriker okontrollerat och man bara vill få ett slut på det hela?!

    Vad tycker ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-02-23 09:54:48:
    För att förtydliga: Det var inte jag som kastade vatten på barnet, utan det var mamman till barnet som gjorde det. Men, jag ville inte ställa frågan så, pga att jag inte ville vinkla frågan, så ni svarade för att \"hålla med\" mig, om ni förstår hur jag menar.

  • Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??
  • mia1968

    Aldrig någonsin... skulle ni acceptera att någon slängde vatten på er?!?

  • BlueBlue

    Hm....är det en bebis eller en hundvalp vi pratar om?? Herregud, detta var nog något av det värsta jag har läst. Min personliga åsikt är att detta är en oerhört kränkande och kanske till och med sjuk handling. Att hälla kallt vatten på ett barn när de skriker! De behöver väl trygghet i en sådan situation? Ska jag vara riktigt ärlig så tycker jag att det är på gränsen till barnmisshandel. Inte konstigt att bebisen skriker okontrollerat.......

    Jag blir nästan rädd när jag hör om det här.

    Men som sagt,,,detta är min personliga åsikt. Och sedan tycker jag att det låter hemskt att skriva ungen....men det är ju också min åsikt.

    Ett bättre sätt att "få tyst på ungen" är att hålla om det hårt så den till slut lugnar sig och känner sig trygg. Men jag är osäker på om det är bra att göra det med så små barn. Har sett att de gör så i "nannyjouren" men då är barnen större.

    Ge barnet trygghet i stället!

  • sandra1984
    ALDRIG.

    Små barn förtjänar respekt,precis som gör.
  • Angels

    BlueBlue: Nej, hon är 6 år gammal, alltså ingen bebis. Jag vet, det låter hemskt med ungen, men det är så mamman uttrycker sig - att hon skulle få tyst på ungen. Men, jag vet inte, mest irriterad på det som händer. Vi kommer dock anmäla till soc igen att mamman behöver hjälp. Hoppas hor får hjälp denna gången.

  • Thaleia
    Tycker verkligen inte att det är ok!!!
    Människan når aldrig nya oceaner om hon inte vågar lämna land ur sikte.
  • Cue

    Nej, det är INTE ok! Inte för att hon skadar barnet fysiskt, men det är en stark KRÄNKNING som barnet kan bära med sig länge...

    Talar av egen erfarenhet då jag råkade ut för en liknande grej av en släkting när jag var...typ 4 år (?) Har alltid varit ett lugnt och snällt barn, alltså ingen problemunge, och en dag när vi var ute i skogen med att gäng vänner o släktingar o skulle fika så hade det ramlat ner skräp i min saftmugg så jag ville inte dricka det.
    Efter lite gnäll hos mamma kliver den här släktingen fram o bara kastar saften rätt i ansiktet på mig!!!
    Alla andra blev helt mållösa och själv är det ett av de minnen som är starkast från barndomen...
    Nu har jag så många andra underbara barndomsminnen som väger upp detta men det gör ont i hjärtat att läsa TS.

    Bra gjort av er att vilja hjälpa familjen!
    Det finns så många som aldrig skulle "lägga sig i"...

  • marina81

    Vilket sadistiskt beteende. Vad gör mamman då ingen ser då?

  • jen bossman

    ABSOLUT INTE. Jag skulle nästan kalla det för misshandel att kasta ett glas med kallt vatten på ett barn för att få honom/ henne tyst. Men det är ju vad jag tycker.

  • desire

    Aldrig! Snacka om att se ner på barnet, dessutom så kommer ju barnet inte ha nån respekt alls för föräldern. Fy fasen tänk dig själv när du är arg om nån bara skulle slänga ett glas iskallt vatten i ansiktet på dig.

Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??