Inlägg från: Y o L o |Visa alla inlägg
  • Y o L o

    BF juni/juli

    Nipt och kub är inte samma sak, Nipt är ingen sannolik bedömning utan samma säkerhet som fvp

    I alla gravidas blod finns lite DNA från fostret. Genom en särskild teknik kan man undersöka detta DNA och med 99,9% säkerhet fastställa om fostret har Downs syndrom (trisomi 21). Detta innebär att det finns tre stycken kromosom 21. Provet kan också med ca 95% säkerhet påvisa om det skulle finns ett extra kromosom 18 eller 13.

  • Y o L o

    Åh fick flashback till när jag gick över tiden förra grav. Herregud, då var varje timme lång, trodde aldrig jag skulle få föda :)


    DLR skrev 2015-11-05 20:28:44 följande:

    När fick du tid igen Sasaj? Jag ska dit den 18/11.

    Det är samma här. Min sambo är min klippa just nu. Längtar så till de första 12 (13) veckorna är över.

    Jag tycker mig minnas att min förra graviditet nästan snabbspolade fram. Tills jag kom till V.28-30 Då var det som att varje dygn var oändligt. Tiden stannade upp.

    Men nu, nu känns det så redan nu. Kan nog bero på att jag inte var orolig alls och hade fullt upp med att spy konstant med min förra graviditet :/


  • Y o L o

    Vi fick aldrig något klart besked om kön men de trodde tjej. Det var faktiskt jättespännande att verkligen få veta. De retades lite med oss också, blev ju akut KS o när de plockat ut henne frågade de om vi visste kön. Så la de en duk över o så skulle min man lyfta på den när jag fick henne mot min kind första gången. Men han var inte tillräckligt snabb att kolla tyckte jag så jag väste "lyft på duken då" haha. Roligt men ändå skönt att hon var en tjej som vi var inställda på. Hade ju börjat använda hennes namn redan när hon låg i magen.

    PS vab är fantastiskt! Bara vabbat en gång men så mysigt. Förutsatt att dom inte är jättesjuka såklart :)


    Enamorada skrev 2015-11-06 11:43:20 följande:

    Åh jag vet inte hur vi ska göra med kolla kön.. Vi har kollat båda gångerna innan och det är ju praktiskt om man vill köpa lite saker samt fundera på namn osv... Men samtidigt måste det vara väldigt spännande att ligga där på förlossningen och inte veta... Ja vi har ett tag på oss att fundera iaf

    Oj oj idag är jag riktigt trött. Hemma och vabar idag men barnen verkar inte särskilt sjuka, fullt ös! Längtar tills mannen kommer hem så jag får sova lite haha! Ikväll ska jag ut med kollegorna. Undrar om någon kommer misstänka något.. Jag brukar inte vara den som tackar nej till glas vin hehe. Men lite tidigt att berätta för dem än tycker jag..


  • Y o L o

    Jag tror alla får de tankarna ibland. Men jag utgår från att allt är bra :) så länge jag inte får en störtblödning eller liknande lever jag i tron att allt är som det ska.


    Rosen5824 skrev 2015-11-06 20:04:19 följande:

    Vi får peppa varandra!


  • Y o L o

    Tänk i sommar när vi sitter med våra nyfödda :) så mysigt. Jag hoppas så mycket att amningen ska funka bättre denna gång och att jag kan vara lite mindre orolig första tiden och njuta mer.


    Luttiis skrev 2015-11-06 21:03:13 följande:

    Försöker också tänka så men ibland spökar tankarna :)


  • Y o L o

    Gjorde ul i v 7,+,4


    mammsen79 skrev 2015-11-07 09:51:40 följande:

    Någon som gjort ultraljud i v,5 6 eller 7? Gör det ultra på magen då eller gör dem det innsides? Någon som vet?


  • Y o L o

    Jag gjorde ul i v 7+4, alltså utanpå magen :) det går att se hjärtat slå, inte så mycket mer. Hon kunde dock mäta embryot och säga att jag var i v 7+4 och o inte 8+0 som jag trodde, men vet inte om hon hade rätt.


    mammsen79 skrev 2015-11-07 15:19:54 följande:

    Ok då vet jag vad jag ska vara inställd på.Kan de se kön i v7? Tack gulliga för svaret


  • Y o L o

    Det finns en spray för halsen som heter Coldfri, den lindrar skönt. Ok som gravid. Krya på dig.


    Luttiis skrev 2015-11-07 15:32:55 följande:

    Åh är det så, har honungssmaken här hemma men har skickat sambon för att köpa såna där som bedövar som man får ta men halsen börjar bli bättre nu faktiskt :)


  • Y o L o

    Finns ju många "myter" om det där. Jag hörde tex att om man har sex varje dag är det större chans att få en flicka eftersom de simmar lite långsammare men är uthålligare. Om man har sällan är det större chans för de snabba killspermierna :) Fick ju en dotter första gången o då var det varje dag hela månaden för att inte missa ;) denna gång fattar jag inte ens hur vi lyckades, noll koll på äl och inte sex var mer varje vecka än varje dag haha.. Så får jag en son kanske jag börjar tro på den teorin haha!


    mammsen79 skrev 2015-11-07 15:51:17 följande:

    Någon som vet vad det kan bli för kön om man prickat in ägglossningen eller 1 dag efter?


Svar på tråden BF juni/juli