Inlägg från: Y o L o |Visa alla inlägg
  • Y o L o

    BF juni/juli

    Nä fy va hemskt. Jag hade skrivit att jag inte tål morfin o liknande, men ingen påpekade att det är det i epiduralen. Det var först när jag skulle snittas som jag fick reda på det. Det förklarade ju varför jag spydde och var halvt död under förlossningen. Och ju sämre jag mådde ju mer Epidural tryckte jag på :)


    Donna85 skrev 2015-11-10 09:43:23 följande:

    Mina tidigare förlossningar har gått på 3 timmar så är rädd att inte hinna in... Sista förlossningen hade jag en jätte otrevlig bm och önskar att jag hade vågat/orkat säga ifrån och sett till att få en ny... Jag hade skrivit klart och tydligt att jag absolut inte ville ha någon student med men det första jag ser är en student skylt på en av sköterskorna Och hon var med hela tiden, skulle ta blodprov och stack mig så många ggr i armen utan att lyckas att tillsist fick en annan komma och göra det, jag hade så ont i armen efter fl och den var helt blå! Var även hon som fick sy ihop där jag sprack lite. Gjorde så ont så jag fick lustgas och hon höll på i evigheter, sydde fel med så jag spricker där vid samlag för att det är så mycket ärr just där hon sydde. Tyvärr var det ingen trevlig förlossning eftersom de inte lyssnade på mig alls, blåsan var sprängfylld och tog emot när jag kryste. Gjorde så ont och bad henne att tömma den för det gjorde de vid första förlossningen men hon svarar inte ens mig utan skriker att jag ska ta i mer istället! Usch hemsk människa. ... Så stå på er tjejer, märker nu att ni inte klickar så BYT. Det är ni som ska få en bra upplevelse, skit i att tänka att det känns dumt o taskigt som jag gjorde... Hoppas inte jag skrämde nåhon nu, absolut inte meningen utan bara ett råd att ta med sig. Första förlossningen gick hur bra som helst och den bm jag hade då var underbar :) Så det gör verkligen mycket vilken personal man har runt sig.


  • Y o L o

    Det sa jag inte heller. Jag skrev morfin o liknande.


    En del av oss skrev 2015-11-10 12:29:46 följande:

    [quote=75984545][quote-nick]Y o L o skrev 2015-11-10 11:27:59 följande:[/quote-nick]

    Nä fy va hemskt. Jag hade skrivit att jag inte tål morfin o liknande, men ingen påpekade att det är det i epiduralen. Det var först när jag skulle snittas som jag fick reda på det. Det förklarade ju varför jag spydde och var halvt död under förlossningen. Och ju sämre jag mådde ju mer Epidural tryckte jag på :)

    [/

    Det är inget morfin i epidural.


  • Y o L o

    Märkligt att det sägs så om trean, det borde ju gå av bara farten kan man tycka :)


    Enamorada skrev 2015-11-10 12:58:23 följande:

    Oj vilka förlossningar en del av er haft :-/

    Mina förlossningar har varit ganska bra ändå tycker jag. Klarade mig på lustgas med första och ingenting med andra. För mig har själva värkarbetet och öppnandet flutit på bra men själva utdrivningsskedet gör ju ONT. Då ville jag trycka på paus minns jag haha. Men man tar sig igenom det. vid min första förlossning andades inte sonen när han kom ut, det var bm beredd på och hade tillkallat läkare samt förvarnat att de måste gå iväg med barnet så fort det kom ut. Men allt gick bra, vi hörde honom skrika efter kanske 10 sek eller så. Sen ville inte moderkakan komma ut så jag fick sövas ner så de kunde ta ut den. Det var lite jobbigt tyckte jag, missade de första timmarna av min sons liv. Min andra förlossning däremot var helt fantastisk. Jag hann bara vara inne på fl i 45 min innan han var ute efter första krystvärken kände jag huvudet och efter två till var han ute. Och inga komplikationer alls. Det häftigaste jag varit med om tror jag

    Trean brukar ju vara lite lurig säger de men ska försöka att inte oroa mig!


  • Y o L o

    TACK! Kunde inte sagt det bättre :)


    ebe91 skrev 2015-11-10 13:44:53 följande:

    Precis som yolo skriver innehåller EDAn morfinliknande preparat, och som sjukvårdspersonal ska man vara observant om en patient reagerat på en opioid för ofta reagerar patienten även på andra läkemedel i samma läkemedelsgrupp (som sufenta). Sen är inte illamående inte ett tecken på att man inte tål morfin, utan bara att man fått en vanlig biverkan av det (endel får mer andra mindre), och beroende på hur kraftigt illamåendet är får man överväga om fördelen är större än nackdelen. Det är inte farligt, som i de fall en patient inte tål ett läkemedel. I yolos fall är det ju brist på information från vårdpersonalen, helt klart. Jag vet inte hur effekten av en EDA med enbart bedövningsmedel och inte någon opioid fungerar vid en förlossning, vilken ev kunde vara ett alternativ?


  • Y o L o

    Enamorada, skulle du vilja berätta lite om hur det är att gå från ett barn till två? Vad har varit svårt, vad har blivit bättre/mysigare kanske?

    Jag funderar mycket, är rädd att inte kunna ge den första all tid som jag gör nu. Hon är ju mitt allt, ibland känns det taskigt att skaffa ett syskon. Samtidigt hoppas jag ju att hon kommer ha glädje av sitt syskon hela livet sen.

  • Y o L o

    Jag kan tänka "kommer jag verkligen kunna känna samma kärlek för ett till barn". Har som tur var många kompisar med två barn och ALLA säger att de tänkt exakt så innan men att det kan man. Man får väl extra mycket jobbiga tankar pga hormonerna just nu.

    Skönt att man kan få "prata av sig" här.


    ebe91 skrev 2015-11-10 16:05:14 följande:

    Jag känner igen mig i mycket av det där, är som att jag har en tyngd inom mig av dåligt samvete mot sonen, att jag väljer att skaffa ett syskon redan (han är ju bara 8 månader!) som att han inte räcker. Samtidigt vet jag ju att dom kommer ha igen det till tusen, sonen kommer aldrig komma ihåg att han varit ensam utan för honom kommer syskonet alltid ha funnits.


  • Y o L o

    Jag jobbar heltid :( men inte min man nu :) dottern blir 2 i februari så får lite mindre än 2.5 år emellan. Men som du säger, jag får mer tid hemma. Känns jättebra. Sen kan jag nog tänka mig jobba deltid ett par år.

    Tack för dina lugnande ord :)


    Enamorada skrev 2015-11-10 17:04:38 följande:

    Oj haha jag kommer knappt ihåg hur det var att ha bara ett barn Minstingen är ju tre nu. Det skiljer 2 1/2 år emellan dem. Men visst, det är klart att vi kunde ägna lite mer tid till äldsta innan andra barnet kom, han var väldigt intresserad av bokstäver och vi hade ju massa tid att drilla honom Osv. Min man jobbar borta emellanåt och visst har det funnits stunder då jag känt mig otillräcklig men allra mest har såklart både vi och storebror känt oerhörd glädje över lillebror. De har stort utbyte av varandra, leker och lär av varandra Sen bråkar de självklart rätt mycket emellanåt men det hör väl syskonskapet till men det är fint att se hur de bryr sig om varandra och ställer upp för varandra om någon annan är dum eller så. Nu vet jag inte hur gammal din dotter är och om du jobbar eller är föräldraledig men låt säga att du jobbar, då får du ju faktiskt mer tid tillsammans med sin dotter när du är föräldraledig med bebis än om du skulle ha jobbat Det kommer att gå galant ska du se!


  • Y o L o

    Oj låter jobbigt. Tar du dem i låren då? Har du konstanta blåmärken eller är det bara något en ovan får? Fick ta sprutor två veckor efter KS, hela låren var blåa. :/


    Änglavakt89 skrev 2015-11-10 21:04:49 följande:

    Jag tar 2 fragmin sprutor dagligen vid graviditet samt tom 6 mån efter pga tidigare lungemboli :/


  • Y o L o

    Va roligt! Är du i vecka 8 nu? Förstår att du känner dig glad o lättad.


    SabaGbg skrev 2015-11-11 11:47:00 följande:

    Vul avklarat! 14,2 mm och ett litet tickande hjärta :) Obeskrivlig känsla att se pyret med egna ögon och få höra att allt ser bra ut!


  • Y o L o

    Åh nej, fan va ledsen jag blir för er skull. Livet är så jävla orättvist ibland, usch va sorgligt. Blev så berörd av hur ni kämpat och nu detta, det borde inte få hända. Stor kram


    Gammeltanten skrev 2015-11-11 17:42:53 följande:

    Hej!

    Jag drar mig ur den här gruppen nu. MF idag. Började med en plötsligt mängd vätska som var utspett röd. Sedan allt tjockare blödning. Lycka till ni andra.


Svar på tråden BF juni/juli