Inlägg från: Y o L o |Visa alla inlägg
  • Y o L o

    BF juni/juli

    Äter samma frukost år ut och år in. 2 kokta ägg och ett knäckebröd men nu två knäckebröd eftersom jag är hungrigare nu :)

    Yoghurt eller nått sånt kanske du kan äta/dricka, kanske en banan eller liknande till?


    En del av oss skrev 2015-11-09 18:29:25 följande:

    Tjejer har ni svårt och äta frukost? Jag har sedan jag blev gravid fått så svårt att äta frukost för ingenting lockar. Bröd mår inte min mage så bra av och gröt går inte ner. Sedan är jag så förtjust i att ställa mig vid spisen och steka omelett etc. Vad brukar ni äta till frukost?


  • Y o L o

    Haha va roligt att ni har bf på midsommarafton :) jag har ju första juli OM jag gissar rätt, men kommer kräva KS och då brukar man ju göra det en vecka innan och då är ju det midsommarafton. Tror iofs inte att de gör ett planerat KS på själva midsommarafton :)


    Rosen5824 skrev 2015-11-09 19:33:21 följande:

    Hej! Vad kul! Jag är i exakt samma dag!  Jag gillar också att det blir på midsommar. Det är mitt första, men kommer inte göra nått vul. Lycka till med ditt! Hur gammal är du? Och var bor du? Själv bor jag i Småland, tror inte nån annan är här ifrån.

    Ni andra, är det någon som bor i Småland?


  • Y o L o

    Ja jag är också nyfiken på vad bm kommer att säga. Lustigt att vissa blir provocerade av att någon annan önskar KS. Det finns ju alltid en anledning till varför men den kanske man inte vill berätta.

    I mitt fall så har jag ju gått igenom ett akut KS så jag har på fötterna varför jag behöver KS igen. Det lustiga är att jag var livrädd för KS då, sa nej när läkaren började prata om det under förlossningen men det var ju ingen fara alls och inte farligt smärtsamt efteråt heller. Åt alvedon o Naproxen bara.


    tesselessan skrev 2015-11-09 20:38:14 följande:

    Åh vad härligt att någon mer kommer att kräva KS. känns lite som tabu att erkänna det här på FL. 

    Jag kommer också att kräva att på KS. får se hur det går med det. hur mycket motstånd jag möter från vården. 


  • Y o L o

    Vad ändrade du för taktik? Varför var det nära KS för dig? Om du vill berätta alltså. :)


    DLR skrev 2015-11-09 21:09:29 följande:

    Det var samma för mig, Jag hade kämpat länge när en läkare kom in och sa att de tyvärr måste börja fundera på KS. Jag blev livrädd och ändrade taktik helt och lyckades själv tillslut endå.

    Vilket jag är tacksam för. Vilken upplevelse. Längtar till BF! <3


  • Y o L o

    Tänkte på en sak, visst ville väl du göra kubtestet? Då görs ju ett ul, det är ju "bara" 3 veckor senare :) hehe jag gjorde ju som sagt själv likadant förra gången, bokade eget ul 8+0 och sen kub-några veckor efter det :) denna gång håller jag mig (säger jag nu iaf :) )


    Luttiis skrev 2015-11-09 21:28:48 följande:

    Nej jag ska göra ett vanligt ultraljud hos ultraljudsbarnmorskorna den 27 november :) det är de enda ultraljud jag har inbokat och eftersom dom på ultraljudsbarnmorskorna sa att åtta hela veckor ska man ha gått för ett ultraljud så fick jag boka in ett när jag är i 8+4 :)


  • Y o L o

    Aha ja då förstår jag dig ÄNNU MER haha. Lååång väntan annars ;)


    Luttiis skrev 2015-11-09 21:57:08 följande:

    Vi har pratat om kub och vi är faktiskt inte helt säkra på om vi ska göra det längre, därför har jag bokat in ul istället. Ska prata med bm men vi ligger ju inte i riskzonen, min sambo har fått två friska pojkar tidigare så det lutar nog åt att vi inte gör det så det känns skönt att ha ett ul inbokat innan inskrivning hos mvc :)


  • Y o L o

    Förstår dig. Anledningen att jag redan tänker på det är ju för att jag ska ta upp det vid inskrivningen.


    Rosen5824 skrev 2015-11-09 21:18:44 följande:

    Har inte hunnit tänka så mycket på KS men tror att jag inte kommer planera nått. Vill nog försöka på vaginalt sätt först, blir det akut så får det bli det. Vill inte tänka för mycket på förlossningen utan bara på att de 12 veckorna ska gå framåt!  


  • Y o L o

    Häftigt! Hade ju samma grej som dig då, fast eftersom jag hade fått infektion i livmodern mm så blev det då KS efter 25 h värkar. Jag är ändå glad att jag fått uppleva värkar o hela biten med ligga inne på förlossningen, en jäkligt mäktig upplevelse.


    DLR skrev 2015-11-10 07:16:16 följande:

    Jag hade varit öppen i 4 cm i ca 19 timmar när läkaren kom in och sa så. Jag hade insisterat att jag skulle föda utan smärtstillande överhuvudtaget. Tog lustgas för första gången efter 15timmar och när de kom in var jag helt slutkörd (utmattad).

    Jag hade spänt mig och kämpat "själv" alldeles för länge. Min kropp hade gett upp.

    Så jag godkände smärtlindrande, minns att när de stack mig i ryggen så viskade min BM till mig i örat;

    "Du är så stark, nu visar vi kroppen hur stark du är. Ta emot värkarna, omfamna de. Spänn inte dig, håll inte andan, bara ta emot de. Han vill träffa dig mamma."

    Jag vaknade till liv, fick mer ork.

    Minns det som igår. Varenda ggn en värk kom så andades jag ut ett stort andetag, och spände inte mig alls. Accepterade smärtan istället för att erkänna den, typ. Minns smärtan, men minns även att på något sätt, att det kändes annorlunda när jag inte spände mig och tänkte att det gjorde för ont. efter ytterligare 2 timmar var jag helt plötsligt öppen 10cm. 14 minuter efter det la de honom på mig <3


  • Y o L o

    Det var jag med. Sa i 34 år att jag ALDRIG skulle ha barn, var livrädd för att föda, tyckte det verkade äckligt att vara gravid, liksom att ha en alien boende i magen. Sen antar jag att det var den biologiska klockan som började ticka :)

    Efter dottern sa jag "inga flera barn". Gav bort alla kläder o saker. Sen helt plötsligt kommer suget efter en till o helt plötsligt är jag gravid :)

    Så det kan gå!


    Luttiis skrev 2015-11-10 08:38:04 följande:

    Jag är rädd för at föda barn överhuvudtaget haha, dumt å bli gravid då va! Är livrädd för att det ska hända mig eller bebis något under förlossningen!


  • Y o L o

    Det jag tänkte säga var att det med tiden förhoppningsvis känns bättre för dig. Finns även hjälp att få via Mvc. Jag började tänka "har alla andra klarat det så nog fan ska jag klara det".. Och ju närmare fl kom ju mindre tänkte jag på hur läskigt det var och mer på att jag ville träffa den som låg i magen. Jag bytte fokus helt enkelt.


    Luttiis skrev 2015-11-10 08:38:04 följande:

    Jag är rädd för at föda barn överhuvudtaget haha, dumt å bli gravid då va! Är livrädd för att det ska hända mig eller bebis något under förlossningen!


Svar på tråden BF juni/juli