• BK1986

    IVF mars/april

    celavie1 skrev 2016-03-15 23:58:11 följande:

    Hej 

    Ansluter till denna grupp. Är nu mitt uppe i IVF försök 2 med långa protokollet. Ska börja med sprutorna den 23 mars. Hoppas på bättre resultat denna gång 


    Välkommen! :)
  • BK1986
    Emmis84 skrev 2016-03-17 08:58:04 följande:

    Hejsan!

    Jag ansluter mig också till tråden.  Detta är vårt första IVF försök och vi har fått det korta protokollet. 

    Jag är mycket nervös inför biverkningar. Någon som kan dela med sig av hur det känns efter första hormonsprutan? Känner man av något direkt eller det kommer först efter andra eller tredje sprutan?

    Hur känns äggplocket? Jag vet att det är väldigt individuellt men hur upplevde ni? 


    Välkommen! För min del kände jag inget alls förrän sprutdag 8 (kort protokoll). Då blev jag illamående och hade det så fram till äggplocket.

    För min del var äggplocket inte alls roligt. Gjorde ont och smärtstillandet hjälpte inte. Men då hade jag väldigt många blåsor också. Dock hade jag inte så stora besvär i efterhand, så det var bra.

    Det är lätt att gå och oroa sig för hur saker känns eller hur det kommer bli. Men det går inte att påverka, så försök ta det som det kommer. Oroa dig inte i onödan. :)
  • BK1986

    Här är det cykeldag 35 utan minsta tecken på att mensen är på gång. Segt men samtidigt känns det helt okej. Har maila kliniken idag om att få ett "stoppdatum" om mensen inte börjar visa sig. Det fick jag inför första omgången och då kunde de framkalla en blödning om jag inte fått mens innan ett visst datum.

    Hoppas verkligen att de kan bistå med det även denna gång.

  • BK1986

    Uppdatering från mig här: Ringde som sagt kliniken för att kolla om de kunde starta en mens. Dagen efter (fredag) ringde de upp från och sa att jag skulle ta gravtest igår lördag och om det inte visade något så skulle jag hämta ut medicin på Apoteket och börja ta direkt för att framkalla mens. Jag fick panik av någon anledning och när jag pratade med min sambo så kom vi överens om att vänta till på måndag.

    Första IVF:en fick vi ett stoppdatum då vi skulle höra av oss om jag inte fått mens. Men jag var liksom inte beredd på att det skulle gå så fort. Till saken hör också att äggplock mest troligt blir vecka 15 och precis den veckan är min sambo bortrest. Hur gör man då? Fryser in? Känns som en onödig risk.

    Är det någon av er som provat dessa tabletter? Kommer inte ihåg vad de hette, men de skulle tas i 10 dagar.

  • BK1986
    Eliotta skrev 2016-03-20 09:15:03 följande:

    Din man måste väl vara med på äggplocket och lämna sitt bidrag? Du behöver ju sätta in befruktat ägg ganska tätt inpå äggplocket (ägglossningen) så tror inte ni kan plocka ägg, frysa in dem och en vecka senare tina upp och befrukta och återföra. Vid det laget har du kanske hunnit få din mens. Kan ha fel, men gissar på det.


    linoa131 skrev 2016-03-20 09:48:12 följande:

    Har du pratat om det med kliniken? Läste i tråden att någon hade tagit ppille i några dagar för att undvika påskledigheterna. Kanske går att påverka att menscyckeln börjar en vecka senare? Eller kanske din man får stanna hemma ?


    Tänkte ringa kliniken imorgon och prata med dem igen. Vet ju efter förra gången att man gör ET bara efter någon dag. Det är såklart ett alternativ att min man stannar hemma. Men han hade liksom en enda stor grej planerat för sin egen skull i år (som dessutom bara händer vart tredje år) och det kändes bara så typiskt att han skulle missa det. :/

    Det som gjorde att jag fick panik var att kliniken bara bestämt att lördag var min stoppdag helt plötsligt. Trodde att de skulle ringa upp och bestämma en dag framöver. För det är klart att vi funderar ju också på om vi lyckats på egen hand, och då finns det ju en risk att man "förstör" det genom att framkalla mens.

    Men vi tänkte nog att jag plockar ut tabletterna imorgon och startar då istället.
  • BK1986
    linoa131 skrev 2016-03-20 11:10:30 följande:

    Men tillbaka till dig! Haha bara att tänka tillbaka fick jag ångest. Nu blinkar vi framåt.

    Ring kliniken, berätta allt som oroar dig imorgon, ni kommer säkert hitta en bra lösning på dina bekymmer. I värsta fall får din man taden roliga resan om 3 år igen och leder era ivf till barn så kan han nog vara glad med det ändå eller hur!


    Nu väntar jag på återuppringning från kliniken. :)

    Min sambo och jag pratade genom det igår och kom fram till att vi ändå inte kan styra när mensen kommer. Så det är lika bra att köra igång med tabletterna idag.

    Han är såklart lite besviken om det blir mitt i hans planerade resa, men det är ju som det är och går inte att ändra. Vi får helt enkelt hoppas att det ändå funkar och att ÄP inte blir prick på fel datum. :)
  • BK1986
    Dipsy skrev 2016-03-20 13:07:05 följande:

    Zasu :tack !! :)

    Hur gör ni andra med jobb och liknande??

    eftersom man aldrig riktigt kan veta när/om äggplock blir så är det ju svårt att ta ledigt i förväg, så jag kommer sjukskriva mig i morgon....

    lever ni på som vanligt i övrigt??

    kaffe/te?

    träning?

    sex?

    Aktiviteter?

    hur gör ni??


    Förra gången var jag helt öppen med min chef om läget. Eftersom jag måste åka 8 mil enkel väg för ultraljudet så blir det mycket frånvaro. Men det har gått bra. Gällande ÄP så sjukskrev jag mig den dagen, jobbade halva dagen efter och sen helt ledig dagen för insättning.

    Denna gång kommer jag be om att bli sjukskriven på halvtid från ÄP och framåt eftersom jag tyckte att det var så psykiskt påfrestande. Kände mig inte närvarande på jobbet och var mycket trött.

    Kaffe drog jag ner till max 3 koppar/dag. Slutade snusa. Tränade inte hårt. Sex får man inte ha efter ÄP, och jag var lite mörbultad så det var inte aktuellt heller. ;)

    Sen försökte jag också leva lite som gravid. Inte lyfta tungt osv.
  • BK1986

    Uppdatering härifrån: Ringde kliniken och förklarade läget igår. Sköterskan var förstående och sa att hon tyckte att vi skulle vänta och ta det när det passade oss. Sen gick jag på toa och vad händer om inte en blodblandad flytning. Började kolla datum och det skulle kunna vara en nidblödning! Vågar inte hoppas på det, det skulle vara helt sjukt. Inget mer blod hittills idag så vi får väl se vad som händer. Mest troligt är det bara en helt vanlig mellanblödning.

    Annars hoppas jag verkligen att det är mensen som är på G så att vi får börja snart. :)

  • BK1986
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-22 09:01:16 följande:

    Det är säkert mensen! Jag har märkt sen jag började med IVF att mensen börjar som en liten blödning. Så var det aldrig för mig förut, då hade jag typ en flod direkt liksom

    Stort lycka till! Hoppas på det bästa för er!


    Ja det är ju det man tänker. Dock har jag inte blött någonting idag, så lite skumt är det allt. Brukar aldrig ha mellanblödningar. Men kroppen är väl utspårad efter förra behandlingen. Kram!
  • BK1986
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-22 13:45:06 följande:

    Uh. Är inte på bra och positivt humör idag. Det där går ju alltid upp och ner, men idag är hoppet långt borta. Läste någonstans att om man är en sådan som får få ägg trots hög stimulans med hormoner, så har man väldigt liten chans att bli gravid. Det gör ont i mig att behöva läsa det. Det ger ju liksom mig noll hopp om att vi någonsin kommer lyckas. Känns tungt idag.


    Skitdagar får man ha. Det är så lätt att googla och läsa spaltmeter om saker och bli nedslagen. Men som vanligt får man bryta ihop och komma igen. Det finns ju också dem som har alla odds emot sig och ändå lyckas. Så fortsätt kämpa. Håller tummarna för er! Kram!
Svar på tråden IVF mars/april