• BK1986

    IVF mars/april

    Listan

    Kopiera och klistra in i ett nytt meddelande. Använd inte citera-knappen.

    Regnbågsdröm, 29 år. Långt protokoll. IVF nummer 3. Spraystart synarela 20 mars. Sprutstart menopur 6 april. Planerat plock vecka 16.

    BK1986, 29 år. Kort protokoll. IVF nummer 2. Sprutstart Menopur 25/3. Äggplock vecka 14.

    Linoa131, 34 år. Kort protokoll. IVF nr 1. Sprutstart kring 29 mars Gonal-F. Planerat plock v 14

    Anki75, 40 år. Långt protokoll. IVF nummer 2. Spraystart synarela 26 feb. Planerat plock vecka 13.

    FruA78, 37 år. 1:a IVF-försöket. Första besökstid i början på april. Vet ej behandlingsmetod.

    Sjöblomman, 30 år. 8:e försöket (3 hela + 4 FET tidigare, MF oktober 15), Sophiahemmet.

    Zasu, 42 år, kort protokoll, 4 försöket (1 helt försök, 2 FET, missfall april-15), plock 2016-03-08

    Nicka, 35 år, väntar på ägglossning för att göra frysåterförande. Försökt bli gravid i ca 6,5 år. Gjort 3 el 4 behandlingar och ca 8 återföranden.

    Ivfsyskon, 36 år. Ivf nr 4. Syskonförsök till ivfdotter född -12. Carlanderska, Göteborg. Halvägs genom det korta protokollet.

    Juli13, 35 år. Försökt bli gravid i 2.5 år. Ivf färskt försök januari. Fet februari. Ny lång behandling med början 20 mars

    Mollan81, 35år. Försökt bli gravid i 2 år, ska påbörja första ivf om tre veckor, äter p-piller två veckor för att skjuta över påsken. Första injektion ska tas 8 april, planerat äggplock v 16.

    Fame, 32 år. RMC Linköping. Ska börja första IVF, långt protokoll. Väntar och väntar på mensen, spraystart dag 3.

  • BK1986

    Ikväll lyckades jag sticka sönder ett blodkärl. Far och flyg vad det sved! Kommer ha ett schysst blåmärke där. :D Sånt som händer. Imorgon blir det blodprov och dags att lägga till Orgalutran.

    Måste säga att denna gång går så mycket bättre hittills. Inte lika nervös och vet hur saker och ting fungerar. Enda saken som krånglat är att blodprovet egentligen ska tas på morgonen imorgon men när jag ringde hälsocentralen i torsdags hade de inga tider! Så nu blir det eftermiddag istället. Nåja.

  • BK1986
    minipeach skrev 2016-03-28 19:39:27 följande:

    Jag är på dag 5, korta protokollet. Jag fick Elonva så jag behövde bara ta en spruta dag 1. Ikväll ska jag börja med orgalutran och på onsdag UL för att kolla om något växer. Hoppas det! Jag har tydligen ganska lågt amh och min ena äggstock är sämre än den andra så jag tror inte det kommer bli så många ägg :( det är första försöket för oss så jag har inte allt för stora förhoppningar om att det blir något. Kram till er alla som kämpar på!


    Välkommen! Spännande med elonva! Har aldrig hört talas om det tidigare. Tar du några andra sprutor nu? Typ Menopur eller gonal-f?

    Hoppas att ultraljudet går bra. :)
  • BK1986
    Mollan81 skrev 2016-03-29 10:16:30 följande:

    Hej, jag ska börja med puregon imorgon. Skulle egentligen ha börjat idag som är min andra blödningsdag men när jag ringde till sjukhuset så sa dom att man inte startar en tisdag. Har någon annan fått det svaret? Varför inte en tisdag? någon som vet?


    Hej! Det är för att då hamnar äggplocket mest troligt en söndag, och då brukar de ha stängt. :) Så enkelt är det.

    Spännande att vara igång! :)
  • BK1986
    linoa131 skrev 2016-03-29 13:42:19 följande:

    Om jag började i söndags med gonalF, när tror du att äggplocket blir? Känner man redan effekt på hormonbehandlingen efter 3 dagar?


    Precis som tidigare skrivare sagt så kan det vara olika. Förra gången ville mina ägg inte riktigt växa på sig. Då sprutade jag i 11 dagar med Menopur, tog ägglossningssprutan på dag 12 och äggplock dag 14. Denna gång har de justerat dosen lite och nu hoppas jag på ÄP dag 12.

    Jag har i princip inga biverkningar. Lite huvudvärk men annars känner jag nada. Var samma sak förra gången. Andra känner det nästan direkt. Så det är olika, och kan vara olika från gång till gång. :)
  • BK1986

    Så var första VUL klart. Endast 1 blåsa på över 10 mm. Några kring 8 mm. Förra gången hade jag 3 över 10 mm med en lägre dos Menopur. Nu är det bara att vänta och se vad kliniken säger. Tar för givet att det kommer bli ett extra UL även denna gång. Men det känns helt okej med mig. :)

  • BK1986
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-30 10:02:42 följande:

    Jag gick på tre ultraljud fösta försöket och två på andra. Räknar alltid med minst två. Har du höjt dosen nu? Hoppas de mindre hinner ifatt och växer till dig <3 håller tummarna för dig! När ska du tillbaka igen?


    Det blev tre ultraljud för mig förra gången också. Tycker det är lite konstigt att det inte växt mer eftersom jag tagit en högre dos denna gång för att kickstarta igång allt. Fick ta 225 enheter Menopur de tre första dagarna för att sedan sänka till 150. Förra gången hade jag 150 som ökades till 225.

    Har redan ett inplanerat UL på fredag morgon och så antar jag att det blir ett på måndag också. Det är lite surt då jag har 8 mil enkel väg för att göra ultraljud, så jag får sjukskriva mig några timmar varje gång.
  • BK1986

    Det är helt otroligt att det kan funka så olika från gång till gång. Nu fick jag ökad dos Menopur till 187,5 så får vi se om det blir någon fart på det hela.

    Jag har varit helt öppen med min chef. Eftersom jag själv är chef så blir det så tydligt när jag är borta. Igår på lunchen hamnade jag och sambon i ett bråk som helt och hållet spårade ur. Vi är båda väldigt envisa och starka personer och nu är jag mer påverkad av hormonerna än jag trodde. Så det blev en explosion. Det slutade med att jag fick ringa min chef och gråtandes säga att jag inte fixade att komma på eftermiddagen. Hon fick ta mina inplanerade möten.

    Har pratat med kliniken om sjukskrivning just på grund av detta. Känner att jag inte riktigt fixar alla krav som ställs på mig från olika håll på jobbet. Har fullt upp med mig själv. Hoppas verkligen att de förstår och kan sjukskriva mig.

    Vi har 16 mil till IVF-kliniken, men jag åker till en annan ort för ultraljud. Har haft samma barnmorska hela tiden där vilket har varit skönt. Jag tycker att hon är toppen, så det funkar för mig.

    Blev ett mycket långt inlägg detta. :)

  • BK1986

    För mig har det knappt känts alls förutom illamående, och då blev det 9 mogna ägg (av 14 plockade). Så det är svårt. Denna gång sticker det och drar mer i magen. UL imorgon igen så då får man se hur de går för de små rackarna. :)

  • BK1986

    Här har Kliniken nu sjukskrivit mig på halvtid fram till 21/4 på grund av "stressreaktion". Hoppas att det går hem hos FK! Känns faktiskt riktigt bra tycker jag. Mer möjlighet att ta hand om mig själv och inte ha lika hög press på jobbet.

    Har någon av er andra varit sjukskrivna under behandlingen?

Svar på tråden IVF mars/april