• BK1986

    IVF mars/april

    celavie1 skrev 2016-03-31 07:08:45 följande:

    Ja det är nog bara och vänta lite till och låta dem växa till sig. Jag ska själv på UL i morgon och kolla. Är nervös för att det ska vara få äggblåsor. Men vi får tänka positivt!


    Absolut! Håller tummarna för er och hoppas att ultraljudet går bra. <3
  • BK1986
    Lillajag86 skrev 2016-03-31 17:52:55 följande:

    Idag ska jag ta min sjätte spruta. I morse var jag och lämnade blodprov samt gjorde VUL. Totalt hade jag 18 äggblåsor. De allra flesta var under 10 mm och två låg på runt 12. Eftersom detta är mitt första IVF försök så säger det inte mig så mycket, är det bra eller inte? Läkaren sa att det var bra och att äggblåsorna kommer hinna växa till sig. Ni som gjort det här förut, kommer det att växa fler äggblåsor eller är det dessa 18 som vi kan "räkna med"?


    Oj! Vad kul att du fick veta hur många det var totalt. Min barnmorska har bara sagt hur många som är större än 10 mm eftersom det bara är dom som räknas. Som någon fler skrivit så vill de ju inte att det ska bli för många heller eftersom man riskerar att bli överstimulerad. Men 2 över 10 mm låter ju toppen!

    Vår förra IVF punkterade de 18 blåsor. Det blev 14 ägg varav 9 var mogna. Endast 1 blev befruktat. Så antalet blåsor behöver inte säga något om resultatet. Man vet liksom nästan ingenting under hela processen utan får bara hoppas på det bästa helt enkelt. :)
  • BK1986
    linoa131 skrev 2016-03-31 20:44:02 följande:

    Har precis sprutat Orgalutran och fick en reaktion på huden typ nässelutslag gast stor och röd, är det farligt? Har någon annan fått det?


    Helt normalt! Det står även under biverkningar att det är vanligt med irritation. Brukar lägga sig till dagen efter. :)
  • BK1986

    Nu är UL nr 2 klart. Fem folliklar totalt som är över 10 mm. Mest troligt UL på måndag igen. Ligger ungefär lika som förra gången så det känns bra. :)

  • BK1986

    Hej och hopp! Fortsatt samma dos för mig och nytt UL på måndag. So far precis som förra gången. Dock har jag för lite Menopur, så jag får även nöjet att köra 8 mil enkel väg för att hämta ut det. Häpp! Vi får hoppas på sol. ;)

    Vad skumt att så många får veta hur många ägg som är på G! Jag får fortfarande bara veta dem som är över 10 mm. Men det kanske beror på mina PCO-iga äggstockar? Fick nämligen ingen diagnos, men läkaren säger att det förmodligen är så.

  • BK1986

    Såja! Då är det dags för äggplock för oss på torsdag! 9 blåsor över 10 mm. Nu är det bara att låta dem växa och hoppas på det bästa. :)

  • BK1986
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-05 15:04:19 följande:

    Nu har jag tagit sista "klockan 15-synarelan". Imorgon går jag över till att bara spraya två gånger om dagen då jag börjar med sprutorna på kvällen sen. Känns bra! Nu jävlar ska jag aldrig mer spraya synarela klockan 15. Den här gången ska vi lyckas!!


    Tjoho! Härligt! Så skönt att vara igång. <3
  • BK1986

    En vecka i mitt liv:

    Dag 1: Medarbetare säger kommentaren: "Jag har ju som väntat på att ni ska börja vänta smått!"

    Dag 2: Det första som händer på morgonen är att en medarbetare skäller ut mig för att hen inte fick semester exakt när hen ville. Jag går och gråter på mitt kontor.

    Dag 3: Medarbetare säger: "Ja det spekuleras ju en hel del i varför du är sjukskriven. Är du gravid?"

    Det här är precis en del i varför jag bryter ihop. Det är liksom inte nog med att man själv ska ha det jobbigt, utan andra ska lägga sig i vårt privatliv och spekulera i om jag är gravid eller inte. Dessutom får man som chef finna sig i att folk kan säga precis vad som helst till en och det ska bara rinna av en. Att jag är en person med känslor som kan såras tänker ingen på. Usch. Vill bara gömma mig idag.

  • BK1986
    Andje skrev 2016-04-06 13:54:52 följande:

    Men vad tusan BK1986! Vad har ni för klimat på din arbetsplats? Jag blir helt paff av vad dina kollegor säger. Hur bemöter du dem? De verkar inte ha någon större förståelse för hur man kan såra andra. Du är chef - dra in deras lön som hämnd ;)


    Det kan man undra! För det mesta säger eller frågar folk saker av nyfikenhet och omtanke, men det kan bli så fel. Jag har bara svarat typ att jag inte är gravid och att man minsann ska akta sig för att bli tjock för då får man frågan (hö hö hö). Men alla är sig själv närmast. Kan vara svårt att se hur mycket man kan såra andra runt sig bara med ord. Och det är nog vanligt att man tar ut mycket på chefen. Men jag är absolut inte gjord av stål. Just nu är jag gjord av sockervadd tror jag. ;)
  • BK1986

    Ni är för sköna hela högen! Tack för att ni är bäst! Det skulle vara skönt om man kunde be folk dra åt helvete ibland. Eller att jag hade nog sinnesnärvaro att svara något i stil med "Värst vad ni var intresserade av mitt sexliv!". Tänk att folk ska vara så okänsliga. Men det är väl svårt att förstå om man själv inte varit med om det.

    Jag är svullen om magen nu innan ÄP, och jag kommer vara det efter också. Träffade även en bekant idag som verkligen synade min mage och det fanns inget jag kunde säga eller göra. Det är bara svårt att hantera när man redan är känslig.

    Nu längtar jag bara efter ÄP imorgon, även om jag vet att det kommer bli en pärs.

Svar på tråden IVF mars/april