• Fkvi

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Vet inte om jag skrivit här redan.. En som försöker här med! Är på försök nummer två, ÄL idag och vi kör på :) min sambo och jag är båda 22 år!

  • Fkvi
    strösocker skrev 2016-06-30 17:31:40 följande:

    Det har du inte :) Vad kul och spännande! Jag har också ÄL idag enligt min kalender, så då är vi ju lika i tiden. Använder du någon ägglossningstest eller du har koll på din ÄL? 


    Gjorde ett test för några timmar sen som gav fullt utslag! Använder mig av P Tracker Lite (app) som säger till när det är dags och så tar jag ett test då det är på g för att bekräfta :) så kul att vi har samtidigt! När är BIM för dig?
  • Fkvi
    Brolinn skrev 2016-06-30 18:57:46 följande:

    Så gör jag med :) as smidigt. Min nästa ÄL är beräknad den 20 juli så bara att vänta...


    Vänta är den jobbiga delen tyvärr :( men snart så!
  • Fkvi
    strösocker skrev 2016-07-01 10:20:04 följande:

    Hur tänker ni kring kost och sånt nu när ni försöker bli gravida? Har ni slutat dricka alkohol helt, undviker ni något speciellt eller äter mer av annat? Kaffe? 

    Funderar mycket kring detta och vet inte hur jag ska tänka. Kanske tar 1-2 år innan man blir gravid ju. Jag är iofs väldigt hälsosam ändå, men är det liksom ok att ta ett glas vin ibland? Har inte druckit en droppe sen vi började..


    Jag äter vegansk kost sedan tidigare så den ändrar jag inte på. Har slutat helt med alkohol för jag har inget behov av att dricka det, tycker att det vore onödigt att utsätta mig för något nu när vi försöker, och koffein försöker jag undvika, mest för att jag börjat sova så dåligt på nätterna om jag fått i mig för mkt ;)
  • Fkvi
    Myline skrev 2016-07-03 16:39:32 följande:

    Skönt att ha några att följas med i alla fall :) Håller tummarna för oss alla!!

    Jag vill inte lägga alldeles för mycket tankar på det. Tror jag stressar upp mig mer än nödvändigt då. Försöker vara avslappnad, men det är ju så svårt haha!

    Nu inväntar jag nästa ÄL, som borde vara kring 16-17 juli, om cykeln stämmer. Mensen den här månaden kom ju mycket tidigare än den brukar, så nu vet jag inte riktigt hur min kropp har tänkt bete sig. Annars får vi väl ligga varannan dag hela månaden. Då borde man ju pricka in det kan man tycka :)

    Gör ni något speciellt? Äter tillskott? Slutat dricka alkohol helt? Känns som att alla kommer misstänka något om man helt plötsligt slutar ta ett glas vin eller så...


    Jag äter som jag gjorde tidigare (vegansk) och slutat med alkohol helt. Går ju vara sneaky med alkoholfritt om du behöver ha ett glas i handen någon gång ;) Äter apoteksgruppens Folsyra-tabletter också!
  • Fkvi
    Myline skrev 2016-07-03 17:12:40 följande:

    Får försöka lösa det på något sätt med det alkoholfria tror jag. Har ett par vänner som är så jäkla nyfikna och tjatar om att vi "borde skaffa barn". Som att det är något man bara skaffar... Hatar alla frågor och antydningar. Kan ju förvisso skylla på att det är jag som kör. Då kommer man ju undan av den anledningen också.

    Funderar på att börja med folsyratabletter i alla fall :) Kosten tror jag är ganska bra. Lite vegetariskt och ganska hälsosam.


    Eller hur.. Jag sa till mina vänner att de behöver inte spekulera, det sätter bara mer press. Låter bra det där! Tror inte en behöver tänka så mkt på vad en äter egentligen :)
  • Fkvi
    Xrissy skrev 2016-07-05 14:37:54 följande:
    Jag blev uppriktigt irriterad på en av våra bekanta som är ca 20 år äldre och har en 5- och 7-åring. Han tjatade i flera år om att jag och maken borde skaffa barn nu när vi är unga och inte vänta som han gjort. Till slut bet jag ifrån och sa att han inte ska hålla på sådär, han vet ju inte hur vår situation är, kanske försöker vi skaffa barn utan att det lyckas? Då blev han tyst och höll sedan med mig. Jag tycker att det är extremt okänsligt av folk att tjata om barn, det ska ingen behöva stå ut med utan säg bestämt ifrån!
    Men eller hur! Tur han höll med dig iallafall. Sambons vänner är så himla osköna.. Frågar hela tiden "Jaha, när kommer den lilla då?", och det började de göra i samma veva som jag fick missfall så var ju inte helt stabil nog att höra sånt tjat :/
  • Fkvi
    Xrissy skrev 2016-07-08 10:42:51 följande:
    Men FY, säg ifrån! Jag tycker att det är så otroligt okänsligt att fråga om barn. Det om något borde väl ändå vara privat?? Eller bolla tillbaka frågan till dem, "Ja du det vet jag inte. När kommer erat barn förresten?"
    Jag har sagt till dem, men de förstår ju inte riktigt. Jag har sagt att sånt tjat inte är uppskattat, för de vet inte hur vi har det. Har sagt till de närmaste att vi försöker, så tjata inte för jag kommer berätta när det är dags. Haha, smart! Ska göra det om situationen uppstår igen ;)
  • Fkvi
    strösocker skrev 2016-07-08 17:17:26 följande:

    Jag har sååå många symptom nu! Igår märkte jag att jag luktade svett, och samma idag!! Jag vet, äckligt haha! Men jag duschar varje dag och brukar aldrig lukta... Så skumt! Sen är jag extremt yr och magen är fortfarande orolig. Tror jag ska testa på tisdag/onsdag. Kan verkligen inte vänta längre!!

    Känner ni några nya symptom?


    Åh håller tummarna!!

    Jag har haft nå värk i magen av och på men tänkt att nä, det är bara jag som så gärna vill att det ska vara så. Men så idag kom riktig molvärk! Och mina bröst är lite ömma :) sen är jag extremt blödig också hehe. Aldrig varit det tidigare. Ska testa efter helgen tror jag!
  • Fkvi
    strösocker skrev 2016-07-08 17:52:38 följande:

    Åh så spännande! Håller tummarna :)

    Ja det med humöret också.. Jag blir aldrig arg annars men igår kunde jag inte sluta va arg!! Tyckte synd om alla i min närhet haha :/


    Tack! :)

    Oj haha! För mig är det mer att jag kan börja gråta så fort jag läst något som är lite ledsamt, t.ex blev en kattmamma ihjälskjuten där jag bor och den artikeln har jag bölat till hela dagen. Nog blir jag normalt upprörd, men mest arg, och så men aldrig att jag gråtit haha! När humöret är såhär är det så svårt att sluta! Och jag kommer ju på mig själv att "vänta nu, såhär brukade det inte vara?"! Hur löste du ditt humör? Eller "gick det över"?
  • Fkvi
    strösocker skrev 2016-07-08 18:40:08 följande:

    Men vad jobbigt haha! Känner igen det lite, kan bli väldigt känslosam innan mens. Gråter för allt!! ;)

    Jag pratade av mig det värsta haha, men känner verkligen att känslorna är "utanför kroppen" just nu! Såå jobbigt!


    Jag har aldrig haft såhär förut så det är lite omtumlande haha! ;)

    Aha alright, jo, det är fett jobbigt! Som tur är kan det ju gå över :)
  • Fkvi
    Anonym (Isa) skrev 2016-07-09 19:55:39 följande:

    Hur länge har ni alla försökt bli gravida?


    Sedan i maj :)
  • Fkvi
    Anonym (Isa) skrev 2016-07-10 15:21:02 följande:

    Tack! :) Två år? Har ni försökt "på riktigt" hela tiden då? Eller mer "blir det så blir det"?

    Haha, ja, det är en omställning utan dess like att få barn :')Åh, vad spännande! Håller tummarna för er!

    Vet att jag letade och kände efter konstant men när jag väl skulle testa (och var gravid då) så kände jag absolut ingenting haha. Ingen mensvärk eller ömma bröst. För mig var det avsaknaden av det vanliga innan mens som var skillnaden :)Då har ni precis börjat då. Blir det andra eller tredje försöket nu?


    Andra försöket, ska testa med predictor early imorgon ÄL+11/BIM-2 då :)
  • Fkvi

    Inget plus denna gång, predictor early visade negativt pp BIM-3 idag. Tar en paus från familjeliv, känner gör alldeles för knäckt. Ha det bra alla <3

  • Fkvi
    strösocker skrev 2016-07-15 08:49:25 följande:

    Hej alla!

    Kul att ni skriver så mycket här!

    Jag har BIM idag men inget plus och ingen mens. :/ Tycker den lika bra kan komma nu så jag slipper vänta. Känner mig så besviken då jag känt alla symptom typ. Har haft mensvärk sen i tisdags vilket jag aldrig haft så långt innan mens innan. 

    Blir galen snart haha


    Vi sitter i samma båt :/ mensen skulle kommit 13e, men hade känningar i magen redan 10-11 juli. Aldrig haft så tidigare. Blev galen för jag ville bara att när plusset inte kom så kunde ju mensen lika gärna komma men nej, den bestämde sig för att komma sent idag istället!

    Hoppas på bättre tur nästa gång!
  • Fkvi
    strösocker skrev 2016-07-15 16:37:30 följande:

    Förstår din besvikelse! Alla dessa känningar man aldrig känt förut, det är så jobbigt! Man känner sig lurad haha :/ Min mens kommer väl i helgen.. Bättre lycka för oss nästa månad då :)


    Eller hur! Men jag känner på mig att nästa gång är det vår tur! :)
Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?