• Anonym (Ledsen)

    Får inte huset :(

    Min pappa bor i ett hus han byggt själv och som är jag uppvuxen i.

    Sen jag var liten har det hetat att jag kommer få ta över det huset en dag.

    För några år sen träffade han en ny kvinna, som även hon har barn i min ålder. Hennes son säger nu att han vill ha huset och hon sitter och håller med om att jag inte har någon rätt före honom. Att hon favoriserar honom kommer inte som någon överraskning, men blir så ledsen över att pappa inte säger emot och nu heter det plötsligt att jag får köpa huset när de flyttar om jag vill ha det, fast han innan alltid sagt att jag får det dagen han inte orkar ta hand om det längre.

    Inte nog med det, tydligen har hennes son fått samma erbjudande! Jag har inga pengar att köpa huset de närmsta åren, medan sonen har ett enormt sparkonto som hans mamma fixat sen han var liten..

    Är så ledsen och vet inte vad jag ska säga och göra..

  • Svar på tråden Får inte huset :(
  • Grande Rock

    Har du inte råd just nu kan du fråga din far om ni kan upprätta en avbetalningsplan.


    Born to lose, live to win!
  • Anonym (X)

    Kan det ha blivit något missförstånd mellan dig och din pappa?

    Du skriver att han sagt att "du ska få ta över huset" men har han menat det som en gratis gåva, eller har han menat det som att du är den som ska få köpa det?

    Och nu när det börjar bli dags att flytta ifrån huset, så kommer såklart detta med "köpa" upp på ett annat sätt, eftersom det inte behövts tidigare.

    Har din pappa förstått hur gärna du vill ha huset?

    Vad du ska säga och göra är givetvis att prata med din pappa i enrum och sedan acceptera det han väljer att göra. Tråkigt om du inte får huset, och jag förstår om din relation med din pappa får sig en törn om han nu väljer att sälja till någon annan. Men det kan ju också vara så att han har sina anledningar som han inte vill säga till dig. Han kanske inte alls har det så bra ekonomiskt som du tror. Han kanske är i verkligen stort behov av pengarna och därför kommer välja att sälja till högstbjudande.

  • Anonym (Ta hjälp)

    Fyra inlägg på rad som inte innehåller vare sig påhopp, ordmärkeri, skyll dig själv eller du borde ha fattat. Nytt världsrekord på FL?

  • Anonym (Mm)

    Försök prata med din pappa ensam och utan några andra. Finns det någon annan anledning tror du än att han har tänkt ge/sälja huset till styvsonen istället? Förstår din känsla. Hade jag blivit lovad ett hus och att min pappa sen hade gjort såhär, hade jag känt mig grymt sviken.

  • Physalis

    Jag tycker i vanliga fall att det verkar girigt att planera utefter ett arv man inte fått ännu, oroa sig för att svärmor ska snuva en på "ens" pengar eller att föräldrarna slösar bort ens arv på något sätt.

    Men här har din pappa i åratal lovat dig huset. Riktigt dumt av honom om han inte tänkt hålla det.

    Som andra redan sagt, tala med honom i enrum. Fråga så han tvingas ge ett ordentligt svar, det tycker jag han är skyldig dig.

  • TigerLilySwe

    Diskutera i enrum och var tydlig. Säg att du vill veta vad som gäller fråån hans sida så du i klarhet vet vad du har att ta sikte på framöver. Jag vet hur marigt det kan vara, plötsligt nästlar sig en ny partner in i bilden och sen är det nya papper helt plötsligt som gäller. Tråkigt, synd om det inte blir något hus.

  • Anonym (hallå)

    Men TS, du kan ju inte skylla allt på styvmor, även om hon kanske är otrevlig eller beter sig fel. Detta handlar om din pappa, och om huruvida han har ryggrad nog att stå för sitt tidigare löfte eller om han hsr ändrat sig. Eller om det har blivit något missförstånd. Som många redan har skrivit: PRATA MED DIN PAPPA i ENRUM. Omyndigförklara inte din pappa! Vill han att du och din familj ska få huset, då får han se till att fixa det. Har han ändrat sig är det tråkigt, men då är det en konflikt mellan dig och din pappa, dra inte in de andra.

  • Anonym (hallå)

    Om det är din pappa som ensam äger huset, så är detta alltså en sak mellan dig och honom, samt en eventuell jurist. Alltså finns ingen annan lösning än att prata med honom på tu man hand.

  • Anonym (Gk)

    TS, din far har sagt att du "ska få" huset när han inte längre mäktar med att ta hand om det, men har han verkligen sagt att du får det vederlagsfritt? Eller sa han att du ska få "ta över det" (utan att gå in på HUR det ska ske)?

    Om det skulle ske vederlagsfritt vore du extremt naiv om du trodde att det INTE skulle räknas som ett förskott på arvet. Det skulle definitivt tas upp när din far är borta och kvarlåtenskapem efter honom skiftas.

    Nej, din far har ingen skyldighet att fullfölja sitt löfte om att du ska få ta över egendomen. Det är hans tillgångar och han förfogar helt över dem. Du får prata med honom om huset.

    Om du har inrättat ditt leverne (dvs inte sparat och inte köpt bostad) på grund av att du räknade med att du skulle få ett hus utan att betala en krona så tycker jag synd om dig. Det är också väldigt naivt.

Svar på tråden Får inte huset :(