• prinsessan15

    BF April 2017, syskon

    Hej!
    Tänkte att det kunde vara kul att samla dem som väntar syskon i April 2017. För mig skulle det vara skönt att prata med andra som är i samma sits och hur det är att vara gravid igen.
    Jag har en son född -15 och väntar nu nr 2 som är beräknad till den 20/4. Känner förväntan men mest oro då det är svårt för mig att se hur det kommer bli med en till liten krabat!

  • Svar på tråden BF April 2017, syskon
  • Särlqvist

    Hej.
    Jag håller helt med det är inte lätt att hitta på namn vare sig till killar eller tjejer. 
    För mig är det nummer tre men andra graviditeten, senast var åtta år sedan. Har en liten kille på 8år och en liten tös på 3år. Ganska lagom med lite åldersskillnad tycker jag så man sliper bära på ett med stor mage. Sen har det ju sina fördelar att ha tätt också. Jag ska på tillväxtultraljud på onsdag och hoppas att det går att se tydligt vad det blir, jag har ett så enormt kontrollbehov att jag måste veta.

  • Trillian80

    Mina söner heter Leo & Sam, om det blir en till pojk så är namnförslagen Axel och Ola. Det blir ju lite krångligt när man börjat med korta namn att helt plötsligt ändra sig och ha ett långt namn...
    Tjejnamn som vi har uppe är Agnes, Thea, Alice, Lisa och Vera. 

    Jag tycker också att det är jätteskönt att inte ha en 2-åring den här gången när jag är gravid. Mina barn är ju 5 & 7 och förstår faktiskt att jag inte orkar bära dem (7-åringen har förstås inte krävt det på ett tag) eller att jag inte orkar springa upp och ner i trappan. 

    Har funderat på varför syskongrupper här på FL är lite mindre aktiva men man har väl så fullt upp att man inte hinner skriva, och alla krämpor man får är inte nya heller så det finns inte så mycket att diskutera ;)
    Jag är i v 25 nu och jag har fått sluta stå upp på jobbet för då har jag jätteont i höften på kvällen, jag kan inte ta några längre promenad heller... Har jag varit igång och bakat/grejat hemma en hel dag så känns det på kvällen! Så jag räknar med att jag kommer öka mer i vikt nu när jag knappt rör mig. Men då får det väl vara så då. :)

  • lillami79

    Jag har ju lite längre namn på mina första... Isabelle o Natalie men tänker mig Meline som tjejnamn vilket passar bra ihop. Kille däremot får nog bli ett kortare för det känns omöjligt att hitta bra längre. Men då är de ju olika kön ändå så då kan de kanske va lite mer olika. Kan bli typ Kian, Elion, Milas

    Ja man har ju inte lika mkt tid när man har flera barn. För min del så finns inte pappan med så mkt i bilden heller men jag har mkt hjälp av barnen som ju är lite större. Stor redan nu dock med rejäl mage o +10kg redan i vecka 23. Svullna ben o stickningar i händerna. Bara att duscha är en pärs! Tufft att jobba heltid o va ensamstående. Ska börja kolla upp grav-penning. Nån med erfarenhet där? Kram

  • Trillian80

    Puh, det är tufft att vara ensamstående. En jobbarkompis till mig som är ensamstående har en sjuårig son med ADHD och han har i princip ingen hjälp alls, han är så oerhört trött hela tiden. Skönt då att de andra barnen är större åtminstone :)

    Jag försöker verkligen att inte tänka på viktökning, försöker äta vettigt men nu är det ju jultider så oj vad mycket godis och kakor det har slunkit ner. Jag hade kvar fem kilo sen förra graviditeten så hoppas jag inte går upp 20-25 kilo iallafall som allra första gången. Men sen försöker jag också tänka att det inte är hela världen, det löser sig. Andra tycker min mage är stor men jag håller inte med dem, det är ju ett tag kvar (är i vecka 26 eller 27) så jag VET att den kommer bli större. 

    Jag ska försöka hjälpa en på jobbet (jag är personalansvarig) att ansöka om graviditetspenning pga jobbet, det är ganska fysiskt krävande. Arbetsgivaren måste skicka in en blankett till Försäkringskassan som styrker de svåra arbetsmomenten och att de inte kan utföras på annat sätt eller att det inte finns lättare arbetsuppgifter. Det är ganska mycket detaljer så vi får se hur lätt det blir att få igenom... 

  • lillami79

    Jag har haft svårt att va nyttig under grav. Har alltid haft rejält sötsug o ännu mer nu under grav. Sen att grav inte var planerad o att pappan o jag bara träffats i ett par månader innan gav ju lite ångest med ännu mer sötsug...

    Julen o mina barns födelsedagar nu i nyår gör ju inte att man blir nyttigare direkt!

    Beror väl mkt på vad man får för handläggare på FK. Är väl individuell bedömning på varje fall så det känns som rysk roulette...

    Ska till BM om två veckor. Ska kolla upp lite med henne. Måste ev sjukskriva mig då jag redan har det tufft med att jobba heltid o det är ändå två månader kvar tills jag ev kan få grav-penning. Hade hoppats kunna jobba betydligt längre men hälsan o barnet är ju viktigast.

  • Traska
    lillami79 skrev 2016-12-30 10:45:04 följande:

    Jag har haft svårt att va nyttig under grav. Har alltid haft rejält sötsug o ännu mer nu under grav. Sen att grav inte var planerad o att pappan o jag bara träffats i ett par månader innan gav ju lite ångest med ännu mer sötsug...

    Julen o mina barns födelsedagar nu i nyår gör ju inte att man blir nyttigare direkt!

    Beror väl mkt på vad man får för handläggare på FK. Är väl individuell bedömning på varje fall så det känns som rysk roulette...

    Ska till BM om två veckor. Ska kolla upp lite med henne. Måste ev sjukskriva mig då jag redan har det tufft med att jobba heltid o det är ändå två månader kvar tills jag ev kan få grav-penning. Hade hoppats kunna jobba betydligt längre men hälsan o barnet är ju viktigast.


    Jag känner också att vikten har rusat iväg för mig. Är i vecka 26 och har redan gått upp 11 kg, förra gången gick jag upp 15 totalt, trodde inte att vikten skulle bli ett problem. Min mage är stor och redan nu i vägen för det mesta, kan snart inte knyta skorna. Sitter jag på golvet och leker med min son i mer än 2 min får jag ont.

    Jag tycker inte att jag har varit onyttig, däremot mådde jag illa till v. 20 och behövde småäta mycket. Det är nog boven. Försöker hålla igen på onödiga mellanmål nu.
  • lillami79

    Jag gick upp mkt mer med nr 2 oxå o hade tätt mellan barnen. Alla krämpor var mkt värre oxå. BM sa att kroppen vet vad det handlar om o "ger med sig" mkt lättare när den varit med om det förut... särskilt om det inte är så länge sen man fick nr 1. Med 1:an gick jag bara upp 8 kg o det syntes bara på magen. Hade bara lite foglossning o mådde annars bra. Med nr 2 gick jag upp 16 kg o hade varenda krämpa som gick att få! Är samma med nr 3 nu men alla krämpor kommer ännu tidigare o vikten oxå...

  • Trillian80

    Nu närmar jag mig också +10 kg (är i v 28), men jag äter en massa sötsaker och rör mig minimalt pga foglossningen så det är väl inte så överraskande kanske. 
    Det hänger väl ihop med hur mycket vätska man samlar på sig också. Min app rekommenderade mig att gå upp 13 kg totalt men jag tror jag kan glömma det, ha ha. 

    Har börjat sova så himla dåligt på sistone, vaknar mitt i natten och kan inte somna om. Tycker att det är väl tidigt för kroppen att börja förbereda sig på vakna nätter redan nu...?! Bebisen är ju mycket mer aktiv dygnet runt nu också, gärna på natten. Härligt när den får till sparkar mot höftbenet... 

    Inbillar mig att jag mår bättre än förra gången men man förtränger ju hur dåligt man mår. Jag mådde ju skitdåligt i början av graviditeten, och nu kan jag ju inte promenera eller nåt, men jag anser ändå att jag mår bra? Halsbränna är ju inget att tjafsa om liksom, det har ju folk som inte är gravida också. Jag minns att jag hade så himla ont i revbenen båda mina förra graviditeter, så att jag inte kunde sitta upp. Det är ju tre månader kvar så det hinner väl komma det med.... 

    Hur mycket har ni börjat förbereda hemma? Jag är alltid ute i så himla god tid med allt, så skötbordet är iordningställt med blöjor (fick överblivna från svägerskan) och allt. Det är vagnen som ska hämtas i mars och kanske lite fler kläder som ska inhandlas men jag tror jag har allt på plats annars... 

  • lillami79

    Jag sover oxå dåligt men det beror mest på att det är jobbigt att vända sig i sängen så jag vaknar till för mkt varje gång. Då hinner jag ju märka att jag är kissnödig oxå... Börjat sova med en kudde mellan knäna för att avlasta bäckenet... otroligt skönt men som sagt ett helt företag att vända sig i sängen!!

    Jag har ju många krämpor o vet att det blir tyngre o tyngre så jag har förberett mkt redan. Plockat på sak efter sak när jag hittat fint begagnat. Hämtade vagn först, förra helgen spjälsäng o babyskydd så nu är det bara skötbordet kvar. Är väl blöjor o lite hygienartiklar till både mig o bebis kvar. Ska beställa tens-apparaten snart o fick beviljat grav-penning från 23/2.

  • Sagansland

    Hej! Känner att de va väldigt längesen ja skrev något här :)

    Har läst igenom lite grann och håller med om att de är svårt med namn, vi väntar en till flicka men har typ inte pratat så mycket om namn än, går in i v 31 på fredag.

    Våran dotter heter Ella, och dom namnen jag har tänkt på är Elsa, Maja och Wilma :)

    Förra gången hade ja sån himla foglossning i svanken, men denna gången sitter de mesta mellan bena, fasen va ont de gör där! Känns som en kniv mellan bena så fort man gör nått. Har inte provat foglossningsbälte som ni tipsar om, kanske får kolla på ett sånt.

    Såg ni prata lite om grav penning oxå, ja jobbar som lackerare, vilket innebär massa farliga ämnen, så ja har vart hemma från start, lite små drygt samtidigt som de vart väldigt skönt när ja vart trött i perioder, och kunna vila lite extra mycket. Försöker vila mycket när dottern är på dagis, 15h i veckan. Men passar även på springa lite ärenden och göra sånt som är lite enklare utan barn :)

    Blir endå mycket vill pauser under dagarna, magen kom snabbare denna gången och ryggen tog stryk med en gång så försöker ta de lite lugnt :)

    Va hos bm förra veckan och mätte magen, mitt sf mått låg på 30 då, med dottern i samma vecka låg den på 28. Hon vägde 2790g och har för mej ja följde normal kurvan ganska så prick i, nu låg ja över. Har ni några erfarenheter att få lite större bebisar efter små eller är de kanske så att ja har mer fostervatten bara?

Svar på tråden BF April 2017, syskon