Inlägg från: Anonym (Domedagen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Domedagen)

    Rättegång snart

    Min rättegång e snart. Ja gjorde nåt dumt o ska få mitt straff. Men min ångest och rädsla e ohållbar. Ja har en läkare o min kurator har blivit sjukrskriven. En psykolog skulle ringa i tors ingen har ringt. Det är

    Jätte tungt just nu. Ja va ute o gick förut o bara grät.. min man försöke trösta mig men just nu mår ja bara hemskt. J e mest rädd för hela grejen att JAG Ska ha en rättegåg liksom. Jag har erkönt o de inget mer med det. Men min ångest o oro i bröstkorget kväver mig. Jag behöver bara lite pepp & kanske nåt råd ja vet inte ens varför ja skriver detta

  • Svar på tråden Rättegång snart
  • Anonym (Domedagen)
    birgo skrev 2017-05-22 12:45:35 följande:

    Hur mycket du än grubblar och funderar så ändrar det inget i dagsläget.

    Försök att tänka att du får lära av dina misstag och se till att inte göra om dem.

    Stå för det du har gjort och sona ditt brott. Sen försöker du jobba för att må bättre och att kunna göra andra val i framtiden.


    helt rätt ja vet. Men ja känner mig så ensam. Ingen som lyssnar & ja behöver hjälp.
  • Anonym (Domedagen)
    Tofflans skrev 2017-05-22 19:44:37 följande:

    Behöver hjälp med vad, exakt?


    Prata ja mår ju inte bra.
  • Anonym (Domedagen)
    fornminne skrev 2017-05-23 05:51:13 följande:

    Kan du inte prata med din man? Släktingar / vänner? Jag vet inte vad du har gjort, men det låter ju helt klart som du behöver stöd. Kan du prova att ta kontakt med psykolog igen och säga att det är bråttom? Akutjouren? Och är din kurator sjukskriven ska du egentligen få en ny.


    Jo ja pratar med han men ja känner inte att de räcker. Ja ringer o tjatar men ingen verkar finnss till som kan hjälpa mig. En psykolog skulle ringa i tors men dom ringde ej????
  • Anonym (Domedagen)
    Tofflans skrev 2017-05-23 19:54:39 följande:
    Märkligt att ingen är drabbad..... varför blev det rättegång då?
    För jag gjort något fel. Men ingen blev direkt drabbad av detta då ja gjorde det ensam. ja kan inte berätta exakt vad men ni får lita på de jag säger.  Jag har inte skadat någon. bara mig själv o min familj.
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (B) skrev 2017-05-23 19:32:22 följande:

    Känner igen ditt sätt att skriva. Stöld var det va? Började med snatteri och övergick till stöld.


    Njae inte stöld men åt de hållet....
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (Nämnden) skrev 2017-05-23 20:05:42 följande:

    Jag har varit nämndeman på många rättegångar. Vi som sitter i juryn är ganska snälla människor som förstår att saker och ting kan snett i livet. Domaren och nämndemännen har nog hört mycket värre saker än din historia - försök tänka så. Vi ser att du är människa och har du inte massa tidigare brott bakom dig brukar straffen vara milda. Har du utretts av frivården?


    Hej tack för fint svar. Det värmer faktiskt mer än du tror att se en nämndeman kommentera! tack!

    Jag e utredd och enligt frivården har jag inget övervakningsbehov och ger ingen kriminell attityd alls. Dom anser att ja borde dömmas till Samhällstjänst.  Jag har inga kriminella kompisar/umgänge och inte haft stökig uppväxt etc... Bra skrivet av dom tycker jag.
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (B) skrev 2017-05-23 20:49:48 följande:

    Till er som undrar, Ts har skrivit här tidigare och betydligt mer detaljerat. Hennes skrivsätt är som i hennes ts. Lätt att kolla upp om man är nyfiken :)


    Vart då? Ja har inte skrivit om detta alls. Någonstans.
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (Nämnden) skrev 2017-05-23 20:38:29 följande:

    Ja, upplever att frivården gör rimliga bedömningar oftast går man på deras linje eller ligger under straffmässigt. Det är viktigt att inte i onödan bidra till att straffet förstör människor liv. Är det första gången och inget grovt så kommer det gå bra. Försök släppa det hela lite och ta hand om dig.


    Ja förstår! Tack så hemskt mkt för ditt svar. Ja e mest rädd för miljön, aldrig vart på rättegång eller dyl innan. Så ja känner mig lite ensam o rädd bara. Men ja hoppas de löser sig i ja kan genomföra det som jag bör.
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (B) skrev 2017-05-23 20:59:01 följande:

    Jo, här på fl.


    Nej stämmer inte. Bara skrivit om barnen innan!
  • Anonym (Domedagen)
    paisa skrev 2017-05-23 21:59:58 följande:

    Det är inte så farligt som du tror, under förutsättning att du inte är misstänkt för grovt brott, vilket jag inte tror för då hade du ej suttit å skrivit här.

    De är ganska snälla på rättegångar, åklagaren brukar tom komma fram å mingla med dig lite innan fallet som om ni vore bekanta kompisar, för att sedan anklaga dig för det ena och det andra i rätten, å din advokat (om du fått en offentlig försvarare) kommer antagligen inte säga så mycket då du har erkänt brott, och tror även åklagaren kommer att vara snäll om du erkänt och bara göra sitt jobb.

    Det blir mycket jobbigare om man nekar brott och spelar spel med åklagaren, då blir det mer eller mindre personligt.

    Drick te och chilla, om det inte är allvarligt brott, så lär du få lite samhällstjänst och böter. Rättegång är inte så farligt. :) 


    Haha ja älskar hur du beskriver det. Tack för skrattet!:) ja tror du har rätt för ja har nog själv bara målat upp en hemsk bild. Men ja har fått vänta i 1.5 år o de har liksom laddats såå länge inom mig. Vill bara få de gjort! Sen får man väl vänta på domen.... vet inte hur vanligt det är med att man får det samma dag..
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (En kompis!!) skrev 2017-05-23 22:36:30 följande:

    Här har du en kompis som för ett par år sedan mådde lika dåligt som du gör nu. Rättegång!! Kvällen innan var hemsk.

    Själva rättegången minns jag inte mycket av. Det enda jag minns var att min advokat en gång bad alla lämna rummet för att det var någon persongenomgång. Men allt gick bra!

    Jag som är världens snällaste tjej egentligen, och så råkade jag göra en så dum sak när jag druckit lite alkohol. Det var inte bra, men jag är inte kriminell och idag har jag (nästan) avfärdat hela grejen med ett pinsamt skratt.

    Det kommer att gå bra! Ingen runt mig idag skulle nog i sin vildaste fantasi kunna föreställa sig att jag kan vara dömd för ett brott!! Det är min hemlis!


    Hehe.. tyvärr har detta i princip tagit övwr mitt liv. Så ja e beredd på straffet

    Sak samma egentligen.

    Mitt största straff har ju vart denna väntaaaan.... roligt att du lägger upp de så:) de kanske inte är så farligt som man trorr.

    Men ja e bara jätte nervös! taack för fina ord
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (?!) skrev 2017-05-24 02:48:36 följande:

    Varför trampa på nån som ligger? Ts vet att hon gjort fel så lägg ner din taskiga attityd!


    Tack så mycket! ?
  • Anonym (Domedagen)

    Haha.. Förlåt men kunde inte låta bli. Jag är inte Catrin hedlund om de va henne du syftade på?

    Dom som e nyfikna får gärna kontakta mig när ja fått domen och läsa. Jag har inget att dölja när ja fått domen.

    rättegången är nästa vecka.

    Detta är min första rättegång och mitt första brott ever!

  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (..........) skrev 2017-05-24 11:16:28 följande:
    Hej Catrin! Ett tips är att inte skriva och agera på samma sätt överallt.
    men jag ÄR INTE CATRIN hahaha.. ja e inte ens svensk!
  • Anonym (Domedagen)
    Anonym (Klarade mej) skrev 2017-05-24 14:35:31 följande:

    Så rättegången är inte i Sverige då?


    Alltså ja e svensk medborgare men bär inte ett svenskt namn. Som sagt ni får gärna kontakta mig. Jag finns i dagsläget inte på fb:)
  • Anonym (Domedagen)

    Kan ni som kommentera sluta med inläggen att ja är catrin för som sagt jag är inte Catrin. Släpp det!!!

  • Anonym (Domedagen)

    Nu e min rättegång över. Det gick jätte bra tror jag... dock kom två vittnen som LJÖG.Ja blev rätt chockad men dom hade inga bevis på denna lögn o ja har BARA sagt sanning. Så ja tror de lugnt. Åklagaren kom & prat med mig på pausen, tyckte ja va lite roligt.. Ja e glad att de över iaf! Domen kommer om två v o ja kan äntligen andas ut o börja om med mitt liv! Ja känner mig reedan positivt inställd till framtiden. Ja vill nog utbilda mig och kanske hjälpa andra. Är lite sugen på att bli sjuksköterska.. hjälpa andra.. de är nog mitt kall i livet! Kram! Ps! Läste att catrin inte dök upp på sin rättegång, hahahha tror ni fortf ja e catrin??!

  • Anonym (Domedagen)

    Hej.. okej men detta är ett grovt brott. I åtalet. Dock har dessa vittnen uppgett felaktig info och om dom tror på dom så blir det nog grovt. Men min story är bra o de sanning plus så har jsg bevis på att de inte bör dömmas som grovt. Det är brott av ekonomiskt slag. Säger inte mer än så. Jag hoppas dom utvärderar det bra i två veckor och genomskådar deras lögn????

  • Anonym (Domedagen)
    Kjell2 skrev 2017-06-02 10:38:12 följande:

    Vad yrkade åklagaren på för straff?


    1 års fängelse. Det gäller inte blocket bedrägerier. Vittnena är vittnen som inte sett/hört något. Det är folk som känner till rutiner på denna plats där brottet gick.

    Men dom talade inte sanning vilket ja tycker e tråkigt då man ändå lägger en Ed
Svar på tråden Rättegång snart