Inlägg från: Anonym (Död tand !) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Död tand !)

    Sån tandläkarskräck men måste gå ??!!

    Whitehorse1979 skrev 2018-03-14 07:32:27 följande:

    Det är bara du som förlorar på det.

    Du vill INTE ha en käkinfektion.

    Så be mannen ringa om inte du orkar/vill/kan/vågar.


    Maken som ringde häromdagen men de körde ju över honom totalt med att jag ska göra alla undersökningar innan och sedan återkomma för att åtgärda. Vilket jag inte kommer att göra. Så jag avbokade tiden
  • Anonym (Död tand !)

    Tack för alla svar.

    Kommer inte hända så mycket mer då jag inte fick någon tid till vårdcentralen och jag kommer inte ta ny kontakt med tandläkaren.

  • Anonym (Död tand !)

    Det finns 2 st som är mer specialiserade på tandvårdsrädda i vår stad. Ringde den ena då sonen behöver ett sådant ställe. Den första var inte alls intresserad , även om jag förklarade utan de ville inte ta emot honom utan hänvisade till ställe nr 2. Och det är där vi går nu och där jag avbokade min tid.

    Kommer inte fortsätta söka utan jag tar mina Ipren och väntar på att tanden dör så det blir klart. Tycker det borde vara klart snart då jag haft värk i snart 1 år.

  • Anonym (Död tand !)
    Anonym (cn) skrev 2018-03-14 10:23:51 följande:

    TS det kommer att få konsekvenser om du struntar i att gå till tandläkaren.

    Det kommer inte att lösa sig av sig självt.

    Fundera på vad du vill lära ditt barn. Vad vill du att ditt barn ska fatta för beslut om den får samma problem som vuxen? Som förälder ger vi våra barn exempel på hur man hanterar problem och svårigheter.

    Ska du visa ett exempel på hur du flyr problem som kommer att ge dåliga konsekvenser eller tänker du visa för ditt barn att även om du är rädd och till och med skräckslagen så kommer du att låta din man och personalen på tandvården hjälpa dig? Att man ibland måste göra saker fast allt bär emot.


    Jag har 1 son som mår som mig men honom stöttar jag och de andra i familjen så han klarar sina undersökningar.

    Vad jag väljer att gå för väg är mitt egna val .

    Att ens överväga att gå dit häromdagen gjorde mig till ett nervvrak. Vilket gör att jag inte fungerar som person. Jag får riktiga panikångestattacker, kallsvettas och vill bara fly. Jag blir väldigt elak Och aggressivt beteende ( slåss ju givetvis inte ) Och det var av att han bokade tiden. Och redan då kände jag att jag kommer aldrig klara av att gå på ett besök.
  • Anonym (Död tand !)

    Som jag känner nu är det omöjligt för mig att ens ta tag i detta med en tid. Det lilla jag hade när maken ringde om tid är som bortblåst. Det lilla hopp jag hade att jag skulle kunna fixa det.

    Är svårt att få någon annan att förstå , men mitt nej är ett nej kring att ens försöka gå på ett besök.

    Jag kommer få jobba med att försöka släppa detta som känns psykiskt nu för nu tycker ingen i min närhet att jag är rolig. Jag är på uruselt humör och fräser till alla. Enbart för jag tänker på tandläkare och folk omkring mig diskuterar detta.

    Tack för all info ni delar med er. Men jag kommer nog inte dö....utan bara ha en jävla tandvärk en stund till.

  • Anonym (Död tand !)
    Anonym (---) skrev 2018-03-14 14:50:59 följande:

    Att du har ont beror troligen på att du har bakterier bakom den döda tanden. Alltså där roten tar slut finns det troligen massor med bakterier. Dessa måste ju bort. Du ska inte tro att de försvinner av sig själv, de förökar sig mer och mer. De kommer sprida sig till dina närliggande tänder. Väntar du ännu längre så kommer det sprida sig ytterligare. Till slut har du en rejäl tandlossning samt massor av värk. 

    Går du inte till tandläkaren är det ditt eget val. Inte tandläkarens. Men det blir ju heller inte billigare ju längre du väntar. Framförallt inte om resterande tänder smittas av bakterierna.


    Jag har haft molande tandvärk från och till i snart 1 år. Fast nu kommer det ju oftare.

    Kan tugga med den och ingen feber.

    Så jag tror inte det är så illa med tanden. Bara något mindre hål eller dylikt.

    Är inte som jag hade för 10 år sedan....den tandvärk en och infektionen var hemsk
  • Anonym (Död tand !)

    Jag fick ju en hel del svar om hur det fungerar inför att den eventuellt dör.

  • Anonym (Död tand !)

    Nu har jag haft en ordentligt egenkoll på mina tuggtänder nere.

    Efter att ha googlat bilder också så antar jag att jag har karies i alla tuggtänder nere. Det är som svarta streck i fårorna.

    De näst bakre tuggtänderna ( har inga visdomständer) på båda sidorna saknar en del av tanden. På själva tuggytan. Inte svarta hål utan bara delar som är borta från tanden. Ser nästan platt ut om man jämför med dom sista tänderna.

    Där uppe har jag ingen aning.

    Men när man gogglat så inser man ju att jag har nog inte så förstörda tänder som andra har.

  • Anonym (Död tand !)
    Anonym (Bsj) skrev 2018-03-14 20:11:18 följande:

    Det går inte se endast rent visuellt, det krävs även att ta röntgen för att bedömma hur dåliga tänderna är. Kariesskadorna kan vara så omfattande att det du ser kan vara mest ett tomt skal.


    Rent utseendemässigt har jag riktigt fina tänder.

    Ger inte karieskador bara svarta tänder .?
  • Anonym (Död tand !)

    Men om man inte har stora hål ( så som skräckbilder man får se ) på tänderna , utan mina ser ju bra ut. Ja förutom det som är bortnött.

    Borde man inte då har fruktansvärt tandvärk om det är illa inne i tanden ? Jag har ju bara molande tandvärk

Svar på tråden Sån tandläkarskräck men måste gå ??!!