Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Böneutrop!

    Bobby Clarke skrev 2018-03-28 21:33:02 följande:
    Så är det säkert Bill. 3000 militanta islamister är nog några promille idag.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OVQRq/sapochefen-det-finns-tusentals-radikala-islamister-i-sverige

    Ja så är det, det handlar om några promillen och på grund av det så vill du agera mot alla Sveriges muslimer. Vad är demokrati för dig egentligen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Kikiki) skrev 2018-03-28 22:04:33 följande:

    Promille?

    Om inte detta anses extremt så vet jag inte vad "extremt" innebär för vissa.


    Ja promille, mindre än en procent.

    Det svenska samhället ska självklart motverka och agera mot extremism men självklart inte genom att försämra demokratin i landet eller de försämra de mänskliga rättigheterna för befolkningen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Kikiki) skrev 2018-03-28 22:34:40 följande:
    Nej, 50% (minst).

    Menar du att vi genom att motverka extremism inte få bli odemokratiska eller försämra de mänskliga rättigheterna för extremisterna?

    Rasistiska åsikter avgör inte vad som extremistiskt eller inte och du har fel, hälften av muslimerna är inte extremister. Tvärtom så är det flesta muslimer vanliga människor som lever fredligt i samhället.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Kikiki) skrev 2018-03-29 00:13:23 följande:
    Okej gäller de rättigheterna även för de som inte vill höra bön?

    Gäller de rättigheterna även den religion som proklameras, dvs islam, att alla människor har samma rättigheter?

    Om du läser tidigare i tråden så ser du att det finns lagstiftning som reglerar fenomen som stör allmänheten exempelvis höga ljud eller buller som sker sent på kvällen mitt i natten men lagen är tydlig med att allmänheten som bor i en tätort får tåla vissa störningar och buller under dagtid (t.ex. några minuters klockringning eller böneutrop).

    Klagomål från en ateist som klagar på några minuters religiöst klockringande eller några minuters böneutrop kommer därför inte beaktas (om ljudnivån betraktas som rimlig).


    Att inte tillåta klockringning eller böneutrop från en enskild religion exempelvis islam är i linje med  svensk eller internationell lagstiftning.





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Utanför boxen) skrev 2018-03-29 05:55:15 följande:

    Vems ärenden går de som hela tiden försvarare en viss religion? Kan det vara ryska intressen inblandad?


    Ryska intressen försöker piska upp stämningen mot muslimer i västvärlden och det finns kopplingar mellan högerextremism och Vladimir Putin. Exempelvis så har det franska och främlingsfientliga partiet Front National lånat stora summor från Ryssland.

    Det brittiska och främlingsfientliga partiet UKIP, som SD jobbar ihop med i EU-parlamentet, har en ledare som kallat Putin hjälte.

    Sverigedemokraternas politiska sekreterare Dick Abrahamsson har stängts av från sitt jobb sedan det blivit känt att han spridit rysk propaganda och uttalat stöd för Putin.


    Den ryske infiltratören Egor Putilov som tidigare var tjänsteman på sverigedemokraternas riksdagskansli och som idag skriver för Nyheter Idag och tidningen Samnytt (f.d. Avpixlat) har avslöjats med att skriva falska uppgifter om flyktingar och muslimer.


    För två år sedan köpte Puilov ett hus i stockholm av en rysk företagare från Sankt Petersburg som står Putin nära. Fastigheten köptes till ett kraftigt underpris för sex miljoner kronor, bara hälften så mycket som företagaren själv betalade för huset. Därefter såldes fastigheten genast vidare av Egor Putilov till fullt marknadspris. På två månader gjorde Puilov en vinst på 6 miljoner kronor. Det är uppenbart att   den ryska "flyktingen" Putilov avlönades för att han sprungit Putins ärenden.

    Den fd. sverigedemokraten (idag moderaten) Chang Frick journalist på tidningen Nyheter Idag hymlar inte med att han säljer inslag till ryska mediebolag som står Putin nära.  


    Det är alltså de i tråden som måla upp bilden av att alla muslimer är extremister, är onda o.s.v. som springer Putins ärenden.


    www.svd.se/nationella-fronten-begar-miljonlan-fran-ryssland



    euobserver.com/elections/137459


    www.sydsvenskan.se/2016-10-02/putin-utnyttjar-sd-i-sitt-informationskrig-mot-europa

    www.helahalsingland.se/opinion/ledare/nu-stangs-ekeroths-politiske-sekreterare-av-fran-jobbet-efter-att-ha-postat-rysk-propaganda


    www.helahalsingland.se/opinion/ledare/putilovaffaren-historien-om-kent-ekeroths-anstallningar-och-sverigedemokraternas-europeiska-natverk

    sv.wikipedia.org/wiki/Egor_Putilov

    samnytt.se/chang-frick-gav-hogt-betyg-till-rysslands-demokrati-i-direktsandning-i-rysk-propagandakanal/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Bjoer skrev 2018-03-29 09:49:48 följande:
    Nej, vi ska inte kollektivt straffa alla utövare av en religion för vad några fundamentalister gör, men däremot kan vi begränsa dem med hänvisning till vad som står i deras heliga bok som de står bakom. Även om de allra flesta muslimer är vanliga, hederliga svenssons så står de bakom en bok som predikar en hel rad hemskheter. Precis som kristna står bakom bibeln. Problemet med religioner är att de inte reviderar det som står i boken de har som rättesnöre, trots att de har slutat tro på en hel del i den. Jag menar, det som gör de flesta muslimer och kristna till vanliga hederliga svenssons är ju att de ignorerar stora delar av det som står i den bok de säger sig följa. Men varför inte då skriva om den? Jo, för att då tappar religionen sin kraft. De vill helt enkelt äta kakan och ha den kvar.

    Om man vill vara en del av ett modernt, sekulärt och civiliserat samhälle så kan man inte säga sig följa en religion vars grundpelare går rakt emot just de värderingar som utgör ett modernt, sekulärt och civiliserat samhälle. Då anser jag att man får räkna med motstånd. En moské vars version av koranen inte längre innehåller det som är problematiskt skulle jag mycket mindre problem med att de hade en minaret.

    Vad gäller religionsfrihet så anser jag det täcks in under yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Varför ska åsikter som är religiösa ha en särställning jämtemot andra åsikter? Det är ju inte så att de är mer välgrundade...

    Vi verkar vara överens om att alla religioner ska hanteras likadant och det föreskriver också svensk lagstiftning. Med det perspektivet förstår man att frågan om böneutrop måste hanteras på samma sätt som klockringning d.v.s. det bör tillåtas så länge som det inte stör allmänheten mer än vad som betraktas som normalt när man bor i en tätort.  Ska man förbjuda böneutrop så måste man också förbjuda klockringning och ett sådant förbud skulle stå i strid med svensk grundlag och EU lagstiftning och kommer därför inte att genomföras.


    Ska vi förändra religionen så tror jag att det bästa vi kan göra är att ta utgångspunkt i demokratiska principer och mänskliga rättigheter. Att begränsa religionsfriheten kan resultera i en motsatt effekt dvs att fler religiösa människor blir fundamentalister. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Bjoer skrev 2018-03-29 10:27:53 följande:
    Nja, jag tycker snarare att alla religioner ska hanteras på sin egen grund. Det finns ingen anledning att behandla alla lika när alla inte är lika. Däremot ska alla givetvis ha samma rättigheter. Men rättigheter kan ta hänsyn till kontext. Angående religionsfriheten står den i den att

    "Envars frihet att utöva sin religion eller tro må endast underkastas sådana inskränkningar, som äro angivna i lag och som äro nödvändiga i ett demokratiskt samhälle med hänsyn till den allmänna säkerheten, upprätthållandet av allmän ordning, skyddandet av hälsa eller moral eller av andra personers fri- och rättigheter."

    "moral" kan här tolkas relativt fritt och skulle kunna möjligöra förhindrandet av böneutrop, beroende på vad som sägs i dem och vad som står bakom dem.

    Att begränsa religionsfriheten är att ta utgångspunkt i demokratiska principer och mänskliga rättigheter eftersom religionerna i fråga har grundvärderingar och texter som beskriver beteenderegler som går mot just demokratiska principer och mänskliga rättigheter. Ärligt talat, är det inte rätt konstigt att vi idag 2018, i Sverige, accepterar en organisation vars mest betydelsefulla bok beskriver hur du ska behandla dina slavar och att homosexuella ska stenas till döds? Att vi ser det som helt normalt att vara medlem i en sådan organisation?
    Vilken organisation pratar du om? Enligt den (kristna) heliga bibeln ska homosexuella och otrogna kvinnor  stenas till döds, är det det du menar? Det var med hänvisning till bibeln som den kristna pastorn Åke Green i en predikan pratade om homosexualitet som sexuella abnormiteter och om homosexuella som en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    _smart_ skrev 2018-03-29 12:24:02 följande:
    Du får nog lära dig att skilja på gamla och nya testamentet. Tyst
    Du som är smart kanske kan förklara vilken del av testamentet som den svenska  pastorn Åke Green (kristen) lutade sig på, i den predikan där han, för några år sedan,  pratade om om homosexuella som en djup cancersvulst på hela samhällskroppen?

    Vilken del av bibeln följer de kristna i Uganda som i nutid hotar homosexuella med långa fängelsestraff och i värsta fall dödsstraff?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (En som vet) skrev 2018-03-29 15:14:02 följande:

    Ska vi låta heliga kor gå på våra gator, som i Indien? Det borde bli tillåtet om vi tillåter böneutrop.


    Så länge som det inte uppstår olägenheter för människors hälsa och hanteringen är lämpligt från djurskydds- och djurhälsosynpunkt så är det inget problem att hysa nötkreatur inne i staden. Det borde du som vet, veta.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Attraktiv skrev 2018-03-29 16:35:43 följande:
    Finns det inga andra kriterier? Jag tänker på att vi borde låta korna ströva fritt i stan, om de vill förstås, och sedan får vi människor anpassa oss till dem i trafiken. Saken borde debatteras. Vi bör kanske ändra våra reglerverk så att vi inte kränker hinduernas sätt att se på saken.

    Hanteringen får inte heller störa den allmänna ordningen, det glömde jag skriva. 

    Vad tror du? Skulle en hindu kunna släppa sina kor lösa inne i stan utan att det störde den allmänna ordningen, utan att det uppstår olägenheter för människors hälsa och samtidigt som hanteringen är lämpligt från djurskydds- och djurhälsosynpunkt?

    Jag tycker att vi har en ganska tydlig lagstiftning och den är lika för alla. Den pågående diskussionen handlar inte om att någon blir kränkt, blir du kränkt?
    Var är det som du menar är tveksamt och som du anser behöver diskuteras?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Böneutrop!