Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Böneutrop!

    Anonym (man undrar?) skrev 2018-03-31 13:08:47 följande:

    vad är meningen att ha ett böneutrop om där inte är några muslimer som kommer? Behöver man ha det då i ett svenskt samhälle?


    Vad är syftet med kristen klockringning? Jag antar att det idag mest handlar om religös sedvänja, tror inte du det?

    Eftersom Sverige är ett demokratiskt samhälle som värnar om mänskliga rättigheter så behandlar vi alla religioner lika. Tillåter vi en sedvänja från en religion så tillåter vi även liknande sedvänjor från andra religioner.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (En som vet) skrev 2018-03-31 13:49:42 följande:
    Att vi har klockringning på svensk mark sedan hundratals år betyder inte med automatik att vi behöver godta sedvänjor från andra länder. Muslimer påstår själva att böneutrop inte behövs i vårt moderna samhälle eftersom påminnelser om bönestund numera kan ske på så många andra sätt.

    Vi bör ha en folkomröstning om saken eftersom böneutrop blir ett nytt regelbundet inslag i vardagen som vi inte kan värja oss mot (och som egentligen inte behövs).

    Att en moské använder sig av sedvänjan att på fredagar hålla böneutrop under några minuter innebär inte att du måste ta till dig sedvänjan (med böneutrop eller fredagsbön). En folkomröstning om fredagsbön skulle också bli en folkomröstning om klockringning. Om Sverige förbjöd klockringning och fredagsbön skulle vi som nation få utstå mycket internationell kritik för att vi inte helt och hållet lever upp till religionsfriheten.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (En som vet) skrev 2018-03-31 14:58:24 följande:
    Nej, det räcker att vi har en folkomröstning om böneutrop eftersom det är ett nytt inslag för oss gammelsvenskar, majoriteten av delägarna i landet Sverige. Vi behöver inte ta hänsyn till vad nysvenskar och andra länder tycker om den saken. Religionsfrihet innebär inte att vi behöver acceptera böneutrop.

    Oss gammelsvenskar? Menar du vi som har religionsfriheten inskriven i grundlagen och son betraktas som ett av världens mest toleranta folk?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (En som vet) skrev 2018-03-31 15:26:59 följande:
    Det är irrelevant i sammanhanget. Religionsfriheten innebär inte att vi behöver acceptera böneutrop.
    Jo saken har prövats rättsligt och om böneutropet inte stör allmänheten mer än vad som anses rimligt i en tätort så kan böneutrop  med svensk lagstiftning inte stoppas.

    lawline.se/answers/hur-langtgaende-ar-religionsfriheten-och-vad-galler-for-boneutrop
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oanonym skrev 2018-03-31 15:37:49 följande:

    Vi bör tillåta böneutrop, men varannan gång ska det vara en kvinnoröst som gör utropet ...


    I Köpenhamn så finns det en moské med bara kvinnliga imamer!


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Bismillah) skrev 2018-03-31 15:54:18 följande:
    Skillnaden är att i koranen är det påbjudet att det som är det som gäller. Det finns inget utrymme för tolkning. Någon sådan begränsning finns inte i bibeln. Att det finns de i båda religionerna som väljer en mer tillbakalutad inställning, eller en mer bokstavstrogen hållning, ändrar inte på ovanstående faktum. 

    Det finns många som anser att den heliga bibeln ska tolkas bokstavligen och att t.ex. kvinnliga präster står i strid med bibelns budskap eftersom det framgår av bibeln att kvinnan ska tiga i församlingen. Kan du hänvisa till stycket i bibeln där det framgår att fri tolkning gäller? Det finns nämligen en del präster i kyrkan som vägrar att viga samkönade par och som vägrar att samarbeta med kvinnliga präster som jag tror skulle behöva läsa det stycket.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Bismillah) skrev 2018-03-31 16:18:48 följande:
    Varför sitter du och fabulerar? DET ÄR ju EXAKT så som oanonym säger. Böneutrop markerar tydligt att vi befinner oss i en islamisk stat. Hade du vetat vad som ingår i böneutropet så hade det nog varit lättare för dig att förstå, men det har redan nämnts längre bak i tråden.

    Ha ha, det finns redan böneutrop i Sverige och flera andra kristna europeiska länder. Ett böneutrop kallar till bön och ingenting annat.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Bismillah) skrev 2018-03-31 16:30:37 följande:
    Den stora skillnaden, är att det står inte någonstans i bibeln att de troende inte får tolka texterna som de vill. I koranen är detta strängt uttalat (och förbjudet, eftersom det är guds ord). Du får inte tolka koranen, för det har redan hans sändebud (Muhammed) gjort, på uppdrag av gud. Det står att läsa i haditherna. Detta handlar om fundamentet i religionen, inte huruvida det finns bokstavstroende eller mer avslappnade religionsutövare i de abrahamitiska religionerna.

    Men vad spelar det för roll? I praktiken är det ingen skillnad. Det finns fundamentalister och progressiva inom alla religioner.  Många kristna är av den uppfattningen att det som är skrivet i den heliga bibeln inte får tolkas och för dem spelar det ingen roll att instruktioner kring om bibeln får tolkas eller ej saknas i bibeln. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Kikiki) skrev 2018-03-31 17:04:47 följande:
    Du tjatar på om samma sak som en trasig skiva, om att det har att göra med ljud/buller etc. Vad tråkigt för övrigt att du stör dig på muslimer och är rädd för att många är extremister. Jag och andra kan istället utgå från fakta och behöver inte "tro" och tycka saker. Frågan är iallafall inte hur det ser ut idag utan vad man tycker ang om det ska vara tillåtet. Har du ens koll på ämnet i tråden som du skriver i.

    Obs! Tråden berör fråga angående böneutrop och muslimer och handlar inte om kristna och klockor.

    Var skriver jag att jag stör mig på muslimer och är rädd för att många är extremister?  Jag är inte mer orolig för muslimska fundamentalister än vad jag är för svenska nazister/ högerextrema nationalister


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    _smart_ skrev 2018-03-31 17:05:59 följande:
    Ja jag ställer mig också verkligen frågande. I vår del av världen tror jag t o m att uttrycka sig i promille, skulle vara en överdrift om det handlar om "kristna extremister". Solig
    Det största terrordådet i norden utfördes av en kristen extremist.

    "Breivik: Mitt nätverk en kristen version av al-Qaida"

    www.dn.se/nyheter/varlden/breivik-mitt-natverk-en-kristen-version-av-al-qaida/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Böneutrop!