Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Böneutrop!

    Min grundmurade uppfattning är att homofobi, islamofobi, fundamentalism osv. ska och bör motverkas och att det ske inom ramen för demokratiska principer och respekt till mänskliga rättigheter (där religionsfriheten ingår),


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-03-31 18:32:19 följande:
    Islamofobi? Vad är det? Ja, alltså förutom ett nonsensord påhittat av vänstern i försök att tysta de som eventuellt har något kritiskt att säga om islam och dess utövare?!

    För inte har jag någonsin hört motsvarigheten kristofobi eller judafobi. Av någon märkligt anledning är det endast kritik av islam, som kan ge upphov till denna irrationella rädsla för en medeltida ideologi.

    Mig veterligt kan man inte motverka fobier. Däremot kan man i viss utsträckning bota fobier med KBT-terapi och medicinering.

    Hur tvångsmedicinerar vi bäst de, som är kritiska mot islam eller någon annan religiös inriktning?

    Menar du på allvar att du inte har hört talas om islamofobi, kristofobi eller antisemitism (det du kallar Judafobi)? Lär ni er inget i skolan nu förtiden? Detta är ju direkt pinsamt. Slå upp orden slamofobi, antisemitism och kristofobi så kan vi fortsätta diskussionen därefter.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oanonym skrev 2018-03-31 18:14:20 följande:
    Tycker du nazister ska få ha utrop för att kalla till samling? Eller är det bara religioner som ska få det?

    Och det är konstigt att du inte är mer rädd för IS än vad du är för svenska nazister.

    Bra exempel, ja så länge man inte bryter mot någon lagstiftning så får nazister kalla till samling. Det kallas för yttrande och demonstrationsfrihet och så länge som man har tillstånd och respekterar svensk lag så är det bara att köra på.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    TwoThousand skrev 2018-03-31 22:21:24 följande:

    Livstid om åklagaren yrkar på det!


    Vad menar du?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    oanonym skrev 2018-03-31 22:48:50 följande:

    Problemet är inte vad orden betyder, utan när de används.

    All kritik bottnar inte i fobier.


    Jag tycker ändå att man ska börja med att lära sig orden. Vad tror du om det?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-04-01 00:23:22 följande:
    Du läste inte mitt inlägg eller? Det framgick med all önskvärd tydlighet att jag har hört talas om dessa låtsasbegrepp (det betyder inte att jag erkänner det). Jag tycker dessutom det är direkt oförskämt, att jämställa detta med antisemitism. Antisemitism handlar om hat mot judar, vilket är ett folkslag med en kultur som format allt som vi idag känner som vår kultur.

    Att tycka illa om islam eller kristendom betyder inte att man behöver tycka illa om muslimer eller kristna. F.ö. myntades låtsasbegreppet kristofobi först 2004 (enligt Wikipedia åtminstone). Det gör det dock inte mindre populistiskt, eftersom fobier inte existerar i sammanhanget, utan ordet har bara kapats för att ge luft åt en i övrigt mycket tunn politisk agenda...

    Jag är så pass gammal att jag var färdig med universitetet långt före 2004, så självfallet har jag inte hört detta i skolan.

    Antisemitism är hat, fientlighet, fördomar, diskriminering rasim etc som riktas mot judar.
    Islamofobi är hat, rädsla, fientlighet, fördomar, diskriminering rasim etc som riktas mot muslimer.


    Av religiösa hatbrott i Sverige är de som riktas mot muslimer vanligast. Att du förnekar att islamofobi existerar är anmärkningsvärt. Att du använder dig av påhittade ord som judafobi är om möjligt ännu mer anmärkningsvärt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Hmmm....) skrev 2018-04-01 07:13:14 följande:

    Det intressanta är att vänstern, och feminismen, sedan starten arbetat mot kyrkan och religionen. Religionen är ett opium för folket som Karl Marx sa. Vi har också i Sverige haft mycket debatt om kvinnliga präster. De som varit emot sådana har misskrediterats och blivit illa ansedda (med rätta). Pastor Gren mfl som hatpredikat mot homosexuella har man tagit totalt avstånd ifrån och man ogillar skarpt allt han säger och kanske hela han.

    Varför kan inte vänstern och feminismen göra samma sak med islam som ju dessutom är värre än kristendomen var när det begav sig? Varför vill man inte på samma sätt befria mänskligheten från denna religion? Varför kräver man inte kvinnliga imamer? Varför är man inte intresserad av att tysta imamer som hatpredikar mot homosexuella så som man gjorde med pastor Gren? Varför ger man dessa imamer och "kulturföreningar" med samma åsikter istället bidrag och stöd? Varför misstänkliggör man kvinnor från förorterna som slår larm om bla moralpoliser?


    Jag tror att det handlar om att vänstern värnar demokratiska principer och mänskliga rättigheter (som infattar religionsfriheten).

    Intolerans hat och hot ska bekämpas men inte genom att göra avkall på demokratin. Jag tycker alltså att det är lika fel att förbjuda böneutrop som att förbjuda rasistiska propagandasiter som exempelvis Samällsnytt, Nya tider osv.

    Om det finns individer i en religiös församling som ger utryck för intolerans, hat och hot så ska dessa individer kritiseras och motarbetas. Om individer i församling begår lagbrott (t.ex hatbrott) så ska dessa individer genast lagföras.  Samma principer ska självklart gälla för främlingsfientliga propagandasiter.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-04-01 16:05:56 följande:
    Av de hatbrott som anmäldes mellan 2008 och 2016 så var det de som avser sexuell läggning som var det mest anmälda. Samtidigt som den gemene svenskens tolerans för olikheter ökar. Det tycker jag är betydligt mer anmärkningsvärt!

    Sen stämmer inte ditt uttalande att hatbrott mot muslimer är vanligast. Antalet anmälningar om hatbrott mot muslimer är vanligast av rasistbrotten, men med en personuppklarning på fyra procent, så säger det ingenting om verkligheten.

    Det är nämligen först när något lett till åtal och avgjorts i tingsrätten, som det går att styrka om det handlade om ett brott eller inte.

    Menar du att vi ska underkänna alla anmälningar från judar, homosexuella etc. bara för att gärningsmannen inte grips så att saken kan prövas i domstol? Det tycker jag skulle vara en skymf mor alla dem som drabbas av hatbrott. Först utsätts dessa människor för hatbrott och sedan ska de mötas av människor som ifrågasätter om de talar sanning. Fy fan för sådant!


    I övrigt så tycker jag att jag är väldig tydlig med att jag pratar om religiösa hatbrott. Vad är det som du inte förstår?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    EnAnonumius skrev 2018-04-01 16:38:34 följande:
    Det finns folk som vidhåller med en dåres envishet anser att religion är samma sak som ras. 

    Jag tillhör dem som anser att det är mycket olämpligt att dela in mänskligheten i raser och jag menar att ordet rasism inte ska kopplas till "mänsklig ras" på det sätt som du verkar vilja. Menar du att du ifrågasätter att rasism kan vara riktad mot människor pga. deras religion?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-04-01 17:19:04 följande:
    Inte alls. Däremot bör vi framgent fokusera mer på de brott som verkligen leder till åtal och fällande dom, och sen lika nitiskt dokumentera dessa statistiskt. Jag är hyfsat säker på att många av de anmälda hatbrotten efter rättslig prövning inte kommer bedömas vara sådana.

    Homosexuella och judar som upplever att de blivit utsatta för hatbrott upplever nog att man spottar dem i ansiktet om någon säger sig vara hyffsat säker på att deras fall, efter rättslig prövning, inte kommer bedömas som hatbrott.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Böneutrop!