• Anonym (Nej)

    Vill inte!! Vill behålla

    Snart dags för abort! Jag vill inte! Jag gråter och går in och ser hur utvecklingen är vecka för vecka. Just nu ska den vara stor som ett äpple.

    Jag vill inte!!!!!!! Jag är så ledsen!! Det känns som jag dödar!!

    Min sambo vill inte just nu.

    Jag känner många som inte kan få barn och det gör ont i mig. Jag frågade om jag fick föda fram barnet och adoptera bort om det var friskt men sambon ville inte. Varför ta bort ett liv!!! Många kan inte ens få och här ska jag ta bort!!

    Jag kan inte sluta tänka på hur det skulle se ut, jag tror starkt på att det är en flicka, jag har känt det bara.

    Jag hoppas jag kan övertala sambon. Om han inte vill får jag respektera och tänka att det inye är rätt nu. Jag är så rädd att bli ensamstående och skaffa barn med någon jag sedan ångrar .

    (Vi använde kondom. Mina p-piller hade tagit slut och ville testa nytt så där emellan använde vi kondom. Men ena gången så åkte den ut i mig kondomen och andra gången sprack den. Så behöver ni inte fråga om hur det hick till! )

  • Svar på tråden Vill inte!! Vill behålla
  • Anonym (Mamma till 2)
    Limajo skrev 2018-07-07 12:42:35 följande:

    Nähä, så att säga åt sin sambo sedan flera år att hon måste göra abort är inte att tvinga henne att _överväga_ det?


    Var har hon skrivit att att han sagt att hon måste göra abort?
  • Anonym (Mamma till 2)
    Limajo skrev 2018-07-07 14:12:21 följande:

    Nej det står inte bokstavligen att han sagt att hon måste göra abort men jag förståe inte hur man kan tolka detta på något annat vis. Om man inte tar väldigt lättvindigt både på aborter och relationer...


    Så att säga att man inte vill ha barnet är amma som att tvinga någon till en abort?

    Vad ska en man göra då för att inte bli anklagad för att tvinga någon? Låtsas vilja ha barnet och sedan dumpa henne när bebisen är född? Hålla tyst om dina känslor och må skit och leva olyckligt som en martyr i förhållandet resten av sitt liv?

    Är det inte bäst när mannen är ärlig?
  • Fågel Flax

    Jag kände en tjej som redan från början ångrade sin abort någonting rent förskräckligt.

    Jag kände en tjej som inte ångrade sin abort, men som ändå mådde rejält dåligt psykiskt av den, under flera års tid efteråt.

    Jag kände en tjej där jag fick följa med som stöd under aborten. Hon fick piller att svälja. När hennes magkramper satte igång, jag har sällan sett värre. Hon var vit som ett lakan i ansiktet, vred sig och skrek. Hon hade behållt barnet om det inte var för killens önskemål. Han var förresten inte ens med henne där, den hemska dagen så fylld av smärta.

    Jag känner en tjej som inte ångrade sin abort de första åren. Nu är hon mycket äldre, och det har visat sig att hon inte längre kan få barn, för hon har låg äggreserv. Att hon gjorde abort som ung plågar henne numera FRUKTANSVÄRT, på ett sätt som är ren existentiell ångest.

    Jag har själv gjort en abort som ung, och under många år ångrade jag inte det. Det har tagit lång tid för mig att komma ikapp en stor sorg över mitt förlorade barn... Idag 20 år senare så ångrar jag aborten, utan någon tvekan alls. Jag skulle kramat om mitt förstfödda älskade barn och aldrig släppt taget, om jag fått minsta lilla chans till det. Ändå har jag fått barn efter det.

    Jag känner ingen kvinna som gått igenom en abort och så var det i slutänden ingenting för henne att gå igenom.

    Så den där j-a forskningen som någon ?2-barnsmamma? refererar till, av okänd anledning i någon sorts gest att stötta en ansvarslös karl som försöker förmå en kvinna att göra abort mot sin vilja, ja hur är den forskningen gjord?

    Jag menar, har man gjort långtidsuppföljning på de personer som gjort abort, såsom rena livsstudier där man även frågat kvinnorna på deras dödsbädd? Det är ju ändå då som man har mest facit över sitt liv, och kan göra de bästa reflektionerna.

    Har man differentierat i forskningen, delat in kvinnorna i olika grupper efter motiv, ålder etc?

    Har den där 2-barnsmamman siffror på hur jättebra det kommer att kännas för en kvinna som ABSOLUT INTE ville göra abort, men som gjorde det på grund av att skitstöveln där hemma krävde det?

    Jag menar, det är väl f-n helt självklart redan nu att TS kommer att må äckligt dåligt efter den här aborten.

    Så j-a irrelevant att beskäftigt hoppa in som killens ställföreträdande assistent med någon sorts forskningsrapport i högsta hugg att slå TS i hjärtat med.

    Du, kära TS, du ska fundera noga och känna efter. Vill du ha ditt barn ska du inte låta någon stå i vägen för det. Det blir isåfall första stora saken som du kommer att göra för barnet, som barnets mamma.

    Bry dig inte om de som djupt felaktigt tror att det är DU som väljer att få barn mot killens vilja.

    GRAVIDITETEN FINNS REDAN.

    Du har inte framkallat barnet, och valet är inte huruvida du är gravid eller ej.

    Valet är huruvida du ska avsluta en livsprocess som REDAN är på full gång i din kropp.

    Det är ett djupt personligt val, och i det här läget där en graviditet redan har uppstått inom dig, så är det ENBART DU SOM HAR MED VALET ATT GÖRA.

    Din kille kommer att låtsas att han har med det att göra, och han har till och med gått längre än så och låtsas att han är den som bestämmer.

    Det stämmer dock inte, det är BARA DU som bestämmer. Aborträtten är också väldigt klar på den punkten.

    DU BESTÄMMER HELT OCH HÅLLET SJÄLV.

    På grundval av det borde du behålla din graviditet, eftersom du faktiskt älskar och längtar efter ditt barn, som du redan följer vecka för vecka, och du i ditt allra innersta hjärta absolut inte vill göra någon abort.

    Att vara soloförälder är faktiskt mycket bättre än att vara med en dålig partner. Det är många som är det, och det går bra att ha barn på egen hand. Det är absolut INTE slutet på någonting att bli själv med ett barn.

    Vid en abort, då ska det vara att det är kvinnan som är 100% säker på att hon vill det. Det ska inte vara att hon vet att hon inte vill göra det, men har en karl som tror att hon är en marionettdocka, och i bakgrunden drar i strängarna. Påhejad av någon sorts konstig ?2-barnsmamma? på ett forum, då.

    Nej, usch och tvi, vidrigt. Vidrigt hur han försöker göra mot dig, och vad vissa stöttar.

    Glöm inte att graviditeten inte var planerad. Den är inte ditt fel som sådan, mer eller mindre än den är din partners fel. Men fortsättningen är att rent biologiskt är barnet i din mage nu, och du ska ha barn. Du kan avbryta det, men du kan INTE ha skuld i att du inte avbryter det.

    Med andra ord, att du eller ni ska ha barn kan han, om han vill vara korrekt, lägga på konceptions-ögonblicket, som ni delade. Att lägga det på dig är sjukliga och felaktiga tankar från hans sida. Barn kan det ibland bli när man ligger med varandra.

    Abort är INGEN självklarhet, och är inte HANS rättighet.

    Rätten till abort är din, det är en RÄTTIGHET du har. Aborträtten är till för dig, den är för din skull, som en sista utväg om du behöver det...

    Rätten till abort är inte skapad som ett hot mot dig. Den är inte ett redskap någon kille ska kunna ta till mot dig i samma stund du blir gravid, för att skada dig och beröva dig ditt barn.

    Förstår du?

    OM du vill ha den, så finns abortmöjligheten där, och BARA OM DU VILL DET.

    ABORT ÄR INGET VAPEN!!!!!!

    Känns det så, som att abort-proceduren är ett hot mot dig och barnet, så ska du inte göra det.

    Väg hur du känner i hjärtat inför att fortsätta graviditeten och väg hur du känner när du tänker på abort. Om du känner positivt över graviditeten, och negativt över aborten - då har du kanske ändå redan ett tydligt svar hur du vill göra?

    Din kille kan få tycka vad han vill, men han har inte rätten att styra ditt val, och så är det med det.

    Jag beklagar att du inte har en bra partner som stöttar och skyddar dig, och tar sitt eget ansvar i det här. Det är kasst, tycker jag.

    Hur du än gör och väljer, snälla var rädd om dig TS, och hoppas så att allt blir bra i slutändan.

  • Anonym (Mamma till 2)
    Limajo skrev 2018-07-07 15:25:24 följande:

    För tredje gången så skriver jag tvinga till att _överväga_ inte att göra. Förstår du inte skillnaden?

    Det är en sak att säga att man helst inte vill ha barn nu, en annan att stå fast vid den åsikten trots att det uppenbarligen inte är vad mamman vill med tanke på vilka konsekvenser det medför. Sen är det helt självvalt av mannen om han vill må skit och leka martyr för att han blivit pappa. En mogen man tar ansvar för situationen som han varit med och skapat. Om tanken på barn var så främmande för honom hade han kunnat låta bli att ligga med henne.


    Du kan tänka dig få barn med alla du någonsin legat med. Trevligt för dig. Men jag tror att majoriteten av vuxna bara vill ha barn med en person och bara vill ha barn med den bästa möjliga medföräldern. Många anser att man kan ha sex tidigare i ett förhållande och inte behöver hålla på sig i 5-10 år in i förhållandet.

    Att tvingas överväga något är inget tvång. Det är ett förslag. Och det är inte så svinnigt att framföra dina känslor som du vill få det att låta som. Bra att han är rak och ärlig så ts kan ta sitt beslut med öppna ögon. Hur skulle sambon kunna framfört sina känslor så att ts inte kände sig tvingad att överväga abort?

    Hur fungerar ditt förhållande? Vill du ha en partner som är rak och ärlig? Vill du veta hur din partner känner innan stora beslut? Hade du velat ha barn med alla du haft sexuellt umgänge med? HAR du kanske väldigt många medföräldrar till dina barn?
  • Olivera

    Så viktigt att du följer din känsla. Är det någon gång du ska göra det DU vill så är det nu. Gå inte på något snack om att du "förstör hans liv" eller liknande, allt kommer gå i stort sett bra. Det gör det alltid. Oroa dig inte. Följ ditt hjärta. Du kommer klara jättebra att vara mamma, om det är det du vill!

    Som någon skrev här så klokt - aborträtten är DIN. ingen annans

  • Anonym (Sent)

    Du är rätt långt gången. Att göra abort i vecka 15-16 är jobbigt, både psykiskt och fysiskt.

  • Anonym (...)

    Förstår det är svårt med abort, men jag skulle tycka att man alltid bör göra abort ifall man råkar bli gravid, speciellt när båda inte är med hundra procent med på det. Hade jag varit man så hade jag absolut inte uppskattat att bli tvingat till att bli pappa. Tycker mest synd om barnen som får en trasig familj då det finns så många som spontant väljer att behålla barnet trots den inte var planerad.


     


    Kan alltid skaffa barn igen i framtiden och helst då med en partner som är med på det.


     

  • Anonym (Hemlig)

    Gör inte abort när du känner så här. Instämmer helt med Fågel Flax. Har ett fall i min bekantskapskrets där hon gjorde abort pga att sambon ville satsa på sin karriär. Relationen tog slut två år efter aborten. Idag är hon 40 och fortfarande inga barn (har inte träffat rätt kille). Tiden går fort. Och framför allt: vill du inte ta bort fostret så ska du inte göra det. Antingen kommer sambon lämna dig eller så bildar ni familj och han är dig evigt tacksam för att du behöll barnet. Ingen vet hur det blir. Du kan bara följa ditt eget hjärta.

  • Solli

    Du kommer att ångra dig om du gör abort! En förälder som är beredd att dräpa sitt eget barn (mannen i detta fall), är en dålig människa!

    Är gift, och min hustru hon lurades av sin pojkvän att göra abort. Han fick henne att tro att det var för barnets bästa läkarbesöket gällde. Hon har inte kommit över sorgen ännu. Firade pojkens 21:a födelsedag.

    Hon lämnade honom direkt efteråt.

    Han ville komma tillbaka, men hon skrek rakt ut:

    DU DÖDADE MIN SON!

Svar på tråden Vill inte!! Vill behålla