Inlägg från: Loppan84 |Visa alla inlägg
  • Loppan84

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    asdfgh skrev 2018-11-16 21:18:28 följande:

    Rätt ok, fuskade idag och tog en bulle på mötet när blodsockret började dala för mycket men annars inget socker under veckan.

    Var och testade mig för blodgivning för nån månad sen och var förbi och frågade om resultatet i onsdags, fortfarande avstängd pga lågt blodvärde/låga depåer. Käkar därför numera järntabletter vilket ställer till min mage precis lika mycket som vanligt (anledningen till varför jag blev avstängd). Ska försöka härda ut och ta dem varje dag i 1-2v för att få upp värdena innan jag går ner på en nivå som magen klarar av. Förväntar mig inga större resultat här under den tiden  Nån mer som är blod/plasmagivare och sm har förslag på järntabletter som funkar med magen?

    Utöver det använder jag numera mina gamla jeans på jobbet. De är från mellan barnen och jag kunde inte/knappt stänga dem i somras men nu sitter de rätt bra. 1 cm kvar till att kunna stänga dem utan att mammamagen väller ut ovanför så det är jag rätt nöjd med.


    Så skönt!!! Jag hade nästan platt mage och alla gamla kläder satt bra för 3 veckor sen - men nu har jag etr litet däck på magen igen lol. Blir så trött.
  • Loppan84

    Vad skönt för er som inte har så mkt julmatshets i december!

    jag bor i Norge och här är det mkt julfester, både flera med jobb och alla vännergäng ska ha en och så är det med barnen. Det är inte julbord på svenskt vis men man äter en god middag och klär upp sig ordentligt (ibland julmaten oftast inte) men poängen är att fira lite tillsammans. Problemet är väl inte bara maten och alkoholen men att man inte får tid att träna Plus att 1300 kcal som jag legat på är typ omöjligt med alla middagar även om jag inte dricker vin till. Men vi får se ;)

  • Loppan84
    September1518 skrev 2018-11-17 12:03:10 följande:
    Ah men det är fortfarande ner! Hur lång är du?
    Jag har ca 10 kg till målet och nu ligger jag still för igår åt vi gott och drack endel men vi måste kunna njuta av livet också.
    Förstår att julen känn svår, SAMMA HÄR!! Älskar allt med julen, godis och maten särskilt. Jag ska inte äta godis förrän julafton, kanske fika, vi får se. Känns jobbigt men tror jag fixar det.
    Det låter hur smart som helst! Jag skulle vilja komma ner under 65, där skulle jag också kunna sträva efter att hålla mig till nästa år. Så ca 3 kg kvar
    Samma här, adventsfikor och julmat är så bra. Eller inre för en som försöker gå ner i vikt kanske ;)

    Jag är 164 cm och tänker att 55-57 kg är bra för mig. Vad är ditt mål nu igen och hur lång är du?
  • Loppan84
    September1518 skrev 2018-11-19 08:50:00 följande:

    Nej men då tycker jag att vi båda satsar på att gå ner våra 2 eller 3kg i år, låter helt rimligt trots adventsfika och julafton. Ligger du på 62kg och jag på 65kg 1/1 så ska vi vara grymt nöjda och unna oss något riktigt ordentligt, kanske en ny outfit eller massagebehandling! 

    Jag är 166 cm och har som målvikt 58 kg, har fixat det en gång förut men livet kom lite vägen och kunde inte röra mig på några månader och överöstes med godis och gott så upp for det 


    Ja bra! Jag har faktiskt gått ner 1,5 kg denna vecka. Det hände sist jag slutade med socker också. Torr jag lägger på mig mkt vatten när jag äter socker kanske? Skönt iaf. Då är det ok att komma ner till 62 innan jul tror jag.
  • Loppan84
    sobrio88 skrev 2018-11-27 09:20:23 följande:

    Jag tycker det fort springer iväg till de 20 grammen även om man äter bra mat. Det finns ju lite kolhydrater i grönsaker också och för att jag ska bli mätt så behöver jag äta en del Vad åt du mer den dagen om du lyckades klara 20 g även med pringles?

    För övrigt har jag inget av värde att rapportera den här veckan. Är på väg att få mens så vikten står stilla just nu (skyller på det iaf, åt lite god mat i helgen så det kan nog kanske också spela in )


    Om vikten står still mensvecksn så tar jag det som nedgång på ca 0,5 kg den veckan för jag rasar alltid 1-1,5 veckan efter så då blir det ca 0,5 fördelat på de två veckorna ;) går upp mkt vätska runt ägglossning också ca 2 kg men vara kortare än mensen (ca 1 dygn, max 2, men runt mensen är det snarare 4-5)
  • Loppan84

    Sjuka barn i 6 dagar här och försöker jobba ikapp på kvällarna så har knappt varit utanför dagen, absolut inte hunnit träna. Och småäter gör man ju också när man bara går hemma :-/ Men ligger kvar på 63-63,5 denna veckan så får se det som positivt.

  • Loppan84
    BossHoss skrev 2018-11-27 09:30:35 följande:

    NEJ man dricker sig mätt i så fall, du får inte komma med ursäkter, det är sådant som gör att man inte håller vikten efter lyckat resultat heller.

    Bit ihop och ta ett glas vatten eller vad du nu dricker.. 


    Hur går det för dig själv? Ser att du bara varit inne här och talat om hur alla ska äta men inte delat ett ord om dig själv ;) denna tråden var tänkt för att de som kämparna med att gå ner i vikt skulle peppa varandra så dela gärna vad ditt mål är och vad din plan är också, inte bara pika andra ;) och om du nu vill ha kommentarerna på vad man ska eller inte ska äta - pringles känns ju som det absolut sämsta man kan äta faktiskt så det tycker jag du ska hålla dig borta från
  • Loppan84
    BossHoss skrev 2018-11-27 10:00:10 följande:

    Ser däremot att jag inte nämnt om mig själv, men var med i två andra trådar inom liknande område, så kan ha slarvat lite i denna tråd med det


    Ok :) med pika menade jag att du tyckte att jag skulle dricka vatten istället för äta. Det är inte alls förenligt med min diet, som inte är lchf. Du skrev oclså att det var dumt att äta en halv banan som jag skrev om här över pga det är massa ?kolhydrater? men jag äter som sagt inte lchf så kolhydrater är ok för mig. Jag räknar kalorier och håller mig till 1350 kcal om dagen (plussar på för träningsdagarna det jag förbränner) och har också en fördelning på protein/kolhydrater/fett via lifesumappen som jag försöker hålla någotsånär. Däremot äter jag inte socker. Men huvudmålet är att hålla kcal målet. Jag hade en månad när jag slutade med att hålla denna diet, på kcal och socker, nu i höst och då gick jag inte ner utan gick upp ca 1 kg den månaden. Annars har jag hållt mig till min diet och ligger på ca 0,5 kg ner i veckan enligt planen. Så om jag småäter är det inre socker eller nått som inte är tillåtet Så det påverkar inte nedgången så länge jag håller mig till mitt kalorimål. Så problemet med småätande och att inte hinna träna på en vecka är inte vikten utan att det blir jobbigare för mig då småätande tar mycket kcal och man blir hungrigare då än när man kan ?använda? sina kalorie på riktiga måltider.
  • Loppan84
    BossHoss skrev 2018-11-27 10:19:19 följande:

    Läste banan glass (som i glass) såg nu du hade inte glass i den alls, men jag missade den lilla biten utan läste glass blandat med banan och havre..

    my misstake helt klartMan skall inte småäta för då blir det som du säger, och då är det bättre att inte småäta utan hålla sig till sina reguljära måltider. För småätande är aldrig bra. Utan är man sugen (när man inte skall äta) så tar man sig helt enkelt något att dricka istället och biter ihop. Och fortsätter äta på de tider man skall oavsett om man vill småäta. Det är oftast det som är det svåraste med att hålla dieter och hålla vikten, speciellt om man går hemma


    Ok, självklart ska man inte småäta helst därför jah beklagade mig över detta också. Men du är väldigt kategorisk. Jag går inte hemma i vanliga fall, men när man är hemma med sjuka barn är det också mycket av dagen som går pt till att försöka få dem att äta och då kretsar mkt tankar runt mat. Dessutom behöver man sitta tillsammans med dem och de äter ofta samt visa att man själv äter samma (och att låtsasäta går bort, min son har genomskådat det sen han var 1,5 lol).

    Jag tror många småbarnsföräldrar känner igen sig att det är svårare att bara fokusera på sig själv och sin egen diet när man ansvarar för andra oclså samt stt det är svårt att träna så mkt man vill. Du har kanske inte barn?

    Med det sagt - efter mitt haveri för nån månad sen lägger jag mig på ett nivå där jag iaf kan hålla vikten och inte gå upp- och så får det bara ta lite längre tid att nå målet. Jag ska ner ett halv kilo i veckan, vilket går bra de veckor jag kan träna etc, och de veckorna saker blir ställt på sin spets med barn, jul eller liknande ska jag ha som mål att bara hålla vikten. Jag tycker detta är mer långsiktigt och hållbart än att pressa ner alla veckor utan urskiljning. Jag har ca 5 kg kvar och räknar med att nå målet i februari.
Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?