• Anonym (DO)

    Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000

    Rätt eller fel?

  • Svar på tråden Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000
  • Sharper

    Rent spontant är det fel att hon blev nekad jobbet pga detta. Men gå något år tillbaka så var det en partimedlem som vägrade ta i hand med en kvinna pga religion och han fick sparken.. varför är det fel åt ena hållet men inte andra? Det blev ju ramaskri när mannen nekade handslag men hälsade på annat vis.

  • Anonym (What)
    Anonym (Besserwisser) skrev 2018-08-16 00:47:13 följande:

    Om du bara "väljer" att inte skaka hand med en manlig intervjuare så är det troligen OK att de avbryter rekryteringen. Då är det definitivt inte olaga diskriminering.

    Det är olagligt att diskriminera pga ras, kön, religion, hudfärg etc,

    Om du bara är "otrevlig" så är det inte diskriminering att be dig gå därifrån.

    Domen är idiotisk! Det enda som kommer hända är att arbetsgivarna håller god min under intervjun, och sedan ger jobbet till någon annan.


    Diskriminering handlar om att göra skillnad på människor utan att det handlar om meriter och talanger. Skillnaden ska också ha en negativ påverkan på den drabbade. Så visst kan det vara diskriminering det företaget gjorde.
  • Anonym (What)
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 03:24:37 följande:

    Det handlar om att en del muslimska kvinnor tycker att det är orent att ta på främmande män.


    Var har du fått ser ifrån? Handlar inte om att män skulle va orena, utan att du inte ska ha fysisk kontakt med en man som inte är din make (eller släkting).
  • Drottningen1970
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 06:24:43 följande:

    Nu var det ju den religiösa kvinnan som kände sig kränkt - och på så sätt erhöll två hela månadslöner.

    Religion är inte vadsomhelst eller *skitsamma* om det i praktiken innebär könsapartheid.


    Hennes potentielle arbetsgivare blev kränkt av att hon vägrade kroppskontakt och valde då att diskriminera henne och avbryts rekryteringen på felaktiga grunder. Vilket därför givetvis anmäldes och straff utdelades.
  • Drottningen1970
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 06:27:46 följande:

    Om kvinnan söker ett jobb där service, bemötande och handskakningar är vardag, vem är då diskriminerad om arbetsgivaren inte anser att hon uppfyller sökkraven?


    Service, bemötande och kundservice går alldeles utmärkt att utföra utan handskakningar. Vad gör de nästa gång nån jävel utan händer söker arbetet?
  • Anonym (What)
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 04:31:19 följande:

    Man behöver inte. Men då kan man inte räkna med att få jobbet heller. Det är ingen mänsklig rättighet att bli anställd.


    Nej absolut inte. Men som sagt är du duktig, kompetent för jobbet och trevlig så borde inte din chans till jobbet försvinna på grund av att du avstår fysisk kontakt med det motsatta könet.
  • Förbannad
    Anonym (What) skrev 2018-08-16 07:01:44 följande:
    Nej absolut inte. Men som sagt är du duktig, kompetent för jobbet och trevlig så borde inte din chans till jobbet försvinna på grund av att du avstår fysisk kontakt med det motsatta könet.
    Kan man inte ta seden dit man kommer, kan man ju flytta tillbaka hem igen. Känns inte som det skulle vara någon större förlust för vare sig arbetsgivare eller samhället i övrigt.
  • Anonym (What)
    ThomasW skrev 2018-08-16 04:41:00 följande:

    Av samma orsak som du inte skall kunna vägra att sälja kaffe till en kvinna för att hon är kvinna.


    Fast det är inte samma sak. Om du säljer kaffe så är det din arbetsuppgift att sälja kaffe till alla som har pengar att betala för det. Du måste utföra dina arbetsuppgifter.

    Jag är ganska säker på att jobbet som hon sökte inte innehöll arbetsuppgifter som krävde fysisk kontakt (tex massör, sjuksköterska osv).
  • Anonym (What)
    Förbannad skrev 2018-08-16 05:54:29 följande:

    För att helt plötstligt kan denne få för sig att vägra göra andra arbetsuppgifter, eftersom hon uppenbarligen inte behöver göra det som förväntas.

    Jag skulle ALDRIG anställa en sådan jävla idiot! 


    Är det en arbetsuppgift att ta människor i hand? Finns absolut arbeten där det mer eller mindre ingår. Men vi vet inte ens vad det var för jobb hon sökte. Handlar arbetet om att prata i telefon hela dagarna så är det inte en arbetsuppgift att ta folk i hand.
  • EnGladPingvin

    En affärsinnehavare som blev utsatt för väpnat rån fick 14 tkr i skadestånd med motivering att ha inte blev knivhuggen. Ebbas föräldrar som förlorade sin dotter i ett terrordåd fick 60 tkr.

    Den här kvinnan får 40 tkr för hon känner sig diskriminerad. Helt absurt oavsett om hon blev det eller inte.

Svar på tråden Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000