• Enmsik

    Gravid med Letrozol

    Tror min mens är på gång nu! Hade lite mys med sambon nu ikväll och kom lite spottings efter. Det brukar det inte göra om det inte följa av mens. YES! Då blir det nog letrozolstart på lördag! :D

  • Enmsik
    becca90 skrev 2019-02-12 23:15:55 följande:

    Woop!! Jag börjar imorn:)


    Härligt! Ja känns skönt att kroppen kommer igång igen! Har väntat länge. Heja heja! :)
  • Enmsik

    Fick en positiv överraskning idag när jag mejlade läkaren om att blödning börjat igår och att jag påbörjar letrozol på lördag fick jag svar att jag skulle börja redan imorgon och få VUL nästa vecka. Verkar som jag får köra dag 3-7 istället för dag 5-9 som jag fick förra omgången. Så skönt! :D

  • Enmsik
    becca90 skrev 2019-02-13 18:19:32 följande:

    Åh vad kul!!! Vi kommer ligga nära med en dag mellan:D


    Vad roligt! När får du göra VUL? Mig bokade hon in nästa fredag, den 22/2. :)
  • Enmsik

    Hej på er! Idag har jag tagit sista tabletterna av letrozolen och mensen har i stort sett slutat. Endast lite spottings vid toabesök. VUL väntas på fredag. :D Men jag tänkte höra med er.. Vad är oddsen på att det kan bli överstimulering om just fram här dosen funkat bra tidigare? Senaste kuren med samma dos fick jag 2 äggblåsor som mognade. Ett lite större och ett lite mindre. Kör ju som sagt samma kur nu, då borde det väl ha samma effekt? Tänkte om någon vet om det ändå finns risk för överstimulering? Kan det vara olika från gång till gång vad som händer i kroppen??

  • Enmsik
    becca90 skrev 2019-02-18 09:06:41 följande:

    Åt sista letrozolen igår.. för mig har det vart olika för 3e gången så var det 2 blåsor! Men blev inget ändå..


    Ja okej. Kämpa på! Det lilla av mina två ägg tog sig förra omgången så jag hoppas att 2 fina växer till denna gången med och att det få blir en liten bebis i november. Tack för svar!
  • Enmsik
    becca90 skrev 2019-02-18 18:59:59 följande:

    Håller tummarna att två fina växer till för dig och ett stort för mig:D


    Ja heja oss!! :D
  • Enmsik
    becca90 skrev 2019-02-18 19:04:02 följande:

    Någon som är duktig på Amh värde?

    Första gången jag tog amh var i oktober på cd 18 och då hade jag 1.5 och nu tog jag igen i veckan på cd 3 och då var det 6.8!!! Kan det skilja så mycket?!?!


    Som jag förstår det tyder låga värden på att man har lite äggblåsor och ett högre värde att man KAN HA pcos men att det tydligen kan variera beroende på var i cykeln man är. Troligtvis förklaringen till de olika svaren. Då jag läste nånstans att man helst tar det provet på cd 3. Vet dock inte vad ?referensintervallet? är på amh..
  • Enmsik
    becca90 skrev 2019-02-18 19:43:00 följande:

    Ja precis! Men jag har inte pco eller pcos enligt alla undersökningar.. sjukt med sån stor skillnad..

    Enligt tabellerna så ska jag isåfall ha "toppfertilitet" men varför blir man då ej gravid...


    Ja asså när jag kollade tabeller så ligger du ju inom referens på båda värdena så det är bra! Även fast man räknar att man har bra kvalitet på ägg så kan det ju ändå finnas fler avvikande ägg. Tänker att mitt utomkveds som satt på äggstocken var ett sådant. Något avvikande fel måste det ha varit då det inte vandrade till livmodern som det skulle efter befruktning, trots att jag inte har någon ärrvävnad eller så som kan göra att det stannar.. så mycket kan ju vara oförklarligt även fast alla prover ser bra ut. Plötsligt händer det. <3
  • Enmsik
    MariaMi skrev 2019-02-18 20:23:55 följande:

    Så spännande att följa din utveckling :) håller tummarna för dig, uppdatera gärna när det ?händer? saker

    Jag är på dag 7 av 10 på provera och kommer (förhoppningsvis) få blödning cirka torsdag-fredag denna veckan. Sedan börjar jag med Letrozol, 2 tabletter/dag.

    Någon som fuskat och tagit fler tabletter än angivelsen?

    Jag har ju provat två enklar kurer utan resultat så jag är LIVRÄDD att även den dubbla inte kommer ge resultat. Funderar på om man vågar ta typ 2,5 tablett/dag, kanske varannan av dagarna i alla fall. Vad tror ni? Hur vanligt är det egentligen med överstimulering på dubbeldoz? Min ägglossning verkar ju onekligen vara extremt seg/trög

    PS. Jag vet att man ska lita på läkarens rekommendation såklart, men ni som vet ni vet hur man (jag) tänker..

    kram :)


    Förstår hur du tänker.. man vill ju bara att det ska hända något NU. Man vill inte vänta en månad till. Jag blev så glad senast att det bara blev ägglossning. Struntade egentligen hur det skulle gå sen. Var bara så skönt att veta att man fick ett ordentligt försök med säker ägglossning när man tidigare troligtvis inte haft någon eller väldigt glesa. Men lyckades ju då. Så hoppas det ska ta sig lika fort även denna gång.

    Vet tyvärr inte exakt hur det känns med oron ang dubbeldos då jag DIREKT efter enkelkur fick gå på trippel då läkaren misstänkte att dubbeldos inte skulle räcka. Vilket förmodligen stämde eftersom jag ?bara? fick 2 äggblåsor på trippel. Beror väl på hur känslig man är för stimuleringen och hur kroppen hanterar läkemedlet.

    Kan ju faktiskt vara från gång till gång. Jag läser till sjuksköterska och läser lite om läkemedel. läkemedlets effekt beror ju ibland på hur mycket av läkemedlet som tas upp. Jag försöker köra samma rutiner kring letrozol som förra omgången eftersom det funkade. Försök tänka på det, för läkemedels upptagsförmåga kan ha att göra med bla. typ intag av mat, kaffe osv beroende på läkemedelstyp såklart.

    Men jag skulle nog inte gå på högre dos utan att rådfråga läkare då man inte vet hur det blir.. ska du få VUL och kolla sen? Tänker bara att om jag skulle höja dosen själv och bli överstimulerad och då inte få ?försöka? utan att bara vänta till nästa månad skulle jag ju få skylla mig själv, men det vore ju så surt och tråkigt att behöva vänta om man kanske inte behövt det om man följt ordinationen...

    Jag skulle hellre ta det säkra före det osäkra. Men du gör såklart som du känner för! :)
Svar på tråden Gravid med Letrozol