• Enmsik

    Gravid med Letrozol

    lilagrodautanben skrev 2018-12-18 13:58:34 följande:

    Lite som mig då.. men när jag googlade var det fler som inte fått jätteökning innan bim. När är bim?


    Bim igår eller i söndags. Men idag var strecket lite starkare även när det var blött. Asså att man såg det tydligare när testet var blött, än när jag testat tidigare. Så har hopp om att det ökat lite även fast det kanske inte syns när det har torkat. :)
  • Enmsik
    Längtar efter en bebis skrev 2018-12-18 17:36:32 följande:

    Stooort grattiiis såå roligt lycka till... nu måste du berätta vilka kur du tog letrozol hur många äggblåsor du hade och tog du sprutan ovitrille?


    Ja helt overkligt!! Jag tog en enkelkur först 9-13 november. Detta var dag 5-9 i menscykeln. Kollade med VUL den 18 november, men då hade det inte hänt något. 23 november var jag dit igen men fortfarande inget. Fick börja direkt den dagen med trippelkur i 5 dagar. 30 november så var jag på VUL igen och då fanns en blåsa på 19-20mm och en blåsa på ca 13mm. Detta var på fredagen. På lördagmorgon den 1 december tog jag ovitrelle. Har väl fått svaga plus sen i söndags men idag tog jag modet åt mig att ta ett digitalt. Orkade inte vänta längre.. :D så det gick rätt fort från att jag fick letrozol. Men så skönt nu att äntligen fått bekräftat att det går, även om det skulle vara så att den här graviditeten inte fullföljs så har vi ändå lyckats få ett plus. Lycka till ni andra! :)
  • Enmsik

    Tack så mycket för alla grattis! Fortfarande helt overkligt när man kämpat så länge och helt plötsligt står det gravid.. känner mig inte gravid haha förutom att jag är jätte trött på eftermiddagar och har ömma bröst. Så jag hoppas den lilla vill stanna där nu. Shit, fått massa tankar nu att jag måste börja äta bättre än vad jag gjort och grejer haha. Men äter kvinna vitaminer i alla fall och har gjort länge så jag får i mig folsyra och det. Men när den är slut ska jag nog köpa mig gravidtabletter. :D heeeelt overkligt!

  • Enmsik
    Mema9 skrev 2018-12-19 20:40:50 följande:

    Hej tjejer. Är det någon som vet varför alla verkar ta sprutorna så olika? Jag har fått till mig att ta sprutan så sent som möjligt när äggblåsan vuxit till ca 23-24mm medans andra får ta sprutan redan vid 16mm och uppåt.. Vad är det egentligen som spelar in och vad är bäst? Vad är det för skillnad på tex 19mm och 24mm? Hoppas nån sitter på info haha!


    För min del berodde det lite på hur slemhinnan såg ut. När jag gjorde VUL hade jag en blåsa på 19-20mm så hade jag tagit sprutan då så hade den hunnit bli 21-22mm ca innan den släppte. Men min läkare ville att slemhinnan skulle få möjlighet att växa på sig ytterligare en dag innan jag tog sprutan. Tog den då dagen efter, så ägget släppte väl när det var ca 24-25mm. :)
  • Enmsik

    Åkte in akut igår för buksmärtor som visade sig vara utomkvedshavadeskap som satt sig på äggstocken, så fick ta bort en bit av den och ligger inne på sjukan nu. Blev operation sent igår kväll så går allt bra nu och hcg sjunker som det ska så får vi väl köra igång med letrozol igen. Lycka till ni andra som är i fullgång! <3

  • Enmsik

    Nu efter utomkvedshavandeskapet så kände jag att jag behövde börja skriva av mig lite, så jag har startat en blogg. Har än så länge bara skrivit ett inlägg men tänkte lägga upp ett ikväll eller kanske imorgon om utomkvedet och allt som hände den dagen så om någon är intresserad att läsa så får ni gärna göra det och sprida ordet vidare. Nouw.com/fightofababy

    Är webbadressen. Kika gärna in och följ med på min resa och få mer utförlig beskrivning av vad jag och min sambo går igenom. Som så många andra såklart! <3

  • Enmsik
    Mema9 skrev 2019-01-08 15:21:55 följande:

    Ohhh låter ju väldigt spännande och lovande nu ju!! Hoppas hoppas! Jag kan inte det där med tappen men är det ett gott tecken att den är så som din är nu då?Är du säker på att du hade äl när du trodde sist? En del kan få en liten blödning även vid äl, tänker eftersom du fick så ont när du säger nidblödning :) Ska ingen utredning göras varför du fått så många missfall? Kan ha frågat detta redan så ber om ursäkt i förväg haha men minns tyvärr inte svaret...Kul! Jag kommer vara inne och läsa din blogg då och då, har även Amne18s blogg hon startade sparad :) men skriv gärna lite här också och uppdatera oss.. Hur ser fortsättningen ut för er? Vad blir nästa steg?


    Jag vet inte än faktiskt. Jag vet inte när vi kan börja försöka igen efter utomkvedshavandeskap. Ska träffa läkaren på måndag för uppföljning och undersökning så jag ska väl fråga då. Började blöda som mens nu i helgen efter operationen, vilket läkaren sa var bra. Nu tänkte vi väl vänta till februari i alla fall för att se om allt kommit igång av sig själv eller om vi startar en ny kur med letrozol då.
  • Enmsik
    Mema9 skrev 2019-01-26 22:02:37 följande:

    Men alltså WOW! Och så fränt att du fick se efter! Ååhhh hoppas <3

    Jo men jag är i den eviga väntan till att kunna testa. Imorgon är det 1 vecka sen jag tog ovitrielle.. har iiiinga känningar. Brukar alltid få ont i brösten eller iaf bröstvårtorna men nu ingenting?? Så konstigt, börjar tvivla på om jag ens haft ägglossning. Tur nog ska jag lämna prover på måndag så de kommer ju visa :) Har stickningar/känningar i tjejmagen men svårt att tyda vad det betyder.


    Jag har också alltid haft ont i bröst/bröstvårtor redan dagen efter ägglossning men när jag tog ovitrelle kände jag ingenting men visade sig sen att jag var gravid. :) så det är verkligen inte kört bara för att man inte känner något så tidigt. Mina bröst började ömma 2 dagar innan bim. Sedan positivt digitalt bim+1. Slutade ju dock i utomkveds och operation. Men gravid blev jag i alla fall. :)
  • Enmsik
    MariaLilli skrev 2019-01-27 19:58:36 följande:

    tack <3 skönt att få lite hopp.

    Tog ett till i morse, såg typ precis likadant ut. Sen tog jag ett test med clearblue fertilitesmonitor, stod "inte gravid" men när jag drog ut testet såg det ut såhär. Någon som har erfarenhet av dom testerna? Jag tycker de är två streck men det kanske också är ett spökstreck?

    Usch så frustrerande det här är... Mensen ska komma imrn och jag har ont i magen men inte riktigt som jag brukar men känner mig fortfarande inte gravid 

    Vad tror ni?


    Jag har fått 2 streck på monitorstickorna utan att vara gravid. Vet fler som fått det med så det verkar som att man får det oavsett och att monitorn läser av hormonet.

    Du kan ju vara gravid ändå men att det är för tidigt. Men det får ju tiden i så fall utvisa. :)
Svar på tråden Gravid med Letrozol