Inlägg från: frökenBea |Visa alla inlägg
  • frökenBea

    Igår var vi på Kub-ul. Shit vilken skillnad nu i v 13 jämfört med v 9 när vi va på ul sist. Då var det bara en liten klump. Nu var det en bebis! Det är mitt fjärde barn men det är lika fantastiskt och ofattbart var gång man ser det lilla livet. Jag vill bara gråta liksom!

    Barnmorskan gav oss det lägsta risken dom kan ge. Jag kunde inte hålla mig för gråt. Det är helt fantastiskt! Från och med igår så känns det så verkligt och helt underbart. Man kan koppla av på ngt vis.

    Vi fick nytt datum till 13 juli.

    Lycka till allihop :)

  • frökenBea

    Era stackare! Jag är i v 14 (13+3) idag. Jag ha rmått bra sedan förra veckan och arbetat 1 vecka nu. Blev sjukskriven i v 7. Så nu e d såå skönt att kunna jobba och må bra. Det är tröttheten vara. E såå trltt efter en arbetsdag.

  • frökenBea

    Hej på er alla!

    Tänkte först skriva ett eget inlägg...men sen tänkte jag att jag kan ju lika gärna kolla läget med er :)

    Jag har ju mått ganska bra nu de sista två veckorna, så man kan säga att mitt äckelmående vände i v 13, jag går i v 15 idag. Har inte spytt eller något på två veckor.

    När jag och sambon var på kub för ca 2 veckor sedan så vägde hon mig. Idag när jag vägde mig här hemma så väger jag ett kilo mindre. Jag har inte gått upp så mycket som ett hekto sedan jag blev gravid. Det känns ju såklart helt underbart men det gör mig samtidigt orolig:(

    Min mage växer ju och den är redan väldigt framträdande så hur kan inte vågen ändras. Jag är så nojig nu att något ska va fel.

    Låter ofattbart att man är ledsen över att inte ha gått upp i vikt! Men med de andra tre barnen har jag för mig att viktökningen redan börjat vid denna tiden.

    Vad har ni för erfarenheter?

  • frökenBea
    whippitwhippet skrev 2019-01-13 11:54:32 följande:

    Det är lite liknande för mig, fast jag är i v 13. Jag ligger fortfarande något kilo minus sedan jag blev gravid. Med tidigare barn, och även tidigare missfall har jag hunnit gå upp några kilo redan kring v 8-9, så det här är väldigt annorlunda! Jag har dessutom inte börjat få någon mage alls än så vore det inte för illamåendet skulle jag knappt tro att jag är gravid.

    Jag tror inte att du behöver oroa dig, och du kommer garanterat att börja gå upp i vikt snart. :) Kroppen kanske inte har hunnit återhämta dig efter perioden med illamående? Hur äter du? Jag vet att jag själv äter för lite, och även om jag har en bra dag med mindre illamående är jag inte särskilt hungrig eftersom jag är så van att äta lite.

    Ta upp det med din barnmorska så kan hon förhoppningsvis ge dig några lugnande ord!


    Ja, när jag rannskar mitt ätande så äter jag nog mindre än innan jag blev gravid... mindre portioner eftersom jag får illamående av för mycket mat. Fast å andra sidan äter jag oftare, tror jag. Men jag kan ju fortfarande inte äta chips, gottis, choklad etc. Det vräkte jag i mig innan... så det kanske är det. Men får höra med barnmorskan.
  • frökenBea

    Med min första dotter gick jag upp 28 eller 29 kg. Började nog gå upp redan från början. Stod inte still på vågen så länge som jag gjort nu.

    Med andra och tredje gick jag inte upp mer än 15-16 kanske.

    Så det är nog väldigt olika. Dock har jag nog inte varit med om att vågen står still ända fram till v 15, vilket ju gjorde mig orolig.

    Men som sagt, man ska nog inte oroa sig för mycket utan huvudsaken att man mår hyfsat bra :)

  • frökenBea
    sofiaelinviktoria skrev 2019-01-13 18:04:43 följande:

    Jag tror inte att du behöver oroa dig alls, barnet får det den behöver ändå =) Med min första mådde jag illa, men kräktes inte så mycket. Tappade 2 kg och var nog inte ikapp förren runt RUL ungf, då började vågen visa plus igen. Slutade på femton kilo plus så allt kom på slutet =P 

    Den här gången har jag också gått ner två kilo från vad jag vägde innan plusset, men jag hade nästan 10kg för mkt då, så för mig spelar det inte så stor roll, jag tror att kilona kommer ikapp mig sen ändå.

    Oroar det dig mycket så prata med barnmorskan, hon kan säkert lugna dig och ge dig tips om behöver ändra nåt i kosten osv, har du svårt att äta mycket vid varje mål så kanske du får småäta en del nyttigt emellan så kroppen får det den behöver ändå =)


    Aha! Så skönt och lugnande att få höra liknande erfarenheter. Ja, jag försöker putta till lite nyttigare mål. Men har varit så svårt med tanke på begränsningarna på grund av illamåendet :( men det börjar ju vända nu:)
  • frökenBea
    Kinan skrev 2019-01-28 14:07:10 följande:

    Hej allihop! Tänkte höra om ni berättat på era arbetsplatser ännu eller hur ni tänker kring det. Jag funderar på att berätta imorgon (är i vecka 16) för min chef men kanske väntar till efter RUL tills jag berättar för övriga kollegor. Börjar dock synas nu och blir snart svårt att dölja...


    Mitt går inte att dölja.. men jag berättade rätt så tidigt eftersom jag var sjukskriven i sex veckor på grund av dåligt mående. Efter kub i v 14 så gick jag helt öppet med det
  • frökenBea

    Nästäppa har jag också konstant, så jäkla drygt! Men har varit förkyld nyligen så kan va den som håller i.

    Jag har inte fått ngn tid till rul ännu men den kommer väl snart får jag hoppas. Jag har inte käbt bebis ännu, har ni?

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL