• Anonym (Dina)

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Lever med min sambo och vårt gemensamma barn på heltid. Han har en tonårsdotter och jag har en tonårsson sedan tidigare som bor hos oss varannan vecka.

    Sambons dotter är 16 år men ibland så skulle jag vilja säga att hon ibland kan ses som betydligt mycket yngre. De veckor alla barnen är här så kräver hon full uppmärksamhet av sin pappa, visst accepterar och respekterar jag det även fast jag personligen kan tycka att en så stor tjej hellre borde vilja vara med vänner än att hela tiden hänga med sin pappa eller mamma men det är inte det jag vill diskutera.

    Igår så märker jag att min man skruvar lite på sig när han ska berätta en sak för mig. Denna jul så är min son och hans dotter hos mitt ex och hos hans ex. Därför har jag och sambon passat på att boka en tvådagars tripp på annandagen bara för att rå om varandra, vi har fixat så att mina föräldrar tar den minsta. Det här är första gången som vi gör nåt själva och det tycker jag att vi är så värda, vi har haft det kämpigt och nu behöver vi få vårda relation.

    Nu kröp det fram att min mesiga karl (är skit förbannad på honom) hade mottagit ett argt samtal från sitt ex som säger att deras dotter är helt knäckt över att vi ska åka på en weekend utan henne. Dottern kräver att hon ska följa med och hans ex är på honom om att hon borde få det. Min sambo som är en mes hade inte sagt ifrån utan sagt att han ska prata med mig om det och återkomma.

    Jag vägrar! Jag står hela tiden tillbaks och likaså gör vår gemensamma det som inte får mycket tid med sin pappa (han jobbar konstant men när dottern är här så ger han henne all tid). Jag tycker inte att hans dotter ska följa med, vi ska dessutom bo på ett romantiskt spa-hotell.

    Nu vill jag ha tips om bra argument på vad jag ska säga till min sambo. Igår tjafsade vi bara om det och jag känner att jag kokar över. Ge mig konkreta råd till varför han med gott samvete kan säga nej till att dottern följer med?

    Sedan om folk vill ha åsikter om varför hans dotter minsann bör få följa med får givetvis också tycka det. Däremot kommer jag inte lyssna på det örat.

    Tack på förhand/

    Den förbannade!

  • Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.
  • Anonym (Pft)
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-30 20:16:35 följande:

    Den gjorde mig varm. : )


    Jag är på din sida!

    Hoppas att er helg blir en nystart :)
  • Richard1986

    Har man som 16-åring sådant extremt behov av föräldrarna att man inte pallar att den ena föräldern åker på en egen resa med sin nya partner (medan den andra föräldern är hemma och fullt tillgänglig) utan att få spelet så är det något allvarligt fel.... Det låter som att hon skulle behöva Psykologhjälp för att klippa navelsträngen...

    Nu har jag inte läst alla inlägg i tråden men det låter som att du är fångad i en kombination av en osunt omogen tonårstjej, en man som inte törs säga något och vänder kappan efter vinden och hans ex som gör allt för att jävlas med dig (och säkert använder dottern som en pjäs mot dig).

  • Anonym (Dina)
    Anonym (Pft) skrev 2018-11-30 20:18:46 följande:

    Jag är på din sida!

    Hoppas att er helg blir en nystart :)


    Det får vi se men längtar!
  • Anonym (Pft)
    Anonym (Dina) skrev 2018-11-30 20:22:49 följande:

    Det får vi se men längtar!


    :)

    Håller tummarna.
  • cattus

    Har ni inte för vana att kunna göra saker ensamma så borde ni kunna göra det för en gångs skull. 
    Boka istället in en annan weekendresa eller annat kul som han tillsammans med dottern(kanske behöver de 2 hitta på något tillsammans) eller som ni båda kan göra med barnen som passar er alla. De kanske kan vara med och välja.
    Tycker inte att NI skall behöva vika er om det är ett undantag mot hur det brukar vara.

  • Anonym (h)

    Ytterligare en tråd som bevisar att man inte ska skaffa barn med en man som redan har barn med någon annan.

  • Anonym (Dina)
    cattus skrev 2018-11-30 20:35:21 följande:

    Har ni inte för vana att kunna göra saker ensamma så borde ni kunna göra det för en gångs skull. 

    Boka istället in en annan weekendresa eller annat kul som han tillsammans med dottern(kanske behöver de 2 hitta på något tillsammans) eller som ni båda kan göra med barnen som passar er alla. De kanske kan vara med och välja.

    Tycker inte att NI skall behöva vika er om det är ett undantag mot hur det brukar vara.


    Vi gör egna resor med barnen och där går ingen bet om man säger så och inga fler behövs.

    Det är inte ett dugg synd om nåt barn och speciellt inte om hans dotter. Hon valde Miami förra året och året innan det så var hon på om Los Angeles så då blev det så men hon ställde till med bråk över Greklandsresan i somras eftersom att det var min sons tur att välja och den där biten vill jag inte ens ta i. Det är inte ett dugg synd om något av våra barn när det kommer till resor utan de är väldigt priviligierade. Fast jag tröttnar faktiskt när det ska tjafsas om det när vi för en gångs skull åker själva.

    Resor är ingen rättighet för någon och det här tjafset gjorde mig riktigt jävla förbannad. Slukar man hela handen så lägger vi ner verksamheten helt och på sin höjd så åker vi till Norrköping på en lunch i sommar!
  • Anonym (Dina)
    Anonym (h) skrev 2018-11-30 20:40:29 följande:

    Ytterligare en tråd som bevisar att man inte ska skaffa barn med en man som redan har barn med någon annan.


    Jag har barn sen tidigare och mitt ex har skaffat sig en barnlös brutta o skaffar de barn så kommer jag inte ha några problem med det.
  • Tom Araya

    Eftersom han har sin dotter varannan vecka och hon är hos sin mamma när ni planerat resan, så anser jag inte att han väljer bort sin dotter genom att resa utan henne.

    Däremot anser jag att han prioriterar bort dig (TS) och ert förhållande, om han viker sig för dotterns och mammans påtryckningar, vilket är helt oacceptabelt.

    Det tycker jag är ett bra argument.

  • Anonym (Tyra)

    Känner igen mig i din historia ts, min man har TVÅ prinsessor och ett ex som talar för deras räkning. Horribelt. Exet lyckades tillslut och nu står vi här och är hatade som pesten. Den äldsta var precis som din 16 åring du beskriver och vi satte tydligt ner foten, det uppskattades inte. På många sätt. Då hade hon plötsligt ångest att komma, så kvar stod vi med en bonusdotter och efter ett par år samma visa där. Alltid var det också mamman som pratade för dom hur de kände. Ett sorts accepterande blir det ju faktiskt när man som mamma gör så och man binär hela situationen. Så nu har vi ingen bonusdotter som bor här, då de båda har ångest över oss. Varför? De fick som de ville under lång tid och plötsligt satte elaka styvmor gränser. Inget synd om dom. Jag hade liksom vårt gemensamma att tänka på och jag började som du pratar om, lämpa över han på mannen när döttrarna var här, varför skulle jag ta vår son OCH mina egna, medan han bara behövde ta sina egna. Det var inte chysst och hans resonemang var att han ville vara så bra som möjligt de veckor de var här. Jaha, men vrf göra vår son till v.v barn också! Vi ska inte straffas för hans skilsmässa, jag straffade ju inte honom för min. Så vi var påväg ifrån varandra, faktiskt. Så mitt råd är: sätt gränser tidigt och stå hårt bakom dom och var beredd att skiljas.

    Olika argument du kan föra:

    1. Du och jag behöver vara *namn* och *namn* inte bara mamma och pappa, fru och man, varannan vecka pappa och styvmor under ett vardagstak, vi behöver verkligen vara vi tillsammans som de personer vi är också, under ett semestertak, men när vi kommer hem även där under med. Denna resa har vi bokat i syfte att utvecklas tillsammans bara vi och inga barn, det är inget personligt. För om din dotter ska följa med, så ska alla barn med. Det är det eller inget, isåfall åker jag själv.

    2. Din dotter är viktig, men alla barn är LIKA VIKTIGA. Vi kan inte särbehandla henne för det sänder ut tydliga signaler till de andra två om att de absolut inte är det. Jag som mor till dessa två måste prata för deras räkning, så som ditt ex för ert, men här sätter jag gränsen. Detta är mitt liv och inte ditt ex, här styr jag och inte hon. Tål du inte det, så behöver vi omfördela var vi står någonstans.

    3. Den här resan är för oss två som ett par, take it or leave it. Din dotter behöver få tydliga gränser mellan vad man gör med föräldrar och vad man låter föräldrar göra på egen hand.

    Förklara, om det ens går, för dottern att hon är viktig men att alla är lika viktiga.

Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.