• Kajsa123

    Varför är män så lättkränkta?

    Något jag ständigt förundras över är hur så många män i olika forum generellt är så lättkränkta? Det är klart att man kan ha olika åsikter om saker och ting, men det kan man väl ha utan att bli aggressiv och kränkt? Vad kommer denna ilska ifrån egentligen?

  • Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?
  • KlunsSmurfen
    nihka skrev 2018-12-08 19:20:39 följande:
    Och det spelar ingen roll hur många hundra gånger den här typen av element kastas ut av upprätthållningen, så krälar man tillbaka.

    Det finns en vanföreställning där om att kvinnor är emotionella och irrationella stackars varelser som dras till dåliga män och att snälla män blir utan kvinnor.

    The warped logic blir då att riktiga douchebags tror att kvinnor vänder dem ryggen för att kvinnor inte dras till snälla killar.  Tomte

    Wake up skulle ju vara så enormt plågsamt att man väljer att leva i mental koma livet ut.

    Som svar på TS fråga: Dessa män som inte verkar ha så mycket kontakt med kvinnor söker sig till ett kvinnodominerat forum och släpper ut sina agressioner. Det går till och med så långt ibland att de startar trådar och kräver svar på varför kvinnor (radikalfeminister förstås) har gaddad ihop sig mot dem så de inte får sex på krogen om de inte håller inne med vad de tycker.

    Som sagt, wake up skulle ju vara så enormt plågsamt att man väljer att leva i mental koma livet ut.
    "Det finns en vanföreställning där om att kvinnor är emotionella och irrationella stackars varelser..."
    ja det finns ju de som påstår det men vad är det för slags killar som gör det?
    "...som dras till dåliga män och att snälla män blir utan kvinnor."
    "snälla" killen som påstår att konflikträdd = snäll och vägrar förstå att när kvinnor säger snälla män så menar de män som kan respektera dem.
  • KlunsSmurfen
    Ignoramus skrev 2018-12-08 14:00:48 följande:

    Jag tycker inte att det du skriver är riktigt sant. Jag tror det är vida känt att mobbningsmetoderna skiljer sig åt, och att det är lika vanligt från båda håll.

    Jo, men de studierna visar också att kvinnorna får uppsöka sjukhus för sina skador BETYDLIGT oftare. Våld är alltid förkastligt, men det finns ju ändå nån sorts graderingsskala att ta hänsyn till. Det är inte "våld som våld". En lavett kan inte jämföras med att slå någon besinningslöst till blodiga slamsor.

    Men ja, det talas inte tillräckligt om kvinnors våld mot män, det håller jag med om. Varför? För det är tabubelagt och skamligt att bli slagen av en kvinna. Varför? För att män ska "vara" tuffare och tåligare. Varför? För att vi har en destruktiv mansnorm som säger det.

    Om undersökningen stämmer så var det såklart ett väldigt märkligt beslut. Inom restaurangbranschen stämmer det säkert att det är hyfsat jämnt. Men inte överallt annars.


    Du är väldigt bra på att minimera saker så fort det handlar om något (vissa) kvinnor gör, om du vill att jag ska ta dina inlägg seriöst så vill jag ha en bra förklaring till varför du förminskar mäns utsatthet och jämför det med en lavett och samtidigt påstår att det är tabubelagt och skamligt att bli slagen av en kvinna. Patetiskt.

    Jag kan ju alltid analysera det ur genusperspektiv, det är strukturellt mansförakt. Du och din feminism är en bidragande orsak till:

    Mäns utsatthet för våld i nära relationer - Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) - Uppsala universitet

    Men tabu och rädsla för att inte bli trodd gör att många våldsutsatta män inte anmäler det våld de utsatts för. Enligt Brottsförebyggande rådets kartläggning från 2009 har män som blivit utsatta för våld i nära relationer betydligt lägre förtroende för rättsväsendet, både jämfört med kvinnor med samma erfarenheter och med män som blivit utsatta för annan typ av våld. Våldsutsatta män känner sig också oftare sämre bemötta av polis än vad kvinnor gör..


    nck.uu.se/kunskapsbanken/amnesguider/vald-i-nara-relationer/mans-utsatthet-for-vald-i-nara-relationer/
    Women Can Be as Violent as Men - Quadrant Online
    quadrant.org.au/magazine/2018/09/women-can-violent-men/
    Intimate partner abuse of men:
    www.ecu.edu.au/__data/assets/pdf_file/0007/685276/10_Tilbrook_Final-Report.pdf
    A Review of Research on Women?s Use of Violence With Male Intimate Partners
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2968709/
    Domestic Violence and Abuse in Intimate Relationship from Public Health Perspective
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4768593/
  • KlunsSmurfen
    misil skrev 2018-12-06 23:24:29 följande:

    Gissar att många män tröttnat på det uppenbara hyckleri och dubbelmoral som råder inom media och det offentliga samtalet,t,ex när män generaliserar nedlåtande om kvinnor så är det sexism enligt feminister medans när feminister generaliserar nedlåtande om män är det jämställdhet.
    Vill uppmana fler svenska män att säga ifrån och sluta vara lilla Fridolfs,jag lovar ni kommer må mycket bättre då.


    och sen gnälls det på att män har engagerat sig för lite i dessa frågor
    en.wikipedia.org/wiki/Double_bind

    Män har sagt ifrån under flera års tid men kritiken avfärdas med antifeminism och kvinnohat, det kommer att fortsätta tills kvinnor sätter ner foten mot den hycklande feminismen.
  • Ignoramus

    Jaha. Din argumentationsteknik lämnar minst sagt lite att önska den med. Är det så svårt att hålla isär din c-uppsats och familjelivs forum? Snälla försöka i alla fall, innan vi utvecklar artros i tummarna av allt febrilt scrollande.

    Jag sa att kvinnor får uppsöka sjukvård för sina skador BETYDLIGT oftare än män. BETYDLIGT. Om du tycker att jag ringaktade er utsatthet genom att koka ner det till en lavett, så tycker jag du ringaktar vår utsatthet genom att säga misshandel som misshandel. Det finns grader i helvetet. Det är skillnad på en svidande kind och att få sina tänder utslagna, även om ingen borde få uppleva något utav det.


    KlunsSmurfen skrev 2018-12-10 09:54:23 följande:

    Du är väldigt bra på att minimera saker så fort det handlar om något (vissa) kvinnor gör, om du vill att jag ska ta dina inlägg seriöst så vill jag ha en bra förklaring till varför du förminskar mäns utsatthet och jämför det med en lavett och samtidigt påstår att det är tabubelagt och skamligt att bli slagen av en kvinna. Patetiskt.

    Jag kan ju alltid analysera det ur genusperspektiv, det är strukturellt mansförakt. Du och din feminism är en bidragande orsak till:Women Can Be as Violent as Men - Quadrant Online

    quadrant.org.au/magazine/2018/09/women-can-violent-men/

    Intimate partner abuse of men:

    www.ecu.edu.au/__data/assets/pdf_file/0007/685276/10_Tilbrook_Final-Report.pdf

    A Review of Research on Women?s Use of Violence With Male Intimate Partners

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2968709/

    Domestic Violence and Abuse in Intimate Relationship from Public Health Perspective

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4768593/


  • nihka
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-10 09:04:54 följande:
    ordet inte skulle inte vara med.
    nihka skrev 2018-12-09 23:54:22 följande:
    Genus förklarar varför det inte fanns några kvinnliga läkare för 131 år sedan och att fördelningen idag är ungefär 50-50.

    Att biologiskt kön skulle svara för förändringen är ju uteslutet eftersom 131 år är en för kort tid ur ett evulotionistiskt perspektiv.
    Genusvetenskapen är i grunden likhetsfeminism och hänger med postmodernism (där varken sanning eller fakta existerar) och man analyserar allt med intersektionalitet så när Ignoramus skriver strukturer menar hon maktstrukturer, om anledningen till att killar inte vill leka med dockor beror på 70% biologi och 30% kultur konstaterar ändå genus"vetare" att det beror på 100% kultur och att det är strukturellt (maktanalys), man har då ignorerat en faktor som påverkar upp till 70% och kallar det för vetenskap.
    "mäns våld mot kvinnor" där har man aktivt försökt osynliggjort all våld som inte är heteronormativt och som inte blivit utfört av män.
    Det blir alltid ett stort hål där det saknas en massa faktorer (som ignorerats) när genusvetare har lagt fram sina teorier. Enligt postmodernism är allt bara ett enda maktspel.

    Det betyder inte att kultur och normer inte påverkar våra val, det betyder inte att allt ska vara som det är, det betyder att det inte går att lita på genusteorier eftersom det bara är ett maktspel.
    "kvinnliga läkare för 131 år sedan" Blanda inte ihop första vågens feminism, vad de feministerna gjorde, vad andra feminister gör och maktspelet som 3e vågens feminism går ut på.
    Det är precis som de säger i klippet jag postade i #133 "Så skiljer sig mäns och kvinnors hjärnor" om vi börjar förändra något i samhället utan att veta hur det funkar så kör vi rätt in i väggen och det är precis det som genusvetare kommer att göra.

    Hur många ungar kommer att blir förvirrade av genusdagis?
    Hur många kommer få könsdysfori?

    Maktspel:


    Det är inte det minsta konstigt att pojkar leker med dockor, och då inte bara actiondockor, och ingen kommer bli förvirrad varken av genusforskning eller det du kallar genusdagis.

    Barn ska behandlas som barn och inte särskilt som små män och små kvinnor och samhällets arbete med att fostra barnen till välfungerande människor/samhällsmedborgare/individer börjar på förskolan. Genusvetenskap och genusforskning är ju internationellt och ingen särskild svensk företeelse,

    Tycker du män och kvinnors hjärnor skiljer sig åt mer i olika länder för det är stor skillnad på fördelningen manliga och kvinnliga läkare i olika länder. Visst förklaras detta av normer och kultur och i de fall dessa normer och kulturen ger olika utslag för män och kvinnor, ja det är precis det genusvetenskap intresserar sig för. Inga konstigheter alls.

    Att makt skulle spela in är ju inte heller konstigt eftersom de länder där kvinnor inte får lov att studera på högskola/universitet, vilket är en förutsättning för att kunna bli exempelvis läkare, är det ju knappast för att alla har röstat om saken och kvinnorna tycker det är onödigt. Och inte heller var det så för 131 år sedan i Sverige.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-10 09:19:27 följande:
    "Det finns en vanföreställning där om att kvinnor är emotionella och irrationella stackars varelser..."
    ja det finns ju de som påstår det men vad är det för slags killar som gör det?
    "...som dras till dåliga män och att snälla män blir utan kvinnor."
    "snälla" killen som påstår att konflikträdd = snäll och vägrar förstå att när kvinnor säger snälla män så menar de män som kan respektera dem.
    Du kanske inte märkte att jag pratade om en specifik persons inlägg här i tråden.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Wagner
    Kajsa123 skrev 2018-12-06 22:34:37 följande:

    Något jag ständigt förundras över är hur så många män i olika forum generellt är så lättkränkta? Det är klart att man kan ha olika åsikter om saker och ting, men det kan man väl ha utan att bli aggressiv och kränkt? Vad kommer denna ilska ifrån egentligen?


    Den som debatterar med hetta är inte nödvändigtvis kränkt. Vad är det som får dig att tro det? När du blir aggressiv, är det då för att du är kränkt?
  • KlunsSmurfen
    misil skrev 2018-12-08 11:13:17 följande:
    Enligt mig har du en väldigt förvrängd verklighetsbild som underblåses av feminister.
    Tjejer/kvinnor mobbar lika ofta som killar/män men tjejer/kvinnors mobbning tar sig oftast andra uttryck som är mer psykisk än fysisk t,ex med utfrysning,spridande av falska rykten och skitsnackande bakom ryggen på andra tjejer för att på så sätt degradera personen.Men normen i samhället är att sprida tänket att det är nästan bara killar som mobbar medans endast några få tjejer gör detta.
    Det finns över 200 studier som visar att det är lika vanligt förekommande med kvinnlig förövare när det gäller relationsvåld som män.Men normen i samhället är att endast prata om mäns våld mot kvinnor och förneka kvinnors våld mot män.
    Kvinnor är lika ofta otrogna som män.Men normen i samhället är att sprida tänket att det är mest män som är otrogna.
    Förövrigt är det intressant att Hotell och restaurangfacket har gjort två undersökningar där deras medlemmar har fått frågor om sexuella trakasserier på arbetsplatsen,den första som gjordes visade att manliga medlemmar hade utsatts lika ofta som sina kvinnliga medlemmar,men eftersom den inte passade in i HRFs alltmer feministiska inriktning så gjorde man en ny undersökning som släpptes för ett par år sedan med en skillnad,den här gången fick endast kvinnliga medlemmar ingå i undersökningen dvs killar/män som ovälkommet blir tafsade på av tjejer/kvinnor är ett icke problem,det finns t.o.m feminister som menar att killar/män ska vara tacksamma för detta.
    Detta enögda fokus och förnekande av verkligheten leder inte till ett jämställt samhälle utan ett ojämställt samhälle,detta tänk försvaras med att det råder s.k patriarkala maktstrukturer som gynnar män där man endast pekar på hur det ser ut på den yttersta toppen,men vägrar att se alla män som lever i botten.Sanningen är att både män och kvinnor har både fördelar och nackdelar i det samhälle vi lever i,men att dessa tar sig olika uttryck. 

    Ignoramus skrev 2018-12-08 14:00:48 följande:

    Jag tycker inte att det du skriver är riktigt sant. Jag tror det är vida känt att mobbningsmetoderna skiljer sig åt, och att det är lika vanligt från båda håll.

    Jo, men de studierna visar också att kvinnorna får uppsöka sjukhus för sina skador BETYDLIGT oftare. Våld är alltid förkastligt, men det finns ju ändå nån sorts graderingsskala att ta hänsyn till. Det är inte "våld som våld". En lavett kan inte jämföras med att slå någon besinningslöst till blodiga slamsor.

    Men ja, det talas inte tillräckligt om kvinnors våld mot män, det håller jag med om. Varför? För det är tabubelagt och skamligt att bli slagen av en kvinna. Varför? För att män ska "vara" tuffare och tåligare. Varför? För att vi har en destruktiv mansnorm som säger det.

    Om undersökningen stämmer så var det såklart ett väldigt märkligt beslut. Inom restaurangbranschen stämmer det säkert att det är hyfsat jämnt. Men inte överallt annars.


    KlunsSmurfen skrev 2018-12-10 09:54:23 följande:
    Du är väldigt bra på att minimera saker så fort det handlar om något (vissa) kvinnor gör, om du vill att jag ska ta dina inlägg seriöst så vill jag ha en bra förklaring till varför du förminskar mäns utsatthet och jämför det med en lavett och samtidigt påstår att det är tabubelagt och skamligt att bli slagen av en kvinna. Patetiskt.

    Jag kan ju alltid analysera det ur genusperspektiv, det är strukturellt mansförakt. Du och din feminism är en bidragande orsak till:Women Can Be as Violent as Men - Quadrant Online
    quadrant.org.au/magazine/2018/09/women-can-violent-men/
    Intimate partner abuse of men:
    www.ecu.edu.au/__data/assets/pdf_file/0007/685276/10_Tilbrook_Final-Report.pdf
    A Review of Research on Women?s Use of Violence With Male Intimate Partners
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2968709/
    Domestic Violence and Abuse in Intimate Relationship from Public Health Perspective
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4768593/

    Ignoramus skrev 2018-12-10 10:19:09 följande:

    Jaha. Din argumentationsteknik lämnar minst sagt lite att önska den med. Är det så svårt att hålla isär din c-uppsats och familjelivs forum? Snälla försöka i alla fall, innan vi utvecklar artros i tummarna av allt febrilt scrollande.

    Jag sa att kvinnor får uppsöka sjukvård för sina skador BETYDLIGT oftare än män. BETYDLIGT. Om du tycker att jag ringaktade er utsatthet genom att koka ner det till en lavett, så tycker jag du ringaktar vår utsatthet genom att säga misshandel som misshandel. Det finns grader i helvetet. Det är skillnad på en svidande kind och att få sina tänder utslagna, även om ingen borde få uppleva något utav det.


    Jag bad om en bra förklaring.

    Att ifrågasätta att du "kokar ner" det till en lavett/svidande kind (det är ju
    skillnad på riktig misshandel med blodiga köttslamsor och en örfil som knappt räknas) och länka till studier är inte samma sak som att säga misshandel som misshandel.

    Var har jag skrivit misshandel som misshandel?

    Ja, mäns våld är grövre så det är inte så svårt att räkna ut att om en pojke blir utsatt för psykiskt våld av sin mamma så kan han använda grovt fysiskt våld mot sina framtida flickvänner, det är en väldigt enkel ekvation som inte existerar i genusdebatten och man förklarar det gärna med "en destruktiv mansnorm". Kan vi lösa det med genusdagis?

    (Vuxna)män brukar inte påverkas lika mycket psykiskt av lindrigare fysiskt våld som kvinnor gör, kan du förklara det med genusteorier eller kan det ha biologiska orsaker?

    Fortsätter på min c-uppsats.
    Män mer utsatta för våld i relationen än kvinnor - Göteborgs universitet
    sahlgrenska.gu.se/forskning/aktuellt/nyhet//man-mer-utsatta-for-vald-i-relationen-an-kvinnor.cid1185940

  • KlunsSmurfen
    KlunsSmurfen skrev 2018-12-10 09:19:27 följande:
    "Det finns en vanföreställning där om att kvinnor är emotionella och irrationella stackars varelser..."
    ja det finns ju de som påstår det men vad är det för slags killar som gör det?
    "...som dras till dåliga män och att snälla män blir utan kvinnor."
    "snälla" killen som påstår att konflikträdd = snäll och vägrar förstå att när kvinnor säger snälla män så menar de män som kan respektera dem.
    nihka skrev 2018-12-10 11:32:15 följande:
    Du kanske inte märkte att jag pratade om en specifik persons inlägg här i tråden.
    nej det gjorde jag inte men jag har sett ett antal inlägg på forumet som antyder samma sak.
  • KlunsSmurfen
    nihka skrev 2018-12-10 11:28:01 följande:
    Det är inte det minsta konstigt att pojkar leker med dockor, och då inte bara actiondockor, och ingen kommer bli förvirrad varken av genusforskning eller det du kallar genusdagis.

    Barn ska behandlas som barn och inte särskilt som små män och små kvinnor och samhällets arbete med att fostra barnen till välfungerande människor/samhällsmedborgare/individer börjar på förskolan. Genusvetenskap och genusforskning är ju internationellt och ingen särskild svensk företeelse,

    Tycker du män och kvinnors hjärnor skiljer sig åt mer i olika länder för det är stor skillnad på fördelningen manliga och kvinnliga läkare i olika länder. Visst förklaras detta av normer och kultur och i de fall dessa normer och kulturen ger olika utslag för män och kvinnor, ja det är precis det genusvetenskap intresserar sig för. Inga konstigheter alls.

    Att makt skulle spela in är ju inte heller konstigt eftersom de länder där kvinnor inte får lov att studera på högskola/universitet, vilket är en förutsättning för att kunna bli exempelvis läkare, är det ju knappast för att alla har röstat om saken och kvinnorna tycker det är onödigt. Och inte heller var det så för 131 år sedan i Sverige.
    "Genusvetenskap och genusforskning är ju internationellt och ingen särskild svensk företeelse, "
    ja, det är ju ett problem som verkar vara strukturellt.

    Jämför
    Pojkars antipluggkultur möjlig att förändra - Göteborgs universitet
    www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/nyheter/detalj//pojkars-antipluggkultur-mojlig-att-forandra.cid1555125

    med

    5:54, 7:54



    Biologiska faktorer och könsskillnader i skolresultat - regeringen.se
    www.regeringen.se/49b719/contentassets/01904bc2d1aa46d5b9412f8eb66a4b41/biologiska-faktorer-och-konsskillnader-i-skolresultat-sou-201052
    Kvinnors hjärnor verkar ha en bättre intern kommunikation än mäns. Kopplingen mellan de två hjärnhalvorna ? korpus callosum ? är tjockast hos kvinnor och det tyder på att kvinnor snabbare kan växla från en uppgift i ena sidan av hjärnan till en i den andra.

    Kvinnor har också ett något större språkcentrum än män medan män kan skryta med att deras limbiska system är större än kvinnornas. Där styrs bland annat minnet och luktsinne.

    illvet.se/manniskan/hjarnan/hjarnan-fem-myter-om-manniskans-viktigaste-organ
    Genusvetaren Fredrik Zimmerman har ju ingen koll på vad han babblar om.
    Jämför Ignora­mus teorier om våld (kvinnoförakt & kvinnohat) med det jag länkat tidigare så stämmer ju inte orsakerna överens på långa vägar.

    Genus"vetenskap" är väldigt ovetenskapligt och opedagogiskt så det är inte rätt väg om man vill uppfostra barn till välfungerande människor.
    Ska en liten grupp genusvetare som inte förstår hur människor fungerar ha tolkningsföreträde och använda barn som försökskaniner i ett socialt experiment?
    Hade alla föräldrar vetat vad genus"vetenskap" & genus"pedagogik" är hade fler protesterat.

    Det finns ingen seriös forskare och ärlig forskare som påstår sig veta hur mycket som är biologi och hur mycket som är miljö/kultur eftersom det är något som samverkar och eftersom vi är olika så är det väldigt individuellt hur mycket det påverkar. Vi blir påverkade av olika faktorer och det blir nästan oändligt många faktorer som påverkar oss olika, i studierna jag har länkat "jämställdhetsparadoxen"  är det ändå ett stort glapp som beror på [vad som helst] men genusvetare som ignorerar biologi trotts att vi är biologiska varelser vet hur allt funkar och vet hur allt ska förändras?

    "...och ingen kommer bli förvirrad varken av genusforskning eller det du kallar genusdagis."
    jodå, ett barn som tror att det är en pojke/flicka eller vad som helst är redan förvirrad.

    "Barn ska behandlas som barn och inte särskilt som små män och små kvinnor..."
    De ska behandlas som flickor och pojkar och inte som en hen som de gör på vissa dagis. På vissa genusdagis försöker man aktivt styra vilka leksaker ungarna leker med, tycker du att det är ok?
    Är det ok att slänga alla pippi böcker bara för att det sticker i ögonen på någon genusfröken?

    "Tycker du män och kvinnors hjärnor skiljer sig åt mer i olika länder för de är stor skillnad på fördelningen manliga och kvinnliga läkare i olika länder."
    Vad har det med min kritik mot verklighetsfrånvända genusteorier att göra?
    Att det finns normer och skillnader mellan olika kulturer är inget som går att använda som argument för att genus"vetenskap" skulle vara vetenskapligt när det är så lätt att falsifiera med riktig vetenskap.
Svar på tråden Varför är män så lättkränkta?