Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Tösen01 skrev 2019-02-11 18:00:07 följande:

    Absolut. Fel av mig att uttrycka mig som om att det är "fel" att inte betala för NIPT, men menade att om man själv betalar för KUB, så är steget mot NIPT inte lika stort som om man fick KUB gratis. Förstår du hur jag menar? Skulle jag ändå betala, skulle jag välja den bästa metoden om så var möjligt.

    Allt kan ändå gå fel vägen, friskt barn i magen, men sen händer något under förlossningen eller senare i livet. I vår familj har förekomsten av kromosomavvikelser förekommit, så vi (jag) vill vara helt säker på den fronten, men allt kan hända ändå.

    Dock är det så överlag, att folk skyller på att de ej har råd med vissa saker, men sanningen är ibland att man bara inte tycker det är värt det. Vill man verkligen och summan ej är orimlig, går det. En vän skippade NIPT trots att det hade varit väldigt bra "de hade inte råd" sedan två veckor senare köpte de en ny TV på REAN "den kosta bara 13 900 kr". Barnet hade en trisomi och dog efter förlossningen. Efter det har jag lite taggarna utåt mot den typen av människor. Särskilt eftersom de grät ut överallt att de minsann är fattiga och bara överklassen har råd. Brutit med denne nu, inte pga detta, men på det sättet. Jag hoppas de har kvar sin TV....

    Dock gäller det ju inte alla!! Det vill jag poängtera. Men efter detta, så har jag fått ett annat perspektiv på vissa saker. Nåväl. Tror alla härinne längtar efter sitt/sina barn och vill hen allt gott. Så jag ber om ursäkt om jag förolämpade någon, var inte alls min mening!


    Ja det håller jag verkligen med om, hade jag inte bott i sthlm och fått KUB gratis hade jag nog betalat för nipt istället. Och förstår verkligen irritationen mot den vännen. När det gäller den typen av prioriteringar och att ödet sen ?straffar? dom så, så blir det ju väldigt tydligt.

    Jag tror verkligen inte du menar att någon här inne är dum eller snål, ville bara vara en motpol så att ingen känner att dom gör fel som inte väljer KUB. Tycker du resonerar helt rimligt utifrån dina erfarenheter och känslor.

    För min egen del handlar det nog mycket om den förlust jag barn med om iom mitt sena missfall. Tror jag liksom accepterat att man inte kan kontrollera allt, och att försöka ha 100% kontroll har bara gjort mig stressad. Så jag försöker hålla det på en nivå som känns lagom för mig.
  • Jojjans
    Tösen01 skrev 2019-02-11 19:00:46 följande:

    Ja men du har ju rätt. Usch känner mig dum som uttryckte mig så klumpigt. Jag har läst om vad du fått genomgå och beklagar verkligen. MEN du är nog en av de klokaste på familjeliv, så trots allt tror jag du vuxit dom person och fått ett större perspektiv på saker, än vad tex jag har. Sedan hade du säkert velat vara utan denna typ av resa, men du kommee få både och. Håller så tummarna för dig/er. Er mirakelbebis är påväg. Kram


    Haha åå, nu känner jag mig dum som skrev dig på näsan... vi är alla så himla måna om att det ska bli rätt och vill göra det absolut bästa i sammanhanget för våra älskade kommande bebisar. Det är så otroligt många val som ska göras och nya saker som man ska förhålla sig till, så det är verkligen inte lätt att samtidigt förhålla sig till alla andras väg och val i det. Vi har alla olika ryggsäckar som vi bär på och det är nog omöjligt att sätta sig in i allas förutsättningar samtidigt.

    Vi gör alla så gott vi kan utifrån vad vi tycker är bäst. Jag tror du har rätt i att jag lärt mig myclet av min resa och även om jag önskar att det inte hade hänt så önskar jag inte att vara utan vem det gjort mig till. Jag har blivit klokare och garanterat mer ödmjuk inför livet.

    Jag hoppas såå att du har rätt, att det är våran tur nu. Håller verkligen tummarna för alla här inne och man blir så ledsen när det går dåligt för någon.

    <3 <3 <3
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-11 20:56:39 följande:

    Haha min bm sa på inskrivningen att "är det nån sida på nätet du ska undvika så är det familjeliv för där får du bara läsa det värsta av det värsta som gör dig orolig i stället för lugn.." Finns nog en del sanning i det faktiskt. Många människor hänger här och kanske är det många som råkat ut för mkt "skit" som behöver lite stöttning och då blir ju procenten av vad som är "normalt" inte riktigt sanning.

    Folk har också en tendens till att berätta det värsta ;) 

    Jag hänger här för att det är en förströelse och det är skoj att höra hur andra i samma sits mår och tänker MEN jag tror det är viktigt att försöka vara lite klarsynt i vad som är "vanligt" och inte när man hänger här ;)


    Min bm sa samma sak. Men jag blir lite irriterad över deras inställning. All den mängd information och kunskap jag fått på FL hade jag aldrig kunnat få av vården, eftersom dom viftar bort det mesta som normalt osv.

    FL är i första hand stor gemenskap och stöttning. Men utöver det även en extremt stor samlad kunskapskälla. Man måste bara vara extremt källkritisk, och såklart vara medveten om att antalet personer det gått snett för, hypokondriker och extremt oroliga är överrepresenterade här.
  • Jojjans

    Idag var första morgonen jag inte tog mig upp ur sängen pga illamående. Fick be min sambo ge mig nåt innan han åkte till jobbet. Ska sluta säga att ?jag har iallafall inget illamående? nu...

  • Jojjans
    Anonym (Räkan) skrev 2019-02-12 07:59:35 följande:

    Alltså nu har jag varit på VUL. 7+2 stämde bra. Allt såg fint ut - bara att det var visst TVÅ SMÅ HJÄRTAN som slog fint!! ????????????

    Det är ju helt sjukt.. först betalar man många tusen och många schemaligg och kan inte ens få en. Så vips så blir det TVÅ!! Hjälp?!


    Nämen ååå vad roligt!!! Hur känns det? Hur länge har ni kämpat? GRATTIS!!!
  • Jojjans
    Daphodil skrev 2019-02-12 07:36:42 följande:

    Tycker FL kan vara bedrövligt på sina ställen (folk som hoppar på varann för att deras föräldraskap ser olika ut, eller den tjej som fick väldigt otrevlig kritik för det ovanliga namn hon hade valt till sitt barn) men just i BIM- och BF-trådar tycker jag, precis som ni, att det är fin stämning och mycket stöttning.


    Jag har mest varit i Bim- och BF-trådar, och i trådar om tempning och missfall och andra mer specifika problem osv. I den typen av grupper är det alltid fin stämning. Men kunskapen är ju extremt blandad och man måste vara bra på att sålla information och kunna göra en logisk bedömning av allt folk skriver. Men har lärt mig såå mycket och tycker det är synd att tex bm inte ser vilken tillgång det är att folk bildar sig själva, och vilken gemenskap som finns här.
  • Jojjans
    Anonym (Räkan) skrev 2019-02-12 08:40:07 följande:

    Vet inte hur det känns. Chockad!!! Haha!

    Vi har försökt aktivt i kanske 3-4 år, gjort två ivf som inte ens var i närheten av lyckade.. tack!! ;)


    Wow vilket fantastiskt resultat av flera års slit! Var det ivf denna gång med eller råkade det bara hända naturligt?
  • Jojjans
    Tösen01 skrev 2019-02-12 11:11:46 följande:

    Halloj!

    Jag har ett dilemma och skulle gärna vilja ha lite input. Vi gjorde ul i v. 9 och då såg vi ett litet hjärta. Nu har vi valt att ej göra KUB utan gå direkt på NIPT, ska ta blodprov v.11 och får svar i v. 13. Nu blir det ju så att vi då ej får ett ul i v. 12-ish eftersom vi ej gör kub. Nästa ul är RUL i v. 17-18. Det känns ganska långt dit. Hade ni bokat in ett ul där emellan? För att se om den lille lever och allt ser bra ut? I så fall när? I vilken vecka? Först ville jag göra ett ul innan NIPT, för att vara säker på att allt ör bra innan man skickar iväg ett sådant dyrt test. Dock vill jag inte göra ett ul utan mannen, och han jobbar väldigt mycket de kommande tre veckorna. Självklart skulle han ta ledigt om jag bad honom. Men då vi bor i en annan stad än där jag är skriven, innebär ett ul att han behöver ta ledigt en hel dag. Känns lite onödigt och hans patienter får då vänta ytterligare på en tid innan de får hjälp. Vi har kollat där vi bor och jobbar, men finns inget privat ul att göra tyvärr. Hur hade NI gjort och resonerat?

    Kram


    Jag förstår att du såklart vill ha med din man, men för mig låter det smidigast om du kan tänka dig stt åka och göra det själv innan nipt. Jag var på nåt ultraljud själv förra gången av praktiska skäl, och det är inte det man vill men det går ju. Min sambo fick ju vara med på alla andra.
  • Jojjans
    Februari16 skrev 2019-02-12 15:35:36 följande:

    Jaha.. då blir vi ytterligare några som tillhör statistiken..

    Åkte in för vul för att få se våra skatter men där fanns inget.. 8+1 idag.. Vi är helt knäckta och bara gråter.. På måndag blir det nytt vul men om status quo så ska jag skrapas nästa vecka.. Livet, hör ni. Var rädda om er..


    Åå neeej fy vilket hårt slag, förstår att ni när otröstliga just nu. Tillåt er att sörja, när ni orkar kommer ni ta er igenom det här <3
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-13 14:34:42 följande:

    Ni som fått hemska och dåliga besked på era VUL/UL. Jag måste fråga, men jag förstår om ni inte orkar svara, men det är min största mardröm att man ska TRO att barnet lever men inte gör det!!

    Nu såhär efteråt, kunde ni se att nåt ÄNDRADES och att barnet kunde ha dött just den tidpunkten eller var det bara så att ni blev HELT överrumplade?

    Alltså förvånad, chockad osv blir man ju men tänker att man kanske efteråt ändå kan ha sett några symtom/tecken?

    Eller ni som haft MA/MF innan? Har ni märkt nåt om ni nu ser i backspegeln?


    Jag tror att du också måste ställa motfrågan: hur många av alla här inne som har varit gravida förr har plötsligt känt nån skillnad, att nåt ändrats, att illamående eller andra symptom försvunnit och att allt sen ändå visade sig vara bra?

    Jag är övertygad om att det är betydligt fler, och det är lätt att i efterhand uppleva att man ?kände att något var fel?. Men i ärlighetens namn, hur många gånger har vi inte alla känt att nåt var fel, fått panik och sen har det visat sig att det inte var någon fara? Bara att dom illfällena glömmer man snabbt...

    Risken med den här typen av frågor är att man bara går runt och letar tecken på att något är fel. Att man föder sin oro än mer. Det känns i ärlighetens namn inte så lugnande.

    Det gäller såklart inte bara dig, utan är en påminnelse till oss alla här inne, särskilt nu när så många fått hemska besked och det är lätt att jaga upp sig.
Svar på tråden Bf September 2019