Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Daphodil skrev 2019-02-07 10:08:25 följande:

    Tänk denna ständiga oro. Mått väldigt illa några dagar och behövt ta Lergigan comp. Sen igår mår jag mindre illa, behöver knappt ta tabletter. Samtidigt är molvärk och bröstömhet kvar. Försöker vara lugn men det är ett helsike när symtom minskar sådär. Någon som känner igen sig från tidigare graviditet och kan lugna mig?


    Jag har precis gått in i vecka 8 och mina symptom förändras hela tiden.

    I vecka 5-6 molvärk, uppsvälld mage, sträckningar i ligamenten. Bara lite ömma bröstvårtor.

    I vecka 6-7: yrsel, åksjukekänsla, panikhungrig på 5 röda, och åksjuk om jag ingen äter. Dödstrött hela tiden. Men inte lika svullen längre. Knappt någon molvärk.

    Vecka 7-8: inte lika trött, och inte heller så uppsvälld mer än efter maten. Otroligt ömma bröst så jag knappt kan röra dom! Blir extremt hungrig snabbt. Förr förändrat luktsinne, tycker allt luktar väldigt starkt! Knappt någon molvärk.

    Och nu senaste dagarna har jag börjat få ont i ligamenten om jag ställer mig snabbt eller nyser utan att dra upp knäna. Hugger verkligen till! Men som sagt, vad jag känner varierar hela tiden. Ibland öfrsvinner nåt symptom i en eller ett par dagar och kommer sen tillbaks, eller byts ut av nåt annat... Du behöver nog inte alls vara orolig!
  • Jojjans
    Daphodil skrev 2019-02-07 11:53:37 följande:

    Tack, det lugnar. Mina bröst är också ömmare nu än tidigare, (har inte haft så mycket ömhet hittills, men igår kväll var det rätt obekvämt att ligga på mage) så det känns ju också bra.


    Jag var gravid i 16 veckor i somras och var knappt illamående då heller, och väldigt lite molvärk. Men när jag sen fick missfall så fattade jag efteråt hur gravid jag ändå känt mig trots att jag tyckte att jag hade så lite symtom. Det jag försöker säga är: man vänjer sig snabbt och glömmer hur det var innan :)
  • Jojjans
    Madde9023 skrev 2019-02-07 13:41:32 följande:

    Är i vecka 8 (7+4) och har haft en hemsk vecka senaste veckan. Har varit ganska förstoppad, vilket i sin tur har lett till magkatarr och illamående... Så sug/värk i magen med extrema hungerkänslor och samtidigt illamående..   Längtar till första möte med bm på måndag 11/2 så jag äntligen kan fråga om vilka mediciner som är okej att använda osv. Har kört med novalucol tuggtabletter (halsbränna/sura uppstötningar) nu efter att pratat med dem på apoteket, men känner att jag kanske skulle behöva köra på något mer laxerande istället...

    Någon mer som haft liknande problem?


    Jag är uppsvälld, förstoppad och tappar matlusten efter några tuggor, antagligen för attmagen är mer eller mindre full. Men blir panikhungrig. Har inget illamåendet men annars känner jag igen mig. Jag har bara försökt äta mer frukt och fibrer, och druckit mer! Och försöker gå på promenader för att sätta igång magen.
  • Jojjans
    Mamaamu skrev 2019-02-07 16:51:37 följande:

    Tack :)

    Problemet med detta är att jag skulle på kub nästa vecka i v11 men nu skrev han in att jag inte skulle gå på den utan vänta och gå 1-2 veckor efter . Är då rädd att om mina beräkningar stämmer med min mens, ja då är jag i v 13 och då är det försent med kub.

    Fostret var 6.5 cm lång nu iaf.


    Jobbig situation, men det lugnar dig kanske att det inte alls är för sent med kub i vecka 13. Jag gjorde i vecka 14 i somras! Tror man säger att 13+6 är sista dagen det går att göra.

    Kanske kom din ägglossning liite senare än vanligt, men kanske inte så sent som en vecka? Jag plussade väldigt svagt redan på äl+9 (tempar och är helt säker på när den var) så det är ju möjligt att du hade några dagar senare än du trott iallafall..
  • Jojjans
    September89 skrev 2019-02-07 17:56:37 följande:

    Idag fick jag hem tider för både kub och rutinultraljudet. Lite besviken då jag hade hoppats på kub nästa vecka men det blir först om två veckor. Kommer alltså vara i vecka 14 enligt deras beräkning men vecka 13 enligt vad jag själv tror pga långa menscykler. Fick sämsta tänkbara tidpunkten också, måste lämna jobbet en timme efter att jag börjat och mitt i pågående aktiviteter. Måste komma på något att säga på jobbet igen också. Inför bm besöket sa jag att jag skulle på cellprov och kanske bli sen till jobbet.

    Usch, blir så stressad av att behöva gå ifrån på arbetstid men oftast är det ju svårt att styra så att man får tider innan eller efter jobbet. Tror att mina kollegor är förstående men nu har jag varit sjuk hela veckan och sedan har jag både kub och dotterns utvecklingssamtal som jag måste gå ifrån för när jag kommer tillbaka. Känner mig inte som någon rolig kollega just nu!


    Jag hade skyllt på tandläkartider, typ att jag höll på

    med nån rotfyllning och behövde gå tillbaka flera gånger eller nåt ;)
  • Jojjans
    Anonym (Orolig) skrev 2019-02-07 21:25:06 följande:

    Varför är kontrollstrecket idag så mycket starkare än i måndags? Eller är det teststrecket som har blivit svagare? :( :(


    Tror bara olika tester har olika mycket färg i sig. Det är bara digitala test med veckoindikator som verkligen mäter mängden hcg, kan vara tryggare att kolla med dom!
  • Jojjans
    Anonym (Orolig) skrev 2019-02-08 07:29:11 följande:

    Ont/spänt längst ner i magen imorse när jag vänt mig i sängen. Liten svag ljusljusbrun flytning nu när jag torkade mig efter toaletten. Jag går sönder :?( :?(


    Vilken vecka borde du vara i?
  • Jojjans
    Anonym (Orolig) skrev 2019-02-08 07:29:11 följande:

    Ont/spänt längst ner i magen imorse när jag vänt mig i sängen. Liten svag ljusljusbrun flytning nu när jag torkade mig efter toaletten. Jag går sönder :?( :?(


    Att det för ont och spänner är vanligt även i en frisk graviditet. Det kan vara ligamentssmärtor. Likaså bruna flytningar. Slemhinnorna är sköra och små blodkärl kan brista i livmodern eller livmodertappen pga allt där nere är mer blodfyllt. Jag tycker inte heller att det är en tydlig sänkning på dina graviditetstest. Men det beror på hur långt fången du är, eftersom dom inte var superstarka.

    Allt det du beskriver kan alltså vara tecken på missfall. Men det kan också vara en slump att du fött alla dessa symptom samtidigt och allt kan vara helt normalt också.

    Hoppas på det bästa för dig!
  • Jojjans
    Anonym (Orolig) skrev 2019-02-08 12:30:28 följande:

    Tack för svar. Jag kör nog en tur till gynakuten senare och hoppas på det vul. Eller är det för tidigt att se någonting i 6+4 (vecka 7)?


    Har dom en bra ultraljudsmaskin ska man kunna se hjärtat om det slår. Lycka till!
  • Jojjans
    Lita89 skrev 2019-02-08 16:20:56 följande:

    Mina blödningar har fortsatt och blivit värre idag, åker därför till gynakuten om en stund. Sambon är fast på jobbet och jag har inte berättat för familjen än (v 10). Ska jag chocka mamma och eventuellt göra henne superledsen eller kan man åka in själv?


    Hoppas att du fått hjälp och något slags besked så du slipper ovissheten, och självklart att det helst var ett positivt sådant. Håller tummarna för dig <3
Svar på tråden Bf September 2019