• Anonym (Camilla)

    Stör mig på hans present

    Det här kommer låta otacksamt. Men jag stör mig på min pojkväns present, till mig och mina barn. Självklart jättefin gest men den ger mig andra vibbar och jag kan inte rå för det :(

    Vi fick en popcornmaskin. Den är gigantisk och tar upp ett halvt skåp i köket. Plats jag inte har, han vet dessutom att jag lagt ner tid på sistone att försöka rensa hemma, även i köksskåpen, just för att jag redan har så trångt. Dessutom vet han att både jag och barnen föredrar popcorn man poppar i kastrull. Vi har provat poppa i den och förutom den metalliska kemiska lukten är den ett monster att diska, asdrygt så jag kommer aldrig tycka den är värd att använda.

    Inget är liksom bra med den, det den dessutom säger mig är att han typ inte märkt av vad jag uppskattar. Är jag störd eller?

  • Svar på tråden Stör mig på hans present
  • Anonym (123)
    Anonym (Camilla) skrev 2019-03-06 10:37:50 följande:
    Jag har kanske inte det nej. Det här upprepas ofta, det lyser igenom att det är skillnad på tänket med/utan barn även i andra aspekter. Börjar störa mig på riktigt.
    Du får fundera på om ni ska fortsätta tillsammans...
  • Anna60

    En satans jävla present! JAG fick en sån i julklapp av ett av mina barn. Jag äter inte ens popcorn så gissa vem presenten EGENTLIGEN var till. Tack och lov sprack den efter några användningar så jag slängde skiten. Som du säger så är den otymplig och tar massor av plats. 

    Sälj den på blocket. Eller skänk bort den mot avhämtning.

  • tankfull
    Anonym (Camilla) skrev 2019-03-06 10:37:50 följande:
    Jag har kanske inte det nej. Det här upprepas ofta, det lyser igenom att det är skillnad på tänket med/utan barn även i andra aspekter. Börjar störa mig på riktigt.
    Det är nog snarare där skon klämmer, för ingen blir så arg bara för en popcornmaskin i present. Det är väl alla smågrejer sammantaget som blir en irritation som ligger och gnager tills det exploderar - som ett majskorn till ett fullfjädrat popcorn : ) 
  • scanmia

    Skulle du kunna säga att ni inte har plats och fråga om han kanske skulle kunna ha den i sitt hem? Vi kör den varianten med välmenande släktingar som köper otympligt stora leksaker till barnen, typ sandlåda (vi bodde i en liten trea) och leksaksbil att sitta och köra i. Farmorleksaker som de kan leka med hos farmor... 

  • Anonym (Louise)

    Har bara läst första inlägget.

    Killar är ofta dåliga på presenter och julklappar men denna tycker jag ändå visar på omtanke och var en bra present.

    Han vet att ni gillar popcorn. Han tänkte underlätta poppandet så du slipper hålla på med kastrullen. Plus att han säkert tyckte att den var lite rolig.

    Sen att den tar mycket plats och att smaken blir lite annorlunda tänkte han nog inte på.

  • Anonym (Qwerty)
    Anonym (123) skrev 2019-03-06 10:20:21 följande:

    Han har uppfattat att ni gillar popcorn, och att du rensat i dina skåp (mer plats).

    Du får nog vara mer tydlig i fortsättningen.


    Så tänkte jag också när jag lästeTS.
  • Anonym (Qwerty)
    Anonym (123) skrev 2019-03-06 10:20:21 följande:

    Han har uppfattat att ni gillar popcorn, och att du rensat i dina skåp (mer plats).

    Du får nog vara mer tydlig i fortsättningen.


    Så tänkte jag också när jag lästeTS.
  • Anonym (Soe)

    Nu är jag helt seriös, men finns både slushmaskinen och popcornmaskinen för avhämtning i Stockholmsområdet så tar jag gärna dem! Slush är skitgott och har dessutom ingen micro och börjar tröttna på grytpopcorn, som visserligen är väldigt gott men har ätit det sen jag föddes typ.

    Jag har i och för sej inga barn. Men verkar väl vara en av få häromkring som varken är trångbodd eller har gott om pengar. Och skulle uppskatta dessa mycket själv. Men tänker att det finns många barnfamiljer som lever runt existensminimum som skulle vara de perfekta mottagarna. Om det nu skall ges bort något.

    Det vore nog taskigt mot dina barn om du gav bort popcornmaskinen direkt. Du har ju dessutom kvitto och kan säkert lämna tillbaka den pga "skum lukt vid användning". Annars få några slantar för den på blocket. Så kan barnen få något annat kul eller gott för de pengarna, massa glass tex som du sa

    Men du med slushmaskinen. Vill du bli av med den på riktigt så kan jag hämta den

    Mitt eget bidrag till "Stora otympliga presenter som blir stående i skåpen och är helvetiska att diska"; Var en smoothie maker som jag fick för ca 15 år sedan av mina föräldrar och faktiskt hade önskat mej själv väldigt länge. Hade precis gått en bartenderutbildning, men missade att denna jag önskat mej varken pallade med att krossa is eller frysta jordgubbar.
    Hade varit bättre med en bra mixer. Den hade dessutom så många olika delar varav vissa var riktigt svåra att diska, så fick diska med tandborste
    Den har används kanske 2-3 gånger och sedan blivit stående i ett skåp. Vill absolut inte slänga den annat än där den hör hemma; på tippen för elektroniskt avfall. Dessa sopstationer tenderar att ligga långt bort och jag har varken bil eller körkort, och tar emot att slänga något som fungerar. Fast den kanske inte ens fungerar efter att ha "vilat" i mitt skåp så länge?

  • Anonym (Suck)

    Det var som när min man gav mig en resa i present till en plats som jag sagt vid flera tillfällen att jag inte tycker om. När jag blev upprörd istället för att bli glad blev han sur och tyckte jag var otacksam. Jag tyckte han var dum i huvudet. Det är tydligen svårt att lyssna på vad en person säger, eller så visste han om att jag inte tyckte om det stället men sket i det för att han tycker om det. Konstigt iaf när det finns massa andra ställen att åka till. Vet inte om det är just min man eller män i allmänhet. Irriterande är det iallafall

  • Anonym (Camilla)

    Nämnde lite försiktigt nu ikväll efter den här tråden om det skulle vara ok att lämna tillbaka/ge bort den... Det slutade med att jag blev boven i dramat, han kunde inte se hur hans omtanke, en fin present till mig och mina barn kunde bli något dåligt. Känner lite ännu mer nu hur vi inte ser saker på samma sätt...

Svar på tråden Stör mig på hans present