• Anonym (Camilla)

    Stör mig på hans present

    Det här kommer låta otacksamt. Men jag stör mig på min pojkväns present, till mig och mina barn. Självklart jättefin gest men den ger mig andra vibbar och jag kan inte rå för det :(

    Vi fick en popcornmaskin. Den är gigantisk och tar upp ett halvt skåp i köket. Plats jag inte har, han vet dessutom att jag lagt ner tid på sistone att försöka rensa hemma, även i köksskåpen, just för att jag redan har så trångt. Dessutom vet han att både jag och barnen föredrar popcorn man poppar i kastrull. Vi har provat poppa i den och förutom den metalliska kemiska lukten är den ett monster att diska, asdrygt så jag kommer aldrig tycka den är värd att använda.

    Inget är liksom bra med den, det den dessutom säger mig är att han typ inte märkt av vad jag uppskattar. Är jag störd eller?

  • Svar på tråden Stör mig på hans present
  • sextiotalist
    Åsa skrev 2019-03-07 14:44:46 följande:
    När jag läser detta känns det skönt att vi inte omges av någon gruppkultur där det ska flashas presenter som bevis på uppskattning.
    Vi har aldrig gett presenter på alla hjärtans dag för övrigt (en gemensam fika är trevligt däremot).
    Jag skulle också tycka det var lite tråkigt att som enda närvarande inte få present vid jul men att byta presenter vuxna emellan slutade vi med för några år sedan, vi ger till närvarande barn och brukar få något av dem också.
    Vi fixar till jul, med julrim etc. Men till födelsedagar nej, inte regelbundet, ibland händer det.
  • Anonym (Östen)

    Varför säger du inte att du stör dig på hans present till honom? Ni bor ju för fasen ihop och har dessutom barn tillsammans. Varför kommunicerar du inte detta du skriver till honom?Förvånad

  • Anonym (Camilla)
    Anonym (Östen) skrev 2019-03-08 06:19:34 följande:

    Varför säger du inte att du stör dig på hans present till honom? Ni bor ju för fasen ihop och har dessutom barn tillsammans. Varför kommunicerar du inte detta du skriver till honom?


    Hade du läst lite hade du insett följande:

    1. Jag har berättat att presenten inte riktigt passade oss.

    2. Vi bor inte ihop.

    3. Jag kommunicerar med honom om detta. Gjorde även det när han väntade på mig vid ett dukat matbord med tända ljus direkt efter att jag kommit från ett julbord... även när han kom hem till mig när jag var magsjuk och ville verkligen inte ha besök (jag sade detta TYDLIGT), men han ville ju bara visa omtanke. Eller när han lade upp en myskväll där jag fick välja bio, jag sade varsomhelst förutom filmen X, sedan när han skulle boka bion så tog han X för jag svarade inte i telefonen (när jag jobbade) och han inte visste.

    Jag har 100 sådana. Överväger att avsluta relationen.
  • Anonym (Pop)
    demokrati1995 skrev 2019-03-08 02:21:58 följande:

    Man har inte rätt till några presenter alls.


    Man har inte "rätt" till nåt. En relation är dock inte ett kontrakt med en lista på vad man har rätt till. En relation ingår man för att man tycker om personen, den bygger på att man ser, bekräftar och ger varandra kärlek och respekt. Vissa handlingar förstärker den känslan, andra förringar.
  • legomum

    Ska man ge en present så ska man ge något man tror personen uppskattar.

    Jag tycker inte att du överreagerar. Men istället för att bli tjurig på honom så skulle du bett att få kvittot så du skulle kunna byta ut mot en gryta istället.

    Sedan kan du väldigt tydligt hinta om vad du önskar dig så han inte behöver gissa.

    Första åren jag och min man var tillsammans var han likadan. Han köpte det han trodde att jag ville ha, ofta var det helt käpprätt fel.
    Men jag sa istället att jag tex behöver nya färgpennor (mjuka) och jag fick en låda. Inte det märket jag tittat på men jättefina.
    Nästa gång ville jag ha en speciell köksmaskin och fick allt rätt, från färg till modell.

    Så länge man vet att karlarna inte kan läsa ens tankar så får man kommunicera med dem.

  • smulpaj01

    Gör slut! Ingen av er verkar ha några starka känslor så varför dra ut på eländet?

    Personligen kan jag förstå att han trodde det var en bra och fin present till dig och barnen.

    Tror du verkligen du hittar nån som vill köpa en begagnad popcorn maskin för 95% av priset?

    Möjligen kan du sälja den för 20% i bästa fall. Ge den till killen så kan han ha användning av den på myskvällar med nästa tjej.

  • Mimosa86

    Inte konstigt att bli besviken när ens partner inte tagit sig tiden eller haft intresset att lära känna en och ens smak.

  • Anonym (Camilla)
    smulpaj01 skrev 2019-03-08 10:02:02 följande:

    Gör slut! Ingen av er verkar ha några starka känslor så varför dra ut på eländet?

    Personligen kan jag förstå att han trodde det var en bra och fin present till dig och barnen.

    Tror du verkligen du hittar nån som vill köpa en begagnad popcorn maskin för 95% av priset?

    Möjligen kan du sälja den för 20% i bästa fall. Ge den till killen så kan han ha användning av den på myskvällar med nästa tjej.


    Jag ska göra slut redan i helgen faktiskt, hans handlingar generellt och mitt eviga förklarande tar så sjukt mycket mer energi än vad det ger.

    95% rabatt på priset skulle det såklart ha stått. Att ge tillbaka den till honom är ingen dum idé alls, finns säkert många tjejer som tycker det är skithäftigt, hon är dock inte jag.
Svar på tråden Stör mig på hans present