• Anonym (Villrådig)

    Prata om tidigare sexerfarenheter?

    Hej!

    Mitt första inlägg här på Familjeliv så ha lite överseende med mig ifall jag inte snappat upp forumkulturen helt ännu. Det blir också ett rätt långt inlägg, så jag har full förståelse för om någon ger upp halvvägs.

    Min fru och jag har varit ihop i över tio år. Vårt sexliv har aldrig varit friktionsfritt (relationsmässigt alltså, fysiskt glider det bra Skrattande) men mer om det kanske kommer i en annan tråd.

    Den här trådens frågeställning gäller samtal om sexuella erfarenheter man haft innan den relation man lever i nu.

    För mig är det en självklarhet att kunna prata om allt när man lever i en fast relation, speciellt om den är långvarig och när båda har intentionen att den ska vara "til death do us part". Jag har inga som helst problem med att berätta för min fru om de sexuella eskapader jag hade innan vi träffades, och jag vill väldigt gärna höra om hennes. För mig är ju erfarenheter tidigare i livet det som format oss, och det som förklarar hur vi är som personer. Detta gäller ju livets alla aspekter så som jobberfarenheter, resor, jobbiga/härliga upplevelser, vänskapsrelationer likväl som kärleksrelationer.

    Min fru är dock av totalt den motsatta uppfattningen när det gäller tidigare sexuella relationer. De är historia och skall icke yppas. De ska inte "dras in i vårt sovrum" som hon uttryckte sig. Framförallt gäller det hennes erfarenheter, men hon inte är heller så intresserad av att höra om mina, även om hon lyssnat lite lojt när jag någon gång nämnt något.

    Jag har frågat henne om det är att hon har tråkiga upplevelser som gör att hon inte vill prata om dem, men det har hon dementerat och jag tror henne.

    Från början trodde jag att hon hade väldigt få erfarenheter (med tanke på hennes sexuella teknik, om jag får uttrycka mig så) och att hon hade komplex för detta då jag berättat att jag varit med ett drygt tjugotal kvinnor. Men för ett par år sedan berättade hon, efter en hel del trugande från min sida, att hon varit med dubbelt så många män som jag varit med kvinnor. Jag blev helt ställd, men också glatt överraskad! Jag är av den starka uppfattningen att det är hälsosamt att ha provat på många, så länge det alltid är ömsesidigt och att man skyddar sig. Det var till och med så att jag blev lite tänd av att höra att hon var så erfaren.

    Tyvärr blev jag också än mer nyfiken på hur det hade varit med dessa män. Var det många ONS, några längre relationer, hur var männen (stora/små/bra/dåliga), vad gjorde den bästa så bra och den sämsta så dålig, var/hur skedde första kontakten och var hade de sex, var det någon/några kvinnor, fler än en person vid något tillfälle, varför blev det så många som det blev (vi träffades iofs rätt sent i livet, så vi hade båda gott om tid att "samla på oss") osv osv.

    Inget av detta vill hon dela med sig av.

    Min fråga nu till forumet är hur är er inställning till att dela med av sånt här till era fasta partners och höra om deras. Att man inte babblar på om detta i dejtingstadiet, eller tidigt i en relation, är väl rätt naturligt...men om man levt ihop många år och tänker sig fortsätta göra det borde man väl kunna prata om det?

    Eller är det jag som har konstig inställning till detta?

  • Svar på tråden Prata om tidigare sexerfarenheter?
  • jrockyracoon
    Anonym (Tina) skrev 2019-09-06 22:31:41 följande:

    Måste säga att TS i mitt tycke framstår som mycket märklig både i resonemang och oförmågan att förstå vad som är privata minnen och vad som är offentliga minnen.

    Att skilja på vad som är privat och intimt är inte samma sak som att inte ha en avdramatiserad syn på sex och minnen runt sex.

    Jag pratar gärna om sex och tidigare erfarenheter och vad jag tycker om och vad jag inte tycker om med min flickvän men det kan jag göra utan att tala om med vem, var och när och gå in på intima och privata detaljer.

    Det jag känt och upplevt är min känslor och mina upplevelser och inget som jag talar om med någon inte ens med min flickvän.

    För mig räcker det att säga nej en gång. Visar man inte respekt för mina gränser utan tjatar och ligger på då är det en person jag omedelbart skulle avsluta relationen med.

    För mig är gränser heliga och okränkbara och jag har väldigt klara gränser för vad som är mitt privatliv och mina privata minnen och erfarenheter och vad som är vårt gemensamma liv och som tur är har jag en flickvän som är lika noga med sin integritet och vad som är privat.

    Som svar på TS funderingar runt sina försöka att förstå sin fru är svaret enkelt. Hon har helt enkelt en integritet och en förmåga att skilja på vad som är privat och inte privat som TS saknar.


    Skillnaden mellan dig och TS, är att TS respekterar andra med en olikartad syn än honom, men det gör inte du.

    Du, och några andra i tråden (men inte alla) tycks tro att ni har monopol på att bedöma vad som är bra och inte bra när det gäller att prata om sex med tidigare partners i er relation. Du försöker få det till att TS' tjejs oförmåga att prata om sex och sina tidigare sexuella erfarenheter är något bra och normalt, och slänger dig med orden integritet och privat för att troliggöra din tes.

    Om du på riktigt vill gå in i diskussionen och påstå att ditt sätt att förhålla dig till sex är bättre än TS och mitt, behöver du komma med argument till varför det skulle vara bättre.

    Jag misstänker att den verkliga orsaken till att du är så splittrad att du behöver dela upp din värld i privata och offentliga minnen är att du blivit matad under lång tid i din fostran att det sexuella är skamfullt, och att det är locket på. Jag tror att TS har fått en annan uppfostran och ser därför ingen anledning till en sådan uppdelning. Om sex inte är skamligt, varför då inte berätta om det? Det löser ju så många olika problem att kommunicera om det. TS är som en alien som kommit till jorden och tittar förvånat på de irrationella beteenden som människorna uppvisar. Man behöver känna till bakgrunden att sex har varit skambelagt under så många hundratals år för att kunna förstå orsaken till reaktionerna.

    Om sex inte hade varit skambelagt, så hade du inte behövt dela upp det i privat och offentligt. Jag tänker t.ex. att du inte delar upp saker i privat och offentligt när det gäller t.ex. dina tidigare arbetsplatser. När du är på intervju och en blivande arbetsgivare frågar dig om vad du gjorde på ditt förra jobb, säger du säkert inte: "Nu passerade du en gräns. Jag kan berätta på vilken stol jag satt, vilket skrivbord jag använde, men mer specifika detaljer är privata, så det berättar jag tyvärr inte. Och frågar du något mer om det här nu, så är dörren därborta."

    Varför svarar du inte så, då? Jo, helt enkelt för att du har lärt dig att det sexuella är skamfullt att prata om, men tidigare anställningar är det inte. Något annat som är kroppsligt intimt kan du också kanske återberätta om i detalj. Som t.ex. om du genomgick en operation eller liknande. Men inte om sex. För att du lärt dig att skämmas.
  • Anonym (Villrådig)
    jrockyracoon skrev 2019-09-06 19:49:43 följande:

    Tack TS, för en intressant tråd!

    Tack själv för att du är en av de få som förstått vad syftet är med den här diskussionen och problematiken jag lever med!

    Jag och min fru vet allt om varandras tidigare sexliv, tidigare relationer, vilka de var, vad de hette, vad de gör nu, vad de gjorde då, vilka ställningar vi hade, vad vi inte gjorde, vilka platser vi hade det på, etc.

    Varför har vi så hemskt brutit mot integriteten i detta och berättat sådana saker öppet för varandra?

    Detta förstår jag inte heller.

    Är vi kanske gränslösa, moraliskt förkastliga personer?

    Nej, jag kan inte minnas att jag skrev på något tystnadslöfte innan jag hade sex men mina ex. Jag kan inte heller se hur det kan skada dem, eller att de ens skulle bry sig om de fick veta.

    Helt enig!

    Vi är heller inte gränslösa socialt eller har psykiska problem. Vi tycker det är viktigt att kommunicera och tror inte att det är farligt att prata om relationer, f.d. sexpartners, människor som vi attraheras av på jobbet idag, etc. Vi tror nog båda att öppenhet i en relation ger oss en större medvetenhet om vilka vi är, vilka vi var och vilka vi vill vara i framtiden. Det är ett ställningstagande som vi har gjort.

    Jag tycker vår öppenhet har lönat sig och skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Det är inte jobbigt för någon av oss att introducera nya sexleksaker, testa nya ställningar eller vilja det ena eller det andra. Dock har det kanske blivit lite för lite sex på den senaste tiden, men det har andra orsaker vill jag hoppas (Läs: barn)

    Vi har inte heller upplevt att våra tidigare sexupplevelser har väckt obehag eller svartsjuka hos någon av oss. Tvärtom har det gjort att vi litar mer på varandra och behöver inte gå runt och undra vad den andre tycker.

    Japp, öppenhet visar på tillit och tillit leder till att man känner att man kan slappna av till 100%, vilket enligt mig är en förutsättning för att kunna ha riktigt bra sex...och det är bara då man kan ha det.

    När det gäller ditt problem, att det är lite friktion i ert sexliv så ser jag givetvis att det blir ett problem eftersom ni verkar ha haft svårt att kommunicera kring det. Men bra att ni kommit överens om att öppna upp en kommunikationskanal om ert sexliv och hur ni kan förbättra det! Jag tror att det handlar om att bara börja prata om det, och göra det så ofta att det till slut upplevs som en självklarhet. Blygheten och genansen kommer förstås slipas bort om det blir en vardaglig sak.

    Precis det jag lagt fram som motivering, ju mer vi kan prata desto mindre laddat blir det och desto mer konstruktivt kan det bli.

    Tråkigt att hon inte vill öppna upp sig om sitt sexliv? Finns det andra ämnen förutom sex som hon också har låst sig kring? Hur förklarar hon sin låsta syn på sexet, kan hon t.ex. formulera i ord att hon skulle vilja kunna prata om det, eller tycker hon att det är privat, eller vad säger hon?

    Som jag skrev tidigare motiverar hon det på samma sätt som många andra i den här tråden; det tillhör historien och att hon vill vara i nuet, hon vill inte dra in sitt tidigare sexliv i vårt sovrum etc. Det sistnämnda har jag väldigt svårt att förstå...det är väl klart att alla tidigare erfarenheter och färdigheter (positiva som negativa) man har när det gäller sex följer med in i sovrummet?

    Jag har aldrig menat att vi ska prata om detta i sovrummet när vi har sex. För mig skulle det vara ett sansat samtal över ett glas vin i soffan, eller varför inte i bastun med en flaska öl i handen?

    Jag tänker att du kan fortsätta vara dig själv och prata om dina tidigare sexuella erfarenheter, dra kopplingar mellan den personen du var då och nu, fortsätta vara öppen också med andra saker kring relationen som känslor och reflektioner kring den, så kanske hon till sist kommer smittas och bli mer öppen hon med. Om du visar att man faktiskt kan prata öppet om sex utan att tycka att det är något särskilt kan det ju hända att hon själv börjar tycka det också.

    Det är taktiken jag använder mig av. Jag är dock väldigt försiktig, eftersom det (fortfarande) är väldigt känsligt för frun.

    Men givetvis ska du respektera henne om hon säger att hon inte vill prata om en sak, men jag tycker att hon då kunde motivera varför. Om man inte kan prata om det intima när allt är bra, så kommer man sannolikt inte kunna göra det när det uppstår problem och när kommunikationen är det enda sättet att lösa dem.

    Just det där med att motivera varför är min fru inte så bra på. Hon talar om att hon inte vill och frågar jag varför blir svaret ofta "För att jag inte vill". Detta gäller även andra saker än att prata om sex. Jag tror att det i många fall dikteras av känslor av skam. Hennes mor är väldigt styrd av skam för allt möjligt och jag tror att min fru dessvärre har fått med sig mycket av det. Givetvis respekterar jag hennes viljor och oviljor, men det skulle vara mycket enklare att göra det om jag fick förklaringar som jag kan förstå.


  • Anonym (Villrådig)
    jrockyracoon skrev 2019-09-06 23:23:10 följande:
    Skillnaden mellan dig och TS, är att TS respekterar andra med en olikartad syn än honom, men det gör inte du.

    Du, och några andra i tråden (men inte alla) tycks tro att ni har monopol på att bedöma vad som är bra och inte bra när det gäller att prata om sex med tidigare partners i er relation. Du försöker få det till att TS' tjejs oförmåga att prata om sex och sina tidigare sexuella erfarenheter är något bra och normalt, och slänger dig med orden integritet och privat för att troliggöra din tes.

    Om du på riktigt vill gå in i diskussionen och påstå att ditt sätt att förhålla dig till sex är bättre än TS och mitt, behöver du komma med argument till varför det skulle vara bättre.

    Jag misstänker att den verkliga orsaken till att du är så splittrad att du behöver dela upp din värld i privata och offentliga minnen är att du blivit matad under lång tid i din fostran att det sexuella är skamfullt, och att det är locket på. Jag tror att TS har fått en annan uppfostran och ser därför ingen anledning till en sådan uppdelning. Om sex inte är skamligt, varför då inte berätta om det? Det löser ju så många olika problem att kommunicera om det. TS är som en alien som kommit till jorden och tittar förvånat på de irrationella beteenden som människorna uppvisar. Man behöver känna till bakgrunden att sex har varit skambelagt under så många hundratals år för att kunna förstå orsaken till reaktionerna.

    Om sex inte hade varit skambelagt, så hade du inte behövt dela upp det i privat och offentligt. Jag tänker t.ex. att du inte delar upp saker i privat och offentligt när det gäller t.ex. dina tidigare arbetsplatser. När du är på intervju och en blivande arbetsgivare frågar dig om vad du gjorde på ditt förra jobb, säger du säkert inte: "Nu passerade du en gräns. Jag kan berätta på vilken stol jag satt, vilket skrivbord jag använde, men mer specifika detaljer är privata, så det berättar jag tyvärr inte. Och frågar du något mer om det här nu, så är dörren därborta."

    Varför svarar du inte så, då? Jo, helt enkelt för att du har lärt dig att det sexuella är skamfullt att prata om, men tidigare anställningar är det inte. Något annat som är kroppsligt intimt kan du också kanske återberätta om i detalj. Som t.ex. om du genomgick en operation eller liknande. Men inte om sex. För att du lärt dig att skämmas.
    Wow! Du har ett sätt att formulera dig som är mycket skarpare än mitt! Precis allt du skrivit hittills kan jag skriva under på direkt. Det är också tydligt att du läst allt jag skrivit och förstått, medan flera andra enbart verkar ha läst första inlägget. Ett inlägg som kanske inte var så välskrivet och lite för lätt att feltolka. Jag har dock försökt klargöra i mina senare inlägg, med det verkar inte fångas upp av alla.

    Tack igen jrockyraccon! Skrattande
  • Anonym (Villrådig)
    jrockyracoon skrev 2019-09-06 23:23:10 följande:
    TS är som en alien som kommit till jorden och tittar förvånat på de irrationella beteenden som människorna uppvisar.
    Hahaha...så spot on!!
  • Anonym (Tina)
    jrockyracoon skrev 2019-09-06 23:23:10 följande:

    Skillnaden mellan dig och TS, är att TS respekterar andra med en olikartad syn än honom, men det gör inte du.

    Du, och några andra i tråden (men inte alla) tycks tro att ni har monopol på att bedöma vad som är bra och inte bra när det gäller att prata om sex med tidigare partners i er relation. Du försöker få det till att TS' tjejs oförmåga att prata om sex och sina tidigare sexuella erfarenheter är något bra och normalt, och slänger dig med orden integritet och privat för att troliggöra din tes.

    Om du på riktigt vill gå in i diskussionen och påstå att ditt sätt att förhålla dig till sex är bättre än TS och mitt, behöver du komma med argument till varför det skulle vara bättre.

    Jag misstänker att den verkliga orsaken till att du är så splittrad att du behöver dela upp din värld i privata och offentliga minnen är att du blivit matad under lång tid i din fostran att det sexuella är skamfullt, och att det är locket på. Jag tror att TS har fått en annan uppfostran och ser därför ingen anledning till en sådan uppdelning. Om sex inte är skamligt, varför då inte berätta om det? Det löser ju så många olika problem att kommunicera om det. TS är som en alien som kommit till jorden och tittar förvånat på de irrationella beteenden som människorna uppvisar. Man behöver känna till bakgrunden att sex har varit skambelagt under så många hundratals år för att kunna förstå orsaken till reaktionerna.

    Om sex inte hade varit skambelagt, så hade du inte behövt dela upp det i privat och offentligt. Jag tänker t.ex. att du inte delar upp saker i privat och offentligt när det gäller t.ex. dina tidigare arbetsplatser. När du är på intervju och en blivande arbetsgivare frågar dig om vad du gjorde på ditt förra jobb, säger du säkert inte: "Nu passerade du en gräns. Jag kan berätta på vilken stol jag satt, vilket skrivbord jag använde, men mer specifika detaljer är privata, så det berättar jag tyvärr inte. Och frågar du något mer om det här nu, så är dörren därborta."

    Varför svarar du inte så, då? Jo, helt enkelt för att du har lärt dig att det sexuella är skamfullt att prata om, men tidigare anställningar är det inte. Något annat som är kroppsligt intimt kan du också kanske återberätta om i detalj. Som t.ex. om du genomgick en operation eller liknande. Men inte om sex. För att du lärt dig att skämmas.


    Vilka konstiga slutsatser man kan dra när man inte begriper bättre. Som bisexuell masochist som levt med BDSM och inskränkta människors värderingar i otroligt många år så är jag helt övertygad om att jag har sexuella erfarenheter som många bara kan drömma om. Att jag har integritet och värdighet kopplat till detta är för mig självklart. Att TS är en Alian som helt missat normala sociala regler är helt uppenbart och TS är en person som jag trots att jag inte känner honom känner ett stor förakt för behovet vi inte diskutera för det är en självklarhet.
  • jrockyracoon
    Anonym (Villrådig) skrev 2019-09-06 23:37:52 följande:

    Tack själv för att du är en av de få som förstått vad syftet är med den här diskussionen och problematiken jag lever med!
      Roligt att jag kunnat rida upp vid din sida, och iaf hjälpa dig att tampas lite med de värsta drakarna här i tråden!

    Japp, öppenhet visar på tillit och tillit leder till att man känner att man kan slappna av till 100%, vilket enligt mig är en förutsättning för att kunna ha riktigt bra sex...och det är bara då man kan ha det.

    Kloka ord. Klart att man inte nödvändigtvis måste skriva en bok om alla  detaljer i den andres sexuella historia om man inte vill -  men att kunna prata om sin sexuella historia t.ex. i samband med att lösa ett aktuellt sexuellt problem underlättar antagligen och sätter problemet i ett sammanhang. Om exempelvis ett par plågas av för tidig utlösning hos mannen så kan det vara intressant att veta olika saker i personens bakgrund. Har t.ex. detta även varit ett problem i de tidigare relationerna. När det inte har varit ett problem, vad var det i situationen som var annorlunda då, etc...

    Precis det jag lagt fram som motivering, ju mer vi kan prata desto mindre laddat blir det och desto mer konstruktivt kan det bli.

    Ja, försök att prata om det så mycket som möjligt. Vill hon prata om sin barndom något? Hur skammen har präglat hennes uppväxt? Är hon nyfiken på att ta reda på hur hon fungerar psykologiskt i olika sammanhang? Vet hon vilka grundantaganden som ligger i botten och styr hennes beteende och livsval? Jag tänker att ett sätt att närma sig problemet kring hennes låsning är att närma sig det från ett annat håll än just sexualiteten för att försöka få henne att inse att hennes skamkänslor är ett hinder för henne i sitt liv och i sin relation.

    Som jag skrev tidigare motiverar hon det på samma sätt som många andra i den här tråden; det tillhör historien och att hon vill vara i nuet, hon vill inte dra in sitt tidigare sexliv i vårt sovrum etc. Det sistnämnda har jag väldigt svårt att förstå...det är väl klart att alla tidigare erfarenheter och färdigheter (positiva som negativa) man har när det gäller sex följer med in i sovrummet?

    Jag har aldrig menat att vi ska prata om detta i sovrummet när vi har sex. För mig skulle det vara ett sansat samtal över ett glas vin i soffan, eller varför inte i bastun med en flaska öl i handen?

    Ok, du har en sund inställning tycker jag. Och om jag vore dig skulle jag lämna just den här biten att prata om tidigare sexpartners åt sitt öde ett tag. Jag skulle lägga fokus på att lösa de nuvarande sexproblemen, eller iaf ta avstamp från dem i diskussionen för att försöka motivera henne att börja prata om sex den vägen och att släppa på sina skamkänslor. Det blir mer logiskt för henne att lösa er sexuella friktion om det är baserat på ett konkret och tydligt mål och ger därför kanske henne en större motivation att ändra sitt synsätt. Utmana hennes sexuella skamkänslor och se vad som händer. Fråga henne om hon vill testa att ha sex utomhus eller på tåg eller andra platser som kan vara spännande. Fråga henne vad hon går igång på, och föreslå saker ni kan pröva.  Fråga henne om hon vill köpa sexleksaker. Titta på porr, eller bli bunden, smiskad, etc... Fråga om hon kommer när ni har sex, och om hon vill att du smeker henne till orgasm om hon inte gör det. Jag menar, försök få igång tekniska diskussioner om det är så att hon själv har svårt att prata om det.

    Det är taktiken jag använder mig av. Jag är dock väldigt försiktig, eftersom det (fortfarande) är väldigt känsligt för frun.

    Ja, fortsätt vara försiktig om din känsla är att du måste det. För då stämmer det nästan säkert.

    Just det där med att motivera varför är min fru inte så bra på. Hon talar om att hon inte vill och frågar jag varför blir svaret ofta "För att jag inte vill". Detta gäller även andra saker än att prata om sex. Jag tror att det i många fall dikteras av känslor av skam. Hennes mor är väldigt styrd av skam för allt möjligt och jag tror att min fru dessvärre har fått med sig mycket av det. Givetvis respekterar jag hennes viljor och oviljor, men det skulle vara mycket enklare att göra det om jag fick förklaringar som jag kan förstå.

    Jag förstår.  Du kan ju givetvis inte gå emot hennes vilja, även om hon inte kan motivera den. Men be henne att fundera på varför hon inte vill under några dagars tid och var tydlig med att hon kanske har skamkänslor och att det kanske är den delen av henne som sätter käppar i hjulen för henne. Du kan också tydliggöra för henne konsekvenserna på lång sikt att hon inte vill prata om sex, eller vad det nu är hon inte vill, så att hon inser att det inte är så att du vill att hon ska vilja för din skull, utan för att ert sexliv ska kunna blomma ut. Du måste försöka övertyga henne om betydelsen av att kämpa mot ett bra sexliv för att hon ens ska få någon motivation att ändra sig.

    En annan möjlighet är att ni går till en sexterapeut om ni inte kan lösa problemen på egen hand. Det skulle ju vara bra, för då skulle syftet med samtalet där automatiskt bli tydligt och du skulle inte behöva hamna i sitsen att du jämnt ska komma med konstiga krav på att prata om saker hon inte vill. Förutom att en tredje part har lättare att se klart på situationen och lyfta frågor på ett neutralt sätt mot ett tydligt gemensamt mål har ju en sexterapeut många fler strängar på sin lyra än ni själva har när det gäller att komma tillrätta med problemen. Det kanske kunde vara en väg framåt.
  • Anonym (Tina)

    [quote=79884191][quote-nick]jrockyracoon skrev 2019-09-07 01:10:30 följande:[/quote-nick][/quote]

    Är du så jävla dum att du inte fattar att alla inser att du och Villrådig är samma lilla troll.

  • Anonym (Swing for fun)
    Anonym (Tina) skrev 2019-09-07 01:16:39 följande:

    [quote=79884191][quote-nick]jrockyracoon skrev 2019-09-07 01:10:30 följande:[/quote-nick]


    Är du så jävla dum att du inte fattar att alla inser att du och Villrådig är samma lilla troll.[/quote]

    Förmodligen veckans roligaste tråd. Gubben och jag har skrattat ordentlig under kvällen åt TS komiska försök att framstå som en intellektuell och tänkande människa. Får väl säg att det gick väl sådär för TS.

    Det man skall vars glad för är att TS aldrig haft, Inte har och förmodligen aldrig kommer att ha någon fru.

    Är rätt säker på att TS är oskuld och kommer nog att förbli oskuld. Mycket mer finns inte att tillföra eller att hämta i denna trolltråd.
  • jrockyracoon
    Anonym (Tina) skrev 2019-09-07 00:40:25 följande:
    Vilka konstiga slutsatser man kan dra när man inte begriper bättre. Som bisexuell masochist som levt med BDSM och inskränkta människors värderingar i otroligt många år så är jag helt övertygad om att jag har sexuella erfarenheter som många bara kan drömma om. Att jag har integritet och värdighet kopplat till detta är för mig självklart. Att TS är en Alian som helt missat normala sociala regler är helt uppenbart och TS är en person som jag trots att jag inte känner honom känner ett stor förakt för behovet vi inte diskutera för det är en självklarhet.
    Nu blir det hela ännu märkligare.

    Du hade ju i ditt tidigare inlägg en del poänger när du pratade om dig själv och dina egna övertygelser som jag köpte. Alla har rätt till sina egna erfarenheter och åsikter. Men att jag reagerade så häftigt på det du sade berodde på när du i första och sista stycket anklagade TS för hans hållning och framhöll att din egen uppdelning var så mycket bättre.

    Nu fortsätter du angreppet mot TS genom att säga att du känner ett stort förakt för honom. Hur kan du använda så starka ord när vi ändå bara diskuterar en ganska liten fråga rörande kommunikation om sexualitet? Att känna förakt för någons person är ett ojuste personangrepp och hör inte hemma i en diskussion.

    Sedan är det väl ingen som har ifrågasatt dina sexuella erfarenheter och om du har levt med inskränkta människors värderingar länge så är det bara att beklaga. Att du har integritet och värdighet och att du känner att det är en bra grej, det är väl toppen i så fall.

    Sedan undrar jag vad du menar med att TS skulle sakna sociala regler? Sociala regler handlar ju främst om hur man bemöter personer man inte känner, det här handlar ju om kommunikationen mellan två kärlekspartners, det är ju en helt annan situation. Att man delar med sig av intima förtroliga saker är väl inte minsta konstigt i en sådan situation, och bryter verkligen inte mot några sociala regler. TS är en alien för att han saknar en skambelagd sexualitet och därför ser på sexuell kommunikation annorlunda än somliga andra.

    Men det finns också förstås de som inte främst låter skammen begränsa sin sexualitet utan har använt sex till att skada sig själva. De personerna har nog också ett behov av att hålla sina sexuella minnen borta från medvetandet. På din beskrivning verkar det nu som att det möjligen stämmer bättre in på dig, men det är bara en gissning för jag känner dig inte.


  • Anonym (Kanin)

    Min fasta åsikt är att sex är ej heligt, det är skoj. En partner som inte vill snacka om sådant är tråkig. Jag är kvinna och bisexuell.

Svar på tråden Prata om tidigare sexerfarenheter?